Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4022 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לגבי עורך הדין - הכרתי מישהו כזה ששינה מסלול לרפואה (רק שהוא לא נזקק להונגריה אלא למד בפקולטה ישראלית מכובדת). הכרתי גם טייסים או קצינים שהאריכו קבע גם מעבר לתפקיד מ"פ או בוגרי תארים שניים ואפילו בעלי תואר שלישי במדעים אלה ואחרים שעברו למסלולים אקדמיים ארוכים כמו רפואה או מסלולי תואר שני נוספים למיניהם, בסופו של דבר כולם היו מרוצים למרות ההסבה בגיל מבוגר יחסית. השיאים הם בוגרי משפטים בגיל 60 פלוס, ומשהו שלא קשור אבל בכל זאת מדהים - חבר של אבא שלי שהחל לימודים אקדמיים כאשר יצא לפנסיה, והשלים תואר שלישי.

לגבי משפטים ורפואה :בדרך כלל המסלול הפוך - רופאים שמגלים שהכסף נמצא בעולם המשפטים ועוברים אליו. ויש בחיפה מסלול משותף לטכניון ולאוניברסיטה - לימודים משולבים של רפואה ומשפטים, סה"כ 10 שנים (נדמה לי שלא כולל הסטאג').

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

מצטער לא קראתי את כל השירשור.

פותח השירשור, העבודה שאתה מדבר עליה היא עבודה זמנית או עבודה במקצוע? אם זה עבודה במקצוע, עזוב אותך מכל התארים ופשוט תמשיך לצבור ניסיון.

בתור הנדסאי אני אענה לך על כמה שאלות:

הייתי בעשרות רעיונות עבודה - אף פעם לא באמת שאלו אותי האם יש תואר ואם כן שאלו אז זה בעיקר אחרי ששאלו האם יש לי ניסיון. מסקנה - ניסיון יותר חשוב מכל תואר אחר.

הייתי בעשרות רעיונות עבודה - אף פעם לא אמרו לי "מצטערים לא תוכל לנהל צוות כי יש לך רק הנסדאי". "מצטערים השכר שאתה מבקש לא מתאים להנסדאי, רק למהנדס". מסקנה - תפקיד ושכר לא באמת תלויים בתעודה זו או אחרת. אדם שלא יודע לנהל, לא מסודר, לא מתחבר טוב לאנשים - לא יהיה ראש צוות לא משנה כמה תארים הוא יעשה (או שכן, אבל זו תיהיה החלטה שגויה של המנהל שעומד מעליו ולא בגלל שיש לו תואר).

כמה וכמה אנשים עם תואר מהדנס באו אלי וביקשו טיפים למצוא עבודה. מסקנה תואר לא נותן לך אוטומטית עבודה + דירה + תנאים + רכב + בחורה. אל תצפה לסיים תואר, לצאת מדלתות הטכניון ויפלו לרגליך כל המנהלים של החברות הגדולות שירצו שתעבוד אצלהם בשכר של 40+ בתור ראש צוות מו"פ.

מה שאני מנסה להגיד שכל הגישות של "בלי תואר אתה לא שווה" "השכר תלוי בתואר" "התפקיד תלוי בתואר" הם חרטא. כן כנראה אני לא הולך לעבוד באינטל בזמן הקרוב אבל אני גם לא רוצה, טוב לי במקום שאני נמצא בו. אני גם לא רוצה להיות ראש צוות, כי אני טוב במה שאני עושה ואני רוצה להמשיך להתפתח בתחום הזה.

הדבר היחיד שחשוב זה ניסיון. אפשר למצוא עבודה בלי תואר, עם תואר הנסדאי או עם תואר מהנדס. עם תואר מהנדס זה כנראה יהיה קל יותר. עד כמה לא יודע. אבל לא בטוח שהייתי מוותר עכשיו על 5 שנות ניסיון (ומשכורת) והולך ללמוד חשבון אינפיניטסימלי ואינטגרלי במקום.

תחליט מה אתה רוצה בחיים. אתה רוצה לעבוד בגוגל? כנראה שצטרך תואר אלה אם אתה ממש טוב ויש לך כישורים חברתיים שיאפשרו לך למשוך תשומת לב אליך. אתה רוצה להיות ראש צוות? עדיף שתלמד ניהול, תקשורת עם אנשים ולא אינפי (או שתתמודד עם העובדה שלא כולם בנויים להיות מנהלים וראשי צוותים, כי זה דורש תנאים מסויימים כמו עבודה תחת לחץ ואחראיות רבה).

