Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7844 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לכבוד כניסתי לעולם האופנועים, ולצד הCBF, קניתי Arai RX7 Corsair.

קסדה נהדרת, באמת; מאווררת עד כדי כך שזה לא באמת משנה אם המשקף למעלה או למטה, נראית נהדר, גימור מצויין, ונוחה להחריד. רק מה, היא רועשת. מאוד רועשת. מעל 110, הרעש בלתי נסבל.

יכול להיות שחלק מזה הוא באשמתי, ובגלל תפעול לקוי (לא סגרתי את המשקף כמו שצריך :roll:, יש לו תפס קטן למטה), אבל בכל זאת, זה עדיין רועש.

שאלתי לכם היא, כמה מכם משתמשים באטמי אוזניים בשעת רכיבה, ואיפה ניתן להשיג אטמים טובים שלא יבלטו החוצה מהאוזן (כך שעדיין אפשר לשים קסדה..).

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בכל רכיבה בין עירונית. ללא אטמים ולא משנה איכות הקסדה מהר מאוד תפגע שמיעתך באופן בלתי הפיך.

אני משתמש באטמים משעווה, ניתן לקנות בכל בית מרקחת.

גם כן פורום של אופנועים,

חצי מהאנשים כאן כשהם יוצאים לרכב עושים את זה במגרשי חניה, אופנוענים עלק.

פורסם

אראי "ידועות" כקסדות שלא מצליחות לאטום את הרעש באופן דומה לקסדות המתחרות, אבל אטמי אוזניים, מומלצים בכל מקרה, ועם כל קסדה.

מאמר: אובדן שמיעה - הקסדה שלך היא לא הגנה מספיקה

בסקר שערכתי באתר שלי הסתבר שרוב גדול של המבקרים, לפחות מאלו שענו לסקר מטיילים עם האופנועים שלהם

ולכן חשבתי שזה יהיה במקום לשלוח מאמר על סכנה שאורבת לאלה שרוכבים על אופנועים למרחקים ארוכים במשך שנים. איום זה הוא אובדן שמיעה. כשתראו את המאמר תמצאו שזה כבר קרה לכם

, זה רק יעשה חמור יותר, ושהקסדה שלכם היא לא הגנה מספקת נגד זה.

אני יודע שאת בטח חושבים שאני הולך לקשקש על הרעש של הארלי דיויידסון. טעות.

אם כי אגזוזים רועמים יגבירו את הנזק, לא הרעש של האופנוע הוא הגורם העיקרי לבעיה.

גם אם האופנוע שלך לא היה עושה רעש בכלל (מי רוצה אופנוע כזה? ד.ל), מרחקים ארוכים

וזמן רכיבה ארוך פוגעים בשמיעה שלך.

מסתבר שרעש הרוח עושה את עיקר הנזק. זה הוא רעש רצוף וחזק.

(במאמר המקורי מופיע טבלה של תדירות הרעש במהירות 30 ו 60 מיילים לשעה)

מה ניתן לעשות נגד זה?

דבר ראשון אפשר לוודא שלובשים קסדה, לפחות קסדת 4\3 )כך במקור, ברור ששום דבר פחות מקסדה מלאה מיצרן ידוע לא לובשים) ושהיא מתאימה כמו שצריך – הריפוד לוחץ על הלחיים ולא רק על הראש. – קסדה כזאת תפחית את הרעש שמגיע לאוזניים שלך, וגם לא תזוז.

דבר שני אפשר לשים אטמי אוזניים. ישנם כמה בעיות עם זה. ישנם אנשים שלא מסוגלים לסבול אטמים באוזניים ואם מכניסים אותם כמו שצריך, מספקים מעט מאד הגנה מרעש ויתחילו להכאיב די מהר.

מצד שני הם מאד זולים. אם אטמים לא מתאימים לך, נסה להכניס חתיכה קטנה של כותנה לאזן – יותר נוח, אם כי פחות יעיל.

נראה לי שלשים אטמים במהירות של מתחת ל40 מייל (שישים ושש קמ"ש, פחות או יותר)

רק מפריע, אבל אם אתה רוכב בכביש מהיר לכל מרחק, אתה בטוח תרוויח מלשים אותם, ודרך אגב, במהירות כזאת תשמע יותר טוב עם אטמים מאשר בלעדיהם.

אל תחשבו שבכלל שהשמיעה שלכם קצת פגועה כבר זה לא יכול להחמיר. לרכב על אופנוע זו דרך בטוחה לפגוע בשמיעה – אפילו פגיעה קשה.

רוב צרכי השמיעה שלנו הם בתדרים מתחת ל16 קילוהרץ. אלה הם התדרים בהם אנחנו מדברים ומקשיבים. אלה הם גם התדרים שנפגעים הכי קשה מרעש הרוח!

או אם אתה מעדיף להתעלם מהעצה שלי, תתחיל במקום להתאמן בלהגיד "הא?" ו"מה אמרת?"

כדי לקבל קנה מידה, רעש הרוח במהירות גבוהה הוא מעל ל100 דציבלים, מסעדה רועשת בסביבות 80, רכבת 90, מופע רוק 110, צופר של רכב 115, וירייה 140. אובדן שמיעה מתחיל ב90.

מקסימום חשיפה רצופה בטוחה ל100 הוא שעה, ורק רבע שעה ב115.

קסדה מתאימה מורידה את הרעש רק בכשלושה דציבלים, בעוד קסדה שאינה מתאימה לרוכב אף מגדילה את עוצמת הרעש.

