Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3765 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב , 2 מכוניות התנגשו בינהן בעוצמה ברחוב שלי ואחת מהן פגעה ברכב שלי (רכב חונה תקין בכחול לבן) ,כלומר להבהרה נוספת הרכב שלי לא היה קשור לתאונה אלא חנה לו בשקט בכחול לבן .ואחת המכוניות כנראה מעוצמת ההתנגשות פגעה לי ברכב.

הנזק אצלי הוא די גדול הפגיעה של אחד הרכבים עקמה לי לגמרי את כל הדלת האחורית וקצת מהקדמית.

מאחר שזו פעם ראשונה שיש רכב בבעלותי , אני שואלת איך להתנהל ?

כדי שלא אעשה טעות מטופשת ולא אקבל את כל הכסף חזרה.

מאחר שהמשטרה הייתה מעורבת אז יש לי מספר אירוע +צילומים כמובן+צילום רשיון הנהג (הוא בבית חולים)

פורסם

חסרים פרטים על התאונה כדי להבין את מי אתה צריך לתבוע, אתה צריך לתבוע את הנהג האשם בתאונה.

פנה לנהג קודם ותנסה להסדיר מולו את העניין, תראה מה עמדתו בנושא.

יכול להיות שהוא יהיה אחראי כדי להבין שהוא אשם ויאשר תיקון של הרכב שלך על חשבון הפולסה שלו.

פורסם

תודה רועי , אחד הנהגים סטה מהמסלול (כנראה דבר בטלפון) והתנגש בעוצמה ברכב שבא ממול , ואז כנראה נזרק על הרכב שלי ופגע בו.

אני שמעתי קול חזק ירדתי וצילמתי הכל .הנהג כרגע בבית חולים.

התקשרתי למוסך שהומלץ לי לפחחות בתל אביב והם אמרו שהם יביאו שמאי ויעזרו לי מול הביטוח .

השאלה מתי אני צריכה להודיע לחברת הביטוח שלי ? לסמוך על שמאי של מוסך?האם יש אופציה בכלל שלא אקבל את כל הכסף ?הרי אני לא קשורה לתאונה בכלל.

פורסם

דווחי לחברת הביטוח שלך על התאונה, מסרי להם את הפרטים שיש לך (של שני המעורבים) והם ינחו אותך לגשת למוסך (בוודאי יציעו לך מוסך הסדר שלהם תמורת זה שתקבלי רכב חליפי ודחיית התשלום למוסך עד שתקבלי את הפיצוי) ולקבל חו"ד שמאי.

מכאן, הם או המוסך (בהליך של "דרישה בשם") יטפלו בכך שתקבלי את הפיצוי שמגיע לך.

אין לך מה להתנהל מול אף אחד מהמעורבים. זה לא תפקידך, ולא מעניינך לברר/לדעת/לקבוע מי אשם ומי צריך לפצות אותך.

לפי תאורך מדובר על נזק גדול ואולי אפילו על ירידת ערך.

לאשם אין שום עניין "להסתדר איתך", מאחר והנזק שגרם (שלוש מכוניות+פגיעות גוף), יהיה גבוה מכדי שיוכל לשאת בו לבד.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

תודה רבה nacto! .צודק אני לא אפנה לנהג ישירות .

השאלה אם אני עלולה להפסיד משהו ?לשמאי של חברת הביטוח שלי או לשמאי שהמוסך אמר שיביא יש אינטרס לדאוג לי לתשלום מלוא הנזק +ירידת ערך?

פורסם

לשמאי פרטי יש אינטרס ברור שתקבלי את מלוא הפיצוי. הוא עובד עבורך, ורק עבורך.

יש לך את חבר הפורום אלי אמרן שעוזר לחברי הפורום להשיג את כל מה שמגיע להם.

היתרון היחיד של "שמאי הסדר" שתשכרי דרך חברת הביטוח, הוא שהנ"ל ימתין לתשלום עד שתקבלי את הפיצוי.

מאחר ואת לא תובעת את הפוליסה שלך, לשמאי ההסדר יש פחות אינטרס להקטין את נזקיך בצורה לא הוגנת.

הכל תלוי באם תוכלי לשאת ב500-700 שקל לתקופה של כ-90 יום עד שיגיע הפיצוי. אם כן, עדיף לפנות לאלי.

אין שום סיבה שלא תקבלי את כל עלות הנזק עד השקל האחרון, אבל אם המעורבים ינהגו שלא בהגינות, זה פשוט עלול לקחת זמן ולעלות במעט טרטורים (אם תאלצי למשל לתבוע אותם בבית המשפט על הנזק או על חלק ממנו שלא שולם).