רק קח בחשבון שיש בחוץ הרבה מאוד אנשים שאין להם תואר ואין להם עבודה, שיש להם הנדסאי ואין להם עבודה ושיש להם מהנדס ואין להם עבודה. תואר איננו מפתח שפותח בפניך כל דלת שתרצה.

בכל מקרה תשתמש בשיקול דעת, זכור שיש בחוץ אנשים עם תארים ובלי עבודה ואנשים בלי תארים ועם עבודה, ככה שניסיון של אדם ספציפי איננו מעיד עליך. יש אנשים שיודעים לרוץ אחרי מה שהם רוצים גם אחרי שאומרים להם "לא" ויש כאלה שמתקפלים ישר. זה ממש לא קשור להאם יש לך תואר אם לו. כששאלו אותי לגבי חיפוש עבודה אמרתי שישלחו קורות חיים לכל מקום אפשרי והם שאלו אותי "גם לכאלה שיש בהם דרישה לתואר?!" עניתי "כן" והם ענו לי "אבל אין לי תואר". אדם כזה ימשיך לחפש תרוצים ולא עבודה. אני דרך הגב מצאתי את העבודה הראשונה שלי אחרי שפשוט שלחתי קורות חיים לכל מקום אפשרי גם כאלו שדרשו "טכניון 90+". מצד שני העבודה שלי היא גם התחביב שלי ככה שכאשר הגעתי לרעיון עבודה, היה לי קרוב ל 5 שנים של "ניסיון" בכל מיני פרוייקטים שכתבתי לבד.

עריכה: אני מדבר על תחום מאוד ספציפי ולא מוכן לקחת אחראיות על מה שהולך בתחומים אחרים. התחום שלי הוא פיתוח תוכנה. ציינת שאתה לא רוצה לומר איזה מקצוע אתה רוצה ללמוד, לכן אני מציין שהניסיון שאני צברתי בחיים רלוונטי לגבי ולגבי פיתוח תוכנה. אני כן חושב שיש מקצועות שבהן תואר הוא הכרחי. תפעיל שיקול לדעת האם המידע שכתבתי פה רלוונטי כלפיך או לא.

בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי raiden
פורסם (נערך)

אקדים ואומר ריידן, אין לי קמצוץ של זלזול בך - להיפך, אתה נשמע כמו אדם רציני.

א-מה-מה, הדברים שלך מפוצצים בהסקת מסקנות שגויות, אני לא מדבר על דעה אני מדבר על לוגיקה בסיסית. אתה מסיק ממקרים פרטניים על הכלל, ולא רק שזה לא מחזיק מים - מדובר בדיסאינפורמציה שעלולה לבלבל אדם שקצת פחות בקיא בתחום (כי הם מנוסחים נהדר).

ואסביר:

פותח השירשור, העבודה שאתה מדבר עליה היא עבודה זמנית או עבודה במקצוע? אם זה עבודה במקצוע, עזוב אותך מכל התארים ופשוט תמשיך לצבור ניסיון.

כבר לא נכון, מה הקשר בכלל? אם אתה עובד כרגע בSV ורוצה להמשיך לchip design, בלי תואר בהנדסת חשמל זה קשה עד בלתי אפשרי. אם אתה מתכנת JAVA שרוצה להשאר בתחום הזה לנצח ייתכן שאתה יכול לוותר על תואר. זה סופר סובייקטיבי אבל אתה בכל זאת מכליל, חבל.

בתואר הנדסאי אני אענה לך על כמה שאלות:

הייתי בעשרות רעיונות עבודה - אף פעם לא באמת שאלו אותי האם יש תואר ואם כן שאלו אז זה בעיקר אחרי ששאלו האם יש לי ניסיון. מסקנה - ניסיון יותר חשוב מכל תואר אחר.

ממש לא נכון, מהסיבה הפשוטה: בלי תואר, יש מאות משרות שמראש חסומות עבורך - לפחות כל עוד אין לך אדם פנימי שיכניס אותך (המלצה אישית לעיתים תשבור השכלה, אני בימים אלו עוזר לחבר פורום אחר לנסות להכנס למשרת מהנדס). המסקנה שלך מופרכת, אתה מזניח תנאי התחלה ואז מסיק דברים.

