Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאבק ברוכבי האופניים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3812 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חלק ניכר מקבוצות האופניים שאני רואה משתמש ברכב מלווה וחלק לא קטן מהם נוהג לחסום נתיבים, בעיקר בקטעים בהם יש קו הפרדה רציף, שאותו אין לי כוונה לחצות. כשיש קבוצות קטנות או רוכבי אופניים בודדים, רובם נוסעים בימין הכביש וכמעט בלתי מורגשים. מה שאני עושה אתם זה נצמד לשמאל הכביש, מבעוד מועד, לעתים נותן צפצופון כדי למנוע סטיה אפשרית שלהם בהיסח הדעת. יש לי את כל הסבלנות שבעולם למי שמכבד את יתר משתמשי הכביש. מי שמשתמש ברכב ליווי (בחיי שצריך לבדוק את הסוגיה, כי לכאורה יש כאן, כאמור, הפרעה מאורגנת לתנועה. לא יודע איזו סמכות יש לאותו רכב לעכב את התנועה) ומי שרוכב בשורה או באמצע הנתיב לא ראוי לסבלנות והוא מקבל אותה אך ורק מהסיבה שאין לי, ואני רוצה להאמין שגם לאחרים, רצון להרוג אנשים רק כי הם דושבאגים.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 225
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אוי הסטטיסטיקה.

חבר טוב שלי שלא ידע לשחות טבע בנהר שעומקו הממוצע חצי מטר.

כדי שלא להגזים, אין חודש שבו לא נהרג רוכב אופניים בכבישים בינעירוניים בזמן שהוא רוכב להנאתו , ולמען בריאותו. "ספורט יפה לבריאות".

סיכון מיותר!! כי במקרה של תאונה סיכוייו כנגד המכונית הם פחות מאפס.

וכאן מתחילות צרותיו של הנהג. החל מסכנה לתביעה פלילית וכלה בשוק הנפשי של הריגת אדם.

יש לאסור רכיבת אופניים על הכבישים הבינעירוניים שלא למטרת נסיעה ( את מה שעושים בסופ"ש היום נגדיר כרכיבה ספורטיבית . מחצית הדרך כבר נעשה בכביש מהיר.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

מי שנוסע עם רכב מלווה בכביש חד-נתיבי וחוסם את הכביש הוא אכן דושבאג, טרם נתקלתי בכאלו (כן נתקלתי בכאלו בכבישים דו-נתיביים, או חד-נתיביים עם שול רחב בו הם רוכבים).

אבל תקרא את ההודעה שלך, היא לא מתייחסת לאותם מקרים, אלא לתופעה בכלל. אתה גם עושה שם כל מיני הכללות 'מעניינות' שבעיקר מעידות עד כמה סובלני אתה בנוגע לכל העסק.

לעניינינו - אני ראיתי כל מיני אלפיסטים שנוהגים כמו חורנים, אבל אני לא חושב שכל בעלי האלפות הם אנשים במשבר גיל המעבר שצריכים להוכיח לעולם כמה הם גברים מאגניבים - אלא חושב שהחורנים הספציפיים האלו פשוט אידיוטים.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אור - תמים אתה לא, אז גם להיתמם זה לא ממש לעניין. יש חלק מבעלי אלפות, כמו חלק מבעלי ב.מ.וו., קופרות או כל רכב נמרץ אחר, שנוהגים חזק ומהר, ומהם את החלק שנוסע באופן א-סוציאלי. אני, שוב, מדבר מהניסיון שלי והתופעה הזאת פסולה. קטונתי מלשפוט תחביב מסויים אם הוא טוב או לא, אבל כמו שרוכבי הכביש (שוב, רוכבי התחביב, לא התחבורה) מבקשים שיתחשבו בהם, שיתחשבו גם הם באחרים, רק אם הם מבקשים לחסות תחת הגנת החוק - אז נאה דורש, נאה מקיים. שיצמדו לימין ושלא יחסמו ויעכבו את התנועה.

