Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7826 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מגיע :-P

ורוכש רמקולים חדשים באוטו יום, אז לא להתייחס למערכת העלובה שאיתה אני בא למפגש כי כמה שעות לאחר מכן היא עומדת להשתדרג...

• תגובות 158
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זהו זה, מפגש החברים הולך ומתקרב. באופן לא מפתיע נרשמו כ-20 חברים עם רכביהם לתחרות ה-SPL, אנו מצפים למעל 100 אנשים נוספים שיגיעו לצפות בחגיגה. נשמח לפגוש את כולם. במקום יהיה כיבוד ואוכל, מקווה שיש לכם תיאבון?

ב- 13:30 נתחיל במדידות עם מכשיר RTA מקצועי של אודיו קונטרול וצג גדול נוסף. בזה אחר זה יעלו הרכבים וימדדו, נודה על סבלנותכם. המיקרופון (High SPL) יהיה מונח 20 ס"מ מהקורה הימנית ו-20 ס"מ מהזכוכית על לוח המחוונים. דיסק הבדיקה יכלול תדר קבוע של 55 הרץ. להזכירכם המדידה הראשונה היא הטובה ביותר! אחריה הסליל/ים מתחמם/ים והתוצאה יורדת במקצת (מניסיון שלנו). לכן, רצוי להשאיר את הסליל קר לפני המדידה. כפי שציינו הכל מותר בתנאי שהכל ברכב והחשמל מגיע מתוך הרכב.

כאן המקום לומר, ששוהם והנהלת הפורומים, ומנהלינו היקר איל מכינים את המקום והאירוע בצורה מושלמת. הם דואגים לכל, מקדישים תשומת לב ומושיטים יד לכל פרט. פשוט תענוג. אנחנו מבקשים להודות להם על כך שהם מארגנים הכל באופן מופלא, בחיוך ובנועם. ולחברים שיכבדו אותנו בנוכחותם, להתראות במפגש ובהצלחה בתחרות.

פורסם
להזכירכם המדידה הראשונה היא הטובה ביותר! אחריה הסליל/ים מתחמם/ים והתוצאה יורדת במקצת (מניסיון שלנו). לכן, רצוי להשאיר את הסליל קר לפני המדידה. כפי שציינו הכל מותר בתנאי שהכל ברכב והחשמל מגיע מתוך הרכב.

לגבי התאוריה שאמרת שהיא מהנסיון שלכם, מה דעתך לגבי התאוריה הזאת:

יש הטוענים שדווקא חימום האלמנט נותן לו או יותר נכון למרכיבי המברנה, גמישות ואלסטיות מירבית וככה הוא מצליח להגיע לXMAX יותר גבוה בזמן קצר יותר ודוחף יותר אוויר משמע יותר SPL במדידה, האם יש בכך הגיון?

האם ניסיתם את הדבר גם על מערכת שאיננה בעלת השפעה של מערכת החשמל ברכב ומגאן נובעת המסקנה הזאת של מדידה ראשונה והגעתם לאותן מסקנות? (לדוגמא חיבור לספק מתח טוב שלא נבהל מפיקים של עומס)

האם דאמפינג פאקטור נמוך של מגבר הוא לא גם אחד הגורמים המשפיעים על תאורית המדידה הראשונה שלכם?

אשמח לקבל תשובות..

פורסם

כנראה שגם אני יגיע.

מקווה לאירוע מהנה כמו שנראה שהוא יהיה .

נקווה לראות את כולכם ...

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם
לגבי התאוריה שאמרת שהיא מהנסיון שלכם, מה דעתך לגבי התאוריה הזאת:

יש הטוענים שדווקא חימום האלמנט נותן לו או יותר נכון למרכיבי המברנה, גמישות ואלסטיות מירבית וככה הוא מצליח להגיע לXMAX יותר גבוה בזמן קצר יותר ודוחף יותר אוויר משמע יותר SPL במדידה, האם יש בכך הגיון?