הייתי בעשרות רעיונות עבודה - אף פעם לא אמרו לי "מצטערים לא תוכל לנהל צוות כי יש לך רק הנסדאי". "מצטערים השכר שאתה מבקש לא מתאים להנסדאי, רק למהנדס". מסקנה - תפקיד ושכר לא באמת תלויים בתעודה זו או אחרת. אדם שלא יודע לנהל, לא מסודר, לא מתחבר טוב לאנשים - לא יהיה ראש צוות לא משנה כמה תארים הוא יעשה (או שכן, אבל זו תיהיה החלטה שגויה של המנהל שעומד מעליו ולא בגלל שיש לו תואר).

מסכים בנוגע לניהול, לא מסכים בנוגע לשכר. זה לא קשור לדעה אישית זה קשור לנתונים יבשים, תבדוק שכר ממוצע של הנדסאי ושל מהנדס ותגלה. לומר ששכר לא תלוי בתעודה זה מגוחך - בהרבה חברות יש מדרגות הדוקות לשכר. בכלליות משרת מהנדס ומשרת הנדסאי מגיעות עם תנאים שונים. לעיתים, יגיע הנדסאי מספיק מוכשר/מרשים שיתקבל למשרת מהנדס ותנאיו יהיו בהתאם, אבל זה ממש לא הכלל.

כמה וכמה אנשים עם תואר מהדנס באו אלי וביקשו טיפים למצוא עבודה. מסקנה תואר לא נותן לך אוטומטית עבודה + דירה + תנאים + רכב + בחורה. אל תצפה לסיים תואר, לצאת מדלתות הטכניון ויפלו לרגליך כל המנהלים של החברות הגדולות שירצו שתעבוד אצלהם בשכר של 40+ בתור ראש צוות מו"פ.

כאן רואים שלא קראת את השרשור, היו לכך כבר התייחסויות לפני כן.

אבל בגדול - אם אתה מסיים תואר מאוניברסיטה נחשבת עם ממוצע טוב, יהיו לך הרבה הצעות. אם הממוצע גבוה אז ירדפו אחריך. מדבר מנסיון שלי ושל הרבה חברים חזקים, אני לא מפריח סיסמאות באויר.

מה שאני מנסה להגיד שכל הגישות של "בלי תואר אתה לא שווה" "השכר תלוי בתואר" "התפקיד תלוי בתואר" הם חרטא. כן כנראה אני לא הולך לעבוד באינטל בזמן הקרוב אבל אני גם לא רוצה, טוב לי במקום שאני נמצא בו. אני גם לא רוצה להיות ראש צוות, כי אני טוב במה שאני עושה ואני רוצה להמשיך להתפתח בתחום הזה.

הדבר היחיד שחשוב זה ניסיון. אפשר למצוא עבודה בלי תואר, עם תואר הנסדאי או עם תואר מהנדס. עם תואר מהנדס זה כנראה יהיה קל יותר. עד כמה לא יודע. אבל לא בטוח שהייתי מוותר עכשיו על 5 שנות ניסיון (ומשכורת) והולך ללמוד חשבון אינפיניטסימלי ואינטגרלי במקום.

יש כאן הרבה דיסאינפורמציה מרוכזת.

קודם כל אדם שווה בלי קשר לתואר, אבל אני מניח שאתה מתכוון לזה במישור הכלכלי.

"השכר/תפקיד תלוי בתואר זה חרטא" - לא יודע איך הגעת למסקנות האלו, הן הנתונים בשטח והן סתם היכרות עם כל חברה נורמלית יציגו נתונים שונים. שוב, אין כאן עניין של דעה אלא של סטטיסטיקה. מספרים לא משקרים.

