Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3670 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
התוצאה: או אחיזה או גיהוץ או פשרה בין השתיים. ברכבים היותר יקרים מתלים הרבה יותר מסובכים שמאפשרים גם לא להתרסק על כל בור ובאותו זמן לספק אחיזה מעולה.

זה קצת יותר מורכב.

בעקרון, לכל בולם יש מהירות פעולה אטית לשיכוך תנודות מרכב (שיכוך שמספק את הניהוג עליו דיברת) ומהירות גבוהה לשיכוך מהמורות, שאחראית לא רק על נוחות הנסיעה אלא גם על האחיזה כי כשהרכב מתרסק - הוא לא אוחז.

כך שבכל רכב ניתן לשלב (במידה מסוימת) ניהוג סביר ונוחות נסיעה טובה. ברכבים עם מתלים יקרים יותר היכולת הזו פשוט מפותחת יותר, אבל גם ברכב פשוט אסור לעולם שהוא יהיה קארט כי זה לא באמת משפר אחיזה או התנהגות.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

יש ויש, היום אין דבר כזה השווואת נוחות בין יפניות לאירופאיות, למשל רוב הדגמים של טויוטה מאד נוחים , המתלים מרוסנים ולא קשים מידי ולא רכים מידי.

אותו הדבר אצל הונדה.

בקונצרן VW רוב הדגמים שלהם מצויידים במתלים על הצד הנוקשה והם לא הכי נוחים.

פורסם

לפני מספר שנים הייתה במשפחה לנסר שנת 93 , לפני הלנסר הייתה אאודי 100 ופיז'ו (לא זוכר דגם ,נראה לי שנת 78 או 79 )

הלנסר הייתה מצויינת מבחינת שיכוך פסי האטה או בורות קטנים למינהם .

מעניין איפה ניתן למקם את הספורטבק של היום ?

פורסם

ספורטבק בצד הרך (כאשר כתבתי לנסר התכוונתי לרכב הזה), הריסון מעולה, לא מרגישים בכלל בורות ביוב, היא בולעת פסי האטה - בדומה לרכבים של פעם. המחיר הוא ניהוג פחות טוב בסיבובים - בודי רול די אגרסיבי.

אהבתי את הכיול של אוקטיה MK1, הרבה יותר טוב מהאוקטביה החדשה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

תודה רבה.

כיצד תוכלו לדרג את הרכבים הבאים :קיה סול,קיה סיד, טויוטה טוריס וטויוטה אוונסיס .

מדובר בסגמנטים שונים כאשר האוונסיס בסגמנט הגבוה יותר-האם זה יתבטא גם בנוחות ,שיכוך מהמורות וניהוג מאוזן ?

כמובן שהשאיפה היא איזון בין רכות ושיכוך לבין אחיזה אך במידה וצריך להתפשר ,קרוב לוודאי שאוכל להתפשר על רמת ניהוג בסיבובים ובזמן נהיגה ספורטיבית יותר.

פורסם (נערך)

הפשרה איננה כל כך בין רכות לאחיזה אלא בין רכות לבין ניהוג. אם הרכב קשיח מדי אז כל הפרמטרים יפגעו.

המחיר הוא ניהוג פחות טוב בסיבובים - בודי רול די אגרסיבי.

תנודות מרכב כשלעצמן לא בהכרח אומרות שהניהוג לא טוב. איכות הניהוג בהקשר של מתלים נקבעת גם ובעיקר על פי:

Phase lag - זמן התגובה של המתלה.

ההתנגדות לגלגול של הסרן האחורי ביחס לקדמי, שקובעת את מקדם תת-ההיגוי ואת התגובה הדינמית של הרכב.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם (נערך)

תנודות מרכב כשלעצמן לא בהכרח אומרות שהניהוג לא טוב.

ניהוג = חויית נהיגה ושליטה ברכב. כאשר יש בודי רול ומרגישים שהרכב רוצה להתהפך, בעיני זה מעיד על ניהוג לא טוב.

