Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3547 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המלצה קטנה שלי. סובארו B4 רכב אמין בטירוף (רק לבדוק שנפלת על מטופל אם לא אכלת אותה!). הדגם הזה ספג ירידת ערך ששחטה את המחיר שלו . לדעתי זה הזמן לקנות אחד שמור ולהנות!

בשלוש שנים האחרונות היו לי שתים כאלו וחוץ מטיפולים שוטפים ותושבות בולמים לא החלפתי כלום! (ואני מטפל במורשה לפי הספר)

אמנם צריכת הדלק גבוהה אבל זה מתקזז עם מחיר הקניה הנמוך ועם ירידת הערך האפסית.

ואני המום על הפורד כי אני כמעט קניתי כזאת לפני הB4 זה היה רכב שחלמתי עליו אני מבין שניצלתי:)

• תגובות 102
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מצד שני, לא הגעת למונדיאו סתם, אלא אחרי שנמאס לך לנסוע על מקרר אמין וזהו. על הציר בין X ל-Y יש הרבה מרווח, שווה לך לחפש בו.

אחת הבעיות עם המקרר הקודם, זה שהוא היה אמין בשנתיים הראשונות אצלי, ואז הוא הפסיק להיות כ"כ אמין.

לא נוח הוא היה ונשאר. בגלל זה אני אוותר על מזדה 3 1.5 - כי שילוב של מתלה קשיח ומנוע חלש זה דבר גרוע.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
עריכה: בתגובה לממזר-

ברור, אך סטיגמות אינן אקסיומות, וזמן הריענון שלהן מאוד ארוך. בדיוק כאן נמצא ההבדל בין מי שהולך לפי סטיגמה ומי שבודק נתונים.

חמותי לצורך העניין, הסבירה לי יפה מאוד שפיאט זה רכב לא אמין שיעשה לי הרבה תקלות, אתה רוצה לנחש מי מאיתנו היה יותר במוסכים - אני עם צמד פיאטים או היא עם ואגית אחת?

רוצה לנחש מי שילם יותר על אחזקת רכב, אני עם אותו הצמד או חמי עם הונדה אחת?

כל מקרה לגופו, מי שנותן למקרה פרטי לעצב כליל את הדעה שלו ולהעביר אותה מקצה אחד לקצה שני, לדעתי לא עושה החלטה מושכלת.

אגב, אני לא בא לקטול אותך חלילה. להיפך. דווקא בגלל שאני רואה בך כחובב רכב עם פזמ בפורום קצת מבאס לראות את הדגרגציה לכיוון דעה כ"כ פשטנית.

וכוכבית אחרונה ודי, אני לרגע (!!!) לא מנסה לשכנע שאיטלקיות / פיאט זה טוב, אני מציג את המקרה הפרטי שלי, שהיה יכול להיות עם כל יצרן / ארץ-מוצא אחרת. שלא ישתמע שאני מסנגר על יצרן, כי המטרה היא לסנגר על *גישה*: data-driven decisions

נראה שעוצמת התגובה הקיצונית עומדת ביחס ישר למרורים שהאכילה המונדאו האירופאית את הפותח והיא מובנת לחלוטין בבחינת "מי שנכווה וגו..". נדמה לי שכל אחד שחווה את שהוא חווה לא ירצה להסתכל על מכונית משומשת, נטולת אחריות ועם פוטנציאל מפחיד לריקון מהיר של כיסים וטיפוח טיקים עצביים בלתי נשלטים. זה לענין המשומש, אשר למוצא האתני, כאן ובדלית ברירה נאלצים להסתמך על מה שכולם פלוס מינוס יודעים והוא שאין על המזרח בכל הנוגע לשקט נפשי ויציבות פיננסית, המציאות הרבה פחות חשובה.

פורסם

את הפן ה"פסיכולוגי" (מי שנכווה וגו') אני מבין. מבין לגמרי.

אבל לדעתי, בתור אנשים בוגרים עם יכולת ניתוח / הבנה בסיסית למדי, אפשר להבין שלמקרה פרטי אין באמת חשיבות.

אז אם היה לך מקרה מצער עם 'פורד', ואתה מחליט בתור משקל נגד שלא לרכוש 'פורד' יותר לעולם - וואלה, אני עוד איכשהו מבין את זה.

