Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3741 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

גם זה לא נכון.

בגלל שאנשים לא שומרים רווח (מה לעשות...) אז כאשר מישהו משתלב בקומבינה לתוך הפקק, הוא לא רק מכריח את המכונית שלפניה הוא משתלב להאט - הוא יוצר תגובת שרשרת לאורך הפקק שבה כל רכב נאלץ להאט יותר מזה שלפניו.

כמובן שאנשים צריכים לשמור רווח אך שתי עוולות לא יצרו צדק.

זה מאריך את משך הפקק בצורה משמעותית. אז אולי אותי אישית זה לא כל כך מרתיח, אבל עדיין.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה לא נכון? אז עיקב בקצת, אפשר לחשב את זה גם. לא משהו שיפריע למישהו. אני מדבר עכשיו מבחינת זמן בלבד. אולי זה נראה הרבה גם אתם רואים הרבה רכבים, ועוד רכב ועוד רכב, אבל אתם לא נמצאים באזור הזה להרבה זמן.

מה שמפריע לאנשים זה הפעילות עצמה, שהם חושבים שאחרים עקפו אותם ועכשיו הם מתעקבים, זה קורה גם ביום יום לא בפקק, שאנשים לא אוהבים לתת זכות קדימה. מאוד מעצבן.

ומרחק אמרת בעצמך, "50 מטר כולה".

אתה רוצה ללמד לקח? תתנדב למשטרה, תעמוד בפקק ותודיע לכל העוקפים שהם צריכים לתת זכות קדימה ולא להידחף. אבל תעמוד שם עד שהפקק ייגמר.

ט.ל.ח

פורסם

אז מה הסיכום? הרוב בעד או נגד?

כי אני לא עושה את זה, ואפילו אם וויז אומר לי לעשות את זה אני מרגיש קצת חרא עם עצמי. כנראה קטע של חינוך וכיבוד האחר..

פורסם

לא הבנתי את הקשר של עשיית צרכים במעלית לנהיגה בכביש.

לא ניתן לאכוף חוק אם הוא לא קיים.

אין סמכות לכתיבת כתב אישום אם הוא לא מעוגן בחוק.

נו מה, גם אין חוק שאוסר לחרבן במעלית.

מה שיש לנהג שעוקף לעשות, יותר חשוב ממה שיש לאנשים שעומדים בפקק לעשות ? הם נהנים לעמוד בפקק ? פה ב-ד-י-ו-ק הבעיה. שיש אנשים שלא אכפת להם מאנשים אחרים - ז-א-ת הבעיה.

סלחו לי אני לא רואה הבדל בין אנשים שעושים את זה לבין אנשים ששמים את האישה\ילדה בתור לקופה בסופר ומשם מתחילים לרוץ למדפים להביא קניות.

כשהייתי צעיר יותר יכול מאוד ליהיות שהייתי חותך אדם כזה ביציאה מהכביש שירות, מכבה מנוע מרים הנדברקס, שם 4 ווינקרים, והולך לשתות קפה. היום אני יודע שעדיף להיות חכם מצודק, אני לא נכנס לפינות האלה. הייתי מצפה שאם קרה נס ומשטרת התנועה נמצאית בפקק, שיורידו אותם הצידה על-לא-משנה-מה ותמצא איזה דוח לדחוף להם. לצערי לא ראיתי את זה קורה עדיין.

גם אני לא נהג מושלם, ממש לא, אבל לפחות אני מתחשב בנהגים שאיתי על הכביש. ובדר"כ מתכנן את הנסיעה שלי - אם אני צריך לפנות ימינה, אני יצמד לימין עוד לפני, לא ברגע האחרון.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם (נערך)

בבריטניה המחלפים מספיק גדולים בישביל שהמכוניות מאחוריך ולפניך יהיו כשלושים ארבעים מכוניות מאחור כשתרד חזרה לכביש המהיר בצד השני. אז למה הטריק הזה לא נפוץ כאן?

וויז מנסה להעלות אותי על מחלפים כל הזמן בעת עומס.

גם בכיכר רב נתיבי, לעיתים הנתיב שמאלה וישר עמוס בתור של עשר דקות, הנתיב לידו (ימינה בכיכר) פנוי. מה מפריע לעשות כאילו צריך ימינה ואז להתחרט ולעשות הקפה מלאה בכיכר? למה לא עושים זאת כאן? כי הבריטים מטומטמים נכון?

כמה מטופש זה למהר לאנשהו כדי להגיע לשם ולשבת באפס מעש. או מול מסך גדול או קטן.

אני נגד התופעה. הפקק הוא של כווווווולם, עמלנו כמעט שבעים שנה כדי להגיע למעמד ויהיו כאלה שלא ישתתפו באופן מלא. לא פר.

