Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3900 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

למה הוד מעלתו למה? אתה מבין שזה עובד לשני הכיוונים, נכון? למה הוד מעלתו צריך לעכב אותי? למה צריך את משחקי האגו האלה? הרי אותו עוקף מאבד בדיוק 4 שניות אם הוא נותן למישהו שמהיר ממנו לעקוף, וגם זה לא, כי אחר כך הוא חוזר בדיוק לאותו מקום.

אני לא חושב שזו בהמתיות, אני חושב שאלה חוקי נימוס בסיסיים. אני לא מסנוור או מציק לאף אחד. הבהוב אחד או שניים כדי לבקש. נתן לעבור? אחלה. לא נתן? ממתין לתורי.

כמו שאני רוצה שיתנו לי לעקוף, ככה גם אני נותן למי שיותר מהיר ממני לעקוף.

לגבי החצוף, אני לא מתווכח :wink:

ורק שיהיה ברור, שוב, כי אולי לא הדגשתי את זה מספיק פעמים, אני מדבר על מצב בו התנועה זורמת ויש תור ארוך של מכוניות ש"מחכות" לעקוף רכב איטי שנמצא בעוד 200-300 מטר. לא על עומס או פקק או כל דבר אחר שמעכב את התנועה של כולם. כמובן שבמצב בו אני מתקרב לתור שקרוב לרכב הנעקף אני מחכה כמו ילד טוב.

עריכה אחרונה על ידי Spire

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני עושה את זה כמעט תמיד, ואני בדרך כלל זה שמגיע מהר מאחור. אז נכון, אני לא אסנוור מישהו שנמצא באמצע עקיפה, בעיקר כי אין לו לאן לזוז, אבל אם הוא יושב בשמאלי ו"מחכה לתורו לעקוף" לא מן הנמנע שאני אתן הבהוב או שניים. לא בקטע של "תעוף לי מהנתיב יא לוזר איטי שכמותך" אלא בקטע של "סליחה, אפשר בבקשה לעבור?" הרי כשמישהו מבקש מכם לעבור כשאתם הולכים ברחוב אתם לא עפים עליו שהוא עבריין, נכון? אז למה פה כן? כי הוא נוסע יותר מהר מכם?

האנלוגיה שלך לא טובה, יותר כמו שאתה נכנס לתחנת רכבת וצריך לעבור שיקוף, כולם מסתדרים בשורה ומחכים לתורם לעבור בבידוק, ואתה מחליט לעקוף את כולם.

כל המכוניות מנסות לעקוף, מחכות לתורן כמו שאמרת, ואתה שם פס. מנצל את זה שהם הסתדרו כדי לעקוף בביטחה (ולא לקפוץ לשמאלי רגע לפני המשאית ולחתוך מישהו על הדרך) כדי לעקוף.

חצוף.

פורסם
פותח השרשור,

נראה לי שאתה מתרגש יתר על המידה ממפגש אקראי עם השילוב של מטומטם+סיאט.

אין כל קשר לרכב חזק או מהיר, זה פשוט מטומטם+סיאט, שילוב שלמדתי להתרחק ממנו בביקורים הקצרים שלי בישראל.

יש מחיר שהנהגים הנורמטיבים משלמים בכל פעם שסיאט יוצאת במבצע קידום מכירות שמושך הרבה ילדים (מטומטמים) ללחוץ אתה ההורים לקנות להם אחת כי היא נראית ספורטיבית.

לעניין מתנחלי השמאלי, אודה ואומר שאני גם אחד מאלה אם כי אצלי זה הנתיב הימני שמהיר ובו אני מתנחל.

יחד עם זאת, כאשר אני מתנחל בנתיב המהיר זה כאשר אני במוד "קרבי" ולכן לא מעכב את התנועה.

יתרה מכך, גם אם אני מגיע לרכב שמעכב אותי כי הוא מבצע עקיפה במהירות חוקית אני לא אצפור או אהבהב לו מסיבה פשוטה- הוא נוסע כחוק וזה שאני לא נוסע כחוק לא מקנה לי את הזכות להציק לכל מי שמעכב אותי.

