Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כתבה מעניינת על סוסיתא

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7811 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צריך לראות את הסוסיתא 10 (קוביה) של ידידנו אבי גרוסברג, המכונה "אבי סוסיתא" כדי להבין מהי פאר היצירה המוטורית הישראלית.

קשה מאוד לראותה מהסיבה שהו שומר עליה מכל המשחיטים למיניהם והיא נעולה באיזה האנגר במושב באיזור השרון. (מה שבטוח יותר קל לשדוד את בנק ישראל מאשר להגיע אל ההאנגר ולהגיע אל הסוסיתא).

ניתן לראותה באתר המועדון (מה שכן התמונה לא כלכך מעודכנת כי הוא ממשיך ללקק אותה ולהשקיע בה מידי יום).

אני בקושי נכנס לפה. אפשר למצוא אותי בפייס ביוזר:

Moshe Azulay

משה :)

פורסם
אם Ynet לא יחסמו את הקישור נוכל כולנו לקרוא. לא שמשהוא חדש אבל ....

ישי

http://www.ynet.co.il/yaan/0,7340,L-452205-NDUyMjA1XzY2NzUxNzMxXzIxMzUyNQeqeq-FreeYaan,00.html

כול הכבוד לכתבה אבל מלא שטויות .

לא בכול הדגמים היו מנועי פורד. בקוביה וכרמל היו מנועי פורד בנפח 1000 ו1200 סמ"ק.

(כמו בפורד אנגליה )

בגילבוע ודוכס היו מנועי 1300 ו1500 סמ"ק מתוצרת טריומף (כמו בהרלד וטריומף פח)

הרום כרמל היה האוטו הכי חרההההה בעולם והיה לא מנוע של הילמן אונצ'ר.

אנחנו המכונאים קראנו לו המכונית המודולרית הכו אבל הכול היה נישבר מיתפרק ומיתרסק.

הסיבות להחלפת סוגי המנועים נבע מהסיבה שיצרני המנועים סירבו לימכור את המנועים שלהם

כי לא רצו שיורכבו בסוסיתא כדי לא לפגוע במוניטין שלהם.

בסוף לא היתה להם ברירה וקנו מלאי עודפי מנועים של הילמן (המנוע היה במקור מורכב בסנבים)

ונאלצו להאריך את הפרצוף של הרכב (ברום כרמל) כדי שהמיכלול מנוע וגיר יכנסו אבל לא חיזקו את,

השילדה והתוצעה שילדות שבורות תושבות מנוע נישברות מהשלידה ועל הדרך מרסקות מאוורר וראדיאטור. וזה היה הקבר של החברה.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

בני, כדאי שתדייק

ראשית אין שם "מלא שטויות".

שנית, בהתחלה לכל קשת הדגמים של אוטוקרס היו מנועי פורד, כולל לכרמלים ולגלבוע.

הסיבה שעברו למנועי טריומף בריטניה היתה השותפות העיסקית של שובינסקי עם ליילנד הבריטית שהיתה הבעלת בית של טריומף.

במידה והיו מפעלי מנועים שסרבו למכור לשובינסקי, הסיבה היתה החשש מהחרם הערבי. אבל עובדה שלא היתה בעיה להשיג מנועי פורד לרום 1300.

הקבר של החברה היה עמוק יותר ממה שכתבת. פשוט, לאורך כל השנים מפעלי הרכב הפסידו וזה לא משנה מתי.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

יש למישהו תמונה של דגם "גלבוע" ?

אני חושב שאני מכיר וזוכר את הדגמים (קוביה, כרמל, דוכס, 12 וכו'), אבל אני לא זוכר את השם דגם הזה.

תודה,

עמית

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם
קבל גילבוע על הכרמל...

תודה בני,

ראיתי את הדגם הזה עם 2 דלתות בלבד, זו פעם ראשונה שאני רואה שיוצרו 4 דלתות.

מדוע הוא לא היה פופולרי ?

