Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4017 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שרשור עם תפיסה מצויינת של המובן מאליו :)

אין מה לבכות על המחירים בארץ, תודה לאל שיש לנו את האופציה של הזמנת דברים מחו"ל.

תודה לממציא האיביי.

אל תדאג, מדינת ישראל שמעה את הברכות שלך וכבר עובדת על הפלת הדואר כדי שלא תוכל להזמין דבר מחו"ל.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אבא שלי מזמין לבנות של בת זוג שלו עדשות יומיות בגרושים מאיביי !

כבר שנה חוסכים המון כסף

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

פורסם

מקלדות גיימינג מכאניות - מתחיל מ380 ש"ח בKSP, בדילאקסטרים 150 ש"ח למקלדת מכאנית מוארת.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
אנחנו המדינה היחידה בעולם עם עלויות אחזקת עסק?

להערכתי אנחנו המדינה היחידה שעלויות התחזוקה של עסק ממוצע בה, הן עלויות מטורפות ביחס להכנסה הממוצעת וכמות האנשים שעוברת בעסק כל יום.

כשפלוני קונה מוצר ב 50 שח ומוכר אותו ב 150 ש"ח, על ה 100 שח רווח הוא ישלם מע"מ, ביטוח לאומי ומס הכנסה (כאשר הם ביחד מהווים בהערכה גסה כ 50%: יש לנו 18% מע"מ, כ 13% ביטוח לאומי [ממוצע] ועוד 15% [ממוצע] לפחות מס הכנסה - ועוד לא דיברנו על שכירות, חשמל, נזקים, שיפוצים, ארנונה, שילוט, פרסום, עובדים וכד' שהם אומנם "הוצאה מוכרת" בחלקם וזה מנוכה מהרווח של החנות, אבל המספרים מדברים בעד עצמם). כאשר מדברים על שכר של מעל 15K בחודש, המספרים הללו עוד עולים.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
זה נכון רק בחלק מהמקרים. פורום הצרכנות בתפוז מלא בעדויות של אנשים על חנויות שמתנערות מהאחריות שלהן על המוצר שהן מכרו בכל מיני תירוצים. גם אני נתקלתי יותר מידי פעמים בתופעה הבזוייה הזו.

בכל מקום יש פאקים.

כשעשיתי רילוקיישן לארה"ב ולאירופה (אנגליה וגרמניה) נתקלתי גם בשירות דפוק הרבה יותר מהארץ.

בארץ, כשהיתה לי בעיה במוצר שרכשתי, היה לי חנות לפנות אליה, ולא פניתי לאיזה סיני מתוסבך שלא עונה למיילים, אחרי שתוך שבוע 2 הטלפונים הניידים שקניתי התפגרו.

אולי זה מזל, בכמעט כל המקרים שהיתה לי בעיה, היא תוקנה. אם לא - המכשיר הוחלף.

אז אם אתם חוסכים סכום משמעותי וגדול מאוד - תקנו בחו"ל.

אם ההפרש הוא קטן - תעודדו את הצמיחה בארץ ותפרנסו את בעלי העסקים.

פורסם
להערכתי אנחנו המדינה היחידה שעלויות התחזוקה של עסק ממוצע בה, הן עלויות מטורפות ביחס להכנסה הממוצעת וכמות האנשים שעוברת בעסק כל יום.

כשפלוני קונה מוצר ב 50 שח ומוכר אותו ב 150 ש"ח, על ה 100 שח רווח הוא ישלם מע"מ, ביטוח לאומי ומס הכנסה (כאשר הם ביחד מהווים בהערכה גסה כ 50%: יש לנו 18% מע"מ, כ 13% ביטוח לאומי [ממוצע] ועוד 15% [ממוצע] לפחות מס הכנסה - ועוד לא דיברנו על שכירות, חשמל, נזקים, שיפוצים, ארנונה, שילוט, פרסום, עובדים וכד' שהם אומנם "הוצאה מוכרת" בחלקם וזה מנוכה מהרווח של החנות, אבל המספרים מדברים בעד עצמם). כאשר מדברים על שכר של מעל 15K בחודש, המספרים הללו עוד עולים.

איציק

שכחת גם את עלות המימון.

כשאני מזמין סחורה מסין אני משתם בהזמנה. יש חודש עד שזה יוצא, בין חודש לחודש וחצי בים, כשבונ שחרור ואחר כץ אם אקבל תשלום בשוטף 90 זה מעולה. תעשה חשבון ותראה מימון של יותר מחצי שנה שזה אומר שאני צריך להשכיב פיו ממה שאני מוכר בחודש ולממן מלאי של פי 3 ממה שאני מחזיק בפועל.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
בכל מקום יש פאקים.

כשעשיתי רילוקיישן לארה"ב ולאירופה (אנגליה וגרמניה) נתקלתי גם בשירות דפוק הרבה יותר מהארץ.

בארץ, כשהיתה לי בעיה במוצר שרכשתי, היה לי חנות לפנות אליה, ולא פניתי לאיזה סיני מתוסבך שלא עונה למיילים, אחרי שתוך שבוע 2 הטלפונים הניידים שקניתי התפגרו.

אולי זה מזל, בכמעט כל המקרים שהיתה לי בעיה, היא תוקנה. אם לא - המכשיר הוחלף.

אני בארה"ב, בזמן המצומצם שאני פה הבנתי ששירות לקוחות בארץ לא יגיע לשירות האמריקאי גם עוד 2 דורות.. יש לי כ"כ הרבה סיפורים שאני הייתי בהלם שהם נותנים כזו רמה של שירות גבוהה שעמוס יכעס עליי:)

פורסם

ישראל עדיין שוק חופשי.

אם אתם חושבים שיבואן מפקיע מחירים ו"חזיר", תחשבו שוב. נעשה תרגיל מחשבתי: בואו נניח לרגע שהוא אכן חזיר ולוקח לעצמו פער תיווך ורווח בלתי סביר. יופי לו!

רגע, אם הוא יכול לעשות את זה, אז מישהו אחר (כולל אתם) יכול לעשות כמוהו: לייבא את אותם מוצרים, באותה עלות, ולגבות רווח "חזירי" קצת פחות, ולחטוף את כל השוק.

אם זה לא קורה, מה ההסבר לכך שהחזירים יכולים להמשיך להיות חזירים? ההסבר שלי הוא שכדי למכור ולהתקיים בשוק הישראלי אכן נדרש פער תיווך גדול (מהסיבות שפורטו קודם).

כמובן, אני מדבר על כלל השוק. במקרים בהם ליבואן בלעדיות, התנאים משתנים, והחזירות אכן יכולה להיות חזירות. בנעורי עבדתי בתפקיד זוטר (נהג) אצל יבואן אחד שהיה לו למסכן לקוח אחד, משרד ממשלתי מסויים. וכך, כמעט בלי הוצאות, היבואן הזה גרף רווח אדיר, שמאוד עיצבן אותי (הרי בסוף, אנחנו מממנים אותו).

:turn-l:
פורסם

לגבי השוק החופשי לא בדיוק.

בתור דוגמה, חלק מיבואני טלוויזיות יד שניה נאלצים להסיר מספרים סידוריים ממוצרים שהם מיבאים. היצרן נתן בלעדיות ליבואן מסוים והם כמובן עושים יד אחת לחסום יבוא צד ג' דרך יד נוספת.

פורסם (נערך)

זה מה שהתחלתי לעשות. אני בודק את ההפרשים ומשתדל לפנות לעסקים מקומיים. מצד שני, אם זו רשת - שיקפצו לי.

הבעיה מתחילה כשמחפשים משהו מסויים ומגלים שההיצע בארץ למעשה מאוד מאוד מצומצם כמעט בכל תחום או שמוכרים לך סחורה סוג ב במחירי פרימיום, כאשר אתה יכול לקנות משהו ברמה יותר טובה ואפילו לא לשלם יותר.

עריכה אחרונה על ידי Keyser

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.

• תוכן חדש...