במידה וזה רכב שמתנחל בנתיב המהיר שלא לצרכי עקיפה אני לרוב לא אצפור או אהבהב אלא אמתין כמה שניות עד שייקלוט אותי במראה ויפנה את הנתיב.

אם זה לא קורה אני אהבהב ואם גם זה לא עזר אני אעקוף מהנתיב שמשמאלו ואחזור לנתיב הימני לפניו במהירות דומה לשלו, זה לרוב מעיר את רדומי הנתיב המהיר משנתם וגורם להם לעבור נתיב.

בלי קשר, אנשים בארץ נוהגים כמו חוראניים, אין תרבות, אין איתות, אין טיפת חשיבה קדימה להשלכות של פעולות שהם מבצעים וזו הסיבה שעם כל האהבה שלי לנהיגה כשאני מגיע לארץ אני נוהג כמו סבתא שומרת חוק- נתיב ימני במהירות החוקית.

הוא סיכם את זה יפה מאד כאן.

באמת שאין מה להתרגש ממטומטמים כאלה על הכביש.

כשאני בנתיב שמאלי אני מסתכל אחורה כל כמה שניות ומפנה אותו לרכב מהיר ממני הרבה לפני שהוא מהבהב לי, אפילו אם אני במהירות לא חוקית בעליל.

דרך מעולה לא לגרום לאף אחד להתעצבן סתם ולנהוג כמו שצריך ובכיף על הכביש.

308GTI 2017 - כיום.

1994 CLIO RSI - נמכרה!

פורסם

לא קראתי את כל השרשור ואולי מישהו רשם את זה לפניי...אבל יש לי אחלה טריק שאני אוהב לעשות לאותם בבונים שנצמדים אליי מאחור באותה סיטואציה מתוארת...מדובר הרי בבבונים חסרי סבלנות ואינטילגנציה. הם ינסו לרקוד בין הנתיבים. מה שאני עושה בסיטואציות אלה, הוא שאני עובר לימני וכשהם נתקעים שוב בשמאלי מפאת נהג ישן, אני מתקדם לרכב שמלפניי ולא משאיר לאותם בבונים מרווח להיכנס וכך אני סוגר עליהם. יש כאלה שלא מבינים שאני עושה זאת בכוונה, אבל כשהם מבינים שאני עושה זאת בכוונה, על ידי האצות מטומטמות ובלימות מטומטמות כדי לסגור עליהם, אני מקבל כל כך הרבה נחת!

פורסם (נערך)

אני עושה את זה כמעט תמיד, ואני בדרך כלל זה שמגיע מהר מאחור. אז נכון, אני לא אסנוור מישהו שנמצא באמצע עקיפה, בעיקר כי אין לו לאן לזוז, אבל אם הוא יושב בשמאלי ו"מחכה לתורו לעקוף" לא מן הנמנע שאני אתן הבהוב או שניים. לא בקטע של "תעוף לי מהנתיב יא לוזר איטי שכמותך" אלא בקטע של "סליחה, אפשר בבקשה לעבור?" הרי כשמישהו מבקש מכם לעבור כשאתם הולכים ברחוב אתם לא עפים עליו שהוא עבריין, נכון? אז למה פה כן? כי הוא נוסע יותר מהר מכם?

אם אתה ממהר תצא 5 דקות לפני (ווסהההההההההההה)

עריכה אחרונה על ידי לאון
פורסם
האנלוגיה שלך לא טובה, יותר כמו שאתה נכנס לתחנת רכבת וצריך לעבור שיקוף, כולם מסתדרים בשורה ומחכים לתורם לעבור בבידוק, ואתה מחליט לעקוף את כולם.

תקרא את מה שכתבתי עד הסוף, ואם צריך, תקרא את זה שוב.

כשיש משהו שמעכב את התנועה, או שה"תור" נמצא קרוב לרכב הנעקף, אני נעמד בסופו וממתין לתורי. בדיוק כמו בתור למכונת השיקוף בתחנת הרכבת.

