Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3651 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

קניתי לפני מספר ימים פולו שנת 2001,

בעמידה עם מזגן פועל המנוע מתאמץ וכמעט נחנק ולפעמים גם נכבה,

לאחר בדיקה באינטרנט הבנתי שזאת בעיה נפוצה שנובעת בד"כ מלכלוך בבית המצערת...

אשמח אם תוכלו לעזור לי בהסבר של הטיפול איך לפרק ולנקות, ולמקם אותי איפה נמצא בית המצערת ברכב,

אני מצרף 2 תמונות:

הבנתי גם שצריך לעשות כיול לאחר הניקוי, האם עדיף כבר לעשות את כל הטיפול במוסך?

תודה רבה, אייל.

IMG_1448.JPGIMG_1449.JPG

פורסם

אם יש לך הבנה בסיסית וידיים אין לך שום בעיה לבצע ניקוי בעצמך, המנןע הזה פשוט ונוח ביותר לעבודה עצמית עליו וחבל ללכת למוסך ולשלם על ניקוי שבסהכ ישפריצו לך ספריי קרבורטורים שהמנוע עובד והמצערת מחוברת והבעיה תיפתר רק לזמן קצר. צריך לפרק לגמרי את המצערת מהרכב ולנקותה בחוץ ביסודיות!

בתמונה מצד שמאל ישנו את צינור האויר שהוא זה שהולך למצערת. יש לפרק מעליו את הבית של פילטר האויר ומתחת ייראה מיכלול בית המצערת. משם כבר תראה בעצמך את טכניקת הפירוק שלה. בכל מיקרה כנס ליוטיוב יש לא מעט סירטונים בעניין!

פורסם (נערך)
אם יש לך הבנה בסיסית וידיים אין לך שום בעיה לבצע ניקוי בעצמך, המנןע הזה פשוט ונוח ביותר לעבודה עצמית עליו וחבל ללכת למוסך ולשלם על ניקוי שבסהכ ישפריצו לך ספריי קרבורטורים שהמנוע עובד והמצערת מחוברת והבעיה תיפתר רק לזמן קצר. צריך לפרק לגמרי את המצערת מהרכב ולנקותה בחוץ ביסודיות!

בתמונה מצד שמאל ישנו את צינור האויר שהוא זה שהולך למצערת. יש לפרק מעליו את הבית של פילטר האויר ומתחת ייראה מיכלול בית המצערת. משם כבר תראה בעצמך את טכניקת הפירוק שלה. בכל מיקרה כנס ליוטיוב יש לא מעט סירטונים בעניין!

תודה רבה,

אתה יודע איזה מפתחות אני צריך?

וכדי לפרק את הבית של הפילטר אוויר צריך להוריד גם את הפלסטיק שמעליו על ידי פירוק 4 הברגים נכון?

עריכה אחרונה על ידי Eyal Alfasi
פורסם

אכן צריך להוריד גם את הפלסטיק עם ה4 ברגי הלן 5.

לאחר מכן אליך למשוך את הכיסוי פלסטיק של הפילטר אוויר ומתחתיו יש בורג טורקס 30 או 25.

ישנו עוד בורג טורקס שתופס את הפליטר אוויר שנמצא מתחת לכיסוי עם ה4 ברגים.

שים לב להחזיר את כבל המצערת בדיוק למקומו כפי שהיה, ממליץ לך לצלם לפני ובמהלך הפירוק.

כמובן שבסיום תהליך הניקוי עליך לבצע כיוון ממוחשב למצערת בערוץ 98 של מחשב המנוע. תצטרך בשביל זה VCDS. או לחילופין תתן לרכב לעבוד איזה רבע שעה-עשרים דקות בסרק על מנת שהמצערת תכוון את עצמה לבד. לפעמים התהליך הזה לא מצליח ואז עליך לחבר סקנר.

ממליץ לך מראש לחבר סקנר ולראות שאין לך קודי תקלה על המצערת. במידה ויש ניקוי לא יעזור לך.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם
אכן צריך להוריד גם את הפלסטיק עם ה4 ברגי הלן 5.

לאחר מכן אליך למשוך את הכיסוי פלסטיק של הפילטר אוויר ומתחתיו יש בורג טורקס 30 או 25.

ישנו עוד בורג טורקס שתופס את הפליטר אוויר שנמצא מתחת לכיסוי עם ה4 ברגים.

שים לב להחזיר את כבל המצערת בדיוק למקומו כפי שהיה, ממליץ לך לצלם לפני ובמהלך הפירוק.

כמובן שבסיום תהליך הניקוי עליך לבצע כיוון ממוחשב למצערת בערוץ 98 של מחשב המנוע. תצטרך בשביל זה VCDS. או לחילופין תתן לרכב לעבוד איזה רבע שעה-עשרים דקות בסרק על מנת שהמצערת תכוון את עצמה לבד. לפעמים התהליך הזה לא מצליח ואז עליך לחבר סקנר.

ממליץ לך מראש לחבר סקנר ולראות שאין לך קודי תקלה על המצערת. במידה ויש ניקוי לא יעזור לך.

תודה רבה,

Vcds זה כבל שמתחבר למחשב? איפוס זה דבר מסובך או שאין בעיה לעשות אותו לבד ברגע שיש את הכבל? איפה קונים?

שוב תודה, עזרתם לי מאד!

פורסם

כיוון מצערת הוא תהליך פשוט בתנאי שהמצערת שלך תקינה ואין לגביה תקלות.

תעשה חיפוש בפורום על לינקים לקניה EBAY וכו'

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

• תוכן חדש...