Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3585 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
דבר אחד אני לא ממש מבין, מה זה כל ההתפלפלויות והשגעונות האלה של דירה שלישית וכו', למה לא פשוט להכריז על השכרת דירה כהכנסה שחייבת במס כבר מהשקל הקראשון וכך לפשט מאוד את כל העניין וכמובן, להכניס הרבה כסף לקופת המדינה?

אין שום בעיה וכתבתי את זה אבל שיהיה מנגנון סימטרי.

יש לי דירה אחת, בדימונה, אני משכיר אותה ב 2000 שח ושוכר דירה בת"א ב 4000 ש"ח, אני למעשה בהפסד של 2000 שח בתחום הדיור ולכן לא אשלם מס בדיוק שכמו שאם הרווחת 2000 שקל על מניית אפל אבל הפסדת 4000 שקל על מיקרוסופט אתה לא תשלם מס עי אתה בהפסד כולל

quote_icon.pngDrorZi כתב: viewpost-left.png

בניגוד לבורסה שם יש סם על רווחים...

פרויד היה עושה מזה מטעמים...

מה שיפה שהצלחתי לקלוע נכון באותיות (ולא רשמתי סמ כסתם סיכול)

עריכה אחרונה על ידי DrorZi

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

• תגובות 206
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לדעתי, יש עוד בעיה עם מיסוי פשוט לפי אחוז מהרווחים מהשכירות ויתכן שבגללה האוצר נמנע ממיסוי כזה.

אין מעקב מתועד ובלתי ניתן לזיוף של מה הם הרווחים בניגוד לבורסה. הרי ברור שברגע שיהיה מס כזה, חלק גדול מהמשכירים יסגרו עם השוכר דיווח על שכירות נמוכה יותר והשלמה במזומן על מנת להקטין את נטל המס (למשל תמורת הנחה קטנה בדמי השכירות). משהו כמו בעל עסק שמציע מחיר מיוחד לעבודה ללא חשבונית :wink:. הדרך היחידה שאני רואה למנוע את זה היא בדיוק מה שדרור כתב - קיזוז מס למי שמשלם שכירות. כך לשוכר לא יהיה כדאי לשתף פעולה עם בעל הבית במתן נתונים כוזבים למדינה.

פורסם
לדעתי, יש עוד בעיה עם מיסוי פשוט לפי אחוז מהרווחים מהשכירות ויתכן שבגללה האוצר נמנע ממיסוי כזה.

אין מעקב מתועד ובלתי ניתן לזיוף של מה הם הרווחים בניגוד לבורסה. הרי ברור שברגע שיהיה מס כזה, חלק גדול מהמשכירים יסגרו עם השוכר דיווח על שכירות נמוכה יותר והשלמה במזומן על מנת להקטין את נטל המס (למשל תמורת הנחה קטנה בדמי השכירות). משהו כמו בעל עסק שמציע מחיר מיוחד לעבודה ללא חשבונית :wink:. הדרך היחידה שאני רואה למנוע את זה היא בדיוק מה שדרור כתב - קיזוז מס למי שמשלם שכירות. כך לשוכר לא יהיה כדאי לשתף פעולה עם בעל הבית במתן נתונים כוזבים למדינה.

יש המון דרכים למנוע דיווח שקרי.

קודם כל, לא כולם רמאים. מדובר על אחוז מסויים מכלל בעלי ההכנסה שאולי לא ידווחו. דווקא הרעיון של "קיזוז" הוצאות שכירות מהכנסות שכירות הוא לא טוב (מעבר לעובדה שהוא בעייתי לפי דיני המס) כי לא כל השוכרים הם גם משכירים back2back. רובם לדעתי לא כאלה.

אפשר, לדוגמה, לתת לשוכרים נקודות זיכוי ממס כתלות בהוצאות השכירות שלהם. יש גם לאפשר להם לדווח רטוראקטיבית במקרים של בעל בית ש"מכריח" אותם לדווח לא נכון במהלך תקופת השכירות כתנאי להשכרת הדירה. לכל דבר יש פתרון. השאלה אם מישהו רוצה לפתור את הבעיה... אני כבר לא משוכנע.

פורסם

לשסות את העם זה בזה. נפלא.

נגיד שכל המשכירים יתחילו לדווח מהשקל הראשון.

האם זה לא יעלה את שכר הדירה.

כמו עם האינסטלטור ( דוגמה בלבד ) עם חשבונית בלי חשבונית?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לא יעלה בהכרח כי מצד אחד תשלם מיסים, מצד שני, כל התיקונים והתחזוקה תהיה מוכרת במס ולדעתי, מזה האוצר מפחד, ששכרו יצא בהפסדו.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

כמו שהעלו את המס בבורסה ל25% ובסוף קיבלו פחות כסף כי כולם עברו לנדל"ן.

