Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3639 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שמנצ'יק

לא תפסת את הנקודה

במונית הם לא רוצים לעלות בגלל חילול שבת , למה ברכב פרטי מחלל שבת כן

תפסתי את הנקודה.

זה בדיוק מה שיהודי טוב עושה.

אז אתה בעצם אומר שאני יכול לסקול את אוכלי החינם האלו בטרמפיאדות בצ'יזבורגרים ושייק ווניל (שיהיה גם מה לשתות, חם בחוץ) והם ייבלסו הכל בהנאה?

אחלה קונספט לניסוי חברתי.

אם זה אם זה או להתייבש רעב בחום, אז כן.

פיקוח נפש וזה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 117
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
רק מראה את הדו פרצופיות של המגזר הדתי חרדי. לאלה מכם שלא יודעים היה בזמנו קמפיין של שמירת שבת במכוניות. כלומר, מוניות שלא עבדו בשבת סומנו על ידי תג מיוחד זאת בכדי חלילה, רחמינא לינצלן לא להכשיל את הציבור הדתי. אוקיי, הזוי אבל נניח שזה עושה להם טוב על הלב.

אם אוכלי החינם לא רוצים לנסוע בימי חול במונית אשר עובדת בשבת מדוע אם ככה לעלות לטרמפ לרכב פרטי אשר ככל הנראה כן נוסע בשבת?

כאמור, דו פרצופיות וקומבינה של "דתי לפי דעתי".

אין שום איסור לנסוע במונית שהנהג עובד בשבת, יכולים להיות קמפיינים עד מחר, האיסור לא קיים.

אם כך היה הדבר, הדתיים לא היו יכולים להשתמש בחשמל, טלפון קווי\סלולרי, תחבורה ציבורית, ועוד 1001 דברים כי כל החברות האלו מחללות שבת.

יש איסור למשל לנסוע עם נהג מונית זמן קצר לפני השבת בידיעה כשתסיים את הנסיעה שלך והוא יצטרך לשוב לביתו אז הוא לא יספיק לפני כניסת השבת.

אין שום איסור על ידי אף רב לנסוע במונית ביום חול כשהנהג שלה מחלל שבת, הרי כל העניין הוא לא להנות מעבירה שיהודי עובר בשבת, ולא כך הדבר, שום דבר שהוא עשה בשבת לא משליך על יום חול.

זאת אומרת אם יהודי הדליק מזגן בשבת, אסור לך לשבת ולהנות מהמזגן כי אתה נהנה מעבירה שיהודי אחר עבר.

אבל אם הדליקו מזגן לפני שבת, ובדרך כלל המזגן הזה גם מכבים ומדליקים אותו בשבת זה לא משנה כלום, מותר לך להנות ממנו.

פורסם

כעיקרון לוקח רק חיילים וגם זה במקומות שאין תחבורה מסודרת.

אני זוכר שבסדיר יצאנו מלבנון ביום שישי אחרי שנגמרו האוטובוסים והצלחנו בערב להגיע רק לקיבוץ ליד הכינרת כי אף אחד לא עצר.

מנגד כשהייתי סטודנט יצאתי ממילואים בגשם שוטף כשכולי מלא בוץ והלכתי ברגל כי לא היו אוטובוסים ולא הייתי במצב שאעלה לרכב. נעצרה תידי מרצדס לבנה עם נהג מבוגר שהתעקש לקחת אותי למרות שאמרתי לו שאני רטוב ומלא בוץ. הוא אמר לי שאם לא הייתי רטוב ומלא בוץ רוב הסיכויים שלא היה עוצר אבל דווקא בגלל זה כנראה שאני זקוק לטרמפ שהוא מציע לי. הוא התעקש להוריד אותי במעונות ולא הסכים אפילומלהוריד אותי במקום כלשהו על הדרך איפה שיש אוטובוסים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

תמיד מעלה טרמפיסטים, כי אני בעצמי הייתי אחד כזה.

למה נוסעים בטרמפים? כי התחבורה הציבורית בארץ ז** ולא תמיד אפשר להסתדר איתה.

