Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3878 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי

יש לי רכב ליסינג פורד פוקוס סטיישן 2012 שעשה ב 3 שנים 45000 ק"מ ואני שוקל לקנות אותו ( המחיר אמור להיות מחירון פחות 10% )

1. איך אני יכול לחשב כמה יעלה לי אחזקה של הרכב ?

מילאתי כל מיני מחשבונים ויצאו לי התוצאות הבאות, האם זה נראה לכם הגיוני?

2. זה רכב ליסינג אבל רק אני נהגתי עליו, האם בכל זאת אני צריך לקחת אותו לבדיקה ? כי הרי אני לא יודע את איכות הטיפולים שעשו לו בליסינג ואם אין איזה בעיה שתצוץ שניה אחרי שאני אקנה אותו.

3. כשאני ארצה למכור את הרכב אני אחשב יד ראשונה או שנייה ?

[TABLE=width: 443]

[TR]

[TD]עלות רכב פרטי[/TD]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]מחיר מחירון של הרכב[/TD]

[TD=align: right]₪ 60,000[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]מימון עצמי לצורך רכישת הרכב[/TD]

[TD=align: right]₪ 60,000[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]הלוואת גישור לרכישת הרכב (על פני 3 שנים)[/TD]

[TD=align: right]0[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]קילומטראז' שנתי ממוצע[/TD]

[TD=align: right]15,000[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]צריכת דלק של הרכב (ק"מ לליטר)[/TD]

[TD=align: right]12[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]מחיר הדלק (₪ לליטר)[/TD]

[TD=align: right]6.3[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]ביטוח - עלות שנתית כוללת (חובה ומקיף)[/TD]

[TD=align: right]₪ 5,000[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]טיפולים, תחזוקה שוטפת וכו' (ממוצע שנתי לשלוש שנים)[/TD]

[TD=align: right]₪ 4,000[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]רישוי (טסט)[/TD]

[TD=align: right]₪ 1,500[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]הפסד הכנסות מימון (ריבית אלטרנטיבית שנתית על שווי הרכב)[/TD]

[TD=align: right]1.0%[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]ריבית שנתית על הלוואת גישור[/TD]

[TD=align: right]0.0%[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]ירידת ערך שנתית של הרכב (באחוזים)[/TD]

[TD=align: right]15%[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]עלות אחזקה שנתית של רכב פרטי[/TD]

[TD=align: right]26,693[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]עלות אחזקה חודשית של רכב פרטי[/TD]

[TD]₪ 2,224[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

עריכה אחרונה על ידי felad
פורסם

לפי דעתי חבל לזרוק כסף לבדיקה במיוחד כשאתה לוקח רכב שלך מעצמך בעצם!

תשלם מה שצריך ותשאיר אותו אצלך.

שאלה: למה 4 אלף שנתי טיפולים ואחזקה....

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

שים לב שההוצאות הקרובות יהיו - מצבר + צמיגים .

גם לדעתי אתה לא חייב לקחת את הרכב לבדיקה .

4 אלף לטיפולים זה המון !

תבדוק שוב את הביטוח - לדעתי תוכל לחסוך לפחות 1000 ש"ח .

תתחדש!

פורסם

אם בכל זאת אני צריך לקחת אותו לבדיקה ? - התשובה חיובית (כן).

כי הרי אתה לא יודע את איכות הטיפולים שעשו לרכב שברשותך

ואם אין איזה בעיה שתצוץ שניה אחרי שאתה תיקנה את הרכב.

לפני רכישת הרכב - שווה להשקיע את סכום הבדיקה,

לבקש כי בחברת הליסינג יבצעו את תיקון כל הליקויים שנמצאו בבדיקה,

יחליפו את הנדרש כגון: מצבר, צמיגים ועוד...

אתה לא הראשון שרוכש את מכונית הליסינג שברשותו,

הם מודעים לכך שהם חוסכים בעלויות של השבחת הרכב

כפי שהיו עושים במידה והיו חפצים למכרו לציבור הרחב.

שלא לדבר על כך שבמכירה לציבור הרחב

הם יקבלו מחיר נמוך יותר עבור הרכב,

כמו כן הפצת הרכב למכירה יצריך מהן את שינוע הרכב

לאתרי המכירות השונים שלהם בהתאם להתעניינות הציבור.

פורסם (נערך)

איזה טיפולים עשו לך? שמן ודיסקיות בלמים? הרי הרכב צעיר (3 שנים ו-45,000 ק"מ) ועדיין לא נזקק לטיפולים גדולים (ואם כן ומדובר בטיפולים שמעבר לשגרה - כנראה שעדיף להתרחק ממנו). אל תשכח - הדבר החשוב ביותר בבדיקה הוא נזקי שלדה ותאונות, ואת ההיסטוריה התאונתית אתה מכיר מיומו הראשון של הרכב, כך שעל בדיקה זו אפשר לוותר.

אני התלבטתי התלבטות דומה לפני שנתיים, אבל לגבי מאזדה 3, בסופו של דבר לא הייתי מספיק מרוצה ממנה (לא נוחה, שתיינית דלק ומנוע ה-1600 חלש למרכב הכבד) ולכן ויתרתי עליה. מכל מקום, כיון שהכרתי את הרכב, וחברת הליסינג טיפלה בו במוסכי רשת היבואן (בנוכחותי, הסדר הליסינג לא כלל איסוף והחזרה או רכב חלופי), גם אילו השארתי אותו ברשותי הוא היה זוכה לטיפול המשך לפי הנסועה\גיל בלי בדיקה נוספת.

עוד הערה - לגבי מחשבון העלויות: 12,000 ש"ח ל-3 שנים נראה לי סכום די דמיוני, אלא אם הרכב לימון (והוא לא, הרי אילו היה לא היית רוצה לרכוש אותו), או אם הנסועה שלך מחייבת 2-3 טיפולים בשנה (והיא לא - אתה מציין 15,000 ק"מ בשנה, כלומר טיפול שנתי אחד). לכן את עלות התיקונים הייתי מצמצם בכמחצית. גם הביטוח צריך לעלות לא יותר מ-3,000-4,000 ש"ח לשנה, אלא אם יש לך נהגים צעירים. אם מדובר בשני נהגים נקובים עם היסטוריה נקיה סדר גודל של 3,500 ש"ח לשנה נראה יותר סביר.

הצד השני הוא צריכת הדלק - הכנס למחשבון את הצריכה האמיתית שלך בחודשים האחרונים, ולא איזה מספר ממוצע שהוצאת מהרשת. אני מנחש שיש לך לא מעט נסועה עירונית ושצריכת הדלק קצת יותר גבוהה מהמוצהר. עדיין סביר ולא סיבה להמנע מרכישת הרכב, סתם יתן אומדן קצת יותר מדוייק של העלויות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

האם מדובר בהפחתה של 10% ממחירון שמשקלל את רישום הליסינג או שעושים לך טובה ומפחיתים 10% ממחירון של הרכב כאילו היה יד ראשונה פרטית?

לגבי הבדיקה, עם כמה קילומטרים קיבלת אותו? כמה זמן אחרי הרישום לכביש (תאריך ברישיון הרכב)?

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

דניאל - אתה לא יכול להשוות רכישת רכב "חתול בשק" לרכישת רכב שאתה מכיר כל קילומטר שננהג עליו. אולי במחירון הוא לא שוה את המחיר - אבל יתכן שלרוכש כן, כיון שרכישת רכב בעל נתונים דומים מיד פרטית תעלה 10% יותר (שוב, לפי הנתונים שמספק פות"ש) - אבל מדובר בחתול בשק. רכב ליסינג מתומחר במחיר מופחת כיון שבד"כ נסועה שלו גבוהה מאד והרוכש לא יודע מה עבר עליו - שני תנאים שלא מתקיימים לגבי הפוקוס הנ"ל.

שיקול נוסף, שכלל לא צויין, הוא משך הזמן הצפוי עד החלפת הרכב. אם מדבר ברכישה לטווח קצר (2-3 שנים) יתכן שהמחיר המוצע לא כדאי בגלל ההפחתה הצפויה במכירה (אם כי, עם תעוד מתאים, יתכן מאד שפות"ש יצליח לקבל עליו יותר מחיר המחירון המשוקלל לרכב בעל עבר ליסינג). אם מדובר ברכישה לטווח ארוך מאד (נניח 5 שנים ויותר) השיקול של רכב ליסינג בעבר כבר הופך די שולי בגלל הערך האבסולוטי של הרכב במכירתו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...