Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התנעת הרכב עם מזגן פועל - הסתייגויות?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3964 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במידה ומדובר על חודשי הקיץ, העמדת הרכב תחת השמש הלוהטת מאדה את הכל כולל פנים הרכב.

במידה ומחנים בחניון תת קרקעי, אולי.

לא מבצע את הפעולות הנ"ל ולא סובל משום ריח. ב 2 רכבים שונים ובאופן כללי בכל רכב כזה או אחר שבו נהגתי.

התופעה אכן ידועה ועלולה לקרות, אבל לא בצרוה קיצונית שבכל נסיעה אני אמור לכבות את המזגן ולהתבשל. לא תודה.

פורסם

אני לא יודע עד כמה זה משפיע או לא, אבל זה באמת כל כך קשה לסובב מתג ולכבות את המזגן לפני שמכבים את המנוע שצריך לעשות מזה סיפור?

בכל מקרה, במערכת בקרת אקלים דיגיטלית לפחות, גם אם מכבים את המנוע עם מזגן דולק, הוא לא יידלק אוטו׳ עם ההתנעה, לפחות לא בקופרה.

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם
המזגן לא מתחיל לעבוד לפני התנעה, רק המפוח.

בדגמים מסויימים גם מפוח לא יעבוד לפני התנעת המנוע.

וכמו שכבר נאמר בשירשור:

אין צורך לכבות את המזגן בסיום הנסיעה.

במכוניות מודרניות (גם מלפני 10-15 שנה) כל אביזרים חשמל הכבדים - מדחס, מפשיר אדים, מגבים, מפוח פנימי, לפעמים גם אורות ורדיו - מתנתקים בזמן הפעלת סטרטר כדי לשחרר עומס מהמצבר ולאפשר מקסימום זרם להתנעה.

פורסם

ידוע שאסור להתניע רכב עם מזגן, שלא לדבר על אורות ואם אפשר אז גם בלי רדיו. הפעולה שלוקחת הכי הרבה מתח מהמצבר היא... ההתנעה דווקא ולא הרדיו, מזגן ואורות כמו שאנשים חושבים.

לכן אני משתדל מאוד מאוד כמובן לכבות מזגן ואורות לפני כיבוי הרכב, לפעם הבאה כמובן. (ועל הדרך מומלץ גם לתת כמה שניות למנוע להתקרר ואז לכבות אם אתם ממש אוהבים את הרכב שלכם)

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם
ידוע שאסור להתניע רכב עם מזגן, שלא לדבר על אורות ואם אפשר אז גם בלי רדיו. הפעולה שלוקחת הכי הרבה מתח מהמצבר היא... ההתנעה דווקא ולא הרדיו, מזגן ואורות כמו שאנשים חושבים.

לכן אני משתדל מאוד מאוד כמובן לכבות מזגן ואורות לפני כיבוי הרכב, לפעם הבאה כמובן. (ועל הדרך מומלץ גם לתת כמה שניות למנוע להתקרר ואז לכבות אם אתם ממש אוהבים את הרכב שלכם)

ברכבים חדשים בחלקם לפחות, ישנה משאבה חשמלית עבור קירור הטורבו ומים וכו', למשל בפורד, לאחר הכיבוי לא משנה אם תעמוד חצי דקה או דקה או כמה שניות, לאחר הכיבוי הוונטה נכנסת לעבוד, כל העניין של קירור הטורבו והמנוע ממשיך לעבוד.

לאחר ההתנעה כמה שניות ושומעים את כניסת המדחס לעבוד אם מתניעים עם המזגן, אלו באמת המלצות מעניינות והזויות בחלק מהמקרים שיש כאן.

פורסם
יש צורך לכבות את המזגן לפני דימום המנוע כדי שהקלאץ׳ של המדחס ישתחרר ולא ישאר תפוס וכך הבלאי שלו יהיה נמוך יותר.

ברגע שכיבית את המנוע - הורדת פיקוד חשמלי מהקלאץ' של המדחס. כלומר הוא לא ישאר משולב.

שמתי לב בסיטרואן המפוח נכנס כמה שניות אחרי התנעה, גם אם המזגן היה דלוק. כלומר האוטו מכבה הכל לבד.

אצלי בסיטרואן מפוח מתחיל לעבוד מיד עם התנעה אבל מדחס משתלב אחרי כמה שניות.

בכל מקרה בזמן הפעלת סטרטר הכל כבוי.

כמו שכתבתי מקודם, מערכת חשמל בפיז'ו/סיורואנים "חכמה" ובכלל לא מאפשרת להפעיל צרכנים כבדים כמו מפוח פנימי, מפשיר אדים וכמובן מדחס בזמן שמנוע לא פועל.

היא גם יודעת להכנס למצב sleep אחרי כ 20 דקות ומכבה יזום אורות ותאורת פנים גם אם השארת אותם דלוקים. כדי לא לגמור את המצבר.

אני מניח שזה קיים בעוד מכוניות מודרניות.

פורסם

לא לא. כשמתניעים עם מזגן דלוק לא קורה כלום איזה 7-8 שניות ורק אז המפוח מתחיל להזרים את האויר בצורה הדרגתית. זה נורא מלחיץ כי נראה שמשהו לא בסדר.

פורסם

גם לא שותים מים אחרי אבטיח....

אין שום סיבה לכבות מזגן לפני כיבוי/הדלקה. הרכב עובד אצלכם ולא אתם אצלו והטכנולוגיה מטפלת בזה.

אם זה לא מקולקל- אל תתקן את זה.

פורסם

בדיוק. נוסעים עם המזגן, מגיעים ליעד? אפשר להמתין מספר שניות ולכבות את הרכב. זהו.

בזה זה נגמר, אתם רציניים בלכבות מזגן 5 דקות לפניי נסיעה, לעשות סלטות ברכב או להתחיל לשבור את הראש בבוקר עם מתגים שונים רק כדי להתניע?

לא תדוה, יש לי מצבר של 80A שדואג להתנעה מעולה בכל בוקר עם מזגן בפול בו בזמנית פותח את כל החלונות והסאן רוף לאוורור והמערכת מולטימדיה עולה לאוויר ובמקביל טוען את הסמארטפון.

תתפלאו, הכל עובד. (ציניות מן הסתם, ברור שהכל יעבוד).

פורסם
ברכבים חדשים בחלקם לפחות, ישנה משאבה חשמלית עבור קירור הטורבו ומים וכו', למשל בפורד, לאחר הכיבוי לא משנה אם תעמוד חצי דקה או דקה או כמה שניות, לאחר הכיבוי הוונטה נכנסת לעבוד, כל העניין של קירור הטורבו והמנוע ממשיך לעבוד.

הוונטה קיימת בכל רכב מתחת ל-30, זה שהוונטה עובדת זה יפה אבל כל המטרה של לחכות כמה דקות נועדה בעיקר כדי לתת לשמן להתקרר קצת ואז לשוב לקרטר ל"מנוחה", למנוע הצטברות שמן במעברים, ולתת גם למכללים הפנימיים להתקרר טיפה. הוונטה עושה זאת חלקית בלבד!

למיטב ידיעתי עוד לא המציאו שמן שחוזר תוך דקה למיכל בלי להשאיר שאריות בדרך :lol:

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם

חדש? אני מכיר את המערכת כבר מימי הפיאט 127 מודל 1973. לא קודם כיון שהרכב לפניו היה קירור אויר (פרינץ 4) ולפני כן מניפת רדיאטור שהופעלה על ידי רצועה וגלגלות (פיאט 600).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...