Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאבק ברוכבי האופניים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3813 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא יודע מה יותר אוטופי, לסלול נתיבי אופניים בכל הארץ או לחנך את כל הנהגים,

שני אלו הם פתרונות יעילים [הראשון יותר יעיל] ושניהם לא יקרו.

כלומר בעצם אין פתרון, והפגיעות הזו כמעט זהה אצל אופנוענים, אגב,

שמתים בכמויות גבוהות מאוד ובלי פרופורציה.

כבר היום\מחר\השבוע ייהרג רוכב אופניים, שעכשיו הוא שמח ומאושר בעבודה,

אולי הכניס את בנו לכיתה ב', או ליווה את נכדו לגיוס, ותיכף יידרס למוות בכביש.

אני חולף מדי פעם על פני רוכבי אופניים ולפעמים נדהם מהסיכון שהם מצויים בו.

אופניים ורכבים - כל עוד ינסו לדור בכפיפה אחת, ימותו הרבה רוכבים.

The first one to get angry loses

• תגובות 225
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

סיוויק, חלק מהבעיה היא שרובם לא עושים דבר כדי למזער את הסיכונים שהם לוקחים.

בעייני זה הזוי, ולא משנה אם מדובר ברוכבי נ"ה או סתם באבא שמרכיב את הילד שלו לבית הספר, ועובר בכל רמזור אדום בדרך.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

יש נהגים 'מתאבדים' בכל כלי רכב שהוא, זו לא הבעיה בעיני ואין מה לעשות,

השאלה איך מתמודדים איך נתון רצוי וחיובי של שימוש באופניים לתעבורה ולפנאי.

זה שמתאבדים מתים - מילא, זה שאתה הופך ספורטאים למתאבדים בעל כרחם - שם הבעיה.

פורסם
לאחרונה קם דף בפייסבוק בשם "אופניים לשוליים" אשר מביא למודעות הציבורית את התופעה המסוכנת והחצופה של רוכבי האופניים בארץ אשר מחליטים לרכב דווקא בנתיבי תחבורה תוך כדי הפרעה לתנועה

הם רוכבים שם כחוק.

מה בדיוק אתה מציע, לאסור רכיבת אופניים על הכביש?

אני גם נתקל בזה כתופעה רק בנס הרים והסביבה, אבל אני בטח לא אלין על אלו שגם באים לשחק בכביש, כמוני.

כמו כל קבוצה, יש ביניהם מטומטמים, כמו זה שהחליט לעשות עצירת שתייה לרוחב הכביש (באמת, לא משקר, אשכרה קרה...) או כאלו שיוצאים לרכיבה במקביל לחברים שלהם בדיוק כשרכב עובר וכו', אבל בסה"כ אני חי איתם בשלום.

קצת מתעכב לפעמים... לא נורא.

בשבילי הם אחים לאדרנלין, וכל זמן שהם נצמדים לימין, אני אסתדר איתם. אם אני לא יכול להסתדר איתם, זה אומר שאני נוהג מהר מדי.

היחידים שלא יכולתי לעקוף היו שניים שירדו ביותר מ-70 קמ"ש לעמק האלה, ואי אפשר להתלונן על המהירות הזו, היא לגיטימית... יש מכוניות שיורדות בכביש הזה יותר לאט.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

פוסט מיותר להחריד. רוכבי אופניים מסכנים עצמם - נכון, אבל רק את עצמם! אני מעדיף סיכון זה על סיכון שאיזה נהג או נהגת המסמסים תוך כדי נהיגה יכנסו לתוך בניין הומה אדם, כמו שקרה השבוע בבני ברק. אני בעד לפתוח קבוצה אחרת :"להוציא רכבים מרחובות העיר, שיסעו רק בכבישים מהירים ובין עירוניים". רק יתרונות - פחות זיהום אוויר, פחות רעש, פחות סיכון להפגע מרכבים. וזה אגב כבר קורה בלא מעט ערים מרכזיות בעולם.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

• אחראי פורום
פורסם

falou, מסכים. רובם עושים מה שהם יכולים כדי לצמצם את המפגש עם כלי הרכב, נוסעים על השוליים ובטור למרות

שמסתבר שאסור להם (ואת זה באמת לא ידעתי), נוסעים עם רכב מלווה עם צ'קלקה (שגם הוא על השוליים).

יש את המנוולים שנוסעים אחד ליד השני במרכז הנתיב ותיחנק אתה עם הקופסא שלך,

אבל הם מעטים ואני גר באיזור מאוד פופולרי לרכיבות כמו שהוא פופולרי גם ללוחצים שבינינו.

אני פשוט סיגלתי מחשבה שכמוני-כמוהם: אין להם מקום אחר ללכת אליו.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

falou ואיתי תיארו זאת די במדוייק.

מרענן לראות שדווקא בפורום רכב, כמות המתלהמים שולית יחסית. :mm_yeah:

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אין לי בעיה עם רוכבים בכביש המפותל (חוץ מזה שהם קצת משביתי שמחה), בעיר ובכל מקום. עד שמגיעים לכביש הפתוח.

