Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאבק ברוכבי האופניים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3813 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
אין לי בעיה עם בחורות שהולכות עם גופיה בבית, באמת שאין, שיעשו מה שנוח להן.

אבל כשהן הולכות ככה ברחוב, בידיעה שישנם גברים אלימים ולעיתים כאלו שלא יודעים לשלוט ביצרים שלהם, הן מסכנות את עצמן. אז נכון שזה חוקי והכל - אבל רבאק, תפעילי את הראש!

אני יודע דבר אחד ורב לי: שאני כנהג רכב גם אם תתרחש ברכבי תקלה חמורה אעשה הכל על מנת שלא לעצור במקום מסוכן כזה, ואם הרכב ייעצר אז אעמוד מאחורי הגדר.

רוכב האופניים (ומדי פעם אנשים שהולכים ברגל או רצים) שם את עצמו באותה סיטואציה מבחירה ובצורה מיותרת לחלוטין!

בשולי דרך מהירה אסור לרוכבים להימצא מהסיבה הזו בדיוק. אז הם הולכים לכבישים שאינם דרכים מהירות כמו כביש 2 או 431. ואני שואל: מה ההבדל המעשי מבחינת רוכב האופניים?

הרי אם הוא נפגע בכביש 6 במאה קילומטרים לשעה (נניח שהמכונית האטה קצת לפני המכה) הוא ממש מת, ואם הוא נפגע ב-80 קמ"ש בכביש 2 אז הוא "רק" מת. מה ההבדל?!

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תגובות 225
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני יודע דבר אחד ורב לי: שאני כנהג רכב גם אם תתרחש ברכבי תקלה חמורה אעשה הכל על מנת שלא לעצור במקום מסוכן כזה, ואם הרכב ייעצר אז אעמוד מאחורי הגדר.

רוכב האופניים (ומדי פעם אנשים שהולכים ברגל או רצים) שם את עצמו באותה סיטואציה מבחירה ובצורה מיותרת לחלוטין!

בשולי דרך מהירה אסור לרוכבים להימצא מהסיבה הזו בדיוק. אז הם הולכים לכבישים שאינם דרכים מהירות כמו כביש 2 או 431. ואני שואל: מה ההבדל המעשי מבחינת רוכב האופניים?

הרי אם הוא נפגע בכביש 6 במאה קילומטרים לשעה (נניח שהמכונית האטה קצת לפני המכה) הוא ממש מת, ואם הוא נפגע ב-80 קמ"ש בכביש 2 אז הוא "רק" מת. מה ההבדל?!

למה צורה מיותרת? יש להם מקום אחר ללכת לרכב? ומה אם זה הכלי שאיתו הם נוסעים לעבודה?

יש הרבה דברים מסוכנים ובכל זאת עושים אותם, וזה שהם מסוכנים לא הופך אותם למיותרים.

במקום לחשוב איך לעזור לאחר רק חושבים איך האחר פוגע בי או בעצמו.

פורסם

עוגה - חזור למה שכתבתי לפני שעה. הבעיה אצלנו אינה קבוצה זו או אחרת של משתמשי דרך, אלא ההתעלמות הכוללת מהחוק. העניין הוא שהולכי רגל ורוכבי אופניים פגיעים במיוחד, כך שהתוצאות של התנהגותם חמורות יותר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

החוק חייב לעבור שינוי (כמו עוד חוקים הקשורים לתחבורה) כי הוא ממש לא מתאים לתקופה הנוכחית.

אני משער שכשחוקקו את זה, בקושי היו מכוניות בכבישים לעומת מה שקורה היום.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
למה צורה מיותרת? יש להם מקום אחר ללכת לרכב? ומה אם זה הכלי שאיתו הם נוסעים לעבודה?

יש הרבה דברים מסוכנים ובכל זאת עושים אותם, וזה שהם מסוכנים לא הופך אותם למיותרים.

זו חתיכת נסיעה לעבודה לעבור את כל כביש 431 על אופניים...

מבין הרוכבים שאנחנו רואים בשולי הכבישים הגדולים (לא בעיר ולא בכביש קטן בין יישובים), ולצערנו אחר כך שומעים עליהם בחדשות - אני לא יודע כמה (אם בכלל) בדרכם לעבודה.

זו לרוב תחביב או פעילות ספורטיבית, שכביש ישר וארוך מאוד מתאים לה. מה לעשות שזה מסוכן בצורה בלתי רגילה...

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

לדעתי חן די מחסל את הדיון עם הטיעון שלו.

רוכב אפניים בשולי דרך מהירה משול למחליף פנצ'ר, ולא לחינם אלה כמו אלה מככבים במהדורות

החדשות כהרוגים. ולא חייב פנצ'ר, אחד מחברי הטובים איבד את אשתו כשהייתה בתוך רכב בשוליים.

אישית אם ייצא לי מצב של פנצ'ר שכזה אזי אסע לאט-לאט-לאט על הפנצ'ר בצד הדרך,

עד שאוכל להתחבא מספיק רחוק ומצידי שיתפורר הצמיג והג'אנט.