נ.ב. - דיווחתי לפני מספר שבועות על דגם 2 דלתות עומד במושב יינון.

עמית

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם

הגלבוע הוצג עם מנוע 1,500 סמ"ק והיה יקר יחסית לדגמים אחרים של אוטוקרס. גם המיתון הגדול של אמצע שנות ה-60 לא ממש סייע למכירות שלו.

פורסם

שלום

בני ל כתב: "בסוף לא היתה להם ברירה וקנו מלאי עודפי מנועים של הילמן"

הסיבה האמיתית למעבר למנועי הילמן היתה פשוטה - כסף. 5000 מנועי הילמן נקנו במחירי מציאה ע"י מנהל הרכש של רום כרמל. ההנדסה שם התנגדה, אבל לא עזר לה.

בני ל כתב: "השילדה והתוצעה שילדות שבורות תושבות מנוע נישברות מהשלידה ועל הדרך מרסקות מאוורר וראדיאטור. וזה היה הקבר של החברה"

בערך בשנת 81 הוסרה הגנת המכס מהיצור המקומי של מכוניות. לכן הופסק היצור של הכרמל וגם של האסקורט ברנדה ברכב נצרת.

kanfi כתב על הגלבוע " מדוע הוא לא היה פופולרי ?"

צה"ל שהיה הקונה העיקרי של הכרמל (2 דלתות) סירב לקנות את הגלבוע ( 4 דלתות) כך שהמכירות של הגלבוע לא הצדיקו המשך יצור.

איך התחיל יצור הסוסיתא-

הממשלה סירבה לאשר לשובינסקי ליצר מכוניות כדי לא לפגוע ביצור של אילין. שובינסקי עשה להם תרגיל - התחיב שכל המכוניות ייוצאו.

ובאמת בטקס מרשים העלו את המכוניות הראשונות על אניה לארה"ב. אבל משום מה האמריקאים לא העריכו כראוי את המכוניות הישראליות המשוכללות וכולם הוחזרו לארץ. ואז כבר הממשלה לא יכלה לסגור מפעל ולאבד מקומות עבודה.

שובינסקי גם ידע ללחוץ על "הכפתורים הנכונים" במשרד הבטחון וצה"ל הפך לקונה הקבוע והגדול שלו, וזה מה שהחזיק את המפעל.

חבל ששובינסקי הסוחר הדגול, לא היה תעשין טוב. למפעלו אוטוקרס לא היה המשך.

ןלמלגלגים - כל התחלה קשה. גם המשלוח הראשון של מכוניות יפניות לאנגליה בשנות השישים נכשל והמכוניות הוחזרו. אלו היו דייהטסו שעל כל תרוץ קטן מנועם רתח.

יהודה

פורסם

הייצור של האסקורט "ברנדה"(שהיה שם האב טיפוס,בדיוק במו אריקה לאסקורט סימן 3)הופסק ב 81,פשוט בגלל שהיא הוחלפה באסקורט החדשה,שבניגוד לברנדה,יועדה להרכבה על ידי רובוטים,ופשוט לא היה כלכלי להרכיב אותה ידני.מפעלי רכב נצרת המשיכו לייצר את הטרנזיט עד 84(כולל),ומשנת 85 והילך הם יובאו מושלמות.ברגע שפורד סירבה למכור מנועים לאוטוקרס בסוף שנות ה 70,לא היתה להם ברירה,והם נאלצו לחפש מנוע 1.3 תחליפי.המנוע היה מתוצרת הילמן,שהיתה שייכת לקונצרן רוטס שהפסיק לייצר מכוניות בסוף 76,וקו הייצור של ההילמן הנטר הועבר ל..איראן,שהיו לה יחסים מצויינים עם ישראל באותם שנים,שלפני נפילת משטרו של השאח.למכונית קראו פייקאן,והיא מיוצרת עד היום!לפי מה ששמעתי ממקור שהיה מקורב לאוטוקרס,המנועים יובאו מאיראן,בעיסקת תיווך מסובכת.דדוקא המכירות,גם לשוק האזרחי,היו לא רעות,בייחוד של הטנדרים,אבל לא היה שום צידוק כלכלי להמשיך את ייצורן,והמפעל ניסגר.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

