Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3688 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מניח שאתה מכירים את המצב הזה - נוסעים אחרי משאית פול טריילר, מגיעה עליה מאוד חדה, המשאית מתחילה לזחול ויורדת לשוליים, אבל כמובן שבגלל רוחבה חלק משמעותי מהנתיב חסום.

האם עקיפה שלה עם נגיעה בקו הלבן (לא מעבר שלו) מותרת?

האם בכלל מותר לעקוף במצב הזה גם אם נשארים בגבולות הנתיב, שהרי הנתיב מיועד לרכב אחד ולא לשניים...?

תודה.

פורסם

עקרונית, נסיעה על הפס הלבן ומעבר שלו לשמאל הם מבחינת המחוקק היינו הך, שכן לשון התקנה מחייבת לנסוע רק מימין לקו.

יש חובה חוקית על רכב לרדת לשוליים כדי לאפשר עקיפה, במקרה שבו הוא מעכב את התנועה מפאת משקלו ושיפוע הדרך.

מכאן משתמע שהותרה עקיפת רכב במצב זה (כמובן בהתאם לחובת הזהירות הכללית), שאם לא כן מה הועילו חכמים בתקנתם?

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

48. (א) נוהג רכב שנעקף, יסיט את רכבו עד כמה שאפשר לשפת הכביש כדי לאפשר לרכב העוקף, לעקוף בבטחה ולא יגדיל את מהירות נסיעתו עד לאחר שהרכב העוקף עבר על פניו.

[TABLE]

[/TABLE]

(ב) נוהג ברכב המוביל מטען חורג, ואשר אין אפשרות לעקפו עקב תנאי הדרך והתנועה בה, חייב להאיט את מהירות נסיעתו, ובמידת האפשר והצורך לרדת מעבר לשפת הכביש ואף לעצור את הרכב, כדי לתת לכלי רכב הנמצאים מאחוריו לעקפו בבטחה.

[TABLE]

[/TABLE]

(ג) הנוהג ברכב מנועי שבשל מטענו, או בשל שיפוע הדרך, נאלץ לנסוע במהירות נמוכה שיש בה כדי לעכב כלי רכב הנוסעים מאחוריו, חייב להימין ולנסוע בשול הדרך כאשר השול מיוצב באספלט ופנוי כדי לתת לכלי רכב שמאחוריו אפשרות לעקפו.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לפי קורס נהיגה מונעת לפי כך וכך שנים:

עקיפת רכב איטי שנוסע בשוליים נחשבת "למעבר על פני רכב איטי" ולא לעקיפה. מותר לבצע ואפילו מותר ששני גלגלים יעברו את הקו הרצוף.

אם הוא לא בשוליים (נניח אופנוע שנוסע צמוד לקו הצהוב), או שנידרש מעבר של ארבע גלגלים- אסור.

כל זה כמובן בתנאי שתנאי הדרך מאפשרים- אין רכב ממול.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

למתירים את העקיפה ומרשים מעבר של שני גלגלים מעבר לקו הרצוף, יש לכם סימוכין לכך בתקנה כתובה?

כאשר עוברים את הקן הלבן עם שני גלגלים בכמה מותר לעבור, 5 ס"מ או אולי 50 ס"מ ?

פורסם

^^^^

אין היתר לעבור את הקו הלבן בשום מקרה

לפי קורס נהיגה מונעת לפי כך וכך שנים:

עקיפת רכב איטי שנוסע בשוליים נחשבת "למעבר על פני רכב איטי" ולא לעקיפה. מותר לבצע ואפילו מותר ששני גלגלים יעברו את הקו הרצוף.

אם הוא לא בשוליים (נניח אופנוע שנוסע צמוד לקו הצהוב), או שנידרש מעבר של ארבע גלגלים- אסור.

כל זה כמובן בתנאי שתנאי הדרך מאפשרים- אין רכב ממול.