זה שאתה לא עובד באינטל ולא רוצה - זכותך לגמרי. הנקודה היא מה קורה כאשר אתה כן רוצה, ואז אתה מגלה שהחוסר בתעודה עלול להשפיע על האפשרויות. לצורך העניין משתמע מדבריך שאתה לא תעבוד באינטל מכיוון שהחוסר בתעודה יקשה על הכניסה (גם אם היית רוצה) - וזו בדיוק הנקודה, הנושא הזה מגביל אותך (וייתכן מאוד שבמצב שלך, היות וזה לא מעניין אותך, ההגבלה היא וירטואלית ולא חשובה בכלל), זה כמובן עומד בסתירה מוחלטת לדברים מתחילת הפסקה שלך (התפקיד תלוי בתואר זה חרטא - עובדה שלא).

"הדבר היחיד שחשוב זה נסיון" גם סותר את הנ"ל, וגם פשוט לא נכון. אתה יכול להיות עם כמה נסיון שבא לך, בלי תואר מהנדס ובלי ממליץ פנימי (התייחסתי לזה בהתחלה) אתה כנראה לא תכנס לאינטל, ובטח שלא לאמזון/אפל/גוגל/מייקרוסופט וכו'.

בהמשך הדברים אתה די חוזר על הנ"ל, אז אמנע מלהתייחס.

השורה התחתונה: אתה לא חייב תואר בשביל להצליח בחיים, אבל כשאתה מוותר על תואר אתה מוותר מראש על חלקים נרחבים מהאפשרויות שלך. יש כאלו שזה מתאים להם, יש כאלו שלא. החבר הכי טוב שלי חסר השכלה פורמלית והוא אדם חריף ביותר, אז בשביל להכנס למקום העבודה שלו הוא היה בהתחלה קונטרקטור אבל עכשיו הוא עובד מן המניין ויש לו שכר אחלה ואופציות וכו'. למרות שהוא סופר חריף ומאוד מאוד מוערך הוא ממוקם מתחת למדרגת השכר שלי (ויש לו פור של 5-6 שנות נסיון עלי). אני יודע שאותו אדם עם תואר היה מרוויח עכשיו יותר (יש לי חברים אחרים כאלו) - למרות שהנסיון שלהם נחות.

שים לב שאני לא מדבר על האם זה צודק או לא, אלא על האם זה המצב בשטח.

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

oryo

אשמח לענות לך

כבר לא נכון, מה הקשר בכלל? אם אתה עובד כרגע בSV ורוצה להמשיך לchip design, בלי תואר בהנדסת חשמל זה קשה עד בלתי אפשרי. אם אתה מתכנת JAVA שרוצה להשאר בתחום הזה לנצח ייתכן שאתה יכול לוותר על תואר. זה סופר סובייקטיבי אבל אתה בכל זאת מכליל, חבל.

הבנת אותי לא נכון. כששאלתי את פותח הדיון האם הוא "עובד במקצוע" הכוונה הייתה האם הוא עובד באותו מקצוע אותו הוא מעוניין ללמוד. מבחינתי כל עבודה שהיא לא במקצוע היא עבודה זמנית גם אם אתה ראש צוות בגוגל אבל רוצה ללמוד עריכת דין.

ממש לא נכון, מהסיבה הפשוטה: בלי תואר, יש מאות משרות שמראש חסומות עבורך - לפחות כל עוד אין לך אדם פנימי שיכניס אותך (המלצה אישית לעיתים תשבור השכלה, אני בימים אלו עוזר לחבר פורום אחר לנסות להכנס למשרת מהנדס). המסקנה שלך מופרכת, אתה מזניח תנאי התחלה ואז מסיק דברים.

לא אכפת לי אם יש 10, 100 או 1000 משרות חסומות בפני, כל עוד יש את אותה אחת שאני רוצה שהיא פנויה. ציינתי בהודעה שלי שאם הייתי רוצה לעבוד באינטל או גוגל כנראה שכן, הייתי הולך ללמוד לתואר מהנדס (או לחפש אדם מבפנים), אבל אני מרוצה במקום שלי ואוהב את מה שאני עושה. בגלל פותח השירשור צריך להחליט מה הוא רוצה. אם הוא לא מוכן לוותר על חברה גדולה ואין לו מכרים בפנים, אז כנראה כן, עדיף לו ללכת ללמד. אם הוא מוכן לאכול חרא שנה-שנה וחצי, לצבור ניסיון ולעבור למקום אחר, לא בטוח שכדי להשקיע 5 שנים בלימודים.

