Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכישת סופרמיני חדשה עד 110K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3910 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מחפש סופרמיני לשימוש עצמי, רווק וצעיר. התקציב שלי הוא עד 110K עם אםשרות לחריגה אך עדיף שלא.

מה שאני מחפש זה רכב יפה בעיצוב ספורטיבי, בעל ביצועים טובים וצריכת דלק טובה.

לאחר שחרשתי את הפורום ואת רחבי האינטרנט נשארתי עם 4 דגמים שאני ממש מתלבט לגביהם וזקוק לעזרה ממכם:

1. רנו קליאו - היא כרגע הפייבוריטית שלי. מאוד יפה, צעירה, מנוע קטן וחזק יחסית. אבזור מצוין ומתחבר אליה מאוד. הדבר היחידי שמפריע זה שיש לרנו שם לא כל כך טוב, למרות שאמרו לי שזה שטויות וכבר לא רלוונטי.

2. פג׳ו 208 - הבנתי שדגם 2016 יהיה חדש גם כן עם מנוע 1.2 טורבו ו-110 כ״ס. לא מצאתי עליה יותר מדי מידע וגם לא נסיעת מבחן. אשמח לשמוע דעה ממביני עניין גם לגביה והשוואה בינה לבין הקליאו.

3. פולקסווגן פולו - קלסיקה גרמנית ואצלנו במשפחה מאוד אוהבים רכבים גרמניים. הדבר שמרתיע זה שהמתחרות מציגות נתונים טובים יותר ועיצוב חדיש יותר.

4. מאזדה 2 החדשה - גם היא מעניינת ויפה מאוד. קצת התאכזבתי שהמנוע 1.5 עם פחות כ״ס מאשר ה-1.2 של הקליאו. מכאן אני מסיק שצריכת הדלק תהיה גבוהה יותר ולשווא.

חשוב לציין שהרכב כנראה יהיה בבעלותי בסביבות ה-5-6 שנים. נוסע בסביבות 10-15 אלף ק״מ בשנה ומאוד מאוד נהנה מנהיגה, לכן חשוב לי שהרכב יהיה מהנה כמה שיותר.

את הרכב אקנה בגירסה היוקרתית והמאובזרת יותר שלו.

נ.ב אם יש רכב שאתם חושבים ששווה גם לבדוק אשמח אם תמליצו.

תודה רבה לכל העוזרים. :lol:

פורסם

" פג׳ו 208 - הבנתי שדגם 2016 יהיה חדש גם כן עם מנוע 1.2 טורבו ו-110 כ״ס "

הדגם הנ"ל (החדש) נמכר ע"י היבואן מזה תקופה של חודשיים.

כך שבדגם 2016 לא צפוי שיהיה שינוי מהותי.

" לא מצאתי עליה יותר מדי מידע וגם לא נסיעת מבחן " -

היו כתבות חיוביות ומבחני דרך שבוצעו ע"י עיתונאי הרכב בארץ.

ניתן לאתר את המבחנים באתרי הרכב השונים באינטרנט.

להלן מספר דוגמאות:

http://wheel.co.il/%D7%A4%D7%99%D7%92%D7%95-208-%D7%94%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%94-%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%9F-%D7%93%D7%A8%D7%9B%D7%99%D7%9D/

http://cars.walla.co.il/item/2874975

http://www.thecar.co.il/archives/16338

פורסם

תעשה נסיעת מבחן על קליאו ועל 208. זה יעזור מאוד בהחלטה, כי כבר צימצמת את המועמדים.

אצל קרובי המשפחה שלי יש קליאו ידנית עם מנוע 0.9 והם מרוצים מאוד. אגב, הכי יפה לרנו זה צבע אדום ( אשר משולב גם בתוך הרכב ).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

בנגוע לצריכת דלק בין ה2 לקליאו אתה לא יכול להסיק רק לפי זה שצריכת הדלק תהיה לטובת הקליאו , יש עוד פרמטרים חוץ מכוח, בדוק במבחני רכב מה הם הצליחו להוציא משתיהן.

