Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גרנד סניק 3 - שרשור מתגלגל

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, yulianx כתב:

יצא לך לבדוק הבדל מחירים?

כמובן שבדקתי: 10,000 ש״ח + מע״מ עבור החלק בלבד…

העניין הוא שלמאייד בלבד אין מק״ט, הוא מגיע כחלק מיחידת האוורור הפנימית שלפי ההיגיון הצרפתי הדפוק אמורה להיות מוחלפת בשלמותה. אולי במחירים של אירופה זה הגיוני…

• תגובות 544
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 8 שעות, Fazer כתב:

היום התקשרו אלי להגיד שהם פרקו את הכל, ומאייד המזגן היה רקוב לגמרי. הם הזמינו מהספק שלהם מאייד חדש, אבל המאייד שאמור היה לפי הספק להתאים לדגם הזה לא התאים - כנראה שלרנו יש הרבה דגמים עם הבדלים קטנים בצנרת לפי הדגם. כרגע הם ביקשו מהספק שלהם שני דגמים נוספים שלטענת הספק אולי יתאימו, ואנחנו בשלב הניסוי והטעיה. אם אחד משני הדגמים האחרים יתאימו, אנחנו במצב טוב, אבל אם לא... אנחנו בבעיה.

יש חבר פורום,שהוא גם עובד במוסך מומחה רכבי רנו, סיפר שלרנו יש תופעה כזאת של חלפים זהים, שמיועדים לאותו דגם, רק עם מק"טים שונים וכול רכב צריך את המק"ט הספציפי. 

העניין שיכול להיות שחלף עם מק"ט YYY יעלה כפול מחלף עם מק"ט ZZZ. 

למה זה ככה? רק אצל רנו יודעים את התשובה. 

פורסם

@davemustaine87 למה כלב מלקק לעצמו את הביצים? אז ככה, רק עם חלקים לרכב.

מה שאותי יותר מפתיע זה שלפחות על פניו, בניגוד ליצרנים אחרים שמנסים ״לאחד מק״טים״ ולהשתמש בכמה שיותר חלקים זהים לכמה שיותר דגמים, נראה שרנו עושים את ההפך, ותופרים חלק מאוד ספציפי לכל דגם ודגם, לפעמים עם שינויים מינוריים שגורמים לזה שהחלק לא מתאים לשום דבר מלבד הדגם המאוד ספציפי שהוא תוכנן עבורו.

מצד אחד אני יכול לראות את ההיגיון בזה, כיון שזה מאפשר אריזה מאוד קומפקטית של כל דבר בהתאם למבנה המדוייק של כל רכב ורכב, אבל מצד שני…. WTF???

פורסם

ומה העלות במוסך שאתה בחרת?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

@yulianx בדקתי בכמה מקומות (כולל עמוס מזגנים המומלץ בבני ברק), והכל באזור של 4700-4800 כולל החלק ועבודה - כיון שהם לא מחליפים את כל היחידה אלא רק את המאייד.

העבודה יקרה בעיקר כיון שזה מצריך פירוק קומפלט של הדשבורד. עלות דומה שילמתי על החלפה של המאייד בגולף של זוגתי, כך שהמחיר נשמע לי סביר.

פורסם

יאוש... דיברו איתי היום מהמוסך, לא הצליחו למצוא מאייד מזגן מתאים, והרכב עדיין עומד במוסך מפורק לגמרי. נכון שהסניק הוא לא הרכב הכי נפוץ בארץ, אבל הוא גם לא איזה רכב שיש אחד ממנו... מוזר מאוד הסיפור הזה.

התחלתי לבדוק עם ספקים באירופה, ובמקביל @איציק נ. נתן לי כמה קישורים בארץ - נראה מחר מה יהיה.

• מבאס 2
פורסם

עדכון קצת מבאס: סיפור המזגן הסתיים, אבל בצורה מאוד מאכזבת מבחינתי.

אחרי ששנה האוטו היה בלי מזגן, בעיקר כיון שלא מצאתי מוסך שאני סומך עליו שיפרק את הדשבורד וירכיב אותו כמו שצריך, קיבלתי המלצה חמה מרחוק-משפחה שעובד בתחום הרכב על מוסך ברחובות, ובעיקר על בחור שעובד שם שלטענת אותו רחוק-משפחה יש לו ידי זהב ואינסוף ניסיון, והחלטתי לקפוץ למים גם כי נמאס לי להזיע באוטו וגם כי כבר הגיע הזמן.

לקחתי את האוטו מהוד השרון לרחובות, והפקדתי אותו במוסך ביום שלישי בדיוק לפני שבועיים, עם הבטחה שהאוטו יהיה מוכן למחרת או לכל המאוחר ביום חמישי. ביום חמישי קיבלתי ממנו הודעה שהאוטו מפורק, אבל הם לא מצליחים למצוא מאייד מזגן מתאים - הם קיבלו מהספק שלהם כל מיני דוגמאות שהספק חשב שיתאימו, אבל אף אחד לא התאים לסניק.

כאן התחילה הסאגה - האוטו מפורק, הספק של המוסך לא יודע להביא מאייד מזגן לסניק כי כלום לא מתאים, ואני מתחיל להריץ אימיילים לכל העולם כדי להבין מאיפה אני יכול ליבא מאייד מזגן כזה, ולא מצאתי - כלומר מצאתי כל מיני, אבל לא ידעתי אם הם מתאימים בדיוק, כי לחלק הזה אין מק"ט נפרד אלא הוא חלק מרכיב גדול יותר. אחרי כמה ימים של יאוש (והרכב, כאמור, עדיין מפורק במוסך והמוסך לא עושה איתו כלום ולא מנסה ליצור קשר עם ספקים אחרים), @איציק נ. בא לעזרתי והפנה אותי לליאל קור בת"א, שחבל שלא ידעתי עליהם קודם, ולהם היה מאייד מזגן אחרון לסניק. מייד קניתי אותו, אבל כיון שבליאל קור ביקשו לראות את המקורי, ביום שלישי שעבר נסעתי לרחובות, ואז לת"א, ואז שוב לרחובות, ואז חזרה הביתה, הכל בכדי לסיים את הסאגה של מציאת החלק.

ואז... הרכב שכב במוסך כמעט שבוע, כי הם עמוסים, ואתמול סוף סוף הודיעו לי שהוא מוכן. אצתי-רצתי לקחת אותו, ו... מה אגיד? מאכזב. נתחיל מזה שרואים פה ושם שריטות על הפלאסטיקה, בעיקר על הפאלסטיקה הקשיחה, ופה ושם גם רואים (אני רואה לפחות) איפה השתמשו במברג במקום בכלי פלאסטיק כדי לפרק פאנל, אבל בניגוד לסטאנדרטים שלי את זה עוד הייתי מוכן להחליק - אבל יש דברים שבאו לי פחות טוב:

1. שפאנל השליטה במזגן יושב עקום, ובתוך הבית שלו, במקום לשבת בקו אפס עם הדשבורד, כמו שהוא היה לפני שפתחו את זה. הוא עובד, אבל זה ממש מציק לי בעיניים
  2. שהמזגן אומנם מקרר פחות או יותר, אבל עושה רוח מאוד מאוד חלשה, אלא אם מפעילים את המאוורר על מקסימום. גם אז הוא לא עושה משב חזק מדי, אבל לפחות מרגישים טיפה רוח, כשהבעיה היא שהוא מאוד מאוד רועש במצב הזה, ממש רועש. בפעם האחרונה שהמזגן עבד, אני זוכר שלא היה צריך את מקסימום המאוורר בשביל לקבל רוח סבירה ולא ברור לי מה קרה פה.

בשורה התחתונה, חייב להודות שאחרי שנסעתי קצת באיביזה של אמא שלי, לא מאוד התגעגעתי לרנו, וכשראיתי את כל הבעיות הקטנות, ובעיקר כשחויתי את ה"ממש מעט רוח", קצת ירדה לי הרוח מהאוטו הזה.

אה, והאטרקציה?

כשבאתי לשלם, המוסך רצה לגבות לי 500 ש"ח יותר מהסיכום הראשוני, כיון שלטענתו מאייד המזגן שאני הבאתי היה צריך קצת כיוונונים כדי להתאים. גם לא הצליחו להשיג לי מאייד מזגן, גם שרפתי יום וחצי עבודה + דלק על לחפש ולקנות מאייד מזגן שהם היו אמורים למצוא (ראבאק, אתם מוסך.... אם לספק אחד אין, חפשו ספק אחר), גם האוטו שכב שבועיים במוסך, וגם בסוף אני צריך לשלם יותר על זה? התנהלות חובבנית מאוד ותמוהה מאוד...

