Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3846 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברי פורום יקרים

אתמול נכנס בי רכב שניסה לעבור לנתיב שלי, אני נסעתי בנתיב שלי במהירות קבועה והרכב שבר את ההגה ימינה ונכנס לי לנתיב, מה שגרם לכך שאני פגעתי לו בצד של הרכב.

כששאלתי מה קרה הוא אמר שרכב לפניו בלם בפתאומיות והוא היה חייב לעבור נתיב.

מה שלא נשמע לי אמין, כי הבנאדם עמד בנתיב שהפנייה בו היא שמאלה בלבד, כאשר הוא אמר שהוא בכלל היה אמור להמשיך ישר. בקיצור בשניה האחרונה הוא הבין שהוא עומד בנתיב הלא נכון ושבר לנתיב שלי.

עכשיו, כל העניין הוא שהנהג מנסה להתחמק וטוען שאני אשם כי האורות שלי היו כבויים (הם היו דלוקים ב100% וגם אמרתי לו שיבדוק אם יש מצלמות בצומת כדי לראות שנסעתי עם אורות).

הוא יכול לטעון דבר כזה בבית משפט כשאין לו שום הוכחה?

על מי חובת ההוכחה במקרה כזה?

פורסם (נערך)

שבוע טוב,

מאחר וזו תאונת נזק בלבד, יש כאן מקום ליצירתיות גבוהה מאוד של הנהג הפוגע ושל חברת הביטוח שלו.

"המוציא מחברו עליו הראיה" - אתה צריך לשכנע את השופט בצדקתך

במשפט, אם יהיה, הוא יוכל לטעון כל מה שהוא רוצה ולבסוף השופט יחליט למי להאמין יותר וגם אז הוא יחלק את האשם בין שניכם. זה שהאורות שלך אולי היו כבויים אולי יתרום לאחוזי האשם שלך אבל זו לא סיבה לעבור על תקנות התעבורה שלהלן

בהנחה שכל מה שאתה אומר נכון, להלן ציטוטים מתקנות התעבורה שיכולים לסייע לך בתביעה

חובת הזהירות הכללית

. (א) כל עובר דרך חייב להתנהג בזהירות.

(ב) כל עובר דרך חייב להתנהג באופן שלא –

(1) יקפח זכותו של אדם להשתמש שימוש מלא באותה דרך;

(2) יגרום נזק לאדם או לרכוש ולא יתן מקום לגרום נזק כאמור;

(3) יפריע את התנועה ולא יעכבנה;

(4) יסכן חיי אדם.

(ג) לא ינהג אדם רכב בקלות ראש או בלא זהירות, או ללא תשומת לב מספקת בהתחשב בכל הנסיבות ובין השאר בסוג הרכב, במטענו, בשיטת בלמיו ומצבם, באפשרות של עצירה נוחה ובטוחה והבחנה בתמרורים, באותות שוטרים, בתנועת עוברי דרך ובכל עצם הנמצא על פני הדרך או סמוך לה ובמצב הדרך.

סטיה מנתיב

0. (א) לא יסטה נוהג רכב מנתיב נסיעתו אם עלול הדבר לגרום להפרעה או לסיכון.

[TABLE]

[TR]

[TD][TABLE=width: 100%]

[TR]

[TD]אין פניה אלא בבטחה

תק' (מס' 3)

תש"ל-1970[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

41. נוהג רכב לא יפנה ימינה או שמאלה תוך כדי נסיעה או כשהוא מתחיל לנסוע ולא יסטה מקו נסיעתו, אלא במהירות סבירה ובמידה שהוא יכול לעשות זאת בבטחה בלי להפריע את התנועה ובלי לסכן אדם או רכוש

זכות קדימה

64. (ו) נוהג רכב שנתיב נסיעתו מסתיים ועליו לסטות לנתיב סמוך, ייתן זכות קדימה לכלי רכב הנוסעים בנתיב שאליו הוא מבקש לסטות.

תבחר מה מתאים לך (64 (ו) אולי לא כל כך תקף כאן מבחינת התנאים הפיזיים בכביש אבל רוח התקנה מנשבת חזק.

בהצלחה

עריכה אחרונה על ידי אביG
פורסם
שבוע טוב,

מאחר וזו תאונת נזק בלבד, יש כאן מקום ליצירתיות גבוהה מאוד של הנהג הפוגע ושל חברת הביטוח שלו.