אני אישית לא אהבתי את הפנים של הקליאו עם הפלסטיקה.

למאזדה ולפיג'ו גיר 6 הילוכים פלנטרי ופולו ולקליאו גיר כפול מצמדים. לגיר של הפולו (DSG) יש מוניטין אמינות לא מושלם ויש אנשים שלא יתקרבו אליו. לגיר של רנו אין בעיות מיוחדות.

הנאה מנהיגה זה יחסית סובייקטיבי- שוב לבצע עליהן נסיעות מבחן.

אם אתה שוקל את הפולו תוכל לשקול גם את הסקודה פאביה החדשה יותר(רק שנתיים אחריות אבל).

פורסם

הסתכלתי עכשיו על הסקודה פאביה ואכן פספסתי אותה. תודה רבה על התגובות כנראה שנסיעת מבחן תכריע את הבחירה. בכל מקרה אשמח לעוד חוות דעת.

פורסם

הקליאו אכן ניראית נהדר,זריזה מאוד אהבתי אותה בנסיעה,הפיגו גם מעוצבת טוב אבל מציגה יתרון בדמות מושבים נוחים יותר ומרווח טוב יותר מאחור,היא גם צריכה להיות זריזה.

המזדה כניראה כמו הקודמת תהיה אמינה,אך אם לקחת אותה אז את גירסת הפיור לבן,לי אישית המושבים בגירסאות הזולות לא היו נוחים במושבים בגירסה המאובזרת טובים יותר,אבל מצד שני היא יקרה ויש הבדל גדול במחיר בינה לבין הפיגו שלדעתי מציעה את המושבים הטובים בקטגוריה ובכלל מאוד נוחה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יש את סיאט איביזה - אחות תאומה-כמעט לפאביה ולפולו.

שמע, מומלץ מאד שתזמין נסיעת-מבחן ותראה אם הרכבים מתאימים לך. כך תוכל לבחור את זה שהכי מתאים.

הקליאו יפה, אבל "קשה" על הכביש. אבל אולי בנסיעת-מבחן זה לא יפריע לך.

ככלל, מנועים עם טורבו נותנים הספק גבוה בטורים נמוכים (יותר כח זמין), וגיר רובוטי יותר זריז מגיר ידני, אבל פחות עדין במהירויות נמוכות (מרגישים את זה בעיקר בפקקים - לפעמים העברת הילוכים נמוכים בצורה לא חלקה/חובטת).

ל-208 יש מנוע עם 3 צילינדרים - ייתכן שבעתיד תרגיש את זה עם רעידות בהילוך-סרק.

בסה"כ לא נראה לי שתתאכזב אם אלה הבחירות והשיקולים שלך.

בהצלחה

פורסם

לדעתי ללא ספק סיאט איביזה fr 1.2 טורבו 105 כוח יש לי אותה..

רכב צעיר מאוד,תיבת הילוכים זריזה ומוצלחת (כיום ללא שום בעיות ) רכב יפה ומנקר עיניים

חזק מאוד (מאיץ מהר יותר מכול אחת מהמכוניות שהצגת ) ובעל צריכת דלק טובה מאוד (אני משיג 1 ל 15 16

ואפילו בעל פוטנציאל שיפורים אני בקרוב אשים ציפ לניהול המנוע וההספק יעלה ל 140 כוח סוס בעלות של 2500 ש''ח

פורסם

האיביזה אכן ניראית צעירה,אבל פחות מרווחת ומושבים פחות נוחים,איך אתה יודע שהאיביזה זריזה מהפיגו?

אחרי שרואים בפורום שעדיין יש בעיות,לקנות רכב לכזאת תקופה אישית לא הייתי קונה,אם אחרי 2013 עדיין שומעים על בעיות אז סליחה.