1,000 ש"ח לצמיג במקרה הזה שווה יותר מהכל וגם ג'אנט חדש אם אצטרך, וכך אני ממליץ לכולם,

גם למי שאין כסף ואם בשביל עלות הג'אנט הוא יצטרך לאכול פחות בחודשיים שאח"כ.

The first one to get angry loses

פורסם
אההה ! עכשיו הבנתי את הרקע.

תודה

:)

בכלל לא דעה מכלילה ומדרובית, יש לציין

בהחלט דעה מכלילה, מסכים. אתה מאמין שאני טועה, סטטיסטית?

ומה אם זה הכלי שאיתו הם נוסעים לעבודה?

בהכללה גסה (כן סיוויק 08 ), אלה לא מהווים את הבעיה. לרוב הם פשוט רוצים להגיע למחוז חפצם בשלום ובהשתדלותם לעשות כן, פועלים להשתלב עם התנועה ולא להפריע. ברגע שזה צורך ולא "מותר לי אז אני עושה", הכל נראה אחרת.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

sperial, שים לב: יש אופניים חשמליים, ויש אופני כביש. האוכלוסיות בקבוצות האלו מאוד שונות, עד כדי כך שונות שהחיתוך בין הקבוצות הוא קטן (טרם שמעתי על רוכב כביש שמתנייד על אופניים חשמליים).

עכשיו, נחזור להודעה שלך ממקודם:

הוזכרה אירופה: אז כמה תובנות לגבי רוכבי האופניים שם:

1. יש להם שבילים\נתיבים מוגדרים, והם לא חורגים מהם. אם אינם קיימים - נצמדים לשול הימני וממעטים ככל האפשר להפריע לרכב הממונע.

2. האופניים ממונעים בכוח שרירי הרוכב, לא החשמל.

3. הרוכבים מקפידים לנסוע בכיוון התנועה בנתיב בו הם נמצאים (או שאליו הם צמודים).

4. הרוכבים מכבדים כל רמזור וכל תמרור, אין דבר כמו לחצות צומת או אפילו מעבר חציה שומם באדום.

5. רוכב המעוניין להשתלב עם הולכי רגל (מדרכה או מעבר חציה) - יורד מרכבו ומוביל אותו לצידו.

6. הרוכבים אינם מופיעים במקומות לא להם, כגון שולי כבישים מהירים.

7. הרוכבים רוכבים בטור, לא זה לצד זה.

כמעט כל מה שדיברת כאן תופס לרוכבים החשמליים, ולא קשור ממש לרוכבי הכביש.

לא יודע איפה אתם נוהגים, אבל אני לא מכיר תופעה כזו נרחבת של רוכבי כביש שמצפצפים על החוק, נוסעים בשורה, נוסעים על הכביש נגד כיוון התנועה, וכו'. זו תופעה של האופניים החשמליים.

המאבק של השרשור הנוכחי, הוא נגד רוכבי כביש שרוכבים על הכביש (ולא בשול), ואם ההודעה שלך באה לתמוך במאבק הזה - לא הבנתי מה הקשר. אלא אם אני ואתה מכירים אוכלוסיות שונות בתכלית של רוכבים.

ברגע שהאופניים הפכו לתחביב אופנתי של קהילת ההיי-טק, כל אותם אנשים שמונעים השד יודע ממה מרגישים חובה לפגוע בשם תחביבם בכל יתר משתמשי הכביש

נו באמת.

מאמין זה אנדרסטייטמנט, הדעה שאתה מציג כאן (בציטוט הנ"ל, הייטקיסטים מטופשים שמנסים להפריע כי משעמם להם או משהו) היא על גבול טיקבוק של YNET. לא מתאים לך דווקא.

סטטיסטית, נתקלתי באפס אנשים שמתנהגים כמו שאתה מתאר, אפס. אני לא מגזים. אז או שיש כאן אנומליה מטורפת למרות שאני ואתה גרים באותו אזור וקרוב לוודאי נוסעים לא מעט באותם הכבישים, או שאחד מאיתנו מפריז בהערכות שלו בנוגע לכבישונים חוליגנים משועממים שרק רוצים לעצבן את כל שאר הנוסעים כי "ככה".

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

מסכים בגדול עם פותח השרשור (הדבר צורם במיוחד בדרכים בינעירוניות), אבל אותי מדאיג הרבה יותר נסיעת אופניים על המדרכה.

פוטנציאל הנזק שיגרמו על המדרכה גדול הרבה יותר, במיוחד אופניים חשמליות.

חוץ מזה שצריך לזכור שכל אופניים על הכביש זה רכב אחד פחות...

פורסם

מה עניין הסכמה לסטטיסטיקה ?