מקור:

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles.asp?id=8&art_id=247

שהוא בעצם:

מאת ג´יימס ר. דיוויס

מתוך אתר msgroup בתרגום המיפלנצת

הבהרה -

לכל אלו שמספרי הדציבלים לא אומרים כלום...

הערכה אפשר לקבל מהדוגמאות שניתנו אבל

כדאי לציין שכל 6db זו הכפלה בעוצמת

הקול !!!

הכרובלוג

מחירון אופנועים

מנהל תחום אופנועי הכביש בקבוצת "עופר-אבניר" - המותגים: Suzuki, Aprilia, Moto Guzzi, Husqvarna

פורסם

כל הכבוד:mm_yeah: חובה לתודעה של כל רוכב!!!

אני קונה כבר שנים אטמים חד פעמיים(צהובים) בבית מרקחת,מצויינים,מתאימים עצמם לאוזן,עולים סכום זעום ובסופו של דבר אפילו לא חד פעמיים:wink:

גורג

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם

אני משתמש באטמים בכל רכיבה. בזמן האחרון האטמים הוחלפו ע"י כיסוי ראש שלם שמחמם את הצוואר והראש בחורף ומונע מרוח להיכנס לקסדה. מוריד את רמת הרעש בצורה טובה מאוד.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

החל ממהירות מסויימת (משתנה לפי מיגון הרוח של הכלי) כל קסדה רועשת

רוצה מספרים ? הנה בדיקה שעשו במנהרת רוח לקסדות

http://www.mcnews.com/mcnews/articles/helmet.htm

נכון שהיא קצת ישנה והדגמים התעדכנו ונכון שזה ברוח חשוף לגמרי ז"א שום מיגון מהאופנוע , אבל ההכי שקטה נתנה שם 103 דציבלים ממהירות 100 קמ"ש בערך.

גם אם הן השתפרו מאז אז כבר בכמה ?

מודה לנסיעה קצרה או בעיר לא שם אבל מחוץ תמיד מחזיק זוג בפאוץ'

מלבד השמירה על השמיעה מאפשר יכולת ריכוז טובה יותר בכביש

אדום! רק אדום!!!!

מה אין במלאי?

רק Kתום !! רק Kתום !!!!

פורסם

אטמי אזניים (מהסוג הפשוט, הצהובים בשני שקלים) בכל רכיבה בינעירונית.

ובמיוחד ברכיבה כזו עם קסדת שטח - רק אז יורדת רמת הרעש לדרגה של קסדת כביש רועשת.

לטעמי חובה.

(ולהחליף מידי פעם אוקיי?)

בג??ל?ב??ה כבר ביקרת?

www.gleba.co.il

פורסם
טוב לדעת!

עד היום לא השתמשתי באטמים, מצד שני עד היום גם לא ביצעתי באופן קבוע רכיבות כביש במהירויות גבוהות...

לא צריך מהירויות גבוהות במיוחד כדי לסבול מהרעש.

גם 110 על DRZ הם די ורועש בשבילי.

בברכה.

בג??ל?ב??ה כבר ביקרת?

www.gleba.co.il

פורסם

אטמי סיליקון צה"לים (עדיף של מדריכת צלפים) עושים יופי של עבודה למשך זמן.אבל חשוב להחליף אותם לפחות פעם בחודש(המלצה של קצין בטיחות ראשי). מחיר15 ש"ח בכל חניות לחייל או קשר ידידות עם מדריכת צלפים

Dead but dreaming

פורסם

אישית הייתי רוכב עם אטמים צהובים בכל רכיבה...תענוג..מסנן רעשים מיותרים

ובמהיריות מאוד מאוד גבוהות מספקים מעין שקט שכזה..שלווה לא ברורה...דממה שכזאת..קשה להסביר.

ראש הממשלה: " לא נשחרר בוטנים עם מלח על הידיים!!!" :onfire::screwy:

"חכה לי רק רגע," היא אמרה בקול גדול, "אני בהריון" בואינג! התערבות על מתנדבת התפתחה לכלל אסון.

פורסם
אישית הייתי רוכב עם אטמים צהובים בכל רכיבה...תענוג..מסנן רעשים מיותרים

ובמהיריות מאוד מאוד גבוהות מספקים מעין שקט שכזה..שלווה לא ברורה...דממה שכזאת..קשה להסביר.

ועוד יתרון לאטמים הצהובים: לא צריך לנקות אזניים, הולך מצויין עם הצבע הנטורל.

יופי טופי יופי.

בג??ל?ב??ה כבר ביקרת?

www.gleba.co.il

פורסם
ועוד יתרון לאטמים הצהובים: לא צריך לנקות אזניים, הולך מצויין עם הצבע הנטורל.

יופי טופי יופי.

תאמת..יש את הצהובים עם השתי פסים הכתומים..שהם ממש פצצה של אטמים...

ובנוגע לצבע..הולך מצויין עם הצבע של הבנדיט בננה לשעבר..

ראש הממשלה: " לא נשחרר בוטנים עם מלח על הידיים!!!" :onfire::screwy:

"חכה לי רק רגע," היא אמרה בקול גדול, "אני בהריון" בואינג! התערבות על מתנדבת התפתחה לכלל אסון.

פורסם

סקוטר ממליץ על השעוה, אוטמת יותר טוב מהספוג ויותר נעימה מאשר סיליקון.

גם כן פורום של אופנועים,

חצי מהאנשים כאן כשהם יוצאים לרכב עושים את זה במגרשי חניה, אופנוענים עלק.

• תוכן חדש...