Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאט טיפו החדשה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3821 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר שהוצגה בחודש מאי כדגם תצוגה כמעט סופי בשם Aegea, הוצגה זה לא מכבר הפיאט המשפחתית החדשה בשם הישן-חדש טיפו (ואף קיבלה סקירה בחדשות הרכב של האתר).

הטיפו היא מה שנהוג לכנות "תת-משפחתית", כלומר משפחתית low-cost, שלא נועדה להתחרות באריות הסגמנט כגון קורולה, גולף ופוקוס, אלא בדרגה אחת מתחת, כמו פיז'ו 301/סיטרואן C-אליזה, מאזדה 2 סדאן (דמיו בארץ), קיה ריו, יונדאי i25, מיצובישי אטראז', ניסאן אלמרה, MG360 ולאדה ווסטה. הטיפו תיוצר במפעל הטורקי של פיאט בבורסה, שם מיוצרת גם הדובלו, למשל.

הטיפו מבוססת על הפלטפורמה הקטנה של פיאט/GM, שמשמשת בין היתר את הגרנדה פונטו על נגזרותיה כולל 500L ו-500X, וגם את האופל אדם, קורסה ומריבה. בסיס הגלגלים הוא 2.636 מ', מכובד ביותר לקטגוריה. המימדים החיצוניים הם 4.532 מ' אורך, 1.792 מ' רוחב ו-1.497 מ' גובה, מה שיוצר מכונית לא קטנה בכלל ופיאט מתהדרים במימדי פנים ומרווח רב ליושבי הרכב. תא המטען, כמיטב המסורת (ע"ע טמפרה) גם הוא גדל-נפח, 520 ל'. מיכל הד'לק, לעומת זאת, פצפון ממש עם 45 ל'. המשפחתית האחרונה שאני זוכר עם מיכל דלק כה קטן הייתה הסיוויק של סוף שנות ה-90 וזו ממש לא הייתה נקודת החוזק שלה. לא מובן ולחלוטין לא נוח. נתון מעניין הוא מקדם גרר של 0.29cx, קצת מפתיע לאור המראה הגמלוני מעט של הרכב.

מערך המתלים פשוט - מקפרסון עם מוט מייצב מלפנים וקורת מתח בלי מוט מייצב מאחור, וגם הבלמים באופן ברור פונים לחיסכון - דיסקים מאווררים 284 מ"מ מלפנים (חלק מוכר וותיק בקונצרן), פרט ל-1.3 דיזל עם 257 מ"מ, ואילו מאחור בכל הדגמים פרט לדיזל הבכיר תופים 228 מ"מ, אשר אני מניח שהם לפחות בני 30 שנים. למרות שהלכה למעשה הנטל שבו נושאים הבלמים האחוריים קטן בהרבה מאלה הקדמיים, עדיין צעד שבבירור מבכר חיסכון על פני על שיקול אחר. בדיזל הבכיר דיסק 251 מ"מ מאחור. תגבור ההגה חשמלי.

מבחר המנועים הוא הכי, איך נאמר, אולד-סקול. שני מנועי בנזין ושני דיזלים. בגזרת הבנזין 1.4 ל' אטמוספרי עם 95 כ"ס/6000 סל"ד ו-13.0 קג"מ/4500 סל"ד, משודך לתיבה ידנית בת 6 הילוכים ולצדו 1.6 ח' אטמוספרי עם 110 כ"ס/5500 סל"ד ו-15.5 קג"מ/4500 סל"ד, משודך לתיבה אוטומטית בת 6 הילוכים גם כן. למרבה הצער אין כל פירוט לגבי התיבה, כך שלא ברור האם היא פלנטרית, רובוטית או דו-מצמדית. בגזרת הדיזל 1.3 ל' 95 כ"ס/3750 סל"ד ו-20.4 קג"מ/1500 סל"ד ו-1.6 120 כ"ס/3750 סל"ד ו-32.6 קג"מ/1750 סל"ד. ה-1.3 משודך לתיבת 5 הילוכים וה-1.6 לתיבת 6 הילוכים, שתיהן ידניות. כל ארבעת המנועים עומדים, מן הסתם, בתקן יורו 6 (עד שתתפוצץ הפרשה הבאה) וההנעה קדמית בכל הגרסאות.

הביצועים סבירים, לא פחות אך ממש לא יותר, כאשר זמני המיאוץ ל-100 והמהירות המירבית הם, במעלה הגרסאות (1.4 > 1.6 אוט' > 1.3 דיזל > 1.6 דיזל) - 11.5/185, 11.2/192, 11.7/180, 9.7/199. מדהים כמה נתון כמו זה של גרסת ה-1.6 אוט', שנחשב לטוב למדי לפני כמה שנים, הפך לסביר מינוס אחרי מהפכת הטורבו. המשקלים הם 1245 ק"ג לגרסת הבנזין הבסיסית, 1280 ק"ג לבנזין האוטומטית ולדיזל 1.3 ו-1345 ק"ג לדיזל הבכירה.

האבזור לא ידוע, מן הסתם, בעת זו אך האפשרויות רבות כולל חיישני חניה, אורות וגשם, מראה מתכהה, בקרת אקלים, בקרת שיוט ועוד - נותר רק לחכות ולראות מה מתוך זה יגיע ארצה, אם וכאשר.

אחרון חביב עיצוב הטיפו, לדעתי קצת גמלוני מבחוץ אך מאד יפה בפנים:

151013_Fiat_Tipo_01.jpg151013_Fiat_Tipo_02.jpg151111_Fiat_Tipo_02.jpg151111_Fiat_Tipo_03.jpg151111_Fiat_Tipo_09.jpg151126_Fiat_Tipo_09.jpg151126_Fiat_Tipo_12.jpg151126_Fiat_Tipo_32.jpg151126_Fiat_Tipo_33.jpg151126_Fiat_Tipo_34.jpg

כמובן אי אפשר בלי שאלת השאלות - והיא המחיר, ועליה אין תשובה כרגע. השיווק צפוי ב-2016 ולדעתי לפחות אם גרסת ה-1.6 האוטומטית באבזור מלא לא תעבור את ה-110K ש"ח יש לה סיכוי. נחיה ונראה.

Let the shitstorm begin.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

מנוע הדיזל הבכיר עושה חשק. ממש. רק שיגיע לכאן עם אבזור נורמלי ותג מחיר הוגן ואז באמת יהיה שמח.

לעניין מיכל הדלק: הזוי ככל שזה יישמע, יש קטנים יותר ממנו. קיה ריו, למשל.

נ.ב.: דיסק 284 מ"מ של קבוצת פיאט יודע לבלום יפה מאוד, גם בסטוק. מי שממש רוצה יכול להשתמש ברפידות מירוץ שיעצרו אפילו חזק יותר, אבל לפחות מניסיוני זה ממש לא נדרש.

עריכה אחרונה על ידי אלעד

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם (נערך)

לגמרי :)

נ.ב.: דיסק 284 מ"מ של קבוצת פיאט יודע לבלום יפה מאוד, גם בסטוק. מי שממש רוצה יכול להשתמש ברפידות מירוץ שיעצרו אפילו חזק יותר, אבל לפחות מניסיוני זה ממש לא נדרש.

היו לי 284 מ"מ עם רפידות ספרקו על ה-156 ובהחלט בלמו יפה ואין ספק שלרכב בסגמנט הזה זה מספיק. הבעיה היא בעיקר עם התופים ובגדול - היא יותר פסיכולוגית מאשר אמיתית.

עריכה אחרונה על ידי RK

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אני מניח שפיאט בנו קצת על השוק הרוסי. זה כבר לא הולך לקרות כנראה.

בכל אופן, יהיה מעולה אם הרכב יגיע לארץ עם תג מחיר של 100K.

גם במחיר של 100K, זו לא הולכת להיות מכונית שאנשים יקנו בכספם אלא מכונית ליסינג זולה שיקבלו ממקום העבודה, בין אם מבחירה ובין אם לאו.

סיפור דומה לפיז'ו 301/סיטרואן סי אליזה.

סקודה היטיבה לבדל את הראפיד, שנמכרת היטב גם לציים וגם לפרטיים.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם (נערך)
הבעיה היא בעיקר עם התופים ובגדול - היא יותר פסיכולוגית מאשר אמיתית.

זאת בעיה לגמרי פסיכולוגית ואני גם חולה בה. לא ברור למה אבל זה משגע אותי שיש תופים בשנת 2015.

חוץ מזה יש משהו מאוד מוזר בעיצובים של פיאט (מלבד ה 500/X), הפרונט נראה לא כזה רע לדעתי, אבל כול שאר הרכב מרגיש לי לא תואם בכלל.

עריכה אחרונה על ידי David32

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

למה להתעקש על שם שלא היה איזה שוס בלשון עדינה. זה לא שירוקו למשל או DS שרק אזכור השם מהעבר גרם לאנשים לעצור ולהתעניין. בארץ המכונית הזאת לא באמת הצליחה גם כשהתחרות הייתה מועטה ביותר. גם פיאט וגם טיפו, לא שני שמות שמעוררים התרגשות יתרה בקרב קהל הקונים. רק הצג הדיגיטלי שלה בזמנו היה קצת גימיק ולא יותר.

פורסם

העיצוב החיצוני הוא כזה... meh, הפרונט סביר כל השאר - כמו שדויד אמר, לא מסתדר כ"כ בעין.

עיצוב הפנים נראה טוב מאוד.

אבל המנועים, המותג, המחיר (אם אנחנו מניחים תמחור דומה לתמחור של דגמים אחרים ביחס לסגמנטים שלהם) - נשמע לי כמו רכב שלא יימכר. לבראבו היה לפחות טורבו אבזור עשיר ולוק קצת שונה, זו נראית כמו ליסינגומטית סטנדרטית מבית עם מיתוג רע... אם מניחים שהיא לא תתומחר אגרסיבית (כי ככה זה עם פיאט), אז אני בצד של נביאי הזעם בנוגע לרכב הזה.

נחיה ונראה.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

חבל שאין מחליפה לפונטו,עם כול הכבוד פעם זה היה רכב שנמכר טוב מאוד והיום..

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אין לזה גרסת 5 דלתות? מכוניות סדאן קטנות כאלה תמיד יראו כמו משהו לעולם השלישי, לא משנה כמה ישקיעו בעיצוב.

הדיזל הידני נשמע פיזדייץ, אבל יגיע בכלל לארץ?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
העיצוב החיצוני הוא כזה... meh, הפרונט סביר כל השאר - כמו שדויד אמר, לא מסתדר כ"כ בעין.

עיצוב הפנים נראה טוב מאוד.

אבל המנועים, המותג, המחיר (אם אנחנו מניחים תמחור דומה לתמחור של דגמים אחרים ביחס לסגמנטים שלהם) - נשמע לי כמו רכב שלא יימכר. לבראבו היה לפחות טורבו אבזור עשיר ולוק קצת שונה, זו נראית כמו ליסינגומטית סטנדרטית מבית עם מיתוג רע... אם מניחים שהיא לא תתומחר אגרסיבית (כי ככה זה עם פיאט), אז אני בצד של נביאי הזעם בנוגע לרכב הזה.

נחיה ונראה.

נראה לי שאתה קצת מפספס את הנקודה. זאת לא הבראבו החדשה.

המתחרות שלה אינן המשפחתיות הרגילות.

למה להתעקש על שם שלא היה איזה שוס בלשון עדינה. זה לא שירוקו למשל או DS שרק אזכור השם מהעבר גרם לאנשים לעצור ולהתעניין. בארץ המכונית הזאת לא באמת הצליחה גם כשהתחרות הייתה מועטה ביותר. גם פיאט וגם טיפו' date=' לא שני שמות שמעוררים התרגשות יתרה בקרב קהל הקונים. רק הצג הדיגיטלי שלה בזמנו היה קצת גימיק ולא יותר.[/quote']

אתה באמת חושב שרוכשי השירוקו בימינו מודעים לכך? אני בספק משום מה.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

עוד רכב סדאן LOW COST. אני משאר שהרכב יכול להצליח בארץ במחיר הנכון, במיוחד 1.6 אוטומט פלנטרי (אם הגיר יהיה באמת כזה).

אם בארץ מצליחה ראפיד, אטרז', יש לא מעט פיג'ו 301, קצת אלמרה, אז גם לרכב כזה יש מקום. רכבים שמיועדים לעולם השלישי/מזרח אירופה משום מה תופסים חזק בארץ (וזה עצוב, זה מדבר על מצב הכלכלי המתדרדר :-().

אז מתי ריקשות שתי פעימות חוזרות לכבישים?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...