Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3878 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אתחיל בקצת רקע על האפרוח- בן בכור, בן 5 שנים, ילד מאוד חכם ודי בוגר, בעל חוש הומור מאוד מפותח, מאוד רגיש, מאוד פעיל ואנרגטי.

מבחינת בטחון עצמי יש סיטואציות בהן הוא שופע ביטחון עצמי, למשל במפגש עם אנשים חדשים, הוא יכול מיד להכנס לשיחה ולשאול שאלות וכו' ובכלליות להפגין בטחון עצמי ובגרות.

מנגד, יש סיטואציות שמציפות אצלו חששות ופשוט מקפיאות אותו, לדוגמא בקיץ כאשר רציתי ללמד אותו לשחות ולצלול הוא פשוט נלחץ מכך וסירב לשתף פעולה (אך כאשר התחיל קורס שחייה עם מדריך אישי לפני כחודש סיפר לי בהתלהבות איך למד לצלול ושבכלל לא נלחץ מכך וכן הלאה).

זה המקום לציין שאישתי ואנוכי לא משתייכים להורים שנלחצים מכל דבר שהילד רוצה לעשות וישר צועקים לו "זה מסוכן!!!", להיפך, אנחנו נותנים ומעודדים את הילדים להתנסות בדברים ולהתמודד עם חששות שלהם.

יחד עם זאת כאשר אנחנו נתקלים בסיטואציה שמעוררת אצל הבן חשש ולחץ משמעותיים אנחנו אמנם ננסה לעודד אותו להתמודד עם הסיטואציה ולהתגבר על החשש אבל לא נכריח אותו או נגרום לו להרגיש שהוא "לא בסדר".

אשמח לשמוע אם למי מכם ההורים יצא להתקל בסיטואציות דומות ומה סייע לכם להקל\לעודד את הילד להתמודד ולהתגבר על החשש.

תודה!

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

שחרר אותו. תן לו להחליט מה מקפיא אותו ומה מפשיר אותו. זה הוא, וזו האישיות שלו.

כל אחד מבשיל באופן שונה. אין נכון או לא נכון.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)

מנגד, יש סיטואציות שמציפות אצלו חששות ופשוט מקפיאות אותו, לדוגמא בקיץ כאשר רציתי ללמד אותו לשחות ולצלול הוא פשוט נלחץ מכך וסירב לשתף פעולה

לא הבנתי את הקשר של הכותרת לדוגמא שניתנה לחוסר ביטחון עצמי.

לא מדובר כאן בביטחון עצמי אלא בפחד נקודתי ממים שעבר תודות למדריך מנוסה.

בתור אדם שבטחון עצמי זה לא הצד החזק שלו אני יכול להגיד לך שאם הילד שלך יודע להכנס מיד לשיחה עם אדם זר, הוא שופע בטחון עצמי.

הדוגמא השניה לא קשורה.. אלא אם טעית בניסוח הכותרת.

כשהייתי קטן, לא הייתה לי בעיה לצלול בים או בבריכה, אבל שנאתי שנכנסים לי מים לעיניים במקלחת. הייתי לחוץ מזה נורא.. לך תבין. יש דברים שנפתרים מעצמם כשמתבגרים. תן לו את הזמן שלו

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם

יכול להיות שזה לא מתאים לגיל שלו אבל אציע בכל זאת :

הייתה לי בעיה בבטחון העצמי בגיל ההתבגרות ( ילדים רעים מטבעם + רגישות יתר אצלי = מתכון להצקות בלתי פוסקות).

יום אחד אמא שלי הציעה חוג לאומנויות לחימה, כעבור חודש וחצי הייתי בן אדם אחר, כל אופן ההתעסקות בחוג והידיעה שאין סיבה שמישהו אחר "יכול עלייך" גרמו לי לפרוח, אולי זה ישפר את הביטחון שלו וימנע את החשש שלו מחלק מהדברים.

בהצלחה.

פורסם

ספציפית הדוגמא שלך לא קשורה לבטחון עצמי. יש פחד ממים ואותו המדריך צריך לפתור (פתר לטענתך. מעולה!). מעבר לכך, מהמעט שנתת, עושה רושם שדווקא בעית בטחון עצמי אין. אולי בא ליידי ביטוי באופן אחר?