זה לא שאסור להם (לפחות כל עוד לא מדובר בדרך מהירה פר סה) אבל אני מצפה מהרוכב שיהיה בעל מודעות לטובת עצמו. בכביש המפותל, בעיר וכדומה - הכביש והתנועה מאלצים את הנהג להתרכז.

בכביש הפתוח בשעה שהתנועה זורמת ישנה תופעה של נהגים לא מרוכזים, מנומנמים וכדומה שסוטים לעבר עצמים שבולטים לעיניהם ונמצאים בשול הכביש.

במקרה הזה זה ממש לא משנה שהרוכב ממוגן, שהוא רוכב עם או נגד הכיוון, שהוא מתרחק מנתיב הנסיעה, שהוא לובש בגדים בולטים - זה עדיין קורה בכמות מדאיגה והתוצאות של מגע בין גוף הרוכב לבין רכב, בין אם זה ב-70 קמ"ש, ב-80 או ב-100 - יהיו קטלניות.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

בדומה,

לפעמים אני רואה רצים [ג'וגינג] על כבישים מהירים ראשיים, וזה עוד פחות מובן לי.

הייתי רואה אותם בשולי כביש 2 ליד שפיים\שמריהו בכל האיזור הזה,

אני רואה אותם בשולי כביש 90 רצים על הכביש הראשי בין צ. מחניים לר"פ ובאזור הזה :

זה טימטום מופלא בו אתה מרוויח סכנת חיים קבועה + זיהום מחליא ונשימת אגזוזים,

כל זה כששני מטר ליד אתה יכול לרוץ ללא סיכון ובאוויר נקי יותר.

אז אני מבין את הפקאצות עם בגדי הספורט היפים שחייבות להציג מעט את עצמן

ובשבילן סיכון חיים חריף הוא בקטנה לעומת מבטי הנהגים,

אבל לא מבין חבר'ה בוגרים\בוגרות -

בפרט שמטר מעבר לגדר המתכת של השוליים יש שבילים עדיפים לריצה,

כל הצפון הוא שבילי ריצה נטולי סיכון, גם שמריהו בפנים וכל הישובים והים.

פורסם (נערך)
אין לי בעיה עם רוכבים בכביש המפותל (חוץ מזה שהם קצת משביתי שמחה), בעיר ובכל מקום. עד שמגיעים לכביש הפתוח.

זה לא שאסור להם (לפחות כל עוד לא מדובר בדרך מהירה פר סה) אבל אני מצפה מהרוכב שיהיה בעל מודעות לטובת עצמו. בכביש המפותל, בעיר וכדומה - הכביש והתנועה מאלצים את הנהג להתרכז.

בכביש הפתוח בשעה שהתנועה זורמת ישנה תופעה של נהגים לא מרוכזים, מנומנמים וכדומה שסוטים לעבר עצמים שבולטים לעיניהם ונמצאים בשול הכביש.

במקרה הזה זה ממש לא משנה שהרוכב ממוגן, שהוא רוכב עם או נגד הכיוון, שהוא מתרחק מנתיב הנסיעה, שהוא לובש בגדים בולטים - זה עדיין קורה בכמות מדאיגה והתוצאות של מגע בין גוף הרוכב לבין רכב, בין אם זה ב-70 קמ"ש, ב-80 או ב-100 - יהיו קטלניות.

אין לי בעיה עם בחורות שהולכות עם גופיה בבית, באמת שאין, שיעשו מה שנוח להן.

אבל כשהן הולכות ככה ברחוב, בידיעה שישנם גברים אלימים ולעיתים כאלו שלא יודעים לשלוט ביצרים שלהם, הן מסכנות את עצמן. אז נכון שזה חוקי והכל - אבל רבאק, תפעילי את הראש!

--

אני לא רוכב כביש, ניסיתי קלות, ראיתי שזה מסוכן מדי ולא שווה את זה, והפסקתי.

עם זאת, אני לא פטרנליסט ולא מחליט לאנשים מה לעשות. בשביל זה יש רגולטור.

הרכיבה בכביש בעייתית: אין תשתיות מתאימות, יש כבישים ברמה ירודה, ובעיקר תרבות נהיגה ממש אבל ממש גועלית ואלימה.

מי שבטוח לא אשם בכל התחלואות הם רוכבי הכביש, שברובם אנשים משכילים ומנומסים, הרבה מעל הממוצע (שוב, איני רוכב כביש, אני לא מגן על "הקבוצה שלי", זה פשוט ככה. משום מה הספורט הזה פחות מדבר אל ערסים).

אז יש פה ושם את הדגנרט ההוא שחוצה כביש בלי להסתכל, ויש את ההוא שירכב 10 קמ"ש בעליה באמצע הנתיב.

אבל הפרט ממש לא מעיד על הכלל...