אבל אם בגלל שהיה לך מקרה מצער אחד אתה מחליט שמעתה אתה הולך בליינד אחרי סטיגמות, ומסביר קבל עם ועדה שהסטיגמות האלו הן סוגשל אקסיומות... זה לא פעולה שמעידה על לוגיקה מוצלחת, לדעתי.

לחבר שלי יש טויוטה RUNX, כשאני רכשתי אקזמפלר מ2011 הוא רכש באותו תקציב אותה, עם עוד 3 שנים על הכביש, כי טויוטה זה הכי אמין. לבינתיים בכל טיפול במוסך (מורשה כמובן, כי "מוסך מורשה זה הכי טוב", ו"סטיגמות לא נוצרו יש מאין") הוא משאיר הרבה מאוד כסף, והיו כל מיני פאקים לא משביתים (מזגן לדוגמא) שנסכמו להון קטן.

האם זה אומר שאני בחיים לא אקנה טויוטה? מה פתאום. כשאחפש רכב ויהיה דגם שמתאים לדרישותיי, אחקור עליו קצת, אברר האם התקציב תואם את ההיצע הקיים, ואקבל החלטה.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אני מעריך בזהירות שלו היית חלילה נתון לאותם "ייסורים" עם צמד האיטלקיות שלך, קיים סיכוי שגם אתה לא היית יושב בשובה ונחת ומסדר לעצמך טבלאות אקסאלים, איזה איטלקיה קונים עכשיו. ואת זה כותב מי שגם לו יש בראבו ידנית בחצר שהיא גם מהנה וגם מנתצת סטיגמות די מרשימה, אלא שאצלי די ברור שהתנהגות כגון זו של המונדאו היתה מזכה אותה בבעיטה מהירה לכיוון האויל הראשון עם חיבה בלתי מובנת לתוצרת איטלקית ומיד ריצה לחנויות של טויוטה וכאלה עם בקשת סליחה והכאה על חטא.

פורסם
אחת הבעיות עם המקרר הקודם, זה שהוא היה אמין בשנתיים הראשונות אצלי, ואז הוא הפסיק להיות כ"כ אמין.

לא נוח הוא היה ונשאר. בגלל זה אני אוותר על מזדה 3 1.5 - כי שילוב של מתלה קשיח ומנוע חלש זה דבר גרוע.

לא מעט בוחנים העידו שה3 החדשה יותר נוחה בנסיעה מהקורולה.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם (נערך)
אני מעריך בזהירות שלו היית חלילה נתון לאותם "ייסורים" עם צמד האיטלקיות שלך, קיים סיכוי שגם אתה לא היית יושב בשובה ונחת ומסדר לעצמך טבלאות אקסאלים...

אתה מוזמן להניח מה שבא לך, למרות שנדמה לי שנכון יותר לשפוט לפי מעשים:

היתה לנו במשפחה פג'ו 307 שמיררה לנו את החיים, כמות הזמן שהיא העבירה במוסך היה מטריף. זה לא מנע ממני כמעט לרכוש 208 (GTI) לפני חצי שנה.

מה גם שניכר שלא הבנת/קראת את דבריי, שכן הדוגמא שלך לא תואמת את שרשמתי וממש מתעלמת מחלק מהכתוב. אם צמד האיטלקיות היו ממררות לי את החיים *אולי* הייתי חוטף אלרגיה לאיטלקיות, אבל *בטוח* לא הייתי חוטף אהבה קיצונית לארץ השמש העולה כמו שתיארת, שכן אין שום קשר בין השניים. המעבר הזה בין קיצון לכאן ולכאן זה בדיוק הדבר עליו דיברתי ממש מההודעה הראשונה.

לגבי נוחות 3 מול קורולה, לחבר קרוב היתה 3 2016, לאבא שלי יש קורולה 2016, הנוחות בקורולה משמעותית טובה יותר. המתלים של הקורולה רכים בצורה שמאוד מוכוונת נוחות (וממש לא מוכוונת נהיגה, לדעתי בצדק, מדובר ב 1600 אטמו').

עריכה אחרונה על ידי oryo

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אני יכול להעיד על עצמי:

היתה לי רנו סניק שכל יום מיררה לי את החיים בתקלות. יום אחד נמאס לי ורכשתי קורולה, בינתיים כבר שנה וחצי שקט.

פורסם

לאשתי יש פורד פוקוס 2007.

רכשנו אותו מליסינג בן 3 והוא אצלנו כבר 6 שנים.

עד היום - 0 תקלות.

מה זה אומר על פורד?

פורסם

יש לי שכן שמחזיק שנים דייהו נובירה סטיישן,מה זה אומר על דייהו?

כבר ברור שלפעמים יש כאלה שנופלים על לימון עם הדגם הכי אמין וכאלה שהיה להם הדגם הכי מעפן בעולם עם אמינות של טיוטה קורולה.

פורסם

אני חושבת שמבחינת עיצוב עד העיצוב האחרון של המונדיאו היא נראית הכי טוב..,. נראית אמריקאית כזאת מהסרטים!!

פורסם

אם הייתי צריך לנסוע 100 קילומטר ביום, הייתי קונה רכב חדש.

ואם כבר משומש אז רצוי מקרר עם מקום ראשון בסקרי אמינות, קילומטראז' נמוך, ומטופל היטב.

מונדאו עם 150 אלף , בהחלט לא נכנסת לקטגוריה הזאת . גם לנסר יוצאת ליסינג לא ממש.

פורסם
לאשתי יש פורד פוקוס 2007.

רכשנו אותו מליסינג בן 3 והוא אצלנו כבר 6 שנים.

עד היום - 0 תקלות.

מה זה אומר על פורד?

זה שהם בונים מכוניות נורמליות פעם כן פעם לא פעם יום שני פעם שביתה פעם אירוע חברה פעם נופשון.

לי יש בבית פוקוס 2005 עם 200 אלף ק"מ, שגם לה לא היו תקלות רציניות בשנתיים שהיא אצלי.

זה עדיין לא אומר שהם מייצרים מכוניות טובות.

אם הייתי צריך לנסוע 100 קילומטר ביום, הייתי קונה רכב חדש.

ואם כבר משומש אז רצוי מקרר עם מקום ראשון בסקרי אמינות, קילומטראז' נמוך, ומטופל היטב.

מונדאו עם 150 אלף , בהחלט לא נכנסת לקטגוריה הזאת . גם לנסר יוצאת ליסינג לא ממש.

בגלל זה אני חושב על קורולה

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
זה שהם בונים מכוניות נורמליות פעם כן פעם לא פעם יום שני פעם שביתה פעם אירוע חברה פעם נופשון.

לי יש בבית פוקוס 2005 עם 200 אלף ק"מ, שגם לה לא היו תקלות רציניות בשנתיים שהיא אצלי.

זה עדיין לא אומר שהם מייצרים מכוניות טובות.

מדהים שאתה לא מסוגל לעכל את הדיסוננס שאתה נמצא בו...

אתה לא רואה את הדואליות הא?

זה שטויוטה יצרן מצויין (באמת, אגב), הופך אוטומטית כל דגם שלו למצויין - נניח גם את הקורולות הרובוטיות של 2009?

או רנו בתור קונצרן צרפתי, נותן לרכבים שלה אוטומטית את טאג ה'נוח על הכביש' - גם לקפצ'ור שמרסקת עצמות על כל באמפר?

פיאט מאיטליה והם לכאורה שמים דגש על עיצוב, אז המולטיפלה שלהם לא נראית כמו חנה לסלאו על גלגלים..?

תשפוט כל מקרה לגופו, תשאיר את הסטיגמות לדודה שמחה ;)

בכל מקרה - לצרכים שאתה מתאר, קורולה מהשנים האחרונות נשמעת אחלה. נוחה, לא מכיר בעיות אמינות מיוחדות, חסכונית יחסית. הבעיה העיקרית מבחינתי היא השעמום הטוטאלי בכל אספקט (עיצוב חוץ, פנים, התנהגות).

עריכה אחרונה על ידי oryo

פורסם

ואת הניסויים אשאיר לנהגי מבחן של היצרן.

• תוכן חדש...