Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3925 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברים

יש ברשותי ניסן קשקאי גיר ידני - 1600 סמ"ק שנת 2012, קניתי אותה לפני חודש.

במחשב הרכב (בתמונה המצורפת) יש מצב אקנומי המראה ממוצע של צריכת הדלק.

הצריכה הממוצעת היא 7.9 ליטר ל 100 קילומטר. כלומר ליטר אחד ל 12.6 קילומטר.

שעון הקילומטרז' אופס בתדלוק האחרון - 60 ליטר

לקראת סוף ניצול המיכל הוא מראה על

389.9 פלוס 92 קילומטר עד לתדלוק - כלומר 482 קמ ל 60 ליטר - צריכת דלק של 1 ל 8 קילומטר

צריכה מופרזת שאינה מתאימה בכלל לגיר ידני.

לחץ האוויר בצמיגים תקין.

לפני נתוני משתמשים אחרים, הרכב הוא חסכוני מאוד ומגיע ל 1 ל 12/13 בתוך העיר

ו 1 ל 15/16 מחוץ לעיר.

אנחנו הנהגים הכי רגועים בעולם, אף פעם לא מגיעים מעבר ל 3000 סל"ד

טרם אני מגיע למוסך לבדיקה, אשמח לדעת מה יכולה להיות הבעיה ?

אני אוהב להגיע למוסך עם רמז כל שהוא לגבי הבעיה.

תודה לכל המגיבים

20151002_115749.jpg

20151002_115735.jpg

פורסם

המספרים שציינת נשמעים לי אופטימיים למדי, אבל קודם תבדוק את הצריכה בדרך המקובלת (מיכל מלא -> נסיעה עד הנורה -> תדלוק מיכל מלא שוב וחילוק הליטרים שנכנסו במס' הקילומטרים שעברו מהתדלוק הקודם) ואל תסתמך על מחשב הרכב.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

להעביר הילוך ב3000 סל"ד ומטה זה לא הדרך לחסוך בהכרח בדלק,

הרכב הזה כבד יחסית עם מנוע 1.6, אז לפעמים עדיף למשוך הילוך ושהרכב יסחוב, זה לא בהכרח יפגע בצריכת הדלק.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
המספרים שציינת נשמעים לי אופטימיים למדי, אבל קודם תבדוק את הצריכה בדרך המקובלת (מיכל מלא -> נסיעה עד הנורה -> תדלוק מיכל מלא שוב וחילוק הליטרים שנכנסו במס' הקילומטרים שעברו מהתדלוק הקודם) ואל תסתמך על מחשב הרכב.

זה מה שעשיתי, מופיע בתמונה השנייה

פורסם

לא, מה שאתה עשית זה חישוב לפי הערכת ק"מ של מחשב הדרך והערכה של כמה דלק נצרך על אותו ק"מ לפי התדלוק האחרון.

מה שאתה צריך לעשות זה חישוב לפי כמות הדלק שאתה ממלא אחרי המרחק שאתה נוסע.

כלומר, לדוגמתך - אחרי שנסעת 389.9 ק"מ, חזור (בעדיפות) לאותה תחנה ואותה משאבה ומלא דלק עד שהידית קופצת (מה שצריך להעשות גם בפעם לפני).

את נתון הליטרים שקיבלת בשלב זה אתה מחלק מתוך הק"מ הנ"ל.

פורסם
לא, מה שאתה עשית זה חישוב לפי הערכת ק"מ של מחשב הדרך והערכה של כמה דלק נצרך על אותו ק"מ לפי התדלוק האחרון.

מה שאתה צריך לעשות זה חישוב לפי כמות הדלק שאתה ממלא אחרי המרחק שאתה נוסע.

כלומר, לדוגמתך - אחרי שנסעת 389.9 ק"מ, חזור (בעדיפות) לאותה תחנה ואותה משאבה ומלא דלק עד שהידית קופצת (מה שצריך להעשות גם בפעם לפני).

את נתון הליטרים שקיבלת בשלב זה אתה מחלק מתוך הק"מ הנ"ל.

נעשה.

תדלקתי 57 ליטר מיכל מלא.

לפי חישוב זה יוצא 1 ל 8

יתרה מכך, מחשב האוטו נתן לי אחרי התדלוק טווח של 718 קמ לתדלוק הבא

אחרי נסיעה רגועה של 5 קמ מחוץ לעיר (במהירות 90 קמש) הוא הראה לי 710 קמ.

משהו לא תקין ברכב השאלה מה ?

פורסם
תדלקתי 57 ליטר מיכל מלא. לפי חישוב זה יוצא 1 ל 8

נכנסת לתחנת דלק אחרי 389.9 ק"מ מאז התדלוק המלא הקודם?

חישוב במקרה כזה נותן 1/6.8 ליטר לק"מ.

ככה שמשהו אתה עושה לא נכון.

כל מה שמחשב הדרך מראה לך כרגע אינו רלוונטי לצורכי החישוב.

בטח לא אחרי טווחי נסיעה קצרים.

ואין צורך לצטט הודעה מלאה אחת מעליך.

פורסם

אשמח לקבל עזרה ממי שמבין ויש לו תשובה ועניינית

הרכב גומע 57 ליטר לנסיעה של 480 קילומטר. החישוב נבדק ומדוייק.

אני נוסע רגוע

ניסן קשקאי גיר ידני - 1600 סמ"ק שנת 2012, קניתי אותה לפני חודש.

האם זה המימיר הקטליטי לא תקין או שמא משהו אחר ?

תודה למגיבים

פורסם

בהנחה שהמדידה שלך נכונה (שוב, בצורה האנלוגית, לא לפי מחשב רכב), צריכה של 8.4 קילומטר לליטר לג'יפ עם מנוע 1,600 לא נשמע לי כל כך מופרך, יש משפחתיות שעושות צריכה כזו. כמו כן לא ציינת מהו דפוס הנסיעה שלך, יש הבדל גדול בצריכה בין רכב שעושה ת"א - באר שבע כל יום לבין רכב שמפזר ואוסף ילדים מבית ספר וחוגים ונוסע 10 קילומטר ביום.

לי נראה שפשוט ציפית לצריכת דלק לא מציאותית, אפילו עם רכב מיני צריך להתאמץ כדי להגיע של 13 ק"מ/ל' בנסיעה עירונית, אז עם מפלץ מגודל?

סע לפחות עוד שני מיכלים מלאים, בדוק את הצריכה וחזור לדווח.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...