Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3726 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לפני כמה ימים הייתי מעורב בתאונה שהתרחשה בעת עבודתי.

אני שליח פיצה(בדימוס)

התאונה נגרמה עקב כך שילדים שקפצו למעבר החציה בריצה הפתיעו נהג אחר(סוזוקי בלנו ישנה וחבוטה)

ועקב כך שלא הספקתי לעצור נכנסתי בו מאחורה.

הנהג יצא מהרכב עזר לי להרים את האופנוע והחלפנו פרטים כאשר הוא מודיע שאין לו שום כוונה לתבוע אותי

כי אני אשם בתאונה.

לא הגבתי לעניין בגלל שצוות מד''א שהגיע למקום במהירות יחסית, היה עסוק בלבדוק שהכל בסדר איתי.

יש לציין שהרכב של הנהג הפוגע חבוט מאוד ולבחור לא היה אכפת ממכת פח או קילוף צבע.

למקום הגיע משטרה שאלה אותי כמה פרטים,ואז פינו אותי לבית החולים.

בבית החולים עברתי סדרת בדיקות וחוץ מכאבים שפשופים נמצאתי בריא.

כרגע אני במצב של חוסר ודאות לגבי כמה דברים.

לא פנו אליי מהביטוח או מהמשטרה

למי אני מעביר את טופס ההתחייבות שקיבלתי ממד''א-(704 ש''ח)

האם אני בשלילה?

תודה ויום טוב,

פורסם (נערך)

אתה צריך לפנות למשטרה (יחידת תנועה אזורית או חוקר תנועה), להגיש הודעה על התאונה (בצירוף צילום מסמכים רפואיים מבית חולים + צילום מסמכי רכב ורישיון נהיגה).

אתה מקבל מהם אישור.

כאן דרכי הפעולה מתפצלות :

1. במידה ושוחררת מבית חולים באותו יום - אתה פונה לחברת הביטוח שלך (ביטוח חובה), ומודיע להם על מעורבות בתאונה. מאמין שיש להם טופס למלא + תצרף אישור משטרה + אישורים רפואיים (בית חולים וכו') + דרישת תשלום ממד"א.

תוודא שהכל הגיע אליהם. בעקרון הם אמורים להעביר את התשלום למד"א (תוודא זאת מולם).

2. במידה ואושפזת בבית חולים (מעל ל-24 שעות) - אתה פונה לקופת חולים בה אתה מבוטח עם אותם מסמכים כמו בסעיף 1.

לגבי דרישת תשלום לבית חולים - אתה מוסר להם עותק מהאישור המשטרתי.

http://bit.ly/1o1Zmmp

עריכה: כפי שאתה מתאר את הנושא, אתה באמת אשם בתאונה (לא שמרת מרחק מהרכב לפניך).

קח בחשבון כי מסירת הודעה במשטרה על התאונה, עשויה לגרור גם שלילת רישיון נהיגה באופן מנהלתי + אפשרות של כתב אישום בגין אחריות לתאונת דרכים.

מאידך, במידה ולא תמסור הודעה במשטרה, תצטרך לשלם את העלויות של מד"א+ בית חולים מכיסך, ולא תקבל פיצוי מחברת ביטוח בגין התאונה.

תעשה לבד את השיקולים שלך.

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם (נערך)

החשבון של מד"א הוא רק מתאבן, זה של בית החולים יגיע לכמה אלפי ש"ח. הרי בדקו אותך אחות ורופא, מן הסתם בוצע צילומי רנטגן ואולי בדיקות נוספות, ואפשר שקיבלת טיפול כלשהו. אם תרצה שביטוח החובה שלך ישלם עליך לבצע את כל הפרוצדורה: הודעה במשטרה, דיווח לביטוח, אולי גם עבודה מול מחלקת הכספם של בית החולים או מול קופת החולים.

נהג הבאלנו עשוי לשנות את דעתו ולתבוע אותך על נזקיו, ולפי התאור שלך בפתיחת השרשור אתה אשם. אין לי מושג מה הנזק וכמה יעלה לתקנו בבאלנו בת 20, אבל זה לא משנה. כדאי שתדווח גם לביטוח המקיף\צד ג' שלך. אפילו במכתב לא פורמלי.

האם אתה בשלילה? לא יודע. אם לא היה שוטר במקום ולא זומנת לתחנה מן הסתם לא, אבל תגלה זאת כאשר תמסור את ההודעה במשטרה.