בנתיים הגיר של הקליאו מראה שהוא אמין יותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לא מכיר די את ה 208 בקונפיגורציה הנוכחית, מכיר מצוין את הגירסה הקודמת נטולת הטורבו ועם גיר רובוטי חד מצמדי. אוטו מצוין, זריז, חסכוני, נוח ומרווח יחסית למידותיו החיצוניות. בזמנו העדפתי את הפז'ו על האיביזה שהיתה חזקה משמעותית, אבל לא נוחה, נעימה ומרווחת באותה מידה ולוח השעונים המשמים שלה פשוט הטריד את העין. ה 208 החדשה שמשפרת כנראה ובאופן ניכר גם את הביצועים בזכות הטורבו, גם מוסיפה גיר פלנטרי שישה הילוכים עם מוניטין מצוינים, גם מארגנת מחיר בכלל לא רע יחסית למפרט וליכולות, לא משאירה לדעתי הרבה מקום ללבטים.

פורסם
לדעתי ללא ספק סיאט איביזה fr 1.2 טורבו 105 כוח יש לי אותה..

ורק בגלל זה הוא צריך לקנות רכב שאת התכנון שלו עשו אי שם בשנת 2006?

האיביזה מפגרת מאחורה מבחינת בידוד רעשים, איכות חומרים, מנוע ( ה 105 כ"ס הוא מהדור הישן ), אמינות הגיר ועוד. אין שום סיבה לרכוש איביזה במעל 100 אלף ש"ח.

גם אני ממליץ להתסכל על ה208. היא מספקת חבילה מצויינת לדעתי.

פורסם

סופר מיני חדשה אוטומטית מהדגמים הכי חדשים מוצעת היום דרך מסלול 0ק"מ ב 80-85 אלף ש"ח. אין סיבה לשלם יותר.

If you wanna turn, turn, don't brake

פורסם

מהרכבים שציינת אני הכי אוהב את הפיג'ו 208 - לדעתי היא עדיפה על הקליאו. עוד רכב שאולי שווה לך לשקול זה הסיד של קיה - לדעתי זה רכב מצוין שיכול לענות לדרישות שלך.. קשה לי להגיד איזה אני אוהב יותר (את הקיה או את הפיג'ו) אבל הייתי מעיף מבט על שתיהן.

פורסם

האיביזה 1.2 כבר לא ממש רלוונטית.

יש דגם מחודש עם מנוע שמזכיר את הפיג'ו אבל בנפח ליטר אחד עם 3 צילנדרים ו-110 כ"ס עם DSG7 במחיר של סביב 85K אחרי רישוי.

דגמי ה-FR מתומחרים גבוהה משמעותית והופכים לדיי לא רלוונטיים לדעתי.

הסיד שהוצעה כאן היא לא סופר מיני אלא משפחתית ואם לפותח השרשור אין צורך במשפחתית אז הוא לא באמת צריך קיה סיד, מה גם שבתקציב יכנסו רק רכבים מליסינג עם 0 ק"מ.

בוריס (אני מניח לפי הכינוי), האפשרויות שבחרת לא רעות בכלל, אני ממליץ לך להתחיל מסבב סוכנויות, לקבל הצעות מחיר, אני מניח שחלק מההצעות יגרמו לך לפסול רכבים מסויימים או ישימו את הפוקוס על כמה מתמודדות, אחרי שתסנן תבצע נסיעות מבחן, זה שלב חשוב שאסור לדלג עליו, במיוחד אם אתה מחפש רכב מהנה.

אחרי נסיעות המבחן ההתלבטות שלך תהיה פשוטה יותר אני מניח, תגיע אליה עם יותר חומר למחשבה.

פורסם

היום פורסמו 2 מבחני דרך חדשים לסופר מיני פיג'ו 208 שלאחר מתיחת הפנים -

נפח מנוע: 1.2 מגדש טורבו בעל 3 צלינדרים.

הספק: 110 כ״ס ב- 5,500 סל"ד.

מומנט: 20 קג"מ ב - 1,500 סל"ד.

תיבת הילוכים: 6 הילוכים של אייסין היפנית.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4705069,00.html

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001071147

• תוכן חדש...