Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3548 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה מוזמן להניח מה שבא לך, למרות שנדמה לי שנכון יותר לשפוט לפי מעשים:

היתה לנו במשפחה פג'ו 307 שמיררה לנו את החיים, כמות הזמן שהיא העבירה במוסך היה מטריף. זה לא מנע ממני כמעט לרכוש 208 (GTI) לפני חצי שנה.

מה גם שניכר שלא הבנת/קראת את דבריי, שכן הדוגמא שלך לא תואמת את שרשמתי וממש מתעלמת מחלק מהכתוב. אם צמד האיטלקיות היו ממררות לי את החיים *אולי* הייתי חוטף אלרגיה לאיטלקיות, אבל *בטוח* לא הייתי חוטף אהבה קיצונית לארץ השמש העולה כמו שתיארת, שכן אין שום קשר בין השניים. המעבר הזה בין קיצון לכאן ולכאן זה בדיוק הדבר עליו דיברתי ממש מההודעה הראשונה.

לגבי נוחות 3 מול קורולה, לחבר קרוב היתה 3 2016, לאבא שלי יש קורולה 2016, הנוחות בקורולה משמעותית טובה יותר. המתלים של הקורולה רכים בצורה שמאוד מוכוונת נוחות (וממש לא מוכוונת נהיגה, לדעתי בצדק, מדובר ב 1600 אטמו').

לא ייחסתי לך, נטיה לתוצרת יפנית בהתקיים ההיפותזה המופרכת של מרורים אטלקיים, ייחסתי אותה לי. כל ההתייחסות אליך היתה סטראוטיפית שהרי אין לי מושג איך אתה היית מתנהג, אתה הובאת כדוגמה לאדם סביר ותו לא, טעות שלי.
  • תגובות 102
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מדהים שאתה לא מסוגל לעכל את הדיסוננס שאתה נמצא בו...

אתה לא רואה את הדואליות הא?

זה שטויוטה יצרן מצויין (באמת, אגב), הופך אוטומטית כל דגם שלו למצויין - נניח גם את הקורולות הרובוטיות של 2009?

או רנו בתור קונצרן צרפתי, נותן לרכבים שלה אוטומטית את טאג ה'נוח על הכביש' - גם לקפצ'ור שמרסקת עצמות על כל באמפר?

פיאט מאיטליה והם לכאורה שמים דגש על עיצוב, אז המולטיפלה שלהם לא נראית כמו חנה לסלאו על גלגלים..?

תשפוט כל מקרה לגופו, תשאיר את הסטיגמות לדודה שמחה ;)

בכל מקרה - לצרכים שאתה מתאר, קורולה מהשנים האחרונות נשמעת אחלה. נוחה, לא מכיר בעיות אמינות מיוחדות, חסכונית יחסית. הבעיה העיקרית מבחינתי היא השעמום הטוטאלי בכל אספקט (עיצוב חוץ, פנים, התנהגות).

חייב להתיחס...

הקורולות הרובוטיות הן אמינות להפליא. החסרונות שיש להן לא קשורות לאמינות, כי מרגע שסידרו את המצמדים והרובוטים העסק עובד באופן אמין. זה שהאוטו הוא סיוט בפקק ולא משהו בעיר אין ויכוח.

לגבי המולטיפלה, מבחינה עיצובית האוטו מעוצב, גאוני, והבעיה שלו היא עיצוב יתר!. זה שהוא קשה לעיכול זה גם משהו שכל מעצב יגיד לך, שלהכניס כל כך הרבה עיצוב במוצר אחד זה סיכון אדיר שהקהל לא יבין אותו ואתה תישאר בלי מכירות. בסוף צריך לייצר משהו שאנשים יקנו.

פורסם

על פי מקבץ לא מייצג של זכרונות טריים למוטיפלה יש ייצוג די נכבד על הכבישים באיטליה וגם בצרפת, למרות גילה המאוד מתקדם. ועיצובה אינו לוקה בעודף, הוא פשוט מוזר וחורג מהנורמה, ענין לטעם אישי. אני למשל מוצא אותה חיננית להפליא, במיוחד בגירסה המקורית ה"צפרדעית". ואם על העיצוב יכולה להיות מחלוקת, נדמה לי שאפשר לקבץ קונצנזוס מרשים על העובדה שמדובר ברכב פונקציונלי להפליא שמצליח לקבץ במטראז' אורך כמעט סמלי נפח איחסון מרשים ונוח לשישה נוסעים ומטענם. והאמת היא שעדיין לא קם לאוטו הזה יורש ראוי.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

אוקיי, אז הנה המשך מעלליי עם הבליאטמוביל.

