Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2992 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
1.

3. עפ"י הביקורות, נראה שההגה החד, מהיר וחסר התחושות של הג'וליה הוא משהוא ש"צריך להתרגל אליו" והתרשמות ראשונית וקצרה ממנו לא עושה איתו חסד.

גם ב-156 זצ"ל היה הגה מהיר מאוד (בשילוב של קוטר סיבוב לא משו).

יש לזה יתרונות (לא צריך להוריד כמעט ידיים מההגה) ויש לזה חסרונות (רגישות לכל תנועה).

מתרגלים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ב-156, אם אתה יודע לנהוג אפילו קצת, מתרגלים לזה מאד מהר, גם בשיוט. בעיר זה סיוט, בנהיגה נמרצת בעיניי היתרונות (מהירות) גוברים על החסרונות (תלושה) ובכל זאת, הגה כמו ב-146 בוקסר (תחושה טובה יותר, קוטר סיבוב נסבל יותר ו-2.67 סיבובים בין נעילות) עדיף בעיניי. מכל מקום, הנתון החשוב באמת הוא יחס ההיגוי (מעלות הגה/מעלות גלגל).

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

הגה מהיר זה אחד הדברים שהי קל להגיע אליהם; פשוט מקצרים את יחס השיניים במסרק, ויש הגה מהיר.

זה רק צריך להיות מגובה בשלדה שיכולה לעמוד בקצב של ההיגוי, אחרת קורה מה שקרה בלא מעט אמריקאיות משנות ה 90', שהשלדה כלל לא היתה מגיבה לחדות ההגה.

זה לא מעיד על הגה טוב או לא.

לפיג'ו 205 היה יחס העברה של 3.8 סיבובים מנעילה לנעילה, והיה לה היגוי מעולה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אם אני חייב לבחור בין מהירות הגה ותקשורת, הרי שעם הביצועים של המכוניות של היום אני בוחר במהירות. ברור שבעולם מושלם מקבלים את הכל, אבל העולם לא מושלם ולכן חוץ מפרסות מעולם לא הייתה לי בעיה עם ההגה של ה-156 למרות שמבחינת תקשורת ההגה של הפוקוס, למשל (אם לוקחים את בנות זמנה) היה עדיף. תקשורת היא אמצעי, לא מטרה. שהייתה לי AX 1.1 כרכב גישור לחודשיים, היה לה את ההגה הכי מתקשר שאי-פעם סובבתי. האמת? TMI.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• אחראי פורום
פורסם
1. בהחלט יש הגאים חשמלים עם "תחושה" ולא אילמים לחלוטין.

2. יש מערכת חדשנית שממש נותנת משוב בהגה ע"י מדידת הכוחות המשפיעים על הגלגלים ומשדרת בצורה מלאכותית תחושות נכונות של הגה סופר מתקשר.

1. בהחלט, פשוט מתכנתים אותם עם יותר משקל והיזון חוזר וזה, בעידן שלנו, די מספק.

2. לא הכרתי ואם תיזכר במקור אשמח לקישור.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם (נערך)
אם אני חייב לבחור בין מהירות הגה ותקשורת, הרי שעם הביצועים של המכוניות של היום אני בוחר במהירות.

בגדול, מסכים.

זה לא שתקשורת היא לא חשובה - היא כן. אבל, אם אוחזים בהגה בעדינות (לא מכווצים את שרירי האמה), אף הגה לא אילם לחלוטין.

תקשורת ההגה לא נובעת מכיול התגבור, אלא מכוחות פיזיקליים שתמיד (אלא אם כן נוסעים רוורס) פועלים על הגלגלים.

מנגנון ההיגוי יכול לערפל את התחושה - לא להעלים אותה. או שאנשים לא רגישים מספיק לתחושה הזו, או שהם "מוחצים" את ההגה, או שהם קטנוניים.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

או שפשוט לא נהגת ברכב ה"נכון" בכדי לחוות הגה אילם לחלוטין.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

יש הגאים שהתמסורת שלהם אינה לינארית. זאת אומרת ששיעור שינוי בזוית ההגה לעומת זוית הגלגלים משתנה ככל שמתרחקים מהמרכז.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
או שהם קטנוניים.

ממש ממש ממש לא מסכים.

קטנוני זה מי שמתקן מטבע לשון "קארט בכביש" ומסביר למה לא טוב שרכב יתנהג כמו קארט בכביש ;)

מי שלא נהנה לנהוג בהגה, שב130 קמ"ש אפשר לעשות עליו "פו" ולגרום לו להסתובב מנעילה לנעילה, הוא לא קטנוני. הוא פשוט בריא ובעל תחושה בידיים.

אני גם לא מסכים עם התיאור של "או ש... או ש...". זה ממש לא מוחלט ומדובר בספקטרום רחב בין אנשים שונים והגאים שונים. לא כל אדם ירגיש את אותם ההבדלים בין הגאים דומים, אבל רוב האנשים ירגישו הבדל בין הגה ממש משדר לבין הגאים פח [קיה ריו למשל, סתם דוגמה שעלתה לי לראש וזכורה במיוחד].

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

טו-שה. :wink:

להעריך את ההבדל בין הגאים אני יכול וזה חשוב לי. אבל עוד לא פגשתי הגה שלא חוזר כלל למרכז ושהתנגדותו להיגוי (בעקבות כך) אינה גוברת עם עליית העומס - זו המהות של הגה מתקשר.

הנטיה הזו, מקורה לא במערכת ההגה ואפילו לא בזוויות ההיגוי, אלא בצורה של זווית ה"החלקה" בצמיג. זה מאפיין פיזיקלי בסיסי של הצמיג הפנאומטי, ומאפיין בטיחותי של הרכב המנועי, לא במעט משום שהוא גם בעל השפעה מדידה על התנהגות הרכב.

כשאתה נוסע ברוורס, אתה הופך את זווית ההחלקה וגם את זוויות ההיגוי. אתה מסובב את ההגה, עוזב ו...הוא נשאר מסובב ולא חוזר. זה​ הגה אילם. עם כל דבר שהוא פחות מכך - מסתדרים.

אגב, אני מסכים שזה לא "או, או" כי כאשר ההגה קצר יותר נדרש יותר מאמץ בסיבובו. יותר מאמץ - יותר קבוצות שרירים פועלות - ה"

" של הפידבק עולה. זו הסיבה שההסכמה שלי עם רומן היא רק "בגדול". עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

סע פעם ב GMC ספארי או בוונדורה, ואז תבין מה המשמעות של הגה אילם.

ללא ספק, יש להן את ההגה הגרוע ביותר שאפשר לעלות על הדעת.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אני איתך, גם אני מתגעגע להגה ב205 ראלי שלי אבל אתה כנראה מהדור שלי פחות או יותר (די זקן כבר...).

במקרה היה לנו היום דיון באחת מקבוצות הואטסאפ של האבארט'ים בנושא. יש שם את חבורת הזקנים שלא התבגרו ואת החברה הצעירים. הם פשוט לא מבינים מה אנחנו רוצים בכל דיוני ההגה המוזרים האלה. אין מה לעשות, העולם זז קדימה. אם יצליחו לעשות להגה החשמלי מה שעשו להידראולי (להזכירך, ההידראולים הראשונים היו מתים ואילמים בדיוק כמו החשמליים של היום) אז זה יחזור ואם לא, אז לא.

• תוכן חדש...