האם ניסיתם את הדבר גם על מערכת שאיננה בעלת השפעה של מערכת החשמל ברכב ומגאן נובעת המסקנה הזאת של מדידה ראשונה והגעתם לאותן מסקנות? (לדוגמא חיבור לספק מתח טוב שלא נבהל מפיקים של עומס)

האם דאמפינג פאקטור נמוך של מגבר הוא לא גם אחד הגורמים המשפיעים על תאורית המדידה הראשונה שלכם?

אשמח לקבל תשובות..

גם אני בדעה שלך, לא תמיד המדידה הראשונה היא הגבוהה.

כשמדדו ברכב שלי בפעם הראשונה קיבלנו תוצאה מסויימת אולם במדידה השניה התוצאה עלתה במקצת.

אני מאמין שזה תלוי גם באלמנט , כלומר אם הסאב הוא זבל(לא שאצלי יש משהוא טוב) הסליל מת על הפעם הראשונה ולכן אין גם טעם למדידה שניה משום שהסליל כבר "עייף".

ואם הסאב הוא סאב סביר הסליל מתחמם אך לא מגיע לקצה היכולת ועם זאת כל האלמנט מתחממם ומקבל קצת אלסטיות, ומכאן שבמדידה השניה יש סיכוי לתוצאה גבוהה יותר.

המצב הזה דומה לריצה, אם תרוצו כשהשרירם שלכם מחוממים הרי שתשיגו תוצאה טובה יותר.

אתם רשאים לתקן אותי אם אני לא צודק.

ג'ניה

:king:

פורסם

לצומת ליבך במדידות שהיו באוטופרת כל מי שנימדד שם הוציא את התוצאה הגבוה שלו במדידה הראשונה כולל הרכב של אוטופרת

כמובן שהיו כאלה שניסו שוב אבל עדין התוצאה הראשונה שלהם עלתה על השניה בכמה DB

פורסם

ג'ניה.. המדידה אצלך הייתה גבוהה יותר בפעם השנייה בגלל שהורדת את המושבים. כמו שאתה יודע יש לך בין חלל תא המטען לסלון הרכב גומי וספוג שמנחיתים את העוצמה משמעותית.

אם נקח את הדוגמא של הריצה ונסתכל עליה בצורה יותר הגיונית זה יהיה ככה: הריצה היא ריצת ספרינט, אם נרוץ ריצת חימום לפניה נהייה עייפים והתוצאה תהייה נמוכה. בין ריצה לריצה אנו מתעייפים.

אם האלמנט "חומם" הוא אולי טיפה יותר אלסטי אבל זה מאד מאד זניח לעומת סליל חם.

פורסם

הדוגמא שנתת לגבי הריצה לא נכונה. החימום דווקא יאפשר לרץ לפתח מהירות גבוהה יותר. ( אם תרצה אני יסביר למה ).

מישהו יכול להסביר למה מדידה ראשונה תהיה גבוהה יותר ?

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

לפי מה שהבנתי, התחממות הרכיבים (המגבר והסאב) וכמו כן ירידת כמות החשמל שהאלטרנטור או המצבר יכולים לספק יורידו את ה"תנע" הסופי שהסאב יציג ומכאן ירידת הSPL.

גיר רובוטי יש אנשים שזה מתאים להם-למזלי אני אחד מהם

אופל קורסה 2003

פורסם

עופר אתה צודק.. הדוגמא לריצה לא טובה.

אבל סליל קר יתן תוצאה גבוהה יותר עד כמה שאני יודע.

סליל חם הוא בעל התנגדות גבוהה יותר לכן ההספק נמוך יותר.

פורסם

אמת,ככל שהחום עולה כך עולה ההתנגדות.

המינמום שבן אדם צריך...

HU :JVC LH-300

AMPLIFER: JBL 75.4

ALPINE MRP M350

COMPONENT:Lightning Audio B1.65C

SPEAKERS: Lightning Audio B 6*9

Sub: ROCKFORD PUNCH P112 X 2

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7826 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...