Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3953 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום. טווח התקציב הוא רחב אני יודע תכף אסביר למה.

הרכב מיועד לאבא שלי. כמות הנסועה שלו היא פועל יוצא של העבודה שלו ובגלל זה נע בין 30-60 אלף ק"מ בשנה.

אבא שלי נוסע 90% מהזמן לפחות לבדו ברכב. ואופי הנסיעה הוא ברובו בין עירוני.

למי שאין כוח לקרוא מוזמן לקפוץ לפיסקה האחרונה.

כרגע הוא מתנייד בפיאט פונטו איבו, וזה הרכב שהיה לו גם לפני. סך הכל הרכבים האלה עשו עבודה טובה מאוד אבל הרכב עומד כרגע על 78K ק"מ וישנה מחשבה להחליף אותו כי אם הוא ישאר איתו עוד שנה זה יכול להגיע בקלות ל120 אלף מה שיקשה לדעתו על המכירה(למרות שהקודמת נמכרה עם 135 אלף ק"מ).

אני ואבא שלי די חלוקים בעניין איזה רכב מתאים לו וכמה כסף עליו להשקיע. זה יהיה הרכב האחרון שלו שיסע הרבה כי כנראה בעוד שלוש שנים הוא יצא לפנסיה, לכן אני חושב שעדיף לו להשקיע עד 110 אלף שקלים ולקנות משפחתית סטנדרטית באחת מעסקאות ה-0 ק"מ.

הוא קצת מבולבל. בהתחלה הוא הביא הצעה לא רעה מרנו על מגאן 1.6 0 ק"מ מהדגם המאובזר על סך של 110K שקלים יחד עם טרייד אין הוגן על הרכב שלו.

אני הורדתי אותו מהר מההצעה, לפני הפיאטים(שנים2005-2010) היו לו שני רנו מגאן אחת אחרי השניה. אחת דיזל ידנית, ואחת 1.6 מאובזרת. את הדיזל הוא עוד הצליח למכור כי היה לה קצת ביקוש. הבנזין לא הצליחה להימכר ובסופו של דבר עשינו טרייד עם פיאט. הם סבלו גם מקצת בעיות של חלונות נופלים וחלקי פלסטיק שונים שהחליטו להתקלף מדי פעם.

הצעתי לו במקום לרכוש קיא סיד EX 0 ק"מ, רכב קצת פחות מאובזר, אבל עם יותר ביקוש. או מאזדה 3.

הוא הסתכל ופתאום אמר לי שהוא שוקל לקחת מאזדה 3 ספיריט 0 ק"מ. היו אפילו קצת דיבורים על XV 2.0 ודאצ'יה דאסטר, ואפילו 208 החדשה.

אסכם את כל המלל הזה כך. הוא ואני לא ממש סגורים כמה כסף כדאי לו להשקיע, ובאיזה רכב.

הדרישות הן רכב נוח, חזק יותר מהפונטו הנוכחית(לא בעיה), אני הוספתי לדרישות ביקוש כי הזיכרון שלי עובד קצת יותר טוב כנראה, ואיכות, וכדאי שיהיה גם מאובזר.

אשמח לדעתכם ומודה למי שהגיע עד כאן.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

האם צריכת דלק היא עניין מהותי?

לדעתי עדיף לו סקודה פאביה החדשה- עולה 105K, במסגרת התקציב שלך. המנוע הוא 1.2 TSI חזק וחסכוני (בבין עירוני לי עושה 1-16.5 עם רגל לא קלה על הדוושה ומזגן). לי הרכב נוח, אבל זה עניין אינדיבידואלי (למרות שהוא נחשב לרכב נוח יחסית בקרב רכבי הסופר מיני). יש שוק טוב לאוטו למיטב ידיעתי. האבזור טוב מאוד, יש כל מיני דברים נחמדים כמו (אציין את הדברים העיקריים) אורות אוטומטיים, מסך גדול עם אפשרות לשיקוף הטלפון, בקרת אקלים חד איזורית, מערכת לבלימה אוטומטית בעיר, מראה מתכהה אוטומטית, שליטה מההגה, בקרת שיוט, מערכת לאיתור עייפות נהג, פנסי לד, כניסה, הנעה ויציאה ללא מפתח, חלונות אחוריים כהים.

מומלץ בחום!

פורסם

בין 30 60 אלף ק"מ לשנה דיזל נהיה כדאי.

מגאן דיזל יכולה להיות פתרון טוב , וכך גם הדאסטר דיזל שיהיה ספרטני יותר מבפנים. המגאן מאוד נוחה.