"המוציא מחברו עליו הראיה" - אתה צריך לשכנע את השופט בצדקתך

במשפט, אם יהיה, הוא יוכל לטעון כל מה שהוא רוצה ולבסוף השופט יחליט למי להאמין יותר וגם אז הוא יחלק את האשם בין שניכם. זה שהאורות שלך אולי היו כבויים אולי יתרום לאחוזי האשם שלך אבל זו לא סיבה לעבור על תקנות התעבורה שלהלן

בהנחה שכל מה שאתה אומר נכון, להלן ציטוטים מתקנות התעבורה שיכולים לסייע לך בתביעה

חובת הזהירות הכללית

. (א) כל עובר דרך חייב להתנהג בזהירות.

(ב) כל עובר דרך חייב להתנהג באופן שלא –

(1) יקפח זכותו של אדם להשתמש שימוש מלא באותה דרך;

(2) יגרום נזק לאדם או לרכוש ולא יתן מקום לגרום נזק כאמור;

(3) יפריע את התנועה ולא יעכבנה;

(4) יסכן חיי אדם.

(ג) לא ינהג אדם רכב בקלות ראש או בלא זהירות, או ללא תשומת לב מספקת בהתחשב בכל הנסיבות ובין השאר בסוג הרכב, במטענו, בשיטת בלמיו ומצבם, באפשרות של עצירה נוחה ובטוחה והבחנה בתמרורים, באותות שוטרים, בתנועת עוברי דרך ובכל עצם הנמצא על פני הדרך או סמוך לה ובמצב הדרך.

סטיה מנתיב

0. (א) לא יסטה נוהג רכב מנתיב נסיעתו אם עלול הדבר לגרום להפרעה או לסיכון.

[TABLE]

[TR]

[TD][TABLE=width: 100%]

[TR]

[TD]אין פניה אלא בבטחה

תק' (מס' 3)

תש"ל-1970[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

41. נוהג רכב לא יפנה ימינה או שמאלה תוך כדי נסיעה או כשהוא מתחיל לנסוע ולא יסטה מקו נסיעתו, אלא במהירות סבירה ובמידה שהוא יכול לעשות זאת בבטחה בלי להפריע את התנועה ובלי לסכן אדם או רכוש

זכות קדימה

64. (ו) נוהג רכב שנתיב נסיעתו מסתיים ועליו לסטות לנתיב סמוך, ייתן זכות קדימה לכלי רכב הנוסעים בנתיב שאליו הוא מבקש לסטות.

תבחר מה מתאים לך (64 (ו) אולי לא כל כך תקף כאן מבחינת התנאים הפיזיים בכביש אבל רוח התקנה מנשבת חזק.

בהצלחה

תודה רבה על התשובה המפורטת

זה אומר שהבנאדם יכול להמציא מה שהוא רוצה וחובת ההוכחה היא עלי?

פורסם

בוקר טוב.

כן.

כדי לזכות בתביעה אזרחית אתה צריך להוכיח את טענתך ב 51% בעיני השופט. בדין פלילי מספיק ספק קטן בתביעה 1% כדי לזכות נאשם. (סתם לשם ההפשטה. איני עו"ד)

בהצלחה

פורסם

אחרי שכל הפילוסופיות (הנכונות כעקרון) נכתבו לעיל, אני יכול להגיד לך שבסופו של יום, בתביעות קטנות מסוג זה אף כלל אינו תופס, חוץ מתחושת הבטן של השופט. ולדעתי, במקרה הזה, היא תהה איתך, כפי ששלי איתך.

אם כל מה שיש לאדם שנכנס לך אל תוך הנתיב לאמר זה שלא הדלקת אורות, אחרי שרגע קודם טען שמישהו לפניו בלם, הרי ברורה התמונה, הרי מדובר באדם שמנסה לחמוק מאחריות בטוענות שווא.

אם במקרה יש לך תיעוד לגרסאות אלו שהוא טען הרי אתה לגמרי מסודר מבחינה ראייתית, שכן אלו הן בעצם הודאות.

על כל פנים חסרים פרטים מהותיים לגבי המקרה, כגון תנאי ראות (אור יום\ערב\גשום וכיוצא בזה), עירוני\בינעירוני, איפה היית ביחס אליו (מקביל\ מזדנב, או ממש מאחור)? מהירות משוערת של שניכם.

כל עוד ברורה התמונה על פיה אתה התמדת בנתיבך והוא זה שנכנס לתוכו - והוא לא מכחיש זאת, הרי שהאשמה היא עליו, ולדעתי כל תירוץ שלו רק יבהיר לשופט את אשמתו.

בהצלחה.

• תוכן חדש...