שורה תחתונה? אני לא יודע אם ואיך לפתור את הרוח המעאפנה שיוצאת מפתחי המזגן, ועכשיו אני צריך למצוא זמן כדי לפתוח בעצמי את האוטו, לסדר את לוח הפיקוד של המזגן שישב כמו שצריך.

image.thumb.jpeg.0ac11edad0b8158e051300c846ee27c2.jpeg

image.thumb.jpeg.e597fdad1b69bb316ca5cbb95aa3390d.jpeg

איכשהו הם הצליחו לגרום גם למסך של מצלמת הדרך להתנתק, אבל את זה הצלחתי לסדר...

image.thumb.jpeg.9d9a1255b06e3526a912cdbfc9bcc39a.jpeg

וכך נראה הכל כשהוא במצב מפורק:

image.thumb.jpeg.5c33ddbb28fda14777f39c2b8bf7d54b.jpeg

(הכובע שייך לתחפושת של הבן שלי, ולא קשור למוסך 😄 )

image.thumb.jpeg.7f939878f810f346e952387100f7d1c9.jpeg

image.thumb.jpeg.29a620ada88be2cdf0082e5bdef8722c.jpeg

image.thumb.jpeg.0685d4fca2eadc76cda9422ec7360ad4.jpeg

• מבאס 8
  • מעניין 1
פורסם (נערך)

500 שקל יותר? בדיחה..
ועוד אחרי שהם מפרקים את האוטו,  לפני שיש להם את החלק להרכבה ביד?  מי עושה דבר כזה..

פשוט הזיה שוב ושוב מחדש המוסכים במדינה הזאת.

עריכה אחרונה על ידי Gauss
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

תבדוק שהמפוח יושב במקומו כמו שצריך ושנגד המהירויות לפחות לא נראה שרוף... אם תוכל להשיג את טווח ההתנגדויות שלו אולי תקבל שם תשובה נוספת.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

@Fazer
בוא ננסה להתחיל מהקל אל הכבד:

תבדוק בבקשה שמסנן האויר למזגן יושב במקומו כמו שצריך והמכסה שלו סגור היטב.

בנוגע למוסך - בהחלט התנהלות מאכזבת. אין עמידה בזמנים, אין חלק, פגיעות בפלסטיקה ועוד מבקשים תוספת כסף.

אין גבול לחוצפה....

איציק

• רעיון טוב! 3

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)
לפני כשעה, lanosforce כתב:

תבדוק שהמפוח יושב במקומו כמו שצריך ושנגד המהירויות לפחות לא נראה שרוף... אם תוכל להשיג את טווח ההתנגדויות שלו אולי תקבל שם תשובה נוספת.

עכשיו, כשהכל מורכב, אני לא בטוח שיש לי איך להגיע אליו לבדוק את זה... אבל גם לפני המוסך ה"פווווווו" של המאוורר היה מאוד חלש. מצד שני, אני זוכר שכשהרכב היה חדש, לא היה צריך הרבה בשביל לקרר את החלל הלא קטן שלו.

@איציק נ. מה לגבי מה ש @lanosforce אמר

עריכה אחרונה על ידי Fazer
פורסם

אוי ואבוי שאלת את שליטא דה באגט, זה אשר לן מתחת לצורפתיה וגם אוכל שם קרואסון

מה הוא חושב על משהו שאמרתי.

• מצחיק 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תשמע... ה-קטע שלי, זה אודיו.

על הדרך בעשור האחרון התחלתי פה ושם לטפל ברכבים שלי בעצמי, פה ושם לקנות חלפים ולפקח על התחזוקה במוסכים בכפר שאני חייב לציין מבסוט עליהם.

ופה ושם לווזלן את עצמי ולהכנס למורשה/מרכזי.

הדבר היחיד שאיציק יקשיב לי לגביו וגם אז יצטער על זה, זה אודיו....

אני כבר תקופה אומר לו.... @איציק נ. בוא שב איתי איזה ערב נעשה לך כוון בסיסי ברכב.

אבל אני מבין ממה הוא מפחד, מעוד תחביב יקר וזה שריטה רצינית ביותר אודיו....

ואני לא מאשים אותו, תחביב ראשי לתחזק צורפתיות ותחביב שני בישול ואפיה בעיקר פיצות זה מאוד! יקר וגוזל זמן.

כנראה שעדיף לצפות בגורדון רמזי לבוש בבגדי עור ומצליף בסו שפים שלו בתכניות ריאליטי מאשר לשמוע שונסונים בפקקים.

אה ז'ה קרייההה....

• מצחיק 1

Pioneer TS-X150

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...