הקיה סיד EX זו רמת הגימור הגבוהה, בניגוד לLX הנפוצה בליסינג.

אפשר גם ללכת על טויוטה יאריס ששומרת על ביקוש בד"כ אבל לא יודע כמה היא נוחה.

פורסם (נערך)

לא ציינתי אך רכבי VAG לא באים בחשבון. אם כבר סופר מיני אז היינו הולכים על ה208 לא רואה שום סיבה לשלם פרמיה של כמעט 10K לסקודה.

לא ציינתי אך צריכת הדלק גם חשובה.

עם המגאן דיזל יש לנו נסיון לא רע. הטוב היה צריכת דלק באמת מעולה ורכב שסך הכל היה טוב. הרע היו תקלות מציקות מדי פעם ואיכות הרכבה וחומרים מאוד בינונית. גם הירידה התלולה במחירון די ביטלה את החסכון שניצבר בדלק. מה שכן לרכב לפחות היה ביקוש ביחס לגרסת הבנזין שהחליפה אותה(0 טלפונים) כי בזמנו היה מדובר בשילוב די נדיר.

לא יודע מה מצב השוק של הרנו דיזל היום, מה שכן מההתרשמות הקצרה שלי ברנו פלואנס דיזל של חבר איכות תא הנוסעים עדיין לא מדהימה. בגלל זה הרנו היא סימן שאלה מאוד גדול שאני די מנסה להוריד את אבא שלי ממנו מה גם שהוא בחר באופציה הכי גרועה של יחידת הנעה.

לגבי הקיא סיד EX. היא פורסמה בעסקת 0 ק"מ ב106. סך הכל עיסקה לא רעה. אני מבין שצריכת הדלק תהיה פחות טובה משל הפונטו, אבל בכמה? רוב הנסיעות הן בין עירוניות לא ניתן לצפות לצריכת דלק של 1-14/13?

האם הרכב באמת עם שוק יחסית ער? אני מבין שכול רכב חוטף היום במחירון בטח עם ק"מ כזה אבל יש חוטף ויש חוטף ויש רכב בלי ביקוש שחוטף ורכב עם ביקוש שחוטף.

מה דעתכם על המאזדה ספיריט? האם נכון להשקיע ברכב כזה או שההפסד הכספי יהיה גדול בהרבה?

לגבי הדאסטר הבעיה העיקרית היא הגיר הידני. לאבא שלי אין בעיה עם זה, הפונטו הקודמת הייתה ידנית. מה שכן לאמא שלי יש רשיון רק לאוטומט, ולמרות שיש לה רכב שלה זה נתן קצת יותר גמישות ששני הרכבים בבית אוטומטיים.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

פורסם

קשה לי לחשוב על רכבים עם ביקוש מטורף היום, כל אדם פרטי שמנסה למכור את הרכב שלו נתקל בקושי ונאלץ להוריד במחיר למעט מקרים מאוד ספציפיים.

אני חושב שיש קצת סלט בדגמים שלגביהם אתם מתלבטים.

ראשית אם אין צורך במשפחתית אז כדאי להתרכז בסופר מיני או מיקרוואן.

אחרי הסינון הזה אפשר להתרכז בנסועה הגדולה יחסית של אביך, אפשר לבדוק את הטויוטה יאריס הייבריד, מאזדה 2 גם קיבלה פידבקים טובים במבחני דרכים בנושא צריכת הדלק והונדה ג'אז החדשה בדרך לארץ ואמורה להגיע גם הדגם הברידי.

אם סחירות מדאיגה אותך אז הפיג'ו מניסיון עבר תסבול בתחום הזה לעומת דגמים אחרים, שווה לבצע נסיעת מבחן ולראות אם יש פלוסים אחרים מבחינתכם שיהפכו אותה למשתלמת למרות מוניטין שמירת ערך וסחירות בעייתי.

פורסם

מהנסיון שלי עם פג'ו מאוד קשה לנחש איך דגם ספציפי התקבל בשוק.

ה205 וה206 נהנו דווקא מסחירות מצויינת לדעתי. לעומתם ה207 הייתה נפילה ואפשר להבין גם למה.

אני מסכים שאין שום צורך ביותר מסופר מיני. מה שכן אני מקבל את התחושה שלאבא שלי נהיה קצת משעמם לאחר שני פונטו איבו והוא רוצה קצת יותר פינוק ומרווח.

הצעתי לו להתחיל בסיבוב בין הסוכניות ונסיעות מבחן.

אני חושב שנתמקד בקיא, מאזדה והפג'ו 208.

רציתי רק לקבל מושג על הביקוש של שתי הראשונות ורכבים שנחשבים "סחירים", ועל דעתכם בהאם לאדם עם נסועה כזו שווה להשקיע הרבה כסף(מאזדה ספיריט כדוגמא) או למצוא עסקה משתלמת כמה שיותר בסכום קטן עד כמה שיותר.

פורסם

אכן דגמים מסויימים היו מאוד פופולאריים ומאז דור ה-7 ו-8 המצב פחות טוב.

הקיה בדגם ההאצ'בק נמכרת בכמויות קטנות, רוב המכירות הן של דגם הסטיישן שמגיע ברמת גימור נמוכה יותר לטובת הציים. אני רואה המון פירסומים בכל מיני חברות לסיד האצ'בק עם 0 ק"מ. בדגם הישן הביקוש הגדול הוא דווקא לסטיישן, הנוכחי לא נמכר מספיק זמן וגם לא בכמויות מספיק גדולות כדי לקבל מושג על הסחירות שלו

מאזדה 3 למשל סובלת משוק נוראי בשנים האחרונות, בעיקר לדגמי ה-1.6 יוצאי ליסינג. מצד שני דגמי ה-2 ליטר תמיד נהנו ועדיין נהנים מביקוש עדיף ודיי קשה למצוא רכבים בני 5-6 במצב טוב ושלא החליפו המון ידיים אצל צעירים.

אם נמאס לו מסופר מיני והוא רוצה משהו יותר גדול אבל עדיין חשוב לו שהרכב יהנה מביקוש כמשומש אני מהמר שקטגוריית הג'יפונים הקטנים תזכה לביקוש גדול מאוד בשנים הקרובות. כמובן שזאת רק חשיבה שלי אבל זה הכיוון שהשוק הולך אליו ושמירת הערך של הג'וק למשל מאוד גבוהה.

כאן שווה לנסות ולבדוק מתי יגיע המאזדה CX3 שנראה מעולה, אפשר לבדוק את הפיאט 500X ואולי גם את אופל מוקה.

פורסם (נערך)

רנו מגאן דיזל מביקורות הבנתי שהוא רכב מעולה אני אישית כנראה אקנה אותה או את הפלואנס דיזל אוטומט אבל יש איתן בעיייה אחת וזה נושא הסחירות. ..יש לישראלים ניסיון רע עם הרנו ורובם שמרו לחברה טינה ורק אם בטעות ישמעו על צרפתייה למכירה הם יסובבו את הראש ..ויגידו שצרפתי זה זבל (היום גם חבר אמר לי את זה) אני אישית בעל רנו מגאן דיזל ידני מודל 2007 האמת שהאוטו באמת סובל מבעיות חשמל חלונות וכו. .אבל מבחינת מנוע וגיר אני מבסוט מעל הראש!!.(ידני).אני גם נמצא באותה התלבטות בדיוק כמוךכי אני מפחד ליפול בפח של רנו כי מצד אחד אני יודע שהמנוע מעולה אבל מה שמרתיע אותי זה התיבת הילוכים דו מצמד שלהם אני לא יודע על רמת האמינות שלהם לטווח הרחוק ואיך הם מתמודדים בעיר, בבינעירוני לא חושב שתהיה בעיה איתם .

לגבי הסקודה פביה החדשה זה גם אוטו מעולה קטן וקומפקטי אבל לא יודע אם יגיע לצריכת הדלק של הדיזל. אני גם מתלבט בדיוק כמוך...הרי אף אחד לא רוצה לקנות רכב חדש וליפול בפח בהוצאות טיפולים.

עריכה אחרונה על ידי ramos7626
פורסם

אין כל בעיה עם מגאן/פלואנס דיזל משומשת.

של המיסוי הגבוה על הדיזלים הן הפכו נדירות.

חפש בלוחות ותראה כמה ההיצע דליל.

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

ניקח את המגאן/פלואנס דיזל בחשבון. הבעיה שלי היא עם דגם ה1.6 בנזין. הרכב הזה סובל מביקוש מאוד בעייתי.

מה שכן בסוכנות רנו לא היו רכבי דיזל 0 ק"מ. נבדוק באתרים השונים ובחברות הליסינג כי אני לא רואה כל סיבה להשאיר עוד 15-20K בסוכנות גם אם זה אומר שהרכב ימכר ב15-20K פחות, עדיף שהכסף ישאר בכיס/חשבון הבנק ולא אצל היבואן.

נבדוק גם את הפג'ו 208.

נברר גם אלו עסקאות אפשר לקבל על הדאסטר. יש לו מנוע נכון והבנתי שהוא נוח לנסיעה.

אעדכן.

• תוכן חדש...