Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

50 אלף קילומטר עם G37

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3781 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי אותה מהטרייד-אין של BMW. מישהו השאיר אותה שם אחרי שנה ורבע אצלו עם 16,000 ק"מ. כשהנעתי אותה בפעם הראשונה במרתף האפל של הבניין, פתאום נדלקו מולי שני שעונים גדולים וברורים באור לבן. אחרי ה-S60 שבדקתי כמה ימים קודם, עם שעון המהירות שמשולב בשעון הטורים בצורה מוזרה, הבנתי שכאן לא משחקים ושזו מכונית שמדברת לנהג. אחר כך התברר שזה מאד נכון. ב-DNA שלי צרובים שני שעונים – מהירות וטורים. המכונית הראשונה שנהגתי היתה האלפא סוד של ההורים בשנת 1978, אז שעון טורים לא היה חובה בכל רכב. אבל ב-G37 יש הרבה יותר מאשר שני השעונים הנכונים. יש לה המון מנוע. יש לה הנעה אחורית ויש לה גיר טוב. אה וגם הגה הידראולי ממש בסדר. היא תוכננה בזמן הנכון, קצת לפני השטויות של הטורבו ומדד הזיהום וגם לפני ההגה החשמלי, לשמחתי.

אז נחזור למנוע. ה-V6 הזה, 3.7 ליטר עם 320 כ"ס פשוט הופך את המכונית הזאת לבהמה פרועה אם לא נזהרים בלחיצה על הגז. השלדה מכוילת להתנהגות פרועה יחסית ובקרת האחיזה נכנסת כדי להחזיר את הזנב כמעט בכל כיכר שבה קצת לוחצים יותר ממה שצריך. אמרתי כבר שזה רכב לנהג, אבל לנהג שאוהב להרגיש שהאוטו שלו חי ובועט. בהשוואה ל-320 ההתנהגות הרבה פחות מעודנת. וה-XE של יגואר בכלל לא תיזרק לכם בכיכר גם אם ממש תנסו. לא לכל אחד זה מתאים ולמרות שאני בהחלט לא לוקח סיבובים על הצד, זה כיף גדול. הכוח מורגש מאד גם בזינוק וגם בהאצת ביניים חזקה ב-90 קמ"ש שיכולה לחולל סבסוב, שלא לדבר על נפנוף זנב בסיבוב. ובכלל, זה מנוע שהקוו האדום שלו הוא ב-7,500 סל"ד והוא מושך עד 8,000. והצליל...

ומה חוץ מהמנוע? טוב, יש עוד כמה דברים. הגיר טוב מאד. 7 הילוכים, העברות מהירות וחלקות. הגיר בסדרה שלוש וגם ב-XE קצת יותר טוב וקצת יותר זורם אבל שם זה שמונה הילוכים. יש מצבים נדירים שהגיר מתבלבל לרגע, אבל זה זניח. ההגה טוב ובמשקל כבד (לפי המהירות) כמו שאני אוהב. ראיתי שכתבו על ההגה שלה שהוא מת. אני לא מתיימר להבין בזה יותר מדי. בשבילי הוא עושה עבודה טובה, למרות שיש לו שלושה סיבובים מנעילה לנעילה. האחיזה בסיבוב טובה, למרות שזוית הגלגול לא ממש קטנה וצריך להתרגל לזה. באלפא 159 שהייתה לי האחיזה הרגישה יותר בטוחה, כי הרכב לא נוטה כמעט בכלל וכאן היה צריך להתרגל בהתחלה, אבל אבסולוטית האחיזה טובה מאד.

האבזור בגרסא שלי (GT) הוא מצוין. מושבי עור נוחים מאד עם זיכרונות (לי זה חשוב) ופונקציית נוחות שהתמכרתי אליה להפתעתי. כניסה והתנעה ללא מפתח, חלון בגג, פנסי קסנון, סנסורים למיניהם ועוד. המערכת טובה מבחינת סאונד, אבל התפעול של המערכת ובכלל של כל מיני פונקציות ברכב הוא די מטומטם. עד היום אני מחפש איך עושים MUTE למערכת (אין). כדי לקבוע זכרון של הכסא צריך לקרוא בעיון את ספר הרכב והשיא הוא בתפעול של הטלפון מההגה שפשוט צריך לתלות את היפני שכתב את ממשק המערכת הזו.

יש לה עוד כמה יתרונות וחסרונות. היא די אנונימית ולא מושכת תשומת לב (מבחינתי זה טוב), היא מבודדת רעשים ברמה גבוהה (עדיין שומעים את המנוע...), נוחות הנסיעה טובה גם בכביש משובש, החומרים וההרכבה של תא הנוסעים ברמה גבוהה, צריכת דלק ממוצעת לפי המחשב היא 7.8 ק"מ לליטר (נראה לי סביר ביחס לגודל המנוע ולסגנון הנהיגה שלי), העיצוב החיצוני לא בדיוק יפה (ויש כאלה שיגידו שזה אנדרסטייטמנט), אבל אני חושב שיש בעיצוב משהו שמדגיש את הכוח שלה. יש השהיית דוושה ביציאה מהמקום וזה לפעמים מעצבן קצת, אבל ההאצה אחר כך היא פיצוי נאות. מוסך מורשה יש רק בראשון לציון, אבל יש שירות לקיחה והחזרה מכל הארץ בתקופת האחריות. היא מאד אמינה ועד היום, עם כמעט 70 אלף ק"מ, התקלות היחידות היו מנגנון חלון ושעון זמן שהוחלפו.

טוב חפרתי מספיק, אני חושב שמי שאוהב לנהוג וחשוב לו כוח רב ורכב מאובזר ונוח לנסיעות ארוכות, ויש לו את התקציב המתאים, אבל הוא לא מחפש פוזה, המכונית הזו נותנת תמורה מלאה לכסף ואף יותר. חוץ מזה, כבר אמרתי שיש לה 320 כוחות סוס?

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כתבה נחמדה וממצה.רבים טוענים שהגיר איטי בהעברת הילוכים.אני מבין שגם נהגת על zf של במוו.האם באמת תחת מצערת מלאה העברה בניסן הרבה יותר איטית ומרגשיה כך לעומת הגיר של במוו? תודה

gladen pro25+rs audio 100m -mosconi pro 4/30

eton ug 20sub-ground zero gzpa 2sq

gladen pro10-mosconi pro 1/10

fiio 11m plus coax-mosconi aerospace 6to8 dsp

פורסם

סיקור מצויין ולעניין. נשמע כמו כיף אדיר לנהוג במכונית הזאת, מה עם תמונה או שתיים :lol:

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

אני פחות התחברתי לרכב, אבל הוא בהחלט מוצלח. השעון האנלוגי באמצע הדש היה נראה לי כמו התאמצות מוגזמת לייצר מראה קלאסי.

כח בהחלט יש שם. מה עם תמונות באמת? לטעמי היא דווקא יפה.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

תודה על סקירה מצוינת!

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

ותמונות? בלי תמונות אולי אנחנו חושבים שהיא דומה לפונטו ספייס או לפולו 2003?

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

תודה על התגובות.

בקשר לגיר וההשוואה ל-ZF, העלאת הילוכים בהאצות היא מאד מהירה וחלקה, אבל לפעמים בהורדת הילוכים תחת קיק-דאון יש השהייה מסוימת. מנסיעה לא ארוכה ב-BMW נראה לי שהגיר שם התנהג יותר טוב, אבל עדיין הגיר של אינפיניטי לא פחות ממצוין.

תמונות - הטלפון הקודם שלי שבק אחרי שהחתול השתין עליו (בחיי...), אז כל התמונות שהיו אינן... אנסה לצלם ולהוסיף כאן בהמשך.

ו-amiger נראה לי שצריכה של 1:10 באוטו הזה זה חריג לטובה, וכן אני מאד נהנה...:wink:

פורסם

תשמע,

צלם אתה כבר לא תהיה

אבל תתנחם בכך שיש לך רכב מדהים!

מחכה לראות אותו בלייב (;

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

סליפרית אמיתית.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תוכן חדש...