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

בכל מקרה, את המאבק ה"צודק" שלכם, זה שנוגד את תפיסת העולם של כל אירופה בערך (שמקדשת את הכלי הזה, שהוא ידידותי לסביבה, בריא יותר למשתמש, בריא יותר לעולם), תשנו ל"יש לבנות שבילי אופניים בכל הארץ", או במקרה של אנשים עם אפס סובלנות לאחר - "יש להוציא את האופניים מחוץ לחוק".

הוזכרה אירופה: אז כמה תובנות לגבי רוכבי האופניים שם:

1. יש להם שבילים\נתיבים מוגדרים, והם לא חורגים מהם. אם אינם קיימים - נצמדים לשול הימני וממעטים ככל האפשר להפריע לרכב הממונע.

2. האופניים ממונעים בכוח שרירי הרוכב, לא החשמל.

3. הרוכבים מקפידים לנסוע בכיוון התנועה בנתיב בו הם נמצאים (או שאליו הם צמודים).

4. הרוכבים מכבדים כל רמזור וכל תמרור, אין דבר כמו לחצות צומת או אפילו מעבר חציה שומם באדום.

5. רוכב המעוניין להשתלב עם הולכי רגל (מדרכה או מעבר חציה) - יורד מרכבו ומוביל אותו לצידו.

6. הרוכבים אינם מופיעים במקומות לא להם, כגון שולי כבישים מהירים.

7. הרוכבים רוכבים בטור, לא זה לצד זה.

כמובן שרשימה דומה אפשר להכין גם לשאר משתמשי הדרך - הולכי רגל, רוכבי דו"ג, נהגי רכב קל ונהגי רכב כבד. אבל כיון שברוכבי אופניים עסקינן, הרחבתי לגביהם.

לצערי הרב דווקא הפגיעים שבין משתמשי הדרך - הולכי רגל, רוכבי אופניים ורוכבי דו"ג - מרבים לצפצף על החוק בצורה מסוכנת ביותר ואני מבין מה מקור תלונות פותח הדף (שלא טרחתי לקרוא). לא צריך לשנות את החוק, צריך לחנך לציות לו וצריך לאכוף אותו. אבל שני אלה נמצאים בתחתית סדר העדיפות של ממשלות ישראל, וכך אנחנו נראים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
1. יש להם שבילים\נתיבים מוגדרים, והם לא חורגים מהם. אם אינם קיימים - נצמדים לשול הימני וממעטים ככל האפשר להפריע לרכב הממונע.

2. האופניים ממונעים בכוח שרירי הרוכב, לא החשמל.

3. הרוכבים מקפידים לנסוע בכיוון התנועה בנתיב בו הם נמצאים (או שאליו הם צמודים).

4. הרוכבים מכבדים כל רמזור וכל תמרור, אין דבר כמו לחצות צומת או אפילו מעבר חציה שומם באדום.

5. רוכב המעוניין להשתלב עם הולכי רגל (מדרכה או מעבר חציה) - יורד מרכבו ומוביל אותו לצידו.

6. הרוכבים אינם מופיעים במקומות לא להם, כגון שולי כבישים מהירים.

7. הרוכבים רוכבים בטור, לא זה לצד זה.

אור (אתה המייצג את הדעה, זה תקף כמובן לא רק לך) - ברגע שרוכבי האופניים בישראל ינהגו כך (למעט, אולי, סעיף 2 - לא באמת עקרוני) - יהיה אפשר לדבר על משהו. אשרי falou ואיתי, שבקושי נתקלים בתופעות של סגירת נתיב, רכיבה בשורה במקום בטור וחסימה מכוונת, אני נתקלתי בזה הרבה יותר. ברגע שהאופניים הפכו לתחביב אופנתי של קהילת ההיי-טק, כל אותם אנשים שמונעים השד יודע ממה מרגישים חובה לפגוע בשם תחביבם בכל יתר משתמשי הכביש. אם הכל היה כמו בציטוט, גם התלונות לא היו מופיעות. אין שום הצדקה לחסימת כביש ואין שום צידוק או תועלת ברכיבת שני אופניים לרוחב הנתיב, זה ליד זה, בכביש מפותל.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

רומן, סעיף 2 כן עקרוני כיון שהאופניים החשמליים כפופים לתקנות החלות על אופניים מיכאניים, אבל תכונותיהם שונות לחלוטין (בעקר המהירות) - ולמעשה צריכים להכנס כתת קטגוריה של דו"ג (או כקטגוריה ייחודית), עם כללים המתאימים למהירותם ולאי תלותם בעייםות הרוכב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עניין האופניים החשמליים מורכב ביותר והדבר שהייתי מתחיל ממנו זה גיל וביטוח, אבל זה פחות עניין לדיון זה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

1. ברגע שהאופניים הפכו לתחביב אופנתי של קהילת ההיי-טק

2. כל אותם אנשים שמונעים השד יודע ממה

3. מרגישים חובה לפגוע בשם תחביבם בכל יתר משתמשי הכביש.

אההה ! עכשיו הבנתי את הרקע.

תודה

:)

בכלל לא דעה מכלילה ומדרובית, יש לציין

• תוכן חדש...