ועצה ידידותית, אם כי קשה מאד לביצוע: נסה להפטר ממנהגי רוכב השליחויות. מדובר במנהגים פסולים, שאם לא תפטר מהם עלולים לגרום לך נזקים הרבה יותר חמורים. רק היום בירכתי 3 פעמים על כך שלא פגעתי בקטנועני שליחויות שהשתחלו ביני לבין הרכב שלפני בלי לשים לב למה שאני עושה (והייתי צריך לתמרן כדי להתרחק מרכבים שנדחפו משמאל, כאשר הקטנוען בא מימין).

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

חברים,

מדובר בתאונת עבודה, מי שאמור לשאת בתשלומים הללו זה הביטוח לאומי ולא ביטוח חובה. אתה צריך להגיש את הטפסיםלביטוח לאומי.

פיאג'ו 2020, MP3 500

יונדאי סנטפה, 2014

פורסם

אפשר שיהיה גם וגם

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

מה זה גם וגם? או ביטוח חובה משלם או ביטוח לאומי, לא שניהם יחד. התביעה צריכה להיות מוגשת לב. ל, צריך להוציא טופס ב. ל. 250 במקביל גם תעודה רפואית ראשונה.

בהצלחה

פיאג'ו 2020, MP3 500

יונדאי סנטפה, 2014

פורסם

נפתלי מה לא ברור לך

ניתן לתבוע גם כתאונת עבודה גם כתאונת דרכים, ושניהם משלמים, רק בתאונת הדרכים מקזזים לך את מה שקיבלת מביטוח לאומי.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם (נערך)

כפי שאתה מתאר את הנושא, אתה באמת אשם בתאונה (לא שמרת מרחק מהרכב לפניך).

אם הם היו באותו נתיב אתה צודק, אם הם היו בנתיבים שונים ונהג הבאלנו עבר לנתיב שבו רכב הדו"ג, הרוכב לא אשם.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם

נפתלי

פס"ד טרי

1. ערעור על פסק דינו של בית משפט השלום בתל אביב יפו בת.א. - 26262-26-12 )כב' השופטת 5 ₪ יעל הניג( מיום 5.1.17 , אשר חייב את המשיבה לשלם למערער, יליד 16.6.66 , סכום של 56,787 6 בתוספת שכ"ט וכן אגרת משפט, הכל בגין נזקי גוף שנגרמו לו בתאונת דרכים שהינה גם תאונת 7 עבודה ביום 21.6.22 , ולאחר הפחתת תקבולי המוסד לביטוח לאומי )להלן: המל"ל(. 8

http://elyon1.court.gov.il/heb/dover/3444409.pdf

9

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

אני הייתי מעורב בתאונה בדרך חזרה מהעבודה,

ובגלל זה זה מוכר כ"תאונת עבודה",

הוצאתי אישור תאונת עבודה והקופת חולים שלי שילמה את התשלום לקפלן עבור הבדיקות.

Seat Ibiza FR

פורסם

מיכאל

תקרא את ההודעות שלי תבין שניתן שהתאונה תהיה גם תאונת עבודה וגם תיחשב כתאונת דרכים

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
נפתלי

פס"ד טרי

1. ערעור על פסק דינו של בית משפט השלום בתל אביב יפו בת.א. - 26262-26-12 )כב' השופטת 5 ₪ יעל הניג( מיום 5.1.17 , אשר חייב את המשיבה לשלם למערער, יליד 16.6.66 , סכום של 56,787 6 בתוספת שכ"ט וכן אגרת משפט, הכל בגין נזקי גוף שנגרמו לו בתאונת דרכים שהינה גם תאונת 7 עבודה ביום 21.6.22 , ולאחר הפחתת תקבולי המוסד לביטוח לאומי )להלן: המל"ל(. 8

http://elyon1.court.gov.il/heb/dover/3444409.pdf

9

ישה , אני תמיד מעריך את הידע שלך , אבל עוד לא ידעתי שאתה חוזה עתידות.

:lol::roll:

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

ישה,אתה לא סותר אותי. יש חלוקה ברורה מה ב.ל. משלם ומה ביטוח חובה משלם. לגבי % הוצאותרפואיות זה משלם ב.ל., הפסדי ימי עבודה משלם ביטוח לאומי (75% מגובה השכר) אתההפרשים וכן כאב וסבל ניתן לתבוע מביטוח חובה

פיאג'ו 2020, MP3 500

יונדאי סנטפה, 2014

פורסם

אני לא חושב שחברה יכולה לתבוע עובד על נזק בתאונת דרכים. בדיוק כמו שהיא לא יכולה לגבות למשל ממלצר כסף על מנה שהוא הפיל בדרך לשולחן.

או כל דוגמא אחרת. אלא אם היא תוכיח שהוא עשה את הנזק בכוונה. (קצת קשה להוכיח את זה בתאונת דרכים )

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

• תוכן חדש...