שלום

חן פרחי כתב: " לאוטוקרס בסוף שנות ה 70,לא היתה להם ברירה,והם נאלצו לחפש מנוע 1.3 תחליפי.המנוע היה מתוצרת הילמן,שהיתה שייכת לקונצרן רוטס שהפסיק לייצר מכוניות בסוף 76,וקו הייצור של ההילמן הנטר הועבר ל..איראן,שהיו לה יחסים מצויינים עם ישראל באותם שנים,שלפני נפילת משטרו של השאח.למכונית קראו פייקאן,והיא מיוצרת עד היום!לפי מה ששמעתי ממקור שהיה מקורב לאוטוקרס,המנועים יובאו מאיראן,בעיסקת תיווך מסובכת."

אוטוקרס קנו אז מנועי הילמן 1300 שהיה שייך להילמן avenger ( מתחרה לפורד אסקורט) ויוצר באנגליה עד שנת 1981

ההנטר היה רכב גדול יותר (מתחרה לפורד קורטינה ) שמנועו היה בנפח 1700 וכמובן לא התאים לסוסיתות. ההנטר באמת מיוצר עד היום בפרס, אבל מנועי ה 1300 האלה הובאו מאנגליה.

יהודה

פורסם

לפייקאן האירנית,שהיא למעשה הילמן האנטר,יש מנוע 1.3 ולא 1.7.עד כמה נכון הסיפור ששמעתי אני לא יודע,מה שבטוח הוא שלפייקאן אכן יש מנוע 1.3 ששימש את האוונג'ר שיוצרה עד 81.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
קבל גילבוע על הכרמל...

לסבא שלי היה גלבוע

לפני הרנו 16 הוא נסע רק בסוסיתות השונות מתוך מחשבה שצריך לעודד את התעשייה המקומית...

ב74 הוא נשבר, עם הפסקת הייצור של הכרמל דוכס ועבר לרנו 16 שמשרתת אותי נאמנה גם היום.

אצא לי השוקה / להקת "ברוז"

פורסם
לפייקאן האירנית,שהיא למעשה הילמן האנטר,יש מנוע 1.3 ולא 1.7.עד כמה נכון הסיפור ששמעתי אני לא יודע,מה שבטוח הוא שלפייקאן אכן יש מנוע 1.3 ששימש את האוונג'ר שיוצרה עד 81.

לפייקאן היום יש מנוע 1.6 יכול שבעבר היה לה מנוע 1.3 למכונית אגב שבע נשמות:

הייצור עמד להיות מופסק ב-1979 כדי לפנות מקום לפיג'ו 305 דבר שירד מהפרק עקב המהפכה האיסלאמית.

ב-1989 כמעט והולפה ע"י הפיג'ו 405 אך המו"מ עלה סרטון ופייקאן המשיכה לשלוט בשוק האיראני.

לפני מס' חודשים הוכרז הייצור יפסק ב-20 בדצמבר 2004 - מיותר לציין שזה לא קרה - עכשיו מדברים על סוף מרס 2005....

נחכה ונראה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

מסתבר שתעשיית הרכב האירנית מעט יותר מפותחת מהישראלית:

http://www.farhangsara.com/automobiletech.htm#Passenger%20Cars

חוץ מה Paykan הם מרכיבים ומייצרים לא מעט רכבים שנראים סביר יותר. דרך אגב, אני לא אתפלא אם יכלילו את הדבר המכוער הזה ברשימת הפשעים נגד האנושות שבוש מכין לקראת תקיפת אירן.

paykan_1700_01.jpg

נמרוד

• תוכן חדש...