חוץ מזה, מה זאת אומרת סבלנות? מה אני אמור לעשות? לצאת החוצה ולפתוח נרגילה בזמן שה"פלוטון" ורכב הליווי שלו תופר את הכביש? לפתוח את החלונות ולהגביר את הווליום שיהיה להם סבבה? חיה ותן לחיות - אני יותר מהיר, גם אם אני בג'ימני של אחי ואנחנו נוסעים מנהלתית בדרך לטיול שטח. עופו לימין הנתיב (כלומר, למקום שהחוק מחייב אתכם להיות בו) ותנו לי לעקוף בבטחה. לא נכנס לכם לתחביב, את תיכנסו לי לחיים.

משהו נוסף - אם התחביב שלהם רלוונטי, אז שיהיו סבלניים כלפי מכוניות הספורט בפאסים בכבישים הנכונים, וגם כלפי אופנועי הספורט באותם הכבישים. כי בסופו של דבר, כולם באותה הסירה.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

אני ממש לא מיתמם, הצגתי לך את האבסורד שאני מבקר - קטילת תחביב שלם בגלל כמה פרטים מפגרים.

שאלתי אותך האם רוב המפגשים שלך בכביש עם רוכבים הם כאלו כמו שאתה מתאר, או שמדובר במיעוט - אם אתה ברצינות טוען שרוב המפגשים שלך עם רוכבי הכביש הם מה שתיארת, אז סבבה, כנראה אנחנו נוסעים בכבישים שונים לגמרי, או שמשום מה אנחנו רואים תרבות רכיבה שונה בתכלית.

לי כאמור עדיין לא קרה פעם אחת שהייתי צריך לנסוע למעלה מעשרות מטרים ספורים מאחורי פלטון. אני לגמרי מאמין לך שזה קרה (ומסכים עם הביקורת שלך על מי שגרם לכך!) אבל מוצא זאת לא הגיוני בעליל שאלו רוב​ המפגשים שלך על הכביש, מהסיבה שזה לא כ"כ הגיוני מבחינה סטטיסטית.

ותסלח לי על העקיצה (החברותית!) אבל זה היה חזק ממני:

להיתמם זה לא ממש לעניין.....קטונתי מלשפוט תחביב מסויים אם הוא טוב או לא..... לא נכנס לכם לתחביב, את תיכנסו לי לחיים.

כל אותם אנשים שמונעים השד יודע ממה מרגישים חובה לפגוע בשם תחביבם בכל יתר משתמשי הכביש

:)

עריכה אחרונה על ידי oryo

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הוא מתכוון לאלה שחוסמים נתיבים בשביל התחביב שלהם, זה די ברור מהכתוב.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אם כך אני מתנצל, זה לא מה שאני הבנתי - ואני לא היחיד כאן שהבין זאת אחרת ממך...

פורסם

אני לא קוטל את התחביב, אני קוטל את מי שבשם התחביב שלו פוגע באחרים. אם תצא שניה מעמדת ההתגוננות שלך, תבין את זה כמו ש-SlowRide הבין את זה. התחביב שלהם לגיטימי כמו כל תחביב אחר, דרך המימוש שלו - לא, כשהיא פוגעת באחרים.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

הדרישה לרכב מלווה לקבוצה של מעל עשרה רוכבים זו תקנה שלהבנתי העבירו לפני שנה בערך.

אור, כמעט בכל פעם שאני נוסע צפונה או דרומה בשבתות, אני נתקל בקבוצות רוכבים מהסוג הזה.

גם במרכז, הכביש המוביל לבית אריה, לדוגמא, משמש בסופי שבוע כמסלול רכיבה, כשברוב המקרים שאני נתקל בהם, הרוכבים לא רוכבים בטור, אלא בזוגות ושלשות.

