Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאבק ברוכבי האופניים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3813 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עד כמה אתה מכיר את התחביב הזה של רכיבת כביש (נסיון אישי / חברים קרובים / חברים ממעגל שני)?

אני לא חושב שלבישת מכנס טייץ צמוד וקניית אופניים באלפי שקלים זה תנאי מספיק לשנות state of mind של אנשים.

שוב, יש קבוצות שונות ואנשים שונים. כפי שכתבתי, במקומות מסוימים יוצא לי באופן קבוע לעבור ליד קבוצות מסודרות, שממש לא מפריעות לי. במקומות כמו נ"ה או בית אריה, בפעמים האחרונות שהייתי בשעות הבוקר, עדיין נתקלתי בעיקר ברוכבים בודדים או בקבוצות קטנות, שפשוט עשו מה שבא להם. לא בדקתי באחוזים, וגם אין לי כ"כ איך, מה ההתפלגות בין הרוכבים בארץ. כתפיסה כללית, אני לא חושב שמעבר מכלי כזה או אחר משנה את התנהגותם הכללית של האנשים בכבישים. וזה לא שכשאני רואה רכבים עם אופניים מחוברות מאחור, אז מדובר בממוצע בנהגים יותר טובים \ מודעים \ מתחשבים משאר האנשים שאתה פוגש בכבישים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 225
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
אני לא חושב שלבישת מכנס טייץ צמוד וקניית אופניים באלפי שקלים זה תנאי מספיק לשנות state of mind של אנשים.

לא, אתה פשוט חושב שאם שני אנשים רוכבים על אופניים, הם אוטומטית נחשבים באותו 'מגזר', כמו הדוגמא שלי עם מוניות השירות והנהגים הרגילים. שניהם על כלי רכב ממונע, אבל ההתנהגות שלהם על הכביש, בממוצע, שונה בתכלית.

פשוט את תחום הנהיגה אתה מכיר אז ההקבלה נראית לך מגוחכת, את תחום הרכיבה אתה לא מכיר אז ההשוואה נראית לך לגיטימית, ההפתעה שלי היא שמתגובות עבר שלך בכל מיני נושאים היה ניכר שבד"כ אינך נחרץ בנושאים שאתה לא מכיר לעומק.

בכל מקרה, אולי זה קשור למיקום גאוגרפי בארץ, אולי זה קשור לסובלנות בנוגע לתחום, ואולי למשהו אחר - אני מכיר לא מעט רוכבי כביש, ונתקל בדי הרבה בנסיעות שלי באזור שלי (עמק יזרעאל/חיפה), ועדיין התופעות שאתם מתארים זרות לי. בין אם זה בגלל שאני פחות כועס עליהם מלכתחילה (מקבל את התחביב שלהם כלגיטימי, למרות שאני חושב שהוא על גבול השגעון בכבישים שלנו) או בין אם זה בגלל שבאזור שלי יש פחות חוליגני-כביש - לא יודע.

ההקבלה של יבגני (ואולי אחרים) בין רוכבי כביש לבין רוכבי אופניים לצורך תחבורה היא בגדר אבסורד; מבחינה אובייקטיבית: המסלולים, הגילאים, התרבות - הכל שונה בתכלית. כל מהות הרכיבה שונה. במיוחד כאשר מדברים על אופניים חשמליים שם יש כאוס מטורף.

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אור, אני מאמין שאם המקרים בהם הם רוכבים באמצע הנתיב ומסרבים להתפנות משם היו מועטים, לא היה כזה "באז" סביב התופעה.

לי אישית אין שום שירכבו בימין הדרך וככה כולנו נסתדר. הבעיה היא שמבחינתי זה ממש לא נדיר להיתקל בחצופים שלוקחים בעלות על הכביש בכוח.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם (נערך)

גם אם אלו מקרים מועטים (טענה שמקובלת עלי) עדיין יש לאותם מקרים מועטים חיוניות "מטעה" שגורמת לנו לזכור אותם יותר מאשר את רוב הרוכבים שמתנהלים בצורה שקולה.

זה כמו בריוני כביש במכוניות, כמו רוכבי אופנועים וקטנועים שלא נזהרים, כמו אנשים בעלי דעות פוליטית הנחשבות ל"קיצוניות" בתוך הציבור הכללי - המיעוט הרועש עז (בדמיוננו) מן הרוב השקט.

עוד נקודה למחשבה: מה זה מעט? אם "רק" 20% מרוכבי הכביש נוהגים כך האם זה מעט, או שזה עדיין יותר מדי?

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

דיי עם הצביעות.

הנהגים האלו מסכנים לא פעם את הנוהגים ברכב!

בעיר שלי זה משולב, גם ילדים וואנבי ערסים עם אופניים חשמליות וגם אופניים רגילות של רוכבים.

עוד יותר מרגיז וגרוע זה הקלנועיות, אבל מה אפשר לעשות.

פורסם (נערך)

delta בונסף לדבריו של חן - אני יכול להעיד מנסיון אישי: נהגים לא סבלניים לרוכבי אופניים גם כאשר הם לא חוסמים אותם, הנוכחות עצמה פשוט מרגיזה. לי קרה שבעת רכיבה על כביש עם מגבלת מהירות של 70 קמ"ש, כאשר אני רוכב במהירות 60-70 קמ"ש, בכביש דו-מסלולי לכל נתיב כך שעוקפים אותי בקלות, בשעת בוקר מוקדמת כך שהתנועה סופר דלילה - נהג שעובר לידי ניסה להבהיל אותי כי זה 'מצחיק' במקרה הטוב, או כי בא לו שאני אמות במקרה הרע.

יש עוד אלפי סיפורים כאלו, אם יש לך חבר מהתחום שאל ותראה.

אני כמובן לא מתכוון לפתוח במאבק נגד הרכבים על הכביש, בגלל שפגשתי איזה שמוק דגנרט פרטני. זו בערך הנקודה שלי בכל הדיון הזה.

בכל מקרה, הבריונות של הרכבים מתחילה הרבה, הרבה לפני הנקודה בה הרוכב מתנהג כמו שמוק.

עריכה אחרונה על ידי oryo

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

מאבק ? רוב רוכבי האופניים גם נוהגים ברכב פרטי, הם אמורים להאבק עם עצמם ?

לא ברורה לי הכותרת, עדיף היה לכתוב "מאבק ברוכבי האופניים הלא זהירים" או משהו כזה.

פורסם

אין פה שום שינוי. הבהמות שרוכבים (אלו מהם שהם אכן בהמות) הם גם הבהמות שחונים על מעבר חצייה וכו'. זה לא עניין של כסף, זה לא עניין של תרבות ספיציפית לרוכבי האופניים - זו התרבות של "אני ואפסי" שרווחת במדינה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

סיכמת בדיוק את מה שאני חושב.

בגלל זה אני חושב שההפרדה של אור היא קצת מאולצת. בתוך כל קבוצה יש אנשים נורמטיביים וכאלו שישתדלו להיות בסדר, אבל זו לא התרבות הרווחת. ואין סיבה לחשוב שמי שמתנהג באופן בהמתי בכלי תחבורה אחד, יתנהל אחרת באחר.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

מה קשור מאולצת?

אני הסברתי מאיפה ההפרדה הזו נובעת:

ההקבלה של יבגני (ואולי אחרים) בין רוכבי כביש לבין רוכבי אופניים לצורך תחבורה היא בגדר אבסורד; מבחינה אובייקטיבית: המסלולים, הגילאים, התרבות - הכל שונה בתכלית. כל מהות הרכיבה שונה. במיוחד כאשר מדברים על אופניים חשמליים שם יש כאוס מטורף.

העובדה שיש חוליגנים בכל אחת מהקבוצות לא אומרת שהקבוצות זהות, או קשורות.

היות ואתה מתעלם באלגנטיות מההקבלה שלי עם מוניות השירות, אני אשאל אחרת - מה משותף בין אנשים שעוסקים באופניים כספורט לבין אנשים שמשתמשים באופניים לניוד עירוני, מלבד זה שיש לשני הכלים פדלים?

אתה רואה הרבה רוכבי כביש שמזגזגים על המדרכה ונתקעים במשפחות?

מה לגבי רוכבי כביש שנוסעים בנתיב כנגד כיוון התנועה?

רוכבי כביש שקופצים ממדרכה לכביש לסירוגין?

אגב, חלק מהדברים המזעזעים שרוכבי אופניים עושים (במיוחד במרכז אגב, שם תרבות הרכיבה העירונית מחרידה) - לא יכולים להתבצע (פיזית) ע"י רוכבי כביש...

עריכה אחרונה על ידי oryo

פורסם

תראה, מה שכן אפשר לראות אצל אתלטים קיצוניים מטעם עצמם זה קידוש התחביב שלהם, כאילו מדובר באיזו שליחות ציבורית ופילוסופיה קיומית, בשעה שבסה"כ מדובר באובססיה לעיסוק שהוא ניהילסטי פרופר. במילים אחרות, אין כאן שום עשייה עם משמעות, להוציא הפאן האישי של מי שעוסק בזה (קרי, תחביב).