באופן כללי, אומנויות לחימה זה כלי מעולה לשיפור ביטחון עצמי, ויש לי עשרות דוגמאות (ספורטאי ומאמן ג'ודו) אם תבקש. באופן כללי, כל אומנויות הלחימה טובות לשיפור הבטחון העצמי ולכל ילד ואדם יתאים משהו אחד בהתאם לאופי שלו וליכולות הגופניות.

בנוסף ובלי קשר למקרה של עידן, לדעתי, כן חשוב לעבוד אם הילד על בטחון עצמי. חשוב שלילד יהיה בטחון עצמי גבוהה ודימוי עצמי טוב. מתוך ניסיון של כמה וכמה אנשים עם בטחון עצמי נמוך- זה לא מוביל לדברים טובים בסוף. כמובן זה לא מדע מדוייק אבל בגלל זה אני ממליץ על חוג. לילד זה כיף והוא עובד על כלכך הרבה מרכיבים מבלי בכלל להיות מודע אליהם, ולך, כהורה, זה עושה בדיוק מה שזה אמור לעשות.

פורסם (נערך)

כל מה שקראתי נשמע לי סופר טבעי. זה נשמע גם טבעי על בני אדם מבוגרים.

מצטרף להמלצה של ZX 2.0. זה לא רק תורם לבטחון זה גם עוזר להבנה של מגבלות והתנהגות בחברה. אחיין שלי בן 4 התחיל ללכת לג'ודו והילד השתנה לטובה מאוד. נהיה הרבה יותר סבלני ומודע לסביבה שלו. דווקא תחושת האין עליי לא אופטימלית בעיניי. אני חושב שהאיזון בין בטחון למודעות חשובים מאוד.

רק תיזהר עם יותר מדי ג'ודו כי לפני שתשים לב הילד יתחיל לפרק קנקני בירה כמו מים ולהתנייד על דאצ'יות.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

תודה לכולם על ההתייחסות.

חוסר הבטחון בא לידי ביטוי בדברים שנראים לו "מסוכנים", זה יכול להיות צלילה בבריכה, מתקן מסויים בפארק וכדומה, העניין עם הצלילה רק היה דוגמא.

אגב, אין לו פחד ממים, הילד מאוד אוהב לבלות בים\בריכה, זה נקודתי לעניין הצלילה או למשל קפיצה לבריכה.

אני ואישתי לא רואים את זה כמשהו "מטריד" או בעייתי, פשוט רוצים לדעת אם יש אטלי דרכים להקל עליו את החששות האלה.

ZX,

הזכרת אומנויות לחימה ואני מסכים עם זה והבן כבר שנתיים מתאמן בג'ודו ובמקרה אתמול השתתף בטורניר וניצח 3 מתוך 4 קרבות :)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הבן שלך לא חאפר. הוא מוכן שרק אנשי מקצוע יראו לו איך עושים דברים שנראים מסוכנים, כמו עם השחייה. חינכת אותו טוב.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
חוסר הבטחון בא לידי ביטוי בדברים שנראים לו "מסוכנים", זה יכול להיות צלילה בבריכה, מתקן מסויים בפארק וכדומה, העניין עם הצלילה רק היה דוגמא.

אה, אז למה לא אמרת?

בבקשה תכיר, מנגנון אבולוציוני חשוב מאוד בהתפתחות של בעלי חיים:

https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A4%D7%97%D7%93

הילד תקין ובריא, בטוח יותר מהאבא :)

אתה גם לא רוצה שיהפוך לאיזה הרפתקן חסר מעצורים כי זה מסוכן.

מה שהוא מרגיש טבעי, כמו כל אדם וילד, ועושה רושם שאין שום דבר לא טבעי במה שתיארת.

לדעתך, יש רגעים שהפחד שלו לא טבעי/מוגזם/לא נחוץ?

בקיצור אפשר לסיים את השרשור, או יותר טוב, אפשר להרוס אותו עם בדיחות גרועות.

למשל: הילד מסכים להיכנס לרכבים ללא שעון חום?

או

נסה לתת לו לנסוע ביונדאי אקסנט על יותר מ100 קמ"ש ותראה מה זה פחד אמיתי.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

או: תן לו להגיב בשרשור על ג'ולייה\פיאט124\500X לבחירתך.

וברצינות, רציתי להמליץ על אומניות לחימה, כי אני רואה מהצד כמה טוב זה עושה לילדים שמתאמנים אצלנו, ואיך זה גם מרגיל אותם למצבים שונים בחיים (כמו, למשל, לדעת להפסיד, שגם זה לא טריוויאלי), אבל אני מבין שכבר דאגתם לזה :)

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אגב, אין לו פחד ממים, הילד מאוד אוהב לבלות בים\בריכה, זה נקודתי לעניין הצלילה או למשל קפיצה לבריכה.

אני ואישתי לא רואים את זה כמשהו "מטריד" או בעייתי, פשוט רוצים לדעת אם יש אטלי דרכים להקל עליו את החששות האלה.

ZX,

הזכרת אומנויות לחימה ואני מסכים עם זה והבן כבר שנתיים מתאמן בג'ודו ובמקרה אתמול השתתף בטורניר וניצח 3 מתוך 4 קרבות :)

ראשית אני מצטרף לתגובה של דיסקו. שנית, לתגובה של ניקו.

ניקו ודיסקו הם שני יועצים טובים, כך מתברר לי לאורך זמן.

אולי יום אחד תהיה סדרת אנימציה חינוכית, ניקו ודיסקו, אני אמליץ,

כמו הקסמים של צ'יקו ודיקו, רק בחיים האמיתיים.

===

יש ילדים שבגיל 5 שמים גלימה של סופרמן וקופצים מהגג,

אבל כששואלים אותם שאלה הם עונים ע"י חיטוט באף והצגת גולגול לראווה.

יש ילדים שבגיל 5 חושבים פעמיים לפני פעולה מסוכנת ומקבלים החלטה להמנע ממנה,

וכששואלים אותם שאלה הם משיבים בפירוט והיגיון.

הרפתקנות\הסתכנות זו נטייה טבעית והיא קשורה ל'כמה מהר מגיע הפחד' :

אצל חובבי אקסטרים לוקח לפחד זמן רב להגיע ולכן נדרש ריגוש,

ואצל אחרים הפחד מספיק נוכח כדי להמנע גם מרכבת הרים פשוטה.

זה מנגנון משמר חיים.

[ אם תהית פעם למה אלכוהול קשור באלימות, זה כי אחת ההשפעות שלו

היא עיכוב הפחד - ובגלל זה אנשים נהיים 'אבו עלי' גם בסיטואציות

שממש ברור שזה רעיון רע].

פחד הוא מושג רחב -

אחד לא יסכים לצנוח ממטוס לעולם,

השני לא יסכים להרצות מול קהל לעולם,

השלישי חרד לפנות לבחורה וכו' וגו'.

כשמתבגרים, בהכללה מאודדדד רחבה,

לילדים מהזן הראשון תהיה נטייה להנות מקפיצות באנג'י, פארקור, צניחה חופשית,

לילדים מהזן השני תהיה נטייה להנות מתכנים עיוניים, חשיבה, קריאה, משחקי D&D וכו'.

בסבירות כלשהי הראשונים ירצו להגיע לשייטת והשניים ל-8200.

איש דתי אמר לי פעם, "הבריאה מגוונת", וטוב שכך.

ספציפית לדעתי הילד פשוט יצא יותר חכם ממה שאתם מכירים - וכך ראוי, זה דור מתקדם -

ואין לו שום "פחד" במושג רחב, אלא באופן מאוד סלקטיבי וספציפי שראוי להערכה.

מעבר לכל, גיל 5 ברוב המובנים זה שלב טרום-בוסר בכלל,

ופרט לדוגמא אישית [צלול ותהנה בבריכה בעצמך למשל]

לא הייתי מתעסק בכלל עם הנושאים שהעלית,

וכן הייתי מגביר את הצד של הספרים ותכנים מאתגרים ומרתקים לשכל,

כל מיני משחקים וחידונים ואתגרים שדורשים שכל ולא שרירים,

פשוט כדי לחזק את הנטייה הטבעית שלו, וזה לא בא על חשבון כלום.

The first one to get angry loses

פורסם

תודה לכולם,

אנחנו אכן משחררים ולא מלחיצים את הבן, פשוט מבצעים את המוטל עלינו כהורים- מדליקים לעצמנו מנורות אם יש משהו שנראה לנו שאולי צריך להתייחס אליו.

הילד אכן חכם מאוד ולא פוסל שיש לכך חלק באותם חששות שלו, בניגוד לאחיו הקטן (כמעט 3) שבדיוק קודם מתפקיד מגוייס לתפקיד מגייס בדאע"ש.

תבוא עליכם הברכה.

• תוכן חדש...