היו לי רכבים רכים מבחינת מתלים (אבל עדיין לא תחושת אונייה מתנדנדת של ביויק או רכות יתר של קאדילק קלאסי), כמו S קלאס (משקל עצמי מעל 2 טון), במוו סדרה 7 . ברכבים האלו בסיבובים למרות שהמתלים היו רכבים ומגהצים היטב לא היה בודי רול, להיפך, נתחושה הייתה שהרכב נצמד יותר טוב לכביש בסיבוב ואין איחור בתגובה של המתלים, מרגישים בשליטה גם במהירות. זה ניהוג טוב.

לאוקטביה החדשה יש ניהוג טוב בקטגוריה שלה, אין בודי רול, אין איחור מתלים, מרגישים בשליטה, רק שאין שיכוך כמעט. זה עדיין ניהוג טוב (חוץ מהמצבים של כביש משובש בסיבובים, אז מתלה תלוי מאחור מנסה לזרוק את הרכב כמו סרן חי).

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

ואם נשים בצד את המתלים מה הסיפור של המושבים הלא נוחים לעיתים?

כלומר מצאתי את המושב של הפורד הקשיש שלי ושל דאצ׳יה סנדרו נוחים יוצר מהix35 ומהסוזוקי על זה בערך דיברתי שהאסיתיות לא הכי משקיעות במושבים שלהן ( כנל מאזדה cx5 והאונסיס של חבר של והסונטה של חבר שלי , שלמרות שהרגישה הכי נוחה ממה שציינתי לא הגיע לרמה של הפורד ).

פורסם

מניח שאתה פשוט רגיל למושבים שלפורד. לקורולה, הונסה סיויק, מיצובישי ספורטבק המושבים סבירים לחלוטין. זה לא כורסאות של מרצדס, אבל בהחלט ראויים לישיבה. לאוקטביה למשל המושבים טובים יותר בדגם כמו אצלי (בדגם ליסינג הפשוט ביותר יש מושבים אחרים).

הכל עינין של כיוון. צריך לכוון את המושב נכון כדי שיהיה נוח לישיבה ונהיגה.

פורסם
ניהוג = חויית נהיגה ושליטה ברכב. כאשר יש בודי רול ומרגישים שהרכב רוצה להתהפך, בעיני זה מעיד על ניהוג לא טוב.

נגעת אגב בנקודה חשובה והיא שלניהוג יש לפחות מרכיבים שהם סובייקטיביים. הם תלויים בהעדפות אישיות, ברמת הנהיגה ובסגנון הנהיגה. כל אלו תלויים, במידה מסוימת, בזהות האישית.

גם נוחות היא בעלת מרכיבים סובייקטיביים: יש כאלו שירגישו פחות בנוח ברכב בעל מתלים רכים יותר אך יותר NVH. אפשר אפילו להכליל את תנודות המרכב כרכיב גם בנוחות הנסיעה.

הכל ענין של כיוון. צריך לכוון את המושב נכון כדי שיהיה נוח לישיבה ונהיגה.

לגמרי. קל להתלונן שהמושב לא תומך כאשר הגוף בקושי נמצא בתוכו בגלל חוסר תמיכה של הרגליים וצורך להתמתח כדי להגיע לדוושות ולהגה.

פורסם

הקורולה מוחלפת, בכדי לשפוט את הנוחות או חוסר הנוחות ,צריך לתת זמן ושהרכב לפחות ינחת בארץ (זה יקרה בחודשיים הקרובים-לפי נציג מכירות).

מושבי הספורט באוקטביה 2011 די טובים רוב הזמן, לפעמים מרגישים קצת קשיחים, כפי שנאמר, ההרגשה סובייקטיבית .

פורסם
אפשר אפילו להכליל את תנודות המרכב כרכיב גם בנוחות הנסיעה.

בהחלט, וזה אחד הדברים הקריטיים ביותר עבורי בנוחות. למשל מתלים קשישים של אוקטביה עוד אפשר לסבול ולהסתגל לזה, אפילו לעקוף בורות ולקבל חווית נסיעה חלקה למדי. אבל מרכב שכל הזמן מעביר תנודות - זה מאוד מפריע לי. בנסיעות ארוכות זה פשוט מתיש, הרכב כאילו מדלגלג כל הזמן.

• תוכן חדש...