Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

השכרת רכב בהונגריה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3945 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב !

אני טס בספטמבר עם החברה לבודפשט ל16 יום .

אנחנו רוצים להשכיר רכב בבודפשט ולעשות את המסלול - הונגריה סלובניה אוסטריה וחזרה להונגריה.

שאלתי היא כזאת . באיזה סגמנט כדאי להתמקד ?

מצד אחד אנחנו רק שניים וגם סופר מיני תפסיק הן מבחינת צריכת דלק והן מבחינת מקום.

מצד שני יהיו נסיעות ארוכות יחסית ולא בא לי כל כך לנהוג במשך 6 שעות ברכב קטן יחסית ...

האם כדאי להשכיר רכב בסגמנט D (כמו גולף למשל...) או שזה סתם בזבוז ? ההפרש בין סופר מיני לגולף הוא 100 יורו בערך לכל התקופה, ללא קשר לצריכת הדלק שכמובן טובה יותר בסופר מיני .

אשמח לטיפים אם מישהו עשה מסלול דומה .

תודה רבה !

פורסם

מאחר ואתה נוסע הרבה, וחלק גדול מהזמן כל הציוד שלכם יהיה ברכב, תבחר ברכב שבו ניתן לאפסן את כל המזוודות והתיקים בתא המטען, סגורים ולא מושכים תשומת לב מבחוץ.

בשביל 100 יורו לכל התקופה, לא הייתי בכלל מהסס.

פורסם (נערך)

למיטב זכרוני גולף הוא סגמנט C, אבל זה תלוי חברה.

נסעתי בשבוע האחרון ברכב מסגמנט C - פיאט 500L - והיה מצויין לזוג (אבל לשבוע, לא 16 יום). לפני כחודשיים קיבלתי באותו סגמנט קקטוס, והיה קצת צפוף ולא נוח, ולעומת זאת לפני 3 שנים 5 ימים בסלובניה עם קליו לא העמידו שום אתגר בעייתי, חוץ ממנוע 75 כ"ס שהיה קצת חלש לטופוגרפיה. בקו התחתון - מדובר בעניין של הגדרות מקומיות וגם קצת מזל. אם הפרש המחיר לא גדול הזמן סגמנט D, אבל שים לב שגם רכב גדול מידי עלול להיות לא נוח בכל מיני סמטאות.

כמובן שהרכב שתזמין יהיה ידני, מקווה שלא מהוה בעיה בשבילך, ולאור היעדים (במיוחד סלובניה) אם אינך מתורגל כדאי לחזור על החומר (במיוחד זינוק עם בלם יד, יש עליות תלולות מאד). הבטחת רכב אוטומטי תגדיל את העלות. בכמה - צריך לבדוק פרטנית בכל חברה וחברה. גם עניין הדיזל לא מובטח, אבל תמיד כדאי לבקש. בשתי הנסיעות האחרונות קיבלתי רכבי דיזל, מה שחסף מאד בעלויות (הן בגלל הקמ"ל והן בגלל מחיר זול משמעותית של הסולר בהשואה לבנזין).

בעניין אחר - שים לב לעניין אגרות הכבישים המהירים - בהונגריה צריך להרשם ולשלם לאחר קבלת הרכב, והמכונית תזוהה ב-LPR. באוסטריה צריך לרכוש את המדבקה בתחנת דלק לפני הכניסה למדינה (כ-10 אירו ל-10 ימים), וגם בסלובניה יש אגרת כבישים גלובלית, בדוק ברשת כיצד היא פועלת.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לדעתי בטיול כזה שנוסעים רצוף כמה שעות ללכת על מיני\סופר מיני זה בעייתי בעיקר מבחינת נוחות, גם באלטו תוכל להכניס את כל המזוודות שלך השאלה אם יהיה לך מספיק נוח ונחמד להמשיך לטייל אחרי 5 שעות נהיגה או שתהיה שבור מהכיסא.

בטיול דומה לפני כמה שנים אני לקחתי ניסן קשקאי שפשוט הייתה נורא נוחה לי ועם קרוז קונטרול, גם אם התוספת לא תהיה קטנה לדעתי חפש רכב ברמה מספיק גבוהה (לכיוון המשפחתיות) שיהיה נוח מספיק גם את מדובר בתוספת משמעותית.

פורסם

תודה על התשובות . קודם כל אין לי שום בעיה עם ידני אני נוהג רק על ידני כבר 11 שנה . דבר שני, בחלק מהאתרים מראים למשל בסגמנט D אאודי איי 3, או רכב דומה, אבל רשום שהאוטו יכול להיות גולף לכן לא ברור כל כך לאיזה סגמנט הרכב שייך . אני חושב באמת שאלך על סגמנט D - בכל זאת אני מעוניין ברכב חזק יחסית שלא יהיה לו מחסור בכוח בעליות .

דבר נוסף , יש לכם המלצות על חברות מסוימות ? האם כדאי להזמין דרך חברה בארץ או בחול (יש לי כמה ימים בבודפשט ככה שמבחינת זמנים אין בעיה) ?

פורסם

צר לי לאכזב אותך. גולף יכול להיות TSI עם הספק 122 כ"ס כמקובל בארץ, אבל סיכוי טוב שיהיה עם מנוע TSI בעל הספק 86 כ"ס. במדינות הרריות כמו סלובניה או אוסטריה זה עלול להיות חלש - ולא תדע עד שתקבל את המפתחות ותבדוק את רשיון הרכב.

ד"א - בטיולים עם אשתי אני מזמין בד"כ מהסגמנט של גולף (את הרכב ששכרתי השבוע הזמנתי לפי C4 כרכב מיצג, אבל זו צרפת), אם נוסף ילד אחד או שניים - המיצג הוא גולף סטיישן, וכאשר יצאתי עם כל המשפחה, דבר שלא קרה כבר כמה שנים, הייתי מזמין לפי הסגמנט של מונדיאו או פאסאט סטיישן.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אתה לא יכול לדעת אם יהיה יותר זול, ברוב המקרים הזמנה של הרגע האחרון תעלה יותר,

אם אתה מתחיל בתוך העיר שווה לך לקחת מסוכנות מתוך העיר מכיוון שזה לא סוכנות פרימיום(כמו שדה"ת או ת.רכבת) אז אתה מוריד מעצמך עמלה.

אבל את ההזמנה אפשר לעשות מראש באינטרנט, הזמנתי באיטליה עם אופרן דרך חברה איטלקית(מג'ורה) גולף וקיבלתי מרצדס A קלאס דיזל ידנית והיה בסדר בסך הכל, בפעם השניה שבאתי להזמין דרכם לצרפת החזיקו אותי 3-4 ימים עם "נחזיר לך וואצ'ר עוד יום-יומיים" ובסוף החזירו לי תשובה שאין וואוצ'ר ושילמתי להרץ יותר כסף כי לא הייתה כבר ברירה(הגיע למצב של יחסית ברגע האחרון)..והם היו בסדר גמור והם הביאו לי ניסאן ג'וק דיזל ידני מאובזר מקצה לקצה(מערכת מולטימדיה מקורית עם מצלמת רוורס וGPS ,בקרת שיוט, בקרת אקלים וכו' וכו').

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

נוקנוק - כמה הערות:

1. עמלת נמל תעופה תשלם גם אם תקח את הרכב בעיר ותחזיר בנמה"ת.

2. לקיחת רכב בסוכנות במרכז עיר יכולה להיות פתרון טוב בעיר קטנה או בינונית, בעיר גדולה ובעקר צפופה יש עדיפות ללקיחת הרכב בשולי העיר, בגלל מניעת הצורך להתחיל בנהיגה בתנאים של מרכז העיר. כאן גם נכנסים לחישוב ניסיונו של השוכר בנהיגה בחו"ל והקושי להגיע לסוכנות בשולי העיר מול הקושי בנהיגה מסוכנות במרכז העיר אל שוליה.

3. הדגם שתקבל ורמת הגימור לא ניתנים לחיזוי, אלה תלויים בהגדרות הקבוצות באותה חברה ומדינה, ברכב הפנוי בשעת ההגעה לסוכנות ובמדיניות השדרוג. היו לי כמה שדרוגים נחמדים (לדוגמא בבלגיה הוזמן גולף סטיישן, ניתן מוקה שלא התאים לצרכים ובסופו של דבר הוחלף לאוקטביה סטיישן מצוידת היטב), ולבני הבכור שלי היה בארה"ב שדרוג עוד יותר יפה - היה מחסור בניסאן טידה, וקיבל שברולט קמאמרו), והיו גם אכזבות, דוגמת קליו בסיסית שקיבלתי בסלובניה כאשר הזמנתי פולו, היתה ברמה בסיסית עם מנוע שהיה חלש מהנדרש בטופוגרפיה של המדינה.

פורסם

בחודש אוקטובר אני טס ל-11 יום לצפון איטליה, בהתחלה שכרתי פיאט פנדה 2 דלתות תמורת 790 ש"ח שחשבתי על תנאי הדרך במיוחד בנסיעה לדולומיטים החלטתי לשדרג את הרכב לגולף או דומה לו.

הגולף עולה 1019 ש"ח , לא כולל ביטוח בסך 366 ש"ח שאותו אעשה בשדה התעופה בורונה אולי אקבל הנחה של הרגע האחרון.

דרך אגב את ההזמנה ביצעתי בסוף אוגוסט והמחירים עולים כל שבוע.

ההזמנה כוללת מס נמל בתשלום ביטוח כמובן.

[TABLE=class: width272nested, width: 552, align: left]

[TR]

[TD=width: 528]מה כולל[/TD]

[TD=width: 24][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=colspan: 2]

• ביטוח תאונות (CDW)
  • ביטוח צד שלישי (TPL)
  • ביטוח גניבה (TP)
  • מס נמל תעופה
  • תשלום עבור שירותי חילוץ והצלה
  • מסים מקומיים
  • דמי מיקום מובחר
  • מס כבישים / מס רישוי ודרכים
  • .קילומטרים ללא הגבלה

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

פורסם

כמה דברים . אני לוקח את הרכב במרכז העיר משום שאנחנו נטייל בבודפשט ללא רכב (אין טעם להשאיר אותו בחניה של המלון ללא שימוש) וכשנחזור מאוסטריה נחזיר אותו בשדה התעופה וישר לטיסה.

לגבי הסגמנט, אני רק מבולבל יותר . שורה תחתונה ? להזמין C או D ? לפי מה שהבנתי אין אפשרות לקבל פרטים על הרכב שאני מזמין , משום מה אופל אסטרה עולה משמעותית פחות מגולף (לא כל כך ברור לי למה) ...

פורסם (נערך)

היום כשיש אפליקציות ניווט לכל אחד בסמארטפון, להכנס עם רכב שכור לתוך עיר מרכזית הפך למשימה פשוטה.

משום מה ספיריאל עושה מזה עניין גדול ובאמת שלא ברור לי למה.

נסעתי עם רכב שכור בערים מרכזיות באירופה ללא כל בעיה.

עריכה אחרונה על ידי eyals05
פורסם

אייל, אני עושה מזה עניין מתוך נסיון. שים לב שההתיחסות שלי היא לערים גדולות, שבהן התנועה סבוכה, החניה קשה ויקרה, יש צורך בריכוז מסימלי בכביש הלא מוכר כך שקשה לקלוט את הוראות הניווט תוך כדי נהיגה, ובמיוחד כאשר מדובר בנהג שניסיונו בנהיגה בחו"ל קטן. תוכנות הניווט מקלות על ההתמצאות אבל לא פותרות את כל הבעיות (ואני מוסיף - צריך גם לדעת להתיחס נכון ל"שגעונות" שלהן, השבוע Nokia Here הצליחה לסבך אותי בעיר קטנה בגלל עבודות בכביש שגרמו חסימה שטרם עודכנה במפה, וגם לווייז שהוא המעודכן ביותר יש השגעונות שלו)

מספיק להזכיר את סיפורי הקנסות מפירנצה, אנשים שטעו בנווט או סתם התרכזו בדרך ולא הבחינו בתמרורים (באיטלקית) ושילמו קנסות בסך מאות אירו.