ככה נראית סטטיסטיקה [ הדגשתי את מה שנראה לי כסותר את הנחת ההייטק

וזה גם נותן תובנה לגבי מה צורם את העין ואיפה באמת הם מתים ]:

מנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה עולה,

כי בשנת 2014 נפגעו בתאונות דרכים ברחבי הארץ 301 רוכבי אופניים,

מתוכם 69 נפצעו באורח קשה. מרבית הנפגעים, נפגעו בתוך הערים:

267 רוכבי אופניים נהרגו* בתחום העירוני בשנת 2014, 55 מתוכם באורח קשה.

בתל אביב נפגעו 890 רוכבי אופניים בעשר השנים האחרונות, 17 רוכבים נהרגו.

בירושלים נפגעו 146 רוכבי אופניים בעשר השנים האחרונות, שני רוכבים נהרגו.

בחולון נפגעו 127 רוכבי אופניים בעשר השנים האחרונות, חמישה רוכבים נהרגו.

בבני ברק נפגעו 114 רוכבי אופניים בעשר השנים האחרונות, רוכב אחד נהרג.

בראשון לציון נפגעו 98 רוכבי אופניים בעשר השנים האחרונות, רוכב אחד נהרג.

ברמת גן נפגעו 97 רוכבי אופניים בעשר השנים האחרונות, שני רוכבים נהרגו.

* טעות במקור ולדעתי צ,ל נפגעו

http://www.mynet.co.il/articles/0,7340,L-4665218,00.html

The first one to get angry loses

פורסם
עוגה - חזור למה שכתבתי לפני שעה. הבעיה אצלנו אינה קבוצה זו או אחרת של משתמשי דרך, אלא ההתעלמות הכוללת מהחוק. העניין הוא שהולכי רגל ורוכבי אופניים פגיעים במיוחד, כך שהתוצאות של התנהגותם חמורות יותר.

אני מסכים עם מה שרשמת, רק שהדעה הרווחת כאן היא שהרוכבים לא צריכים להיות על הכביש כי זה מסוכן/לא מתאים לתקופה/כי אין להם סיבה טובה מספיק.

אני לא מתייחס לאלה שלא שמים על החוק, כי מעבר לזה שהם צריכים להענש על זה כמו כל נהג אחר, גם לא חסרים כאלה במכוניות (ע"ע סרטוני מצלמות של דביליים). אגב, מן הסתם שהמחסור באכיפה מביא לכמות גדולה יותר של רוכבים פרועים, וזאת באמת בעייה.

העניין הוא פשוט - לאף אחד כאן אין לאן לשלוח אותם. הרי אין כמעט שבילים מיוחדים לאופניים, במיוחד לא בדרכים בינעירוניות.

סיוויק - קודם כל, לרוכבים אסור ליסוע בדרך מהירה.

מעבר לזה, בדרך ראשית הם משולים לכלי רכב תקין. הבעיה מתחילה כשמתייחסים אליהם כמישהו שמתקן פנצ'ר.

פורסם

סיוויק 08 - אנחנו מדברים על אוכלוסיות שונות - הסטטיסטיקה שהבאת מתייחסת, בעיקר, למשתמשים באופניים ככלי תחבורה. אני דיברתי על רוכבי הכביש העושים זאת כתחביב. כמו שכתבתי, רוב משתמשי האופניים למטרות תחבורה אינם מפריעים, בוודאי לא יותר מהמאולץ והנובע מאיטיותם הטבעית.

אור - אני יכול לדבר רק מהניסיון שלי, והניסיון שלי מלמד על מה שכתבתי. הניסיון שלך שונה - אשריך. רוכבי אופניים הם משתמשי כביש בדיוק כמו כל היתר. כמו שאם יתפסו אותי משתולל בבית אורן יענישו אותי בהתאם לחוק, כך אין שום סיבה שקבוצת אופניים מדמיינת עצמה שהיא בג'ירו ד'איטליה ויש לה פאקינג פלוטון עם רכב חוסם מאחוריה (עבירת הפרעה לתנועה שאם כבר, חמורה הרבה יותר במישור של "בין אדם לחברו", להבדיל מ"בין אדם למקום") לא תיענש בהתאם לאותו החוק בדיוק, וכך גם אותם הרוכבים בשורה ויתר מרעין בישין. כמו שכל רכב חייב לנהוג בצד הימני של הנתיב, כך גם רוכבי האופניים. לא באמצע, גם לא לבד.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

ומנסיונך אתה רואה באופן תדיר קבוצות שרוכבות עם רכב מלווה, שחוסם את כל הנתיב, כך שאתה מסתרך מאחוריהם במשך קילומטרים על גבי קילומטרים? (אני חש צורך להבהיר שאני לא שואל את זה בציניות, למרות שהטקסט נראה לי ציני חושליניג)

יתרה מזאת - האם המקרים האלו הם הרוב מבין הפגישות שלך עם רוכבי כביש?

כי לי פשוט נראה מהטקסט שלך (ואולי אני טועה) שיש לך מעט מאוד סובלנות כלפי רוכבי אופניים, והציטוט הקודם די מבהיר מדוע הגעתי לתובנה הזו.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תוכן חדש...