סטראוטיפים והכללות או לא - אני לא מתקרב יותר לנס הרים בשבתות בבוקר, גם אם סתם בא לי לשתות קפה בעין כרם. רוב רוכבי האופניים שאני רואה שם, כמו גם רוב הנהגים שעוברים שם, פשוט לא מבינים לחלוטין איפה הם נמצאים או מה קורה סביב. וכמו שחלק מאוד גדול הנהגים שם זולגים בפניות לנתיב הנגדי, או מחוץ לנתיב, כך גם רוכבי האופניים, ולא בא לי להוריד אחד כזה בטעות.

שוב, לדעתי מדובר בעוד קבוצה של משתמשי כבישים, שדורשים לעצמם המון זכויות, התחשבות מצד אחרים ועוד, אבל בפועל בהרבה מקרים מנכסים לעצמה את הכבישים, בלי התחשבות באף אחד אחר ותוך התעלמות מהחוק. וזה גם לא כזה מפתיע. הרי הרוכבים הם לא איזו קבוצה חיצונית - זרה. כשהם מסיימים את הרכיבה שלהם, הם חוזרים לרכב, ועושים את כל מיליון העבירות האפשרויות, שאנחנו מתלוננים עליהן בכל שרשור אחר.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

oryo - אולי לא שמת לב, אבל ציינתי כי באירופה לא רואים רוכבי אופניים חשמליים, ובהודעה נוספת ציינתי כי אלה צריכים התיחסות נפרדת מההתיחסות לרוכבי האופניים המונעים בכוח שרירים.

מכ מקום - אתה צפוני. בוא קצת לחיפה, וצפ במתרחש בצומת אבא חושי\אוסקר שינדלר. רוכבים יבואו מהאוניברסיטה בתנופה ויחצו את במהירות גבוהה הכביש למרות שברמזור מאיר הפנס האדום. למה? לא נוח להם לעצור בירידה, ושיקפצו כל הנוהגים בכביש החוצה. בוא לעכו, שם יצוצו לך רוכבי אופניים באלכסון נגד כיוון התנועה בכל כביש חד סטרי. למה? כיו שנסיעה חוקית תאריך את הדרך בעוד 50 מ'. הם ממהרים מאוד, ולא יעשו סיבוב ברחוב המקביל. אולי תסע על כביש 22, שבו המהירות המותרת 100 קמ"ש (והמעשית כנראה סביב 120, אם נתעלם מההאטה בקרבת מצלמות\דחלילים). התעלמות מוחלטת משלטי "דרך מהירה" - הרי השוליים רחבים וסלולים, למה לוותר עליהם?

אלה רק דוגמאות בודדות, כאלה שנתקלתי בהן הרבה. אבל התנהגות זו אפיינית מאד לרוכבי אופניים. הוסף גם הולכי רגל עם טלפונים מול העיניים ונהגי מכוניות לא בדיוק שומרי חוק והצרה הופכת צרורה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מי שלא נתקל בתופעה מוזמן להגיע לאיזור נס הרים/אשתאול מוקדם בבוקר שבת. הנאה מובטחת!

ועכשיו ברצינות, אין בעיה עם התחביב. דווקא אחלה תחביב אבל לעומת אלה שלא נתקלו, אני נתקל בחסימת נתיב כל טיול כמעט.

עם כל הסבלנות שבעולם,כששני רוכבים נוסעים אחד על יד השני באמצע הנתיב (קו הפרדה רצוף),יודעים שאתה מזדחל אחריהם כבר כמה מאות מטרים, ומגיבים לך על צפצוף באצבע משולשת, הסבלנות נגמרת ובקושי רב אתה מדחיק את הרצון העז לתת "קטנה" עם הפגוש לגלגל האחורי של אותו רוכב. סיפור אמיתי.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

יבגני - צודק, אכן תקנה:

רכיבה על אופניים בליווי רכב ליווי (תיקון התשע"ה)

129א. (א) לא ירכב אדם על אופניים בדרך שאינה עירונית, בקבוצה המונה עשרה רוכבים לפחות, אלא בליווי רכב כאמור בתקנת משנה (ב).