נכון - גם אני נהגתי בכמה ערים גדולות באירופה, אבל עשיתי זאת רק לאחר שצברתי ניסיון של כמה אלפי ק"מ בדרכים בין עירוניות ובערים יותר קטנות. לא הייתי מתחיל בברלין, פריס או אפילו בריסל. להכנס לערים כאלה כדאי רק לאחר שלמדת להסתדר עם הרמזור הירוק האירופי (הפתוח בשני כיוונים נגדיים), עם סדרי העדיפות של כניסה לצומת וכמובן להכיר את הממדים והתגובה של הרכב שקיבלת לפני 10 דקות בתחנת ההשכרה עם הילוכים ידניים שלא השתמשת בהם 10 שנים.

פורסם

אמממ יש משהו במה שספיירל אומר,

בעיקרון כשהייתי באיטליה היה לי הרבה יותר קשה בהתחלה להבין מה קורה סביבי עד שהסתדרתי על השלטים סביבי הסימונים שטיפה נראים אחרת והעובדה שאתה מרגיש "מלא שלטים שלא אומרים לי כלום" שלוקח זמן להתרגל אליה,

לכן שהגעתי למלון במילאנו דבר ראשון עשיתי סיבוב בעיירות סביב השדה תעופה כדי להרגיל את עצמי לפני הנהיגה הארוכה לאלפים.

ודווקא באותו טיול נהגתי בפירנצה והיה בסדר גמור(לא התלהבתי מהעיר) אבל לא הסתבכתי לנהוג בה.

אבל בצרפת בזכות המסע הראשון הירידה לכביש הייתה קלה משמעותית, ידעתי למה לצפות פחות או יותר ואפילו הופתעתי לטובה מהכבישים והנהגים(לא עוקפים בקו רצוף ונותנים זכות קדימה בכיכר?! זה לא היה באיטליה).

מה שכן במערב אירופה יש מלא מצלמות מהירות שמפרנסות את העיירות ותופסות אותך על מהירות גם אם נסעת 2 קמ"ש מעל המהירות המותרת(שזה דווקא נראה לי פחות קורה במזרח אירופה, רק על בסיס שמועות).

בצרפת דווקא תפסה אותי מצלמת מהירות באחת העיירות(יש להם קטע של מהירות מותרת 90 קמ"ש, שלט שמודיע על 50 ומצלמת מהירות מאחריו) אשר חיות מהן ובאיטליה יצא לי מזל שלא.

אם יצא לך לנהוג קצת באירופה, ההסתגלות תהיה קלה יותר, אם לא, קח בחשבון שבהתחלה יהיה לך קצת הלם תרבותי.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

חברים , מכיוון שבבודפשט נטייל ללא רכב ונשכיר אותו רק ביום האחרון ה"בעיה" היחידה שלי תהיה לצאת מהעיר ובשביל זה יש GPS ככה שיהיה בסדר אני מאמין .

הבנתי מכם שבעצם אי אפשר לדעת איזה רכב אני אקבל לכן חשבתי ללכת על אופל אסטרה (או דומה) שמשום מה זולה יותר מהגולף... לא כל כך מבין למה אבל שיהיה.

אני אעשה סבב טלפונים אחרון לכל החברות בארץ ואזמין את הזולה ביותר .

מבחינת ביטוחים ותוספות, יש משהו נוסף שאתם ממליצים לי לעשות חוץ מהחזר השתתפות עצמית (שזה כדאי מאוד לפי מה שאמרו לי)?

כמובן שGPS אביא מהבית (אני גם עם סלולרי לכל צרה שתהיה)

פורסם

הציעו לי רכב מחברת בוכבינדר . מישהו שמע עליה ? ראיתי כמה תגובות לא מעודדות ...

המחיר מאוד מפתה והרכב יהיה אאודי A3 או במוו סדרה 1 או מרצדס A

• תוכן חדש...