Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סטודנט מחפש תחליף למחשב נייד

HybridBoy
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3364 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

בגדול אני צריך מחשב נייד ללימודים, אבל אני לא אוהב אותם, לא מסתדר.

גם לא נוח להיסחב איתם.

חשבתי על טאבלט במקום, לחבר יש את ה Galaxy Note Pro 12.2 ומאוד מרוצה ממנו, אומר שזה ממש תחליף למחברת בשבילו אחרי שהוא התרגל.

הבעיה היא שאי אפשר להתקין עליו תוכנות כמו SOLIDWORKS\MATLAB\VISUALSTUDIO.

אז הSURFACE PRO 4 קפץ לי לראש, הבעיה היא שהדגמים ה"פשוטים" לא באמת יסחבו את התוכנות שאני צריך והדגמים שכן כבר ממש יקרים.

(הגרסא הכי זולה- 6000, גרסא שכנראה תריץ בצורה סבירה מה שאני צריך- 9000, לעומת זאת הNOTE עולה 2400)

האם יש עוד אופציות? המכשיר אמור לשרת אותי לשנתיים-שנתיים וחצי הבאות.

כרגע אני מתכנן לקנות את הNOTE PRO (מגיע עם אנדרויד אבל אפשר להתקין עליו את OFFICE) ולתוכנות הכבדות יש לי את הנייח בבית ומחשבים סבירים במכללה, הפשרה הכי טובה שאני יכול לחשוב עליה עכשיו.

אין לי ממש תקציב מוגדר, בהתחלה חשבתי לצאת בזול אבל כל המכשירים סביב 1000-1500 שקל די מעפנים.

עריכה אחרונה על ידי HybridBoy

They are trying to ban me...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מבין שאתה לומד הנדסה.

הכלי האופטימלי בשבילך הוא נייד בגודל "13.3-14, עם מעבד i5 ולפחות 8 ג"ב RAM - שיהיה מספיק קל ונוח לניוד אבל עם מספיק כוח עיבוד ומספיק שטח מסך לעבודה. טאבלט לא יתן לך את שני אלה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם אני זוכר אתה לומד הנדסת מכונות.

אם זכרוני אכן לא מתעתע בי - רק מחשב 15" ומעלה, עם לפחות 16 ג'יגה ראם זכרון. אם ממש קריטי אפשר להתפשר על 8 ג'יגה ראם.

סוליד אמנם ירוץ באופן שוטף, אבל כל ניסיון לבצע אנליזה, אם זה מאמצים או זרימה, תגמור עליו.

מסך 15 חשוב אם אתה לא רוצה לגמור לעצמך את העיניים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זיו - יש לי בבית מהנדס אוירונאוטיקה, כעת לומד לתואר שני. נכון שכמעט לא עובד בסוליד, אבל, לעמות זאת, עובד הרבה מאד במאתלאב. מתחילת הלימודים משתמש במחשבי "13.3, כאשר הנוכחי עם מעבד i5 (במקרה שלו מדור 4, המחשב כבן שנתיים) ו-8 ג"ב RAM, והמחשב מספק את הסחורה היטב. עם זאת - כאשר הוא בבית המחשב מחובר למסך "24.

מחשב עם מסך "15.6 אינו נייד באמת. המשקל מתקרב ל-3 ק"ג והניוד שלו הופך מסורבל מאד. כמוכן המסך הגדול צורך הרבה סוללה.

תוספת RAM ו-SSD תמיד מבורכת, אבל לא צריך להשתגע. הוא לא מפתח את הדגם הבא של אירבאס או פרארי.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני משתמש בדל XPS עם הנתונים שרשמתי למעלה. שוקל 2 קילו, אמנם לא קל אבל בהחלט נייד - נמצא איתי כל יום בתיק בגלל שכל דקה פנויה בסמסטר מנוצלת לעבודה על הפרויקט.

קניתי אותו יד 2, כשהוא בן שנה, מארה"ב. המחיר - 2800 שח.

אנשים שעובדים על הפרויקט עם 8 ג'יגה ראם פשוט לא מצליחים לבצע חלק גדול מהאנליזות, וגם אלו שמצליחות לוקחות לא מעט זמן.

הכל תלוי בצרכים שלו. אבל צריך לחשוב הלאה - אם עכשיו נראה לו שהוא צריך רק סוליד, אולי בהמשל יתפתח לתוכנות יותר כבדות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עד עכשיו השימוש שלי בסוליד היה קליל יחסית. (

)

כשהכנתי את הסרטון אפילו הנייח שלי התאמץ קצת.

אני אמור להתחיל לעבוד עם CAM בקרוב, לעשות בדיקות וכאלו ככה שאני לא חושב שI5 ו4-8 GB יספק אותי.

ואתמול כשחשבתי על זה, וגם זיו ציין זאת, מסך של 12-15 לא באמת יהיה נוח לעבודה על פרוייקט.

בבית אני עובד על 23" וגם זה מרגיש לי קטן ככה שאני מנסה לפרוש את זה על המסך השני שיש לי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא נתת תקציב.

Asus G501JW-CN030T ב 6570 שח עד הבית.

Lenovo Y50-70 ב 4162 שח עד הבית.

כולם מחשבים ניידים מלאים לא אולטרה בוקס.

אה וכן אפשר להריץ עליהם battlefield 4.

