Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3659 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שברתי את שורש כף היד בזמן רכיבה על אופניים. כרגע מושבת לחלוטין עקב חבלות נוספות בגוף.

מה אומר החוק לגבי נהיגה ביד שמאל בלבד ברגע שאוכל לקום מהמיטה?

האם מותר לי לנהוג ביד שמאל בלבד כאשר יד ימין עדיין מגובסת?

עריכה: כמובן שמדובר ברכב אוטומטי

עריכה אחרונה על ידי banji man

S60 Rdesign

פורסם

יש להם אמצעים מיוחדים ברכב, הם רגילים לנהוג כך, ויש פשרה בין בטיחות לבין הצורך שלהם בניידות.

אבל לך אסור.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אם אני לא טועה, הם מחוייבים לשים תפוח על ההגה.

כמובן שזה דורש מעבר של טסט מחדש בעזרת התפוח, ואי אפשר סתם להתקין אותו ככה על ההגה במקרה של פציעה.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

אכן, ללא אישורים הוא לא חוקי להתקנה ולא בכדי: הוא גורם לפציעות במקרה חירום.

זה גם מסוכן, אם תדרש לתמרון חירום.

רק כדי להרחיב על הנקודה הזו: יש הבדל גדול בין נהג שמוריד יד מההגה אך יכול להחזיר אותה במקרה הצורך (לא שזה תמיד עוזר), לבין נהג שנוהג עם יד אחת עקב פציעה ולא יכול לעשות את זה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

להלן סעיף 28 בתקנות התעבורה

[TABLE]

[TR]

[TD][TABLE=width: 100%]

[TR]

[TD]חובה להחזיק בהגה או בכידון

תק' (מס' 3)

תש"ל-1970

תק' (מס' 9)

תש"ל-1970

תק' (מס' 6)

תשנ"ד-1994

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

28. (א) נוהג רכב חייב להחזיק בידיו את ההגה או הכידון כל עוד הרכב בתנועה; אולם רשאי הוא להסיר יד אחת מן ההגה או הכידון אם עליו לעשות בה דבר להבטחת פעולתו התקינה של הרכב או לקיום כללי התנועה.

[TABLE]

[TR]

[TD][TABLE=width: 100%]

[TR]

[TD]תק' (מס' 2)

תשס"ח-2007

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

(ב) (1) בעת שהרכב בתנועה, הנוהג ברכב –

(א) לא יאחז בטלפון קבוע או נייד, ולא ישתמש בהם ברכב אלא באמצעות דיבורית;

(ב) לא ישלח או יקרא מסרון (s.m.s);

(2) בתקנת משנה זו –

"דיבורית" - התקן המאפשר שימוש בטלפון בלא אחיזה בו ובלבד שאם ההתקן מצוי בטלפון, הטלפון יונח ברכב באופן יציב המונע את נפילתו;

"טלפון" - מכשיר המיועד לתקשורת אשר קיימים בו לחצנים לחיוג.

פורסם (נערך)
שברתי את שורש כף היד בזמן רכיבה על אופניים. כרגע מושבת לחלוטין עקב חבלות נוספות בגוף.

עברתי סיפור דומה בשנת 2009. נגשתי למשרד הרישוי וראה אותי רופא מטעמם - החליט להגביל אותי לרכב אוטומטי ופה נגמר הסיפור (הייתי צריך גם ככה לחדש רשיון באותה התקופה) ; יתכן שאצלך ההחלטה תהיה שונה, אבל חשוב לעדכן את משרד הרישוי בכל שינוי שמגביל את יכולות הנהיגה שלך.

באשר להחלמה מהפציעה - מנסיון, אחרי שהגבס והפלטינות (משער שיש) יירדו, תשקיע המון בפיזיותרפיה של האיזור. במקרה שלי התרחשה פגיעה גם בעצם הסירה וגם בעצמות הקרפליות ; התפקודיות השתפרה מאז הפציעה, אך האיזור לעולם לא יחזור להיות כפי שהיה וניתוח/ים נוספ/ים זה פקטור של רף הכאב שאני מסוגל אהיה לסבול.

בהצלחה ושתהיה החלמה קלילה ומהירה.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם

תודה רבה על התשובות המפורטות. אני מניח שעלי לאפסן את הרכב לחודש הקרוב ולהוציא את מטען המצברים מהמחסן.

בריאות לכולם!

S60 Rdesign

פורסם

ככל הנראה. אלא אם יש מישהו שמתנדב להסיע אותך ממקום למקום

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

יש לנו רכב משפחתי נוסף. אשתי נמנעת לנהוג באיביזה, אין בינהם כימיה משום מה. אולי מדי פעם אכנס לרכב כדי להניע את המנוע למספר דקות.

די מצחיק (או בעצם עצוב) שאשתי מטפלת בי עכשיו יחד עם הבן הקטן -מקלחות, אוכל, הסעות…

אין כמו לרכב במהירות על אופניים בסינגל צפוף, פשוט תענוג אבל המחיר שצריך לשלם על זה יקר מאוד למשפחה.

S60 Rdesign

פורסם
אם אני לא טועה, הם מחוייבים לשים תפוח על ההגה.

כמובן שזה דורש מעבר של טסט מחדש בעזרת התפוח, ואי אפשר סתם להתקין אותו ככה על ההגה במקרה של פציעה.

כמעט מדויק,

במקרה של נכים, לאחר בדיקה במכון לבטיחות בדרכים על סימולטור נהיגה נקבעים אבזירים לנהיגה. לאחר מכן צריך לגשת לטסט (כולל שיעורי נהיגה על רכב מאובזר בהתאם) מחדש וההגבלות/תוספות לרכב נרשמות ברשיון נהיגה וברשיון הרכב.

פורסם

לפני עידן ההגה כוח, תפוח הגה עלול היה לגרום ואף גרם לחבלות קשות בכל פעם שנוצרה התנגדות לצמיגים הקדמים נגיד במפגש ברוטאלי עם בולדר בשטח או כניסה לקוליס בניגוד לכיוון הצמיגים. ההגה היה מסתובב בחזרה במהירות והתפוח היה מצליף בחוזקה בכף או גב היד. אביזר אולי נוח אבל מסוכן

פורסם

להניע פעם בכמה זמן לכמה דקות לא יעזור

עדיף לנתק מצבר

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
  • תוכן חדש...