עריכה אחרונה על ידי 57mmStroke
פורסם
אמרת עכשיו שתאוצה מאיטה?

כמובן. יש אנשים שמאיצים לאט יש אנשים שמאיצים מהר, מה שגורם לצורך בברקס ואז שוב להאיץ וחוזר חלילה.

Sent from my SM-J700F using Tapatalk

פורסם

נכון לאחר האצה באה האטה, אבל אלה מילים הפוכות. מבחינת מהירות צריך לחשב ממוצע, אבל שים לב שאף פעם לא אמרתי שהפקק לא יתעכב, אלא שממש במעט. ואולי גם לא במעט ואולי גם לא יתעכב, אני לא אוהב לדבר באוויר. גם מי שנוסע 8 קמ"ש קבוע יאט בסופו שם דבר, והאיץ בתחילה. (כבר אין לי מושג על מה אנחנו מדברים) בתאוצה אני יכול להגיע מהר יותר לפי 3 ממהירות שיוט של קמ"שים בודדים וגם להאט מהר ולהאיץ שוב מהר. אגב, מה שבריא לארנק שלנו, לבריאות (זיהום) ולרכב בוא לא נעלה את הנושא, זה משהו אחר לגמרי שכולם יסכימו עליו.

ט.ל.ח

פורסם
לא הבנתי את הקשר של עשיית צרכים במעלית לנהיגה בכביש.

לא ניתן לאכוף חוק אם הוא לא קיים.

אין סמכות לכתיבת כתב אישום אם הוא לא מעוגן בחוק.

ל'

העניין כאן לא חוקי אלא מוסרי, גם מבחינת הסיכון הכרוך בהידחפות וגם קיפוח הזולת על ידי עיכוב שלהם.

בתנועה זורמת נהג שנדחף לרוב לא גורם לעיכוב ניכר. בתנאי עומס הוא יכול לתקוע אותה לפרק זמן ממושך.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תופעה מרגיזה ביותר. זה באמת אחד הדברים שבגללם הופך להיות מגעיל לחיות פה. במיוחד אלה שעושים את זה ברמזורים וחוסמים את הנתיב שהם נדחפים ממנו לאנשים אחרים. רק בגלל זה אני נותן לאנשים האלה להשתלב, כדי שזה שמאחוריהם לא יתקע שעות בגללם.

בפניה שמאלה אל קניון לב המפרץ ומהצד השני זה נפוץ מאד. בד"כ ליצנים עם קפוצ'ונים ברכבים משוברים וערסים מפותחים בג'יפים עירוניים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

במחלפים זה עוד איכשהו מקובל - כמובן שנהג שיורד במחלף צריך "לסבול" את הרמזור שנמצא בהשתלבות עם הכביש השני.

התופעה שבאמת מרגיזה היא בצמתים בהם רכב רוצה להמשיך ישר אבל יש רמזור אדום/פקק - אז הוא פונה ימינה ומבצע פרסה ושוב פונה ימינה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

גם אני חסיד של שמירת מרחק גדול ונסיעה במהירות קבועה בעומס תנועה, אבל אני מבצע את זה רק אם יש נתיב בודד בלי אפשרויות עקיפה.

עדיין אני חושב שיש באג בתיאוריה, כי אם כל הנהגים בעומס ישמרו מרחק גדול ויסעו במהירות קבועה, יוצא שיש הרבה פחות מכוניות בקטע כביש = פחות מכוניות שעוברות את העומס בזמן נתון = הגדלת העומס בכביש. למזלינו אין בארץ סיכוי שכל הנהגים יעשו את זה, ולכן התוצאה זהה בכל מקרה...

פורסם
זה כן שונה, בבנק הפקיד סטטי, ומי שנדחף יהדוף אותך אחורה. פקק תנועה יכול רק להתקדם. במקרה הזה זאת באמת "רק שאלה" מרחוק.

לא נכון.

זו "רק שאלה" שגורמת לרכב הראשון שעוקפים אותו לבלום (למשל אם זה חן או נהג טוב שמנסה לשמור מרחק כדי שתהיה תנועה רציפה), ואז בגלל הבלימה שלו הרכב מאחוריו מאבד 2 קמ"ש. הרכב שמאחורי אותו רכב מאבד 4 קמ"ש, ו3 רכבים אחורה כבר יש עצירה מלאה.

20 רכבים אחורה (בהנחה שהם זרמו לפני כן) כבר יעמדו שם 30 שניות רק כי אתה החלטת להשתלב דרך תחנת דלק.

אפשר להשוות אבטיח למלון לא לתפוז, שניהם דלועיים, שלושתם פירות. גם אם אני מעדיף אבטיח אין לי בעיה שהמלון יימכר בסופר.