(ב) הנוהג ברכב ליווי כאמור בתקנת משנה (א) ינהג מאחורי הרוכב האחרון בקבוצת רוכבי האופניים ובמרחק סביר ממנו ויפעיל את ארבעת מחווני הכיוון ברכב.

חייב לציין שלא מצאתי כאן אישור לחסום או לעכב את התנועה, אבל ייתכן וכישורי הבנת הנקרא שלי לוקים בחסר.

אם כבר תקנות, חייב להזכיר את זאת:

נסיעה בצד ימין [תיקון התש"ל (מס' 3)]

128. הרוכב על אופניים ירכב קרוב ככל האפשר לשפתו הימנית של הכביש וינהג בזהירות ובמיוחד בעברו רכב העומד או בעקפו רכב הנע באותו כיוון.

וגם את זאת:

רכיבה על אופניים במקומות מסויימים [תיקונים: התש"ל (מס' 3), התשס"ח (מס' 3), התשע"ד (מס' 8), התשע"ה]

129. (א) לא ירכב אדם על אופניים על מדרכה או על חלק מהדרך המיועד להולכי רגל בלבד; אולם מותר להולך רגל להסיע אופניים על המדרכה אם אין בכך הפרעה להולכי רגל.

(ב) הוקצה בדרך שביל מיוחד או נתיב מיוחד לאופניים וסומן בתמרור מתאים לא ירכב רוכב אופניים בכל חלק אחר של הדרך אלא באותו שביל או נתיב (להלן - שביל אופניים).

(ג) לא ירכב אדם על אופניים במנהרה.

(ד)22 לא ירכב אדם שגילו עולה על ארבע עשרה שנים ואינו עולה על שש עשרה שנים על אופניים עם מנוע עזר, אלא בשביל אופניים.

(ה) על אף האמור בתקנה 128, בדרך שאינה עירונית, שבה שול הדרך פנוי ומיוצב באספלט, ירכב רוכב אופניים בשול, קרוב ככל הניתן לשפתו הימנית.

(ו) לא ירכב אדם שגילו פחות משתים עשרה שנים על אופניים בדרך שאינה עירונית.

(ז) לא יעבור רוכב אופניים במעבר חציה ברכיבה אלא במעבר חציה לרוכבי אופניים המסומן בתמרור 812; ואולם מותר להולך רגל להסיע אופניים במעבר חציה לצורך חציית כביש.

ראו במיוחד את תקנת משנה (ה), לעניין רכיבה בשול הכביש. מסתבר שלא רק שזה לא אסור, אלא זאת חובה. אז לא, אין רוכבי האופניים זכות לנסוע בכביש בינעירוני ולעכב את התנועה.

ZC6 | JB43 | 932

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אבל אז איפה רכב הליווי שחוסם את הדרך ייסע? לפעמים השול צר מדי בשבילו.

מה ההגדרה החוקית של קבוצת רוכבים? קבוצה מעל 10 רוכבים יכולה להתחלק ואז מתבטל הצורך ברכב ליווי.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם

התקנה מטומטמת, לא הראשונה ולא האחרונה. ככה זה כשמתקינים תקנות בשל הפופוליזם. הייתי אומר מה הלובי, אבל אז יגידו שאני מכליל. מכל מקום, שיסע לפחות בחלקו על השול, כך שלא יחסום. הוא הרי אמור לנסוע אחרי האופניים, לא?

בכל אופן, החוק מחייב את כל אותם רוכבים לרכב בשוליים. מחייב, לא נותן אופציה, לא מתיר ולא כל דבר אחר. כל עוד השול פנוי וסלול - חובה.

ZC6 | JB43 | 932

• חברי המעגל הראשון
פורסם

גם אם הוא בחלקו על השול, הוא חוסם במקרה של נתיב אחד לכל כיוון וקו הפרדה אחיד. (כשהשול צר)

כל עוד זה לא אירוע ספורטיבי מאורגן עם צוות שמלווה את הספורטאים אין שום סיבה לליווי המטומטם הזה.

• תוכן חדש...