מסכים בנוגע לניהול, לא מסכים בנוגע לשכר. זה לא קשור לדעה אישית זה קשור לנתונים יבשים, תבדוק שכר ממוצע של הנדסאי ושל מהנדס ותגלה. לומר ששכר לא תלוי בתעודה זה מגוחך - בהרבה חברות יש מדרגות הדוקות לשכר. בכלליות משרת מהנדס ומשרת הנדסאי מגיעות עם תנאים שונים. לעיתים, יגיע הנדסאי מספיק מוכשר/מרשים שיתקבל למשרת מהנדס ותנאיו יהיו בהתאם, אבל זה ממש לא הכלל.

חוזר בי לגבי שכר. לא יצא לי לעבוד במקומום עבודה גדולים, ואולי באמת יש שם מדרגות שכר. רק בבקשה על תגיד לי שמידע שלך מגיע מ alljobs או משו כזה.

כאן רואים שלא קראת את השרשור, היו לכך כבר התייחסויות לפני כן.

אבל בגדול - אם אתה מסיים תואר מאוניברסיטה נחשבת עם ממוצע טוב, יהיו לך הרבה הצעות. אם הממוצע גבוה אז ירדפו אחריך. מדבר מנסיון שלי ושל הרבה חברים חזקים, אני לא מפריח סיסמאות באויר.

ציינתי בההתחלה שלא קראתי את השירשור, אין צורך לציין את זה שוב :)

חוזר בי גם במקרה הזה. יתכן ואני טועה.

אני לא אצטט את שתי הפיסקאות האחרונות שלך, אבל אנסה להתחייס אליהם.

נתונים סטטיסטיים - הם סך הכל סטטיסטיקה. ציינתי כבר שכל ניסיון וכל אדם הוא מקרה פרטי וזה נורא תלוי באישיות של האדם. יש אנשים מוכשרים בעלי תואר שאין להם עבודה פשוט כי הם לא יודעים להגיד מה הם שווים, כמו שיש "חצופים" שיודעים להשיג הכל בחיים בלי תארים.

כשאני עמדתי בהחלטה האם ללכת ללמוד למהנדס (כי אתה לא באמת יכול להשלים הנסדאי למהנדס, מקסימום נותנים פטור של חודש ראשון באלגברה) שאלתי את עצמי מה אני רוצה. לעבוד באינטל? לצאת לעבודה בגיל 30 בלי ניסיון עם לחץ של להקים משפחה ולחפש מקום מגורים?

החלטתי שאני מעדיף לחפש עבודה, אפילו בשכר מצחיק (ביחס למקצוע שלי כמובן), בשביל לקבל ניסיון ולהמשיך להתקדם.

נכון וייתרתי על עבודה באינטל וגוגל ומייקרוסופט. אבל אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. זה לא שאם אתה הולך ללמוד אתה לא מוותר על כלום בחיים. כל בחירה שאתה מקבל בחיים אתה מוותר על משהוא אחר. אנשים באים להתעייץ בשביל לקבל דעות וניסיון של אנשים אחרים. אני ממש לא מצפה מפותח הדיון לקום ולומר "אופה! ראדיין לא למד ונראה שהסתדר בחיים, אני אעשה כמוהו" ממש ממש לא. אני רק מציג דעה אלטרנטיבית מהניסיון האישי השלי ומהמקצוע שלי, כמו שאתה הצגת את הניסיון שלך ושל חברים שלך, ומגיבים אחרים הציגו את שלהם. ממש לא בא להפריך פו מיתוסים. הגזמתי במקומום מסויימים בתגובה שלי, ואני מודה לך שטרחת לקרוא ולהשב את תשומת ליבי אליהם, ואני חוזר בי. כל שאר הדברים שאמרתי מתחייסים לניסיון שאני צברתי בחיים.

פותח הדיון יקרא, ישקול ויחליט מה הוא רוצה.

וד"א - הנדסאי לא שווה כלום. מאט מאוד אנשים מכירים את התואר הזה. התואר הזה מוכר רק בארץ בתור P.E. - Practical Engineer. הוא לא נותן שום פטור בניסיון להשלמה להנדס. המקסימום שהוא נותן זה ניסיון יותר פרקטי. לאדם שסגור שהוא רוצה ללמוד ומתלבט בין הנסדאי למהנדס הייתי ממליץ ללכת ללמוד למהנדס.

פורסם

גם אני למדתי הנדסