Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3845 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

צהריים טובים חבר'ה,

כבר בשנה הראשונה לרישיון דאגתי לעבור כמה סדנאות וחוויות נהיגה, שם הושם כמובן הדגש הבסיסי על תנוחת נהיגה וישיבה נכונה מול ההגה. כפי שאתם יודעים, לא לשכב יותר מידי כמו ערס, לשמור על כפיפה סבירה בברכיים, לשבת באופן כזה שניתן לפרסס עם שתי ידיים מבלי הצורך לרכון קדימה לעבר ההגה וכו'...

אולם ישנה בעיה קלה. הקדוש ברוך הוא חנן אותי בגובה של 1.95 מטר, ואני מודה לו על כך, אך עם צרפתיות קטנות או כל רכב אחר עם אופי ספורטיבי משנות ה-90, זה לא כל כך מסתדר.

אם אני לוקח את הכסא אחורה כדי שהחלק של הרגליים ותפעול הדוושות יהיה בסדר - אני מוצא את עצמי רחוק מידי מההגה (שבמרבית המכוניות היותר ישנות הוא לא טלסקופי, וגם אם הוא כן המהלך שלו קצר מידי). ולא ניתן לפצות על זה עם המשענת כי אז אני יושב זקוף מידי ולא נוח.

אם אני מסדר את תנוחת הישיבה כדי שאגיע להגה כמו שצריך - ההגה הגדול יחסית יושב לי הברכיים כמו בברית מילה, הרגליים נוגעות בו, הכפיפה ברגליים גדולה מידי ומהצד זה וודאי נראה כאילו אני מנסה לעשות סלטה אחורה.

וכמובן איך לא, במכוניות מסויימות אני דופק את הראש בגג.

בקיצור - אני מסיים עם תנוחת נהיגה שהיא סוג של פשרה גרועה.

הפתרון שחשבתי עליו הוא שילוב של ספייסר להגה, הגה קטן וספורטיבי,ואולי גם הנמכה והתעסקות עם המסילות של כסא הנהג.

אני מתכנן לקנות רכב משנות ה-90, עם אופי ספורטיבי כלשהו, אבל קודם כל אני חייב לברר האם חוקי לבצע החלפה להגה ספורט ולשים ספייסר? כמה יציקו לי על זה בטסטים? מהסתכלות בפורום לא הצלחתי לקבל את הרושם מה באמת קורה אם מתקינים הגה ספורטיבי, בין אם יש כרית אוויר בהגה המקורי או לא, האם מקבלים הורדה מהכביש?

מבחינתי זה לא שווה כלום אם אין לי את תחושת הביטחון של תנוחה נכונה.

אם למישהו יש עוד פתרונות או ניסיון עם בעיה כמו שלי אני אשמח שישתף אותי מה ניתן לעשות.

מתנצל על החפירה,

שבת שלום.

עריכה אחרונה על ידי Car Syndrome

There is no replacement for displacement, אבל עדיין מעדיף לגדוש :-D

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בעניין ההגה - אם ברכב אין במקור כרית אויר, ובהגה שקנית יש מתג צופר רוב הסיכויים שלא יגידו לך כלום בטסט. עם בוחני תנועה אין לי מושג.

אבל אם יש כרית אויר בהגה המקורי זה בעיה מבחינת החוק. מבחינת הבטיחות לא ממש כי ברכב בן 20 הסיכוי שהכרית תתפקד כראוי בתאונה שווה לסיכוי שיהיו שיפורים חוקיים בארץ.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

לדעתי אל תתפשר.

אם עוד לא קנית רכב, תפסול דגמים ללא כיוון למרחק של ההגה וכיוון גובה של המושב, אלא אם כן נח לך ברכב כמו שהוא.

שים לב שבהרבה רכבים יש הבדל בכיסאות לפי רמת הגימור, ובגירסאות המפוארות יש מושבים יותר מוצלחים וההבדל יכול להיות תהומי.

בBMW E30 ההגה אינו מתכוון למרחק אבל התקנתי מושבי ספורט מקוריים "רקארו סטייל", ובוחן רכב מקצועי לא פחות נמוך ממך אמר שתנוחת הנהיגה מעולה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

עם החלפת ההגה להגה ספורטיבי - לא תדע מראש אף פעם מה יקרה בטסט :| (זה כמו כל דבר דיכוטומי - או שתעבור או שלא).

אציין רק שהבוחנים אינם יודעים לפעמים בעצמם גם מהו הגה מקורי ברכבים מסויימים (עד כדי הכשלה בטסט שנתי).

alfa 156 2.5.

• תוכן חדש...