מימשתי תיק ני"ע, שילמתי מס רווחי הון מוגדל, קניתי דירה, שילמתי מס רכישה מוגדל, השכרתי ושילמתי מס על השכרה, אני מוכר ומשלם מס שבח. אם זה לא היה מצחיק זה יכל להיות טראגי.

משכנתא זה קל

פורסם
לא יעלה בהכרח כי מצד אחד תשלם מיסים, מצד שני, כל התיקונים והתחזוקה תהיה מוכרת במס ולדעתי, מזה האוצר מפחד, ששכרו יצא בהפסדו.

כמה תחזוקה יש לך על דירה, פעם בשנה צבע ב5000? זה לא ישתלם

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

חבל לי מאוד על מי שזו הפנסיה שלו, אבל מס משלמים גם על פיצויי פיטורין, לדוגמא, שעפ"י המלצת סוכנים פנסיונים נכללים ב"פנסיה".

ברור שלא כל מי שיש לו 3 דירות הוא שרי אריסון.

אנחנו מדינת מהגרים, יש גם כאלו שסתם נמצאים כאן כמה דורות יותר, והצליחו לצבור קצת יותר רכוש.

אם כבר לצאת נגד בעלי דירות, אז (נא לא לרגום אותי באבנים על זה) הייתי מעביר חקיקה שאוסרת על תושבי חוץ להחזיק כאן דירות.

כן, נוראי, לא כלכלה חופשית ועוד ועוד. אבל בתל אביב יש המוני בניינים חדשים, שעומדים שוממים וריקים רוב השנה, כי כל הדירות בהם שייכות לאזרחים זרים.

להגיד שזה משפיע על המחירים בכל הארץ? לא יודע, קטונתי. אבל בעבר כבר נטען שבאזורי ביקוש גבוהים, כמו תל אביב, כן יש לזה השפעה מכרעת. מה גם שחלק כזה או אחר מהדירות האלו בכלל נקנות בכסף שחור.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

המדינה אוהבת את הכסף השחור שמגיע ממדינות זרות.

המדינה שלנו מעודדת הכנסת כסף שחור בכמויות ואין סיכוי שזה יפסק בקרוב .

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם

תיקון קטן לחלק ממה שנאמר כאן:

בעל 120 הדירות בת״א או שרגא בירן עם 30 דירותיו (לפי עמדת רשות המיסים) וכיוצא בהם, בכלל לא יושפעו מהמס החדש כי הוא לא יוטל עליהם.

הם לא יצטרכו לעדכן שום אקסל.

כלומר - המס יוטל רק על שחקני הביניים בשוק השכירות, לא על הקטנים (שהם הרוב) ולא על הגדולים (שמחזיקים הרבה מאוד נכסים).

מכל זה, בצירוף העובדה שגם ככה מרבית משקיעי הדירות לא מחזיקים אותן בשל התשואה השנתית אלא בשל הסולידיות שלהם ועליית הערך הספקולטיבית, נראה שהאפקט של המס יהיה זניח ביותר ולא ישפיע משמעותית על השוק - בין בהיבט מחירי הרכישה ובין בהיבט מחירי השכירות (שאולי כן יעלו במעט - כי יש תירוץ לכך).

מכך נובע גם שהמס הזה איננו צודק בעליל, והוא מהווה סתם עוד דרך קלה לחלוב אזרחים באמצעות מיסים עקיפים ודרקוניים.

פורסם

מה הקשר כמה מס אשלם באמת?

במצב שוק שהביקוש עולה על ההיצע צריך רק תירוץ להעלות את המחירים.

זה גם מה שכל האידיוטים שאומרים שילשינו על בעל הנכס לרשויות לא מבינים. כל עלות שתוטל על בעל הנכס תגולגל בסופו של דבר אליהם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
תיקון קטן לחלק ממה שנאמר כאן:

בעל 120 הדירות בת״א או שרגא בירן עם 30 דירותיו (לפי עמדת רשות המיסים) וכיוצא בהם, בכלל לא יושפעו מהמס החדש כי הוא לא יוטל עליהם.

הם לא יצטרכו לעדכן שום אקסל.

למה שרגא בירן לא יושפע? נקבע כי השכרותיו אינן עולות לכדי עסק והוא רשאי לשלם מס מופחת של 10% על 24 דירותיו. שיתכונן לשלם בערך 22% של דירה כל שנה.

פורסם

איך הגיע כבודו ל 22%

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...