נתיב נוסף לרוב יפתור את בעיית הפקק, שנוצר במפגש דרכים או לפעמים נראה כללא סיבה באיזשהו אזור מעוקל. מי שרוצה שייסע בנתיב הזה, לפחות הוא פתר לעצמו בעיה.

וייצר בעיה לאחרים.

אם אף אחד לא היה עושה את זה אז היו קצת פחות פקקים.

אין לזה הצדקה כשזה דופק אחרים.

אל תרגיש חרא, לרוב שמים לב לפי סגנון הנסיעה שזה בשוגג ואז לאחרים לא באמת אכפת. זה בכלל שונה שלאחרים אין את האפשרות גם לנסוע ככה.

הבעיה היא כשזה לא בשוגג.

זה אותם אנשים שמאפשרים לעצמם לחסום צומת כי "אני אחסוך לעצמי כמה שניות", עוקפים את הפקק דרך השוליים כי "זה כולה 200 מטר ואני בכל מקרה פונה ימינה" ולעבור בין נתיבים בלי לאותת.

לרוב הם גם אלו שכשהאור עדיין אדום הם מתחילים לנסוע מטר קדימה לתוך הצומת.

בקיצור, דושבגים.

יש אנשים שצריכים קצת את הלחיצה כדי להתעורר או כדי לחשוב שהם מגיעים מהר יותר, כל אחד והבעיה הנפשית או המוחית שלו.

הם אידיוטים.

יש באופן אובייקטיבי דברים שמפריעים לתנועה.

אין הצדקה ל"לחיצה בשביל להתעורר" אם אתה מפריע לתנועה.

אתה ילד בן חמש?

פורסם
זו "רק שאלה" שגורמת לרכב הראשון שעוקפים אותו לבלום (למשל אם זה חן או נהג טוב שמנסה לשמור מרחק כדי שתהיה תנועה רציפה), ואז בגלל הבלימה שלו הרכב מאחוריו מאבד 2 קמ"ש. הרכב שמאחורי אותו רכב מאבד 4 קמ"ש, ו3 רכבים אחורה כבר יש עצירה מלאה.

20 רכבים אחורה (בהנחה שהם זרמו לפני כן) כבר יעמדו שם 30 שניות רק כי אתה החלטת להשתלב דרך תחנת דלק.

חוסר הדיוק של נהגים שונים גורם לפקק, עם זה אין ויכוח. לא דיברנו על זה. הם יכולים להיות מסונכרנים גם אם הם לוחצים גז-ברקס.

וייצר בעיה לאחרים.

אם אף אחד לא היה עושה את זה אז היו קצת פחות פקקים.

אין לזה הצדקה כשזה דופק אחרים.

אם אתה נוסע עם מרחק ע-צ-ו-ם מהרכב ממול הוא בכל מקרה יכול להיכנס ביניכם ועדיין ישאר רווח, אז הוא לא יצר לך בעיה. אולי בגלל זה זה מפתה להיכנס.

הבעיה היא כשזה לא בשוגג.

זה אותם אנשים שמאפשרים לעצמם לחסום צומת כי "אני אחסוך לעצמי כמה שניות", עוקפים את הפקק דרך השוליים כי "זה כולה 200 מטר ואני בכל מקרה פונה ימינה" ולעבור בין נתיבים בלי לאותת.

לרוב הם גם אלו שכשהאור עדיין אדום הם מתחילים לנסוע מטר קדימה לתוך הצומת.

אצלו זה בשוגג.

כשיש פקקים בואדי-ערה אנשים בפניות (כדי להיכנס לכפר כבר, 5 מטר הפניה מהבית) מתחילים לנסוע על השוליים, הפעם הם חסכו לי מקום בפקק. פה יש עבירה. מה דעתך על זה?

הם אידיוטים.

יש באופן אובייקטיבי דברים שמפריעים לתנועה.

אין הצדקה ל"לחיצה בשביל להתעורר" אם אתה מפריע לתנועה.

אתה ילד בן חמש?

:-|

אולי אתה מתכוון אם הם ילדים בני חמש? בכל מקרה אולי, הכביש מגוון, עם זקן שצעיר ברוחו ועם נער שממהר לחברה.

כשאתה אומר את זה ככה, בכל מקרה תמיד נצדיק שלא יירדמו בכביש או יתעסקו בדברים אחרים משעמום. זאת הכוונה: מן הסתם שאני לא חושב שרובם עומדים להירדם, מספיק ששיכול להיות אחד. מישהו אמר לי פעם שאם הפקק לא ייפתח הוא יירדם על ההגה. צריך להזרים אדרנלין בנסיעות ארוכות מאוד, במיוחד אם קמת מוקדם. הרבה אנשים לא רוצים לעשות עצירה בדרך אלא להגיע כבר. שיבושם להם, זה הפקק של כולנו, זה הפקק שלי וזה שחתך זה עדיין הפקק שלו.