אם נמשיך אם האנלוגיה של תחנת הרכבת, אני מתכוון למצב בו יש תור של אנשים שהולכים לאט לכיוון המכונה. בינם ובין המכונה יש עוד הרבה מרחק וזמן, אבל כולם הולכים לאט. אתה ממהר, או סתם אוהב ללכת מהר, לא תעקוף אותם? הרי בסופו של דבר עד שה"תור" יגיע למכונה, אתה כבר תצא ממנה ובכך הרי שלא עיכבת אף אחד.

פורסם (נערך)

כל המתחכמים למינהם שרוצים "ללמד" את המטומטם התורן איך לנהוג על ידי זה שיפנו את הנתיב באיטיות (לשם ה"דווקא") או יחסמו לו את האפשרות לעקוף רכב איטי בנתיב המהיר- אתם מודעים לכך שבמעשים שאתם עושים אתם הופכים בעצמכם למטומטמים ומסוכנים?

בדיוק בגלל זה כבישי ישראלי נראים ככה, הם פשוט מלאים בנהגים מטומטמים וחוכמולוגים שבעת מפגש עם מטומטם אקראי הופכים למטומטמים בעצמם.

סטטיסטית, עם כמה נהגים "נורמליים" אנחנו נשארים אחרי שהפחתנו את המטומטמים, את המטומטמים עם הסיאט, את המחוכמולוגים המטומטמים, את עובדי אלביט, את הקשיש שמתנחל בשמאלי?

כנראה שלא הרבה.

תמיד תזכרו ש-99% שהנהג העצבני מאחוריכם הוא מטומטם או סתם ממהר אבל יש את אותו סיכוי של 1% שזה באמת מקרה חירום ואתם עכשיו משחקים איתו משחקים........מטומטמים.

עריכה אחרונה על ידי edan82

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

כתבתי ומחקתי, כתבתי ומחקתי שוב פעם את מה שאני חושב על אנשים כמוך, על מנת לא לקבל התראה מהמנהלים,.

אם אתה ממהר תצא 5 דקות לפני (ווסהההההההההההה)

טוב, נראה לי שאני פשוט לא מצליח להסביר את עצמי כמו שצריך. אני לא חותך אף אחד, לא מסנוור, לא מהבהב בטירוף ולא נצמד. המצב היחיד בו אני אאותת למישהו ואבקש ממנו לזוז הוא מצב בו אני רואה שיש לו אפשרות לעשות את זה בבטחון מלא, בלי לחץ ולבלי להפר את סדר היום שלו. כמו שנאמר - אם יש ספק, אין ספק.

אתם מעדיפים לפרש את זה כאילו אני בבון מלא חשיבות עצמית וחסר אדיבות ורגישות לסביבה. שיהיה לכם בכיף. רק אומר, שאתם טועים בשיפוט. ומציע לכם להסתכל על הכל, ועל הסיטואציה הזו בפרט, מנקודת מבט מעט יותר רחבה מזו שהציג בראבו30 פה למעלה (מקבל נחת כי הוא לא נותן למישהו לעקוף. איך זה הופך את החיים שלך ליותר טובים? כי עצבנת מישהו? כי עשית דווקא? ילדותיות מיותרת לחלוטין שאין לה שום מקום על הכביש לטעמי).

תבורכו בבנים זכרים. ויום טוב לכ-ו-ל-ם.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא צריך ללמד אף אחד שום דבר. להתרחק מהמטומטמים ככל האפשר זו האופציה הכי טובה. סיימו את העקיפה שלכם בבטחה ותנו לו לטוס לעיסוקיו. מי שרוצה לחיות על הגבול מוזמן לאכול ספגטי עם חולצה לבנה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אולי די עם ההיתממות הזו וההשוואות לאירופה?

צברתי איזה 20 אלף קילומטר בכבישי צפון אירופה, מצרפת ועד לשוודיה.