כנראה שזכרונך בוגד בך או שהמרצה הטעה אתכם

מתוך תקנה 38[TABLE]

[TR]

[TD] [/TD]

[/TR]

[/TABLE]

(ב) הנוהג ברכב שאינו מנועי, וכן בטרקטור וברכב איטי חייב להימין ולנסוע בשולי הדרך אם הדבר דרוש ואפשר, כדי לתת מעבר לתנועה שמאחוריו.

רכב איטי יש לו הגדרה בתקנות והוא רכב שמהירותו מוגבלת ל 40 קמ"ש

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

הסתייגתי ואמרתי שלפי הנאמר בקורס, 100% זה מה שנאמר. המרצה טועה? אולי.

Sent from um melabes

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

ייתכן שה"מרצה" לא התכוון להיתר החוקי (שאינו קיים) אלא את מדיניות האכיפה של המשטרה בנושא הזה.

זה חזון נפרץ לראות עקיפה של משאית כזו מתבצעת גם בקרבת ניידת תנועה, אם לא על ידי ניידת התנועה עצמה...

פורסם
עקרונית, נסיעה על הפס הלבן ומעבר שלו לשמאל הם מבחינת המחוקק היינו הך, שכן לשון התקנה מחייבת לנסוע רק מימין לקו.

יש חובה חוקית על רכב לרדת לשוליים כדי לאפשר עקיפה, במקרה שבו הוא מעכב את התנועה מפאת משקלו ושיפוע הדרך.

מכאן משתמע שהותרה עקיפת רכב במצב זה (כמובן בהתאם לחובת הזהירות הכללית), שאם לא כן מה הועילו חכמים בתקנתם?

טועה משהו

מתקנה 36

(ג) בכביש המחולק על ידי קו הפרדה רצוף ישתמש הנוהג ברכב או בבעל-חיים בצד שמימין לקו, ולא יעבור אותו אלא אם נמצא קו קטעים סמוך לקו ההפרדה בצדו הימני.

מתקנה 47

(ה) נוהג רכב לא יעקוף, לא ינסה לעקוף ולא יסיט את רכבו שמאלה או ימינה כדי לעקוף רכב או בעל-חיים באחד מאלה:

(5) הוא חוצה קו הפרדה רצוף, אלא אם כן בסמוך לו בצדו הימני נמצא קו קטעים;

משמע העבירה היא חציית הקו!!

כך מנוסח גם בחנ"א

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

מצד שני "ישתמש הנוהג[...]בצד שמימין לקו."

בכל מקרה, מוטב שלא לבצע אף אחד מן השניים, אלא בשעת הדחק, כמו זו שבנושא השרשור.

פורסם

חן

העבירה היא חציית הקו , לנסוע מצידו הימני זו ההוראה

האם ברור ההבדל?

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

בתור שוטר מתנדב לא הייתי רושם דוח על עקיפה שכזו.

נכון שזה לא חוקי אבל יש לי שיקול דעת ולא השארתי אותו ברכב הפרטי לפני שעליתי על מדים ונכנסתי לניידת.

בהסתייגות גדולה - צריך לראות את כל התמונה: האם בעליה וסיבוב? האם היה סיכון תנועה?

האם הייתה הפרעה מהותית וכו'

איך אמר נהג הטנק שלי (דתי) על מצוות התורה במבטא תימני: וחי בוהם...

פורסם

ברור העניין.

ואכן ראיתי ניידות שעוברות את הקו הלבן כדי לעקוף במקרים כאלה, אבל היה ברור לי שרשמית זה לא חוקי.

תודה על ההסברים!

פורסם

לא דומה.

שם המשאיות נסעו בנתיב ולא ירדו לשול כדי לפנות את הדרך, לעומת זאת הנהג שם עבר לנתיב השמאלי שהיה מיועד לפניה שמאלה בלבד והמשיך משם ישר, בנוסף לא הספיק לסיים את העקיפה והמשיך גם לתוך הצומת.

• תוכן חדש...