למה בעיקר דתיים וחרדים? (ולאלו מביניכם שלא מבדילים בין דתי לחרדי, כדאי שתעשו בדיקה קצרה) כי הם גרים בישובים המזרחיים שם יש אוטובוס אחת לכמה שעות ליציאה מהישוב לישוב אחר שקרוב (לדוגמא ישובי השומרון בגזרת אריאל יקבלו אוטובוס 3 פעמים ביום לכיוון אריאל)

שבוע שעבר העלתי טרמפיסט בן איזה 16-17 כמה דקות לפני כניסת שבת, מצומת פרדסיה לחדרה, למרות שאני אישית כבר הייתי צריך לפנות 10 קילומטר לפני כן, דאגתי שיגיע כמה שיותר מהר ליעד, אומנם אני לא דתי ולא מאמין, אבל מה רע בלעשות קצת טוב לאדם אחר?

פורסם

לפני מספר שנים עמדתי ברמזור ביציאה מירושלים עם חברתי-דאז באוטו. בחור עם תרמיל גדול עבר ושאל אנשים אם מישהו מוכן לקחת אותו. הגיע אלינו והסכמנו שיצטרף עד לטרון (שם ירדנו לכיוון דרום). אחרי שעלה, שאלתי אותו מדוע הוא צריך טרמפ אם 20 מטר מהרמזור יש תחנת אוטובוס ענקית שאוטובוסים לכל הארץ עוברים בה.

הוא היה מזועזע מהרעיון ואמר שזו גאוות טרמפיסטים...ושהוא מגיע לכל הארץ בטרמפים בקלות.

מעניין מה קורה איתו היום.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

דתיים עוצרים טרמפים מכיוון שאין להם תחבורה נורמלית ליישובים שלהם.

חרדים עוצרים טרמפים משיקולי עלות, בעיקר צעירים. בדרך כלל יש להם תחבורה ציבורית טובה ליישובים שלהם.

אני באופן אישי מעלה רק אנשים שאני מכיר אישית. ובנות רק עם זוגתי לידי.

פורסם
עזבו צמתים, אני אף פעם לא הבנתי, איך דתיים מגיעים לכביש 6 באמצע הלילה/בוקר מוקדם?

לא ברמה של ליד מחלף. ברמ ה של אזור שורק, בלי מחלפים באזור, ככה עומדים בצד ומבקשים טרמפ. הזיה.

בעזרת השם.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

איזה כיף זה להיכנס בחרדים, אה?

מי שעוד לא קרא להם "אוכלי חינם", מוזמן.

לאן נעלמת ה"נאורות" ו"קבלת האחר" ובלה בלה בלה, כזה מגיע לחרדים? [אה, סליחה, לאוכלי חינם]

גילוי נאות [למי שלא הבין את זה עד כאן]: אני חרדי, ואני ממש לא אוכל חינם.

אין לי אף ארוך

אני לא מסריח

מה זה כל ההכללות האלה?

נכון, יש חרדים רוצחים, ויש חילונים רוצחים באותה מידה

יש חרדים אוכלי חינם, ויש חילונים אוכלי חינם באותה מידה

יש חרדים מסריחים, ויש חילונים מסריחים באותה מידה

יש חרדים מושחתים, ויש חילונים מושחתים באותה מידה

שבוע נהדר לכולם!

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

לאן נעלמת ה"נאורות" ו"קבלת האחר" ובלה בלה בלה, כזה מגיע לחרדים? [אה, סליחה, לאוכלי חינם]

מה זה כל ההכללות האלה?

נכון, יש חרדים רוצחים, ויש חילונים רוצחים באותה מידה > מסכים

חרדים אוכלי חינם, ויש חילונים אוכלי חינם באותה מידה > לא באותה מידה

יש חרדים מסריחים, ויש חילונים מסריחים באותה מידה > מסכים

יש חרדים מושחתים, ויש חילונים מושחתים באותה מידה > מסכים

שבוע נהדר לכולם!

הערה בכחול...