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

נגעת בנקודה הנכונה -> רק לשמאי מטעמך, כלומר שמאי שאת משלמת לו - יש אינטרס לדאוג לתשלום מלוא הנזק.

כנ"ל לגבי מוסך.

אם המוסך אומר שהוא ידאג לשמאי- בי זה מעלה חשש כבד. אפילו חשש כבד מאוד, שהוא יביא שמאי שהאינטרס שלו זה חברת הביטוח.

המלצה שלי (עד כמה שהיא נחשבת.. :-) ) - לשאת בעלויות, ואח"כ לפנות לחברת הביטוח שתחזיר לך אותן (תביעה כנגד צד ג').

אל תשכחי - האינטרס של חברות הביטוח, הוא להפחית עלויות - ואת זה עושים ע"י הפחתה בהערכת הנזק ו/או איכות התיקון.

דבר נוסף - לעיתים חברות הביטוח מפגינות את "טוב ליבן", ושולחות צ'ק עם חלק מהכסף.

ברגע בו את חותמת על קבלת הצ'ק - את למעשה חותמת על אישור שאין לך תביעות נוספות כנגד חברת הביטוח (לשם כך, הן מוסיפות מאחורי הצ'ק משפט בנוסח בסגנון זה). אנשים נופלים בפח, וחושבים כי זה רק תשלום על חשבון הפיצוי -> וזאת טעות.

אח"כ, תביעה כנגד חברת הביטוח לא תעזור, מאחר ויש חתימת המבוטח על קבלת מלוא הפיצויים/ חוסר תביעות נוספות לגבי האירוע.

כמו כל מסמך בחיים - עלייך לשים לב למה שחברת הביטוח מחתימה אותך (כלומר, לקרוא כל מסמך, לפני החתימה - גם אם זה מסמך ארוך).

פורסם

תודה גיא ונקטו .

גיא מה אתה חושש לגבי שמאי המוסך ? שהוא יגן או יפעל לטובת האינטרס של חברת הביטוח של הנהג האשם?

נקטו תמונת הפרופיל שלך מזכירה לי את התקופה שבה התנדבתי בספארי ברמת-גן , הבבון נחשב שם לחיה מסוכנת (באותה משפחה של אריה טיגריס וכו') לכן יש מילת קוד שמכריזים ברגע שיש חשש לבריחה של חיה מסוכנת מהכלוב כשאני עבדתי הקוד היה אבטיח, מצחיק שאומרים ברמקול אבטיח , אנשים יתחילו לחפש איפה מחלקים במקום לברוח על נפשם.

פורסם

לגבי השמאי - מישהו צריך לשלם את שכר הטרחה שלו.

מאחר ולא את משלמת - אז חברת הביטוח משלמת.

מאחר והמוסך הציע לדאוג לשמאי - עולה בי חשש כבד :

1. המוסך עובד עם חברת הביטוח, ולכן האינטרס שלו הוא טובת חברת הביטוח ולא טובתך.

2. המוסך יזמין את השמאי שהכי נוח לו/ לחברת הביטוח לעבודה עימו.

2 דברים אלו גורמים לי לחשוב כי הערכת שווי הנזק תהיה קטנה מהמצב האמיתי, וכן כי המוסך ידאג לתיקון מינימלי/ פחות איכותי.

למעשה, נטקו ואני אומרים אותו דבר (אך הוא הקדים לשלוח את תגובתו)- מי שמקבל את שכרו מחברת הביטוח - דואג לאינטרסים של חברת הביטוח. רק מי שמקבל את שכרו ממך (ולא מחברת הביטוח) - דואג לאינטרסים שלך.

אנחנו יכולים רק לתת הצעות/ המלצות. בסופו של דבר - זאת החלטה שלך. שיקולים שלך.

פורסם

שלב ראשון זה שכירת שמאי רכב, כדאי מאוד שזה יהיה מטעמך. שלב שני לשלוח לחברת הביטוח כתב תביעה על כל הנזקים + שכ"ט שמאי.

מה שהחברה תעשה, אוטומטי תפחית מעלות שכ"ט שמאי (יטענו כי השכר מופרז) וכמובן אולי ישלמו חלק ויטענו כי הנהג השני גם אשם...

אני מאמין שכל חברת ביטוח תפיל את האשמה על נהג אחר ובסופו של יום איך שאני צופה את המקרה, תצטרכי לתבוע בתביעות קטנות את 2 החברות ביטוח והשופט יחליט כמה אחוזים כל אחד חייב.

שימי לב: יש הנחיה מפורשת של המפקח על הביטוח שאסור לנכות מתשלום שכ"ט, במידה והוא שולם. על כן תעמדי על הזכויות שלך.

בהצלחה בדרך המתישה...

פיאג'ו 2020, MP3 500

יונדאי סנטפה, 2014

• תוכן חדש...