אם תרצה דוגמאות נוספות תן סימן.

עריכה אחרונה על ידי eyali23
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זמן הסוללה של הלנובו מחפיר, ומשטח המגע חסר תועלת.

אחלה מחשב מכל בחינה אחרת, שלא תבינו לא נכון, אבל הוא לא באמת נועד לצאת מהבית. לא ההמלצה הראשונה שלי עבור סטודנט.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא נתת תקציב.

Asus G501JW-CN030T ב 6570 שח עד הבית.

Lenovo Y50-70 ב 4162 שח עד הבית.

כולם מחשבים ניידים מלאים לא אולטרה בוקס.

אה וכן אפשר להריץ עליהם battlefield 4.

אם תרצה דוגמאות נוספות תן סימן.

אני לא רוצה נייד אבל, מפה הבעיה התחילה :)

וגם זה ממש יקר בשבילי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה לא רוצה מחשב נייד - אזה מה אתה כן רוצה?

בסופו של דבר אתה צריך מחשב. השאלה היא באיה תצורה, ולצרכים של סטודנט להנדסה, שלא רק צופה בתוכן אלא גם מייצר אותו, אין תחליף למחשב. "13 או "16, מסך רגיל או מגע, תכונות אלה ואחרות - אלה פרטים משניים. אתה זקוק לכלי עם המסך, המקלדת ואמצעי ההצבעה. ויתור על אחד מהם (המקלדת) יהפוך את הרכישה היקרה ללא שימושית.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מכיוון שיש לי Note Pro (רק מפלצת הספגטי המעופפת יודעת למה לא מיבאים את הפלא הזה באופן רשמי) אכתוב מעט.

באופן אישי הוא משמש כתחליף מחברת, כרגע ללימודי מתמטיקה ועושה זאת באופן נהדר. זמן סוללה אדיר, עט מדוייק (שגם מעט יותר גדול פיזית מהעט בנוט 3 שלי ונוח יותר לכתיבה).

התלבטתי גם לפני הרכישה והחלטתי לוותר על הסורפס. מחירים בארץ מגוחכים לחלוטין וקריאה ברשת מעלה יותר מידי תקלות מכדי לקנות חומרה cutting edge ללא אחריות אמיתית של מיקרוסופט.

לעניין - אני כותב עם Lecturenotes ומסנכרן הכל עם Autosync Google Drive (אפליקציה ממש פשוטה ויעילה, כל מה שאני רושם אני הופך קודם לpdf שנשמר בתיקיה חדשה במסמכים אותה האפליקציה מסנכרנת. אחרי מעט קונפיגורציה התהליך לוקח 20 שניות מקסימום בסוף כל סשן לימודים.

אגב - onenote לאנדרואיד כותב עברית הפוך. גם שפות ימין לשמאל אחרות. מיקרוסופט מתעצלים לתקן את זה יותר משנה...

הבעיה כמובן היא שזה *לא* תחליף למחשב חזק שיריץ תוכנות תכנון וסימולציה. גם מבחינת חומרה וגם תוכנה (Windows).

לכן תצטרך להחליט מה אתה מעדיף ואיך אתה מסתדר עם הזמן והלימודים.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה לא רוצה מחשב נייד - אזה מה אתה כן רוצה?

בסופו של דבר אתה צריך מחשב. השאלה היא באיה תצורה, ולצרכים של סטודנט להנדסה, שלא רק צופה בתוכן אלא גם מייצר אותו, אין תחליף למחשב. "13 או "16, מסך רגיל או מגע, תכונות אלה ואחרות - אלה פרטים משניים. אתה זקוק לכלי עם המסך, המקלדת ואמצעי ההצבעה. ויתור על אחד מהם (המקלדת) יהפוך את הרכישה היקרה ללא שימושית.

בשביל להשתמש בתוכנות הכבדות אני צריך להשקיע הרבה יותר כסף וזה כבר לא משתלם לי, כי אם אני לא בבית אז אני במכללה ושם יש מחשבים סבירים, ואם אני לא במכללה ולא בבית אז אין לי סיבה להשתמש בSOLID ודומיו :)

האמת שהצורך הראשון שלי היה יותר צפיה בPDF וWORD כי כל המבחנים לדוגמא\תרגילים\מטלות נמצאים באינטרנט.

(אני לא משתמש במחשבים של המכללה בשביל זה בגלל שהמחשבים יושבים בעמדות כאלו עם מחיצות ואי אפשר לשבת ללמוד ככה כמה אנשים)

הNOTE PRO נותן לי גם את האופציה להיפטר מכל המחברות, שזה פלוס גדול מבחינתי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אצלי בבית הגישה שונה - שני הסטודנטים שלי ויתרו לחלוטין על המחשב השולחני ועברו לנייד. צריך להוסיף שהם משתמשים בו לא רק בבית ובחוות המחשבים בטכניון אלא גם ברכבת, במגורים, ובלימוד קבוצתי בכל מיני חדרים בטכניון.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הבעיה העיקרית היא שמשחשבים ניידים עדיין חלשים מהותית מהמקבילה השולחנית שלהם. לקצת עיבוד תמלילים זה פחות משנה, אבל עדיין כשאני בבית, מעדיף להשתמש השולחני ולסנכרן קצת מידע מאשר לפתוח את הנייד שהחומר כבר עליו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...