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
איזה כיף זה להיכנס בחרדים, אה?

גילוי נאות [למי שלא הבין את זה עד כאן]: אני חרדי, ואני ממש לא אוכל חינם.

אין לי אף ארוך

אני לא מסריח

מה זה כל ההכללות האלה?

נכון, יש חרדים רוצחים, ויש חילונים רוצחים באותה מידה

יש חרדים אוכלי חינם, ויש חילונים אוכלי חינם באותה מידה

יש חרדים מסריחים, ויש חילונים מסריחים באותה מידה

יש חרדים מושחתים, ויש חילונים מושחתים באותה מידה

שבוע נהדר לכולם!

שמור על הכוחות שלך, החוקיות לגבי הקהילה הלהטבית\ערבים\שפן הסלעים לא חלה על החרדים, התקשורת חינכה את האנשים לשנוא את החרדים, וזה לא יעבור בקלות לצערי.

אני אישית מאוד אוהב את הדת שלנו, אמנם אני לא דתי אבל מכבד ואוהב את הדת שלנו אהבת נפש, תמיד אגן על יהודים שבזכותם גם הילדים שלי והנכדים שלי ידעו מזה היהדות ושיש דתיים שעדיין שומרים עליה בדיוק כמו לפני 2000 שנה.

אנשים אוהבים לדבר\ללכלך\להוציא בולשיט מהפה שלהם, אבל על התמונה הגדולה אף אחד לא מסתכל, הכי קל לפלוט את הסיסמאות ששתלו להם בראש בכזו קלות...

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מה הקשר לטרמפים ולאוכלי חינם? הם בסך הכל מבקשים טובה, אתה לא חייב לעצור להם.

בנוגע לטענות נגד החרדים ו"אכילת החינם" שלהם, אפשר לקרוא פה. אין כח לקרוא? השורה התחתונה היא שהם לא באמת הבעיה הכלכלית האמיתית של המדינה הזאת.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לפעמים המקור לא מתיישב עם ערכים מוסריים מודרניים.

מבחינה מוסרית הדת היא דבר לקוי לחלוטין, שמעדיף "ריצוי של נהלים" במקום לחשוב באופן ביקורתי ולהגיע למסקנות הנכונות.

מה יותר מוסרי? לתת לכל אחד לחיות בשקט או לעשות הפגנות אלימות כנגד אנשים שעושים דברים שלא משפיעים עליך?

מה יותר מוסרי? לתת לכל אחד חופש להתלבש איך שהוא רוצה או להגיד "הבן שלך לא ייכנס לבית ספר הנכון ולא יימצא לעצמו שידוך לעולם כי אתה מעז ללבוש ג'ינס מדי פעם"?

מה יותר מוסרי? לתת לאנשים עם נטיה מינית לאהוב איך שהם רוצים ושיהיו מאושרים או לנסות בכוח "לתקן" אותם, ובכך לגרום להם לחיים של סבל, שנאה עצמית ובלא מעט מקרים, התאבדות?

אם התשובות הן "הפגנות", "כפיה" ו"לתת להם למות מדיכאון", אז מבחינה מוסרית יש משהו לא בסדר עם הדת הזאת.

פורסם

מה שמוסרי בעינייך יכול להיות לקוי בעיני אדם אחר, כל אחד מוזמן לאמץ לעצמו איזו אמונה שהוא רוצה.

אני לא חייב להאמין בדרך שלך ואתה לא חייב להאמין בשלי.

יש אחד שמקבל את זה שאנשים לובשים ג'ינסים, אוהבים את בני מינם וכו'

יש כאלו שלא, אם זה בשם הדת או בשם היותם "חשוכים" בלי קשר.

בדת יש דברים שאפשר להתגמש בהם ויש דברים שהם BIG NO NO.

אני לא שופט אותם, כמו שאני לא שופט עמים אחרים בהתייחסות שלהם לאותם מקרים.

אני אישית מקבל המון דברים באהבה, זה לא אומר שאני מצפה מכולם לאותו הדבר.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3639 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...