Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3852 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בעוונותיי אני קורא מפעם לפעם את סקירות הרכבים ב YNET. דבר שמפליא אותי כבר זמן רב הוא "דירוג מערכות בטיחות ע"פ משרד התחבורה". אני לא מצליח להבין מדוע סעיפים מסוימים קיימים ומה החשיבות שלהם.

ממה שאני קורא בטבלה ישנם מספר סעיפים הזויים כגון 'תאורה אוטומטית בנסיעה קדימה'. כאילו מה?... האם הכוונה היא ל LDR? ומה בנוגע לזיהוי תמרורים? למה בכלל צריך דבר שכזה? 'זיהוי הולכי רגל' לא מובן לחלוטין, על המדרכה? כשהם קופצים בהפתעה לכביש 6? איפה?

ישנם סעיפים המקנים חשיבות לפעולות שאינן נפוצות ולא מסוכנות להחריד. החשיבות (אם בכלל) של 'שליטה אוטומטית באורות גבוהים' מתבטאת בנסיעה בין עירונית בכבישים נידחים, מצב שאינו נפוץ במיוחד. 'בקרת שיוט אדפטיבית' יכולה להיות נוחה לי באופן אישי אבל אני חושב כי אני מהנהגים הבודדים על הכביש שמפעיל בקרת שיוט בצורה מרובה.

סעיפים אחרים הם סתם מוזרים.

'חיישני חגורות' ו'מערכות עזר לבלם' קיימים בכל מקרה ברכבים שיוצרו בשנים האחרונות.

'מצלמת רוורס' ו'חיישני לחץ אוויר בצמיגים' ניתן להוסיף לכל רכב, אין כל חשיבות אם הרכב במקור מגיע איתם. (בכל מקרה רוב הרכבים המודרניים מזהים לחץ אוויר נמוך בצמיגים עי"י מערכת ה ABS/ESP)

ישנם אי אלו סעיפים הגיוניים (פחות או יותר) כמו למשל 'זיהוי סטייה מנתיב' ו'זיהוי שטח מת'. 'זיהוי מצב התקרבות מסוכנת' ו'ניטור מרחק מלפנים' חשובים אך נשמעים לי זהים. בכל מקרה סעיפים אלה תקפים רק לחלק קטן מהרכבים המודרנים הנמכרים בארץ (רכבים ב 400 אש"ח וצפונה) כך שאני לא מוצא טעם להוסיף אותם.

מה אתם חושבים? האם זו עוד יציאה מגוחכת של משרד התחבורה או שיש תוחלת כלשהי בסעיפים אלה?

670920701000100638457no.jpg

עריכה אחרונה על ידי Haim_gds
עידכון כותרת
פורסם

אני חושב שהכוונה טובה.

מערכות בטיחות פרואקטיביות (שמירת רווח, הדלקת ועמעום אוטומטי של אורות הדרך, חיישני רוורס, חיישני לחץ אוויר ועוד), כל עוד הן בשימוש ככלי עזר לנהג, הן דבר מבורך.

הבעיה כרגיל היא בביצוע.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

נראה לי כי הם נתפשים לקטנות. הדלקת אוטומטית של אורות נחשבת כמאפיין בטיחותי? באמת... ד"א, הטבלה שהעתקתי היא מהסקירה על הוולבו S60 החדשה, להזכירכם, היא מקבלת את המקום הלפני האחרון בבטיחות.:shock:

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4640053,00.html

http://he.mot.gov.il/index.php?option=com_content&view=article&id=2775:dover-2013-07-09&catid=56:dover-c-1&Itemid=65

תסתכל בדיון המקביל על הדלקת אורות ביום ותסיק אם זה בטיחותי יותר או לא.

ובמציאות היומיומית שבהם נהגים שוכחים להדליק אורות ב'זמן תאורה' או טועים לחשוב שהם כבר דולקים, זה בהחלט מוטיב בטיחותי.

פורסם

הקשר בין התקנות לבטיחות הוא מקרי ורופף. חזק מהם בהרבה הוא הקשר בין משרד התחבורה לאינטרסנטים הנהנים כלכלית מתקנות אלו.

למי שטרם הבין , וטרם הוזכר בכל הנאמר בשירשור , הרי במקביל לדרוג הבטיחות ניתנות הטבות מס לכלי הרכב בהתאם לציונים.

מי מרוויח ?

1. יבואנים מסוימים שבאופן מפתיע התקנות הולמות היטב את איבזורן, ושבאופן מפתיע מחזיקי השליטה בחברות אלו מקורבים לבכירים (מאוד) במשרד התחבורה.

2. יצרנים מקומיים שבאופן מפתיע התקנות הולמות היטב את מרכולתם ושבאופן מפתיע מחזיקי השליטה בחברות אלו מקורבים לבכירים (מאוד) במשרד התחבורה.

רמז מאתר משרד התחבורה :

השר כץ מסר כי תמריצי המס יחולו בשלב הראשון על עשר מערכות בטיחות. כאשר בשלוש מהן תתאפשר גם התקנה מקומית של מערכות הבטיחות בכלי הרכב.

אם באמת היו רוצים לעודד כלי רכב בטיחותיים מה היה יותר קל מלתת מדרגות הטבה לפי דירוגי NCAP (כוכבי בטיחות) ? שם משקללים את כל הנתונים הרלבנטיים לבטיחות.

פורסם

היו צריכים להוסיף ציון ממוצע לקטגוריה בחלוקה של מחירים - נניח רכבים בין 60-80 אלף, 80-100 אלף וכו' וככה היה לך אפשרות להשוות.

לך תקנה רכב ב 70 אלף ש"ח. ציון 1 נראה על הפנים אבל בעצם אין יותר ממנו תלג המחיר הזה..

A3

A4

פורסם

הייתי מציע לבדוק כמה נקודות מקבלים על כל אחד מהסעיפים, ומשקלל כמה נקודות מקבלת מערכת "מובילאיי". אחרי זה תבינו למה הטבלה הזאת טובה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

בדיוק כמו התגובה מעליי. בפעם הראשונה שראיתי את הדירוגים הנ"ל נדלקה לי נורה אדומה. רוב האבזור הבטיחותי הנ"ל נמצא או ברכבים די יקרים ולא כ"כ נפוצים. או במערכות שמתקינים בארץ ושמים כבר בהמון רכבי ליסינג. ההתאמה לרשימת הפיצ'רים הזמינים במערכות המותקנות בארץ חשודה קצת.

ובלי קשר, המערכות מבורכות, אך בארץ אני חושש שהן יתנו לגיטימציה לנהגים להשאר עוד כמה שניות עם העיניים בנייד.

יואב :arrow:

• תוכן חדש...