בגלל שהחובבים הללו טועים לחשוב שמה שהם עושים זה חשוב ומשמעותי, מעבר לתחביב גרידא, הם גם מתחילים לחשוב שאחרים צריכים להתחשב בעשייה, מהמשפחה, בת הזוג ועד לחברה בכללותה.

עם זאת, כשיש כל כך הרבה אנשים שעוסקים בתחביב זה דווקא ראוי בעיני שהמדינה תאפשר להם לרכב באופן מסודר גם בכבישים ציבוריים. כמובן שלא יעשו זאת, מאותה סיבה שלא מאפשרים למכוניות - משום שמישהו עלול להפגע, ואף אחד במדינה לא מוכן לכן לתת חסות לשום דבר שמריח אפילו קצת מאקסטרים.

פורסם

כל זה פילוסופי (ונכון, אגב) - אך לא הבנתי מה הפואנטה שלך בהקשר לדיון(?)

אם כבר, אתה עוד יותר מדגיש את הנקודה שלי, שהקבוצות אינן קשורות זה לזה. לא?

פורסם
delta בונסף לדבריו של חן - אני יכול להעיד מנסיון אישי: נהגים לא סבלניים לרוכבי אופניים גם כאשר הם לא חוסמים אותם, הנוכחות עצמה פשוט מרגיזה. לי קרה שבעת רכיבה על כביש עם מגבלת מהירות של 70 קמ"ש, כאשר אני רוכב במהירות 60-70 קמ"ש, בכביש דו-מסלולי לכל נתיב כך שעוקפים אותי בקלות, בשעת בוקר מוקדמת כך שהתנועה סופר דלילה - נהג שעובר לידי ניסה להבהיל אותי כי זה 'מצחיק' במקרה הטוב, או כי בא לו שאני אמות במקרה הרע.

יש עוד אלפי סיפורים כאלו, אם יש לך חבר מהתחום שאל ותראה.

אני כמובן לא מתכוון לפתוח במאבק נגד הרכבים על הכביש, בגלל שפגשתי איזה שמוק דגנרט פרטני. זו בערך הנקודה שלי בכל הדיון הזה.

בכל מקרה, הבריונות של הרכבים מתחילה הרבה, הרבה לפני הנקודה בה הרוכב מתנהג כמו שמוק.

בוא נתחיל מזה שכבישים קודם כל נסללו על מנת לאפשר תנועת כלי רכב ממונעים. לא עבור רכיבת אופניים.

ברור שיש בריונים ודבילים גם בקרב הרוכבים וגם בקרב הנהגים (יכול להיות שיש אפילו חפיפה - רוכב דביל וגם נהג דביל).

לדווש בעליה כשאין אפשרות לעקוף אותך ולשים פס על כולם זה מעבר לסתם בריונות. וזה לא מחזה כזה נדיר, וזה בעצם מה שגורם לרבים "לשנוא" את רוכבי האופניים.

ואני לא מדבר פה על חשמליים בעיר. זה כמו לערבב בשר וחלב, שני דברים שונים לגמרי ושתי אוכלוסיות שונות לגמרי.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם
בוא נתחיל מזה שכבישים קודם כל נסללו על מנת לאפשר תנועת כלי רכב ממונעים. לא עבור רכיבת אופניים.

לא נכון.

החוק קובע מי רשאי להשתמש בכביש ואיך.

נתחיל בזה שכבישים נועדו לאפשר תחבורה, לא עיסוק בתחביב.

פורסם
תראה, מה שכן אפשר לראות אצל אתלטים קיצוניים מטעם עצמם זה קידוש התחביב שלהם, כאילו מדובר באיזו שליחות ציבורית ופילוסופיה קיומית, בשעה שבסה"כ מדובר באובססיה לעיסוק שהוא ניהילסטי פרופר. במילים אחרות, אין כאן שום עשייה עם משמעות, להוציא הפאן האישי של מי שעוסק בזה (קרי, תחביב).

בגלל שהחובבים הללו טועים לחשוב שמה שהם עושים זה חשוב ומשמעותי, מעבר לתחביב גרידא, הם גם מתחילים לחשוב שאחרים צריכים להתחשב בעשייה, מהמשפחה, בת הזוג ועד לחברה בכללותה.

כל זה פילוסופי (ונכון, אגב)

זה בדיוק מה שכתבתי בהתחלה, כשהאשימו אותו בהכללות, רק במלים אחרות ובכתיבת טוקבקים בטמקא.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...