פירצה בחוק, ציטטתי את זה שמעלי

ט.ל.ח

פורסם
חוסר הדיוק של נהגים שונים גורם לפקק, עם זה אין ויכוח. לא דיברנו על זה. הם יכולים להיות מסונכרנים גם אם הם לוחצים גז-ברקס.

הם לא, אם מישהו נכנס בצורה כזאת.

הנהג שלפניך הוא לא צפוי לרוב.

אם אתה נוסע לאט יותר ולא מאיץ אתה יכול למנוע בלימות ולגרום לזה שהתנועה תזרום.

אם כולם מסונכרנים זה מעולה.

אבל אם נכנס לך רכב שמוציא הכל מסנכרון (ולרוב בכוחניות כי הוא גם לא ייכנס מתי שהוא יכול אלא ברגע האחרון כשכבר נגמר לו נתיב ההשתלבות), בעצם הוא תקע את כולם.

אם אתה נוסע עם מרחק ע-צ-ו-ם מהרכב ממול הוא בכל מקרה יכול להיכנס ביניכם ועדיין ישאר רווח, אז הוא לא יצר לך בעיה. אולי בגלל זה זה מפתה להיכנס.

הוא יצר בעיה כי המרחב הזה הוא בשביל למנוע בלימה.

ברגע שהוא גרם לבלימה הוא שוב תקע את כל מי שמאחוריו.

אצלו זה בשוגג.

כשיש פקקים בואדי-ערה אנשים בפניות (כדי להיכנס לכפר כבר, 5 מטר הפניה מהבית) מתחילים לנסוע על השוליים, הפעם הם חסכו לי מקום בפקק. פה יש עבירה. מה דעתך על זה?

אף אחד לא חסך לך מקום בפקק. עדיין יש את הרמזור\ השתלבות\ סוף נתיב\ רכב עומד שגרם לפקק.

הוא עשה שאתה תהיה עוד 10 מטר קדימה אבל הוא נסע על השוליים ובכך סיכן אנשים.

תאר לעצמך אם יש שם רוכב אופניים\ אמא עם ילד שהיה צריך להשתין\ משפחה שהולכת על הכביש\ מישהו שמחליף גלגל וכו'.

הוא יידרס והערס המגעיל שעקף שם גם ידפוק לעצמו את החיים.

ועל מה?

על 5 מטר?

:-|

אולי אתה מתכוון אם הם ילדים בני חמש? בכל מקרה אולי, הכביש מגוון, עם זקן שצעיר ברוחו ועם נער שממהר לחברה.

כשאתה אומר את זה ככה, בכל מקרה תמיד נצדיק שלא יירדמו בכביש או יתעסקו בדברים אחרים משעמום. זאת הכוונה: מן הסתם שאני לא חושב שרובם עומדים להירדם, מספיק ששיכול להיות אחד. מישהו אמר לי פעם שאם הפקק לא ייפתח הוא יירדם על ההגה. צריך להזרים אדרנלין בנסיעות ארוכות מאוד, במיוחד אם קמת מוקדם. הרבה אנשים לא רוצים לעשות עצירה בדרך אלא להגיע כבר. שיבושם להם, זה הפקק של כולנו, זה הפקק שלי וזה שחתך זה עדיין הפקק שלו.

פירצה בחוק, ציטטתי את זה שמעלי

זה לא חוקי לנהוג במצב שאתה יכול להירדם על ההגה.

אם מישהו נוהג ככה בדרך קבע והוא "צריך לתת גז כדי לא להרדם" אז שלא ינהג כי הוא מסכן אנשים.

המדינה שלנו קטנה ואם אין באמת צורך לעצור ולנוח בנסיעה מאילת לכרמיאל, אין סיבה שבפקקים של גוש דן אתה תירדם על ההגה.

פורסם
מה?!:shock:

הדבר הראשון שאני עושה כשיש עומס תנועה זה לשמור רווח ע-צ-ו-ם מן המכונית שלפני ולהתחיל להאיץ בהדרגתיות. רק ככה אפשר לשמור על תנועה מתמדת לאורך הפקק ובאמת לקצר את משכו.

ובכלל, להיכנס במישהו? בגלל שמירת רווח?!

כן כן יותר מדי מרחק

כשכל הפקק מתקדם במהירות של 10 קמ"ש, איזו סיבה יש לשמור מרחק של 15 מטר?

• תוכן חדש...