אחרי ההודעה האחרונה שלי בשירשור התברר הלך קלאץ' של מדחס מזגן. מפה לשם הסתבר שלא מתקנים את זה, ויש צורך להחליף את המדחס קומפלט.

אמרתי סבבה. הוצאתי 2500 ש"ח, החלפתי מדחס, אחר כך היה לי במשך חודש וחצי שקט יחסי מהאוטו.

הקטע עם אוטו ישן, זה שאחרי שאתה מתקן משהו, אתה נכנס לתחושת רוגע המזוייפת הזאת, שבמהלכה אתה חושב "הנה, זרקתי טון כסף, תיקנתי כל מה שאפשר לתקן, עכשיו יהיה לי אוטו אמין סוף סוף, ולא צריך לקנות חדש, וזה שהוא שותה יותר דלק מכמות וודקה, שרוסי כבד שותה ביום שישי ממוצע, אז אפשר לספוג את זה".

אז כמו שאמרתי, כך היה במשך חודש.

ויום אחד, הייתי צריך לנסוע עם אבא שלי, ולהכניס את הפוקוס שלהם להחלפת גיר (200 אלף ק"מ, אז פה אפשר להגיד שהגיר מת מזיקנה), ואני מגלה ששוב פעם לא שומעים את הקליק של הפעלת מדחס מזגן, ושוב פעם יוצא אוויר לח מפתחי מיזוג.

או קיי, הלכתי לחשמלאי, והוא גילה שצינור שיוצא מהמדחס, מפוצץ. החלפת חלק - 800 ש"ח כולל עבודה וגז.

בסוף היום אני שמח שהמזגן עובד שוב, בא להתניע, והמדחס לא עובד שוב פעם.

חוזר למחרת, והתגלה שהתפוצץ עוד צינור (ממש כמו צינורות הידראוליים של סיטרואן, אתה מחליף אחד, הולך עוד אחד).

את הצינור הזה הצליחו להלחים לי, 350 ש"ח עלות עבודה אצל אותו חשמלאי.

על הדרך התחילו גימגומים מהמנוע בהאצה. אני לא רוצה לדעת מה זה, ממה זה נובע, או כמה עולה לתקן (בטח הרבה).

משם כבר נסעתי לבנק לקחת הלוואה (כי המונדאו רוששה אותי, אני עדיין חייב כסף לבנק על עלות החלפת גיר), ולעשות טרייד אין לקורולה 2013 עם קילומטראז' נמוך, מנוע 1600 וגיר רציף.

הקורולה היא מדגם SUN עם חישוקי ברזל ומזגן עם פיקוד מכני, אבל טוב שכך, פחות דברים שיכולים להתקלקל.

מה יש לה מתחת למכסה מנוע, אני לא רוצה לדעת.

אגב חישוקי סגסוגת זה משהו שלא הייתי משלם עליו בשום צורה. קיבלתי כאלה גם בלנסר וגם במונדאו, זה פוגע בנוחות נסיעה וגורם לדיסקיות בלם להחליד בגשם, כשמתעקם או נשבר, עולה טון כסף להחליף (אם אתה לא מוכן להתפשר על ג'נטי אוטו דיפו תוצרת סין/טורקיה), וקורץ לערסים עם מפתח גלגלים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

ספר קצת על הקורולה. שנה, יד, ק"מ...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
אבל מצד שני 25-30 אלף קילומטר בשנה? לא יודע אם רכבים אחרים היו שורדים בהרבה יותר טוב.

לא שולל את זה. כנראה שבגלל זה אני עובר ק"מ של נהג ליסינג ממוצע (100 ק"מ ביום, במהירות 90-120 קמ"ש), רכבים ישנים לא חיים אצלי הרבה זמן.

בעקבות הקורולה יוסקו מסקנות אם כדאי לי בפעם הבאה להתקדם לרכב חדש מהניילונים. או לקחת ליסינג.

ספר קצת על הקורולה. שנה, יד, ק"מ...

עלייה לכביש דצמבר 2013.

יד 1 ליסינג.

ק"מ 67 אלף.

היסטוריית טיפולים מלאה במורשה טויוטה.

מכאנית נקי, בלמים וצמיגים שחוקים (הוחלפי ע"י חברת ליסינג), מצבר מת (הוחלף גם כן).

יש כמה מכות פח פה ושם (ליסינג בכ"ז, אבל קניתי אוטו בשביל לנסוע ולא ללקק אותו), שאסי נקי.

מחיר (כולל המונדאו) 76 אש"ח. אני חושש שללא המונדאו המחיר היה נמוך יותר :roll:

כמו שאמרתי בשירשור אחר, קורולה משומשת במחיר של דאצ'יה לוגאן/סנדרו רובוטית חדשה. כל אחד והשיקולים שלו.

שאלה אם כבר. איך אני בודק אם היו ריקולים על הדגם, והאם הרכב עבר תיקון בעקבותיהם?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חברי המעגל הראשון
פורסם

איזה אוטו באסה.

עם כל הצרות האלה באמת אפשר להבין את הרצון להשתעמם בקורולה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
כמות הכסף שזרקת על המונדאו פשוט מטורפת, לא היה עדיף מלכתחילה לקנות את המונדאו היקרה יותר עם 50 קילומטרים?

איך שאני חושב על זה עכשיו, לא ממש. יש לי תחושה שהצרות היו אותן צרות.

פורסם

תתחדש!

אני אישית אחרי שנה בליסינג וסביב אנשים עם רכבי ליסינג למדתי דבר אחד - אני לא מתקרב לרכבי ליסינג!.

בין אם זה האכפתיות הרבה של הנהגים לרכב בסגנון בוא ניקח את הלאנסר ליסינג נוריד את הרגל על הגז עד הסוף בניוטרל למשך 10 דקות סתם כי משעמם לנו או להרים האנדברקס בחניון חצץ ביונדאי I35 ליסינג ב50 קמ"ש כדי לעשות "דריפט" כי זה כיף.

לבין אם זה החוסר אכפתיות של החברות ליסינג - זכרתי שעשיתי טיפול ב40 אלף במקום 45 באוטו כי נדלקה לי נורת טיפול מוקדם יותר - מאז הטיפול עברתי 15,000 אז התקשרתי לחברת ליסינג לבדוק האם באמת הגיע הזמן לטיפול - "אהה אחי לא הגעת ל60 אלף? אז לא צריך טיפול זה לא לפי 15,000 אלף זה לפי הקילומטרז שרשום תדבר איתי ב60 אלף יהיה בסדר אל תדאג - יש לך זמן" או הפנצ'רמכר מטעם הליסינג עם הצמיגים הייבישים והשחוקים שמפרפרים עם נורת ESP בכל האצה שניה מהרמזור "כמה קילומטרז? 45 אלף? והצמיגים בני שנתיים? הצמיגים במצב מצויין! אני בליסינג מחליף צמיגים כל 90-100 אלף קילומטר או 3 שנים אין טעם לפני".

ואני אחרי כל זה החלטתי שלי נשבר מהיחס הנורא של הליסינג כלפי המכוניות! אני את המפתח של הליסינג מחזיר לחברה קונה רכב שאני רוצה ולוקח החזרי נסיעות.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
תתחדש!

אני אישית אחרי שנה בליסינג וסביב אנשים עם רכבי ליסינג למדתי דבר אחד - אני לא מתקרב לרכבי ליסינג!.

בין אם זה האכפתיות הרבה של הנהגים לרכב בסגנון בוא ניקח את הלאנסר ליסינג נוריד את הרגל על הגז עד הסוף בניוטרל למשך 10 דקות סתם כי משעמם לנו או להרים האנדברקס בחניון חצץ ביונדאי I35 ליסינג ב50 קמ"ש כדי לעשות "דריפט" כי זה כיף.

לבין אם זה החוסר אכפתיות של החברות ליסינג - זכרתי שעשיתי טיפול ב40 אלף במקום 45 באוטו כי נדלקה לי נורת טיפול מוקדם יותר - מאז הטיפול עברתי 15,000 אז התקשרתי לחברת ליסינג לבדוק האם באמת הגיע הזמן לטיפול - "אהה אחי לא הגעת ל60 אלף? אז לא צריך טיפול זה לא לפי 15,000 אלף זה לפי הקילומטרז שרשום תדבר איתי ב60 אלף יהיה בסדר אל תדאג - יש לך זמן" או הפנצ'רמכר מטעם הליסינג עם הצמיגים הייבישים והשחוקים שמפרפרים עם נורת ESP בכל האצה שניה מהרמזור "כמה קילומטרז? 45 אלף? והצמיגים בני שנתיים? הצמיגים במצב מצויין! אני בליסינג מחליף צמיגים כל 90-100 אלף קילומטר או 3 שנים אין טעם לפני".

ואני אחרי כל זה החלטתי שלי נשבר מהיחס הנורא של הליסינג כלפי המכוניות! אני את המפתח של הליסינג מחזיר לחברה קונה רכב שאני רוצה ולוקח החזרי נסיעות.

טריידמוביל נחשבת חברת ליסינג ?

• תוכן חדש...