שם, כשאתה בשמאלי, ויש רכב לפניך, ב99.9% מהמקרים מדובר ברכב שעוקף, לכן אין מה להתרגש.

בארץ, ב99.9% מהמקרים מדובר במי שחושב שגם בקו ישר מושלם, וגם אם יסע לאט יותר מהתנועה שלידו, יגיע יותר מהר ליעד רק מעצם הנהיגה בשמאלי.

בבקשה, כל המחנכים כאן, כל מי שכועס על התגובה של spire, אתם מוזמנים לצאת עכשיו לכל כביש בין עירוני או מהיר בישראל. אין פקקים בשעה 11:00 בצהריים, ואני יכול להתערב איתכם שעדיין תתקעו, כי גם אם יהיו שני רכבים בדיוק בכביש, שיסעו באותה המהירות בדיוק, אחד מהם יעבור בשלב מסוים נתיב שמאלה ויחסום אתכם.

אה, ובאירופה לא מסנוורים; באוטובאנים של גרמניה הם (בעלי הפרארי למיניהם) פשוט סוגרים עליך מאחורה עד למרחק של ס"מ, ומניחים (ובצדק) שהלחץ בכל מקרה יגרום לך לחזור ימינה הרבה יותר מהר.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
הרכב שלפניו גם עוקף לאט אז אם הוא יזוז, אתה תהייה "הנתקע" במקומו.

הדרך הנכונה לדעתי היא לפנות לכל מי שרוצה את כל מה שאפשר כל הזמן.

בחישוב של עלות מול תועלת וסיכון יש לך 0 עלות בפינוי, פוטנציאל להרוויח 0 בהתעקשות

וסיכוי להפסיד 100%.

אבל לא תמיד חשבתי ככה, בפרט בצעירותי,

שאז הייתי לפעמים מפנה למי שאותת לי,

הוא היה נתקע בנתיב העקיפה כי ממילא היה תור,

ואז הייתי חוזר לנתיב השמאלי מאחוריו ומאותת לו שיעקוף כבר,

כלומר מתחלף איתו :)

זה היה הוגן לדעתי אז ודבילי בעיני כיום כי המקור הוא אגו ונקמנות [= בבוניות].

The first one to get angry loses

פורסם

יש שתי דרכים להסתכל על התמונה. האחת:

כשזה הביטוי התואם שלה מהצד הנעקף:

כשאני בנתיב שמאלי אני מסתכל אחורה כל כמה שניות ומפנה אותו לרכב מהיר ממני הרבה לפני שהוא מהבהב לי, אפילו אם אני במהירות לא חוקית בעליל.

והשניה:

לא, אתה לא יכול לעבור.

אתה תחכה בשמאלי עם כל העוקפים לתורך לעקוף.

חצוף!

אף אחד לא צריך לפנות להוד מעלתו את הדרך.

הבהמתיות הזו ספיציפית לישראל. גם פרארי באירופה לא חושבת שמישהו שעוקף בשמאלי צריך לפנות לה את הדרך, כי היא יותר מהירה פוטנציאלית.

שזו הרטוריקה שלה (חצוף!). אף אחד לא מדבר על מהירות פוטנציאלית. מדובר על מצב נתון בכביש. מה גם שבמלוא הכבוד, הרטוריקה (לא רק בתגובה הזאת, אבל היא מייצגת) לא בדיוק מסתדרת עם הדרישה לנימוס וזו בדיוק הבעיה - אותם אנשים נתקעים בשמאלי שלא לצורך, אבל כולם חייבים לכבד אותם. אז לא. פרט למספר לא כזה גדול של משוגעים (ואני מבלה מספיק בכבישים בינעירוניים) רוב מי שנצמד אליך מאחור עושה את זה כי אתה נרדמת שם ומזמן היית צריך להיות בימני.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
הדרך הנכונה לדעתי היא לפנות לכל מי שרוצה את כל מה שאפשר כל הזמן.

בחישוב של עלות מול תועלת וסיכון יש לך 0 עלות בפינוי, פוטנציאל להרוויח 0 בהתעקשות

וסיכוי להפסיד 100%.

אבל לא תמיד חשבתי ככה, בפרט בצעירותי,

שאז הייתי לפעמים מפנה למי שאותת לי,

הוא היה נתקע בנתיב העקיפה כי ממילא היה תור,

ואז הייתי חוזר לנתיב השמאלי מאחוריו ומאותת לו שיעקוף כבר,

כלומר מתחלף איתו :)

זה היה הוגן לדעתי אז ודבילי בעיני כיום כי המקור הוא אגו ונקמנות [= בבוניות].

נכון שהכי טוב לפנות אבל לא תמיד זה מתאים. נניח יצאת לעקיפה של איזה טריילר ולעוקף שלפניך לוקח שעה לסיים אותה, ומאחוריך מגיח לחוץ מהבהב וממהר, מה זה משנה אם תאט ותחזור לימני או תמשיך את העקיפה באיטיות כמו הרכב שלפניך? הממהר בין כה וכה יתקע או מאחוריך או מאחורי הראשון שעוקף לאט.

עדיף להישאר ולסיים את העקיפה כי בשביל מה כל המעברים בין הנתיבים האלה? במיוחד שאתה כבר כמעט בקו של המשאית, אם תחזור ימינה עכשיו תצטרך להאט וגם הלחוץ שמאחוריך יצטרך להאט. הברירה הכי מהירה היא להמשיך בעקבות העוקף האיטי וכשעוברים את המשאית לחזור לימין בבטחה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בקיצור - יש אפשרות פנה נתיב, אין אפשרות המשך לנסוע.

אני אישית כשאני נוסע מהר אני לא אחכה שיפנו לי את הנתיב אלא אבחר נתיב פנוי ולשם אעבור. בעיקרון אחפש פתח על מנת שהמהירות לא תרד.

אם אתה עוקף מימין, תישאר קצת בנתיב (אם יש אפשרות) ואז הטמבל שצילם אותך לא יוכל להלשין.

נדירות הפעמים שאני מהבהב למישהו שיפנה נתיב. כשאני נוסע מהר אני רוצה להגיע מהר, לא אשיג זאת אם אצטרך כל פעם לבלום, להבהב, לחכות שמישהו יפנה ולהאיץ מחדש - בלאי לאוטו ולבלמים, בעיקר בזבוז מיותר של דלק.

רוב הסיכויים שאם אני נוסע מהר שאר הרכבים פשוט רואים אותי חולף על פניהם מבלי לבצע כל אינטראקציה.

תקראו לזה חוצפה, עבירה על החוקים, זגזוגים, סכנה ולא יודע מה - משרת את המטרה של להגיע מהר יפה מאוד, לא מעכב אף אחד, וממש לא מפריע לאף אחד.

פורסם

סולונואיד כוונתי ב"כשאפשר" כוללת את התרחיש שלך,

אני לא עושה תמרונים כדי לפנות, ואם אני בשמאלי אני שם מסיבה מסויימת

ומן הסתם תיכף אסיים. אם החלטתי לעקוף אעקוף כמו שמי שמאחורי החליט לעקוף ויעקוף,

הכל כיף נחמד ופרפרים. הגישה הכללית שתיארתי היא לוותר על האגו, בהרחבה.

כשחושבים לעומק על כמה ממעשינו מונעים ע"י מניעים רגשיים ולא לוגיים,

מתחילים לדלל את האגו. לצעירים אני אומר, למשל,

אם חטפת כאפה ממישהו בדיסקוטק, תן יד לחברתך וצאו משם,

זה מבטיח לך הישרדות והמשך ערב נעים : אם החזרת אולי תידקר ואולי תזיק,

בטוח לא תלך בשלווה [ועם לחי אדומה] לאוטו.

הבהובים כבר לא מזיזים לי, ואני כבר המווווון שנים לא יוצר קשר עין עם אף נהג בשום מצב.

זה הולך טוב עם התבגרות ועם רכב גבוה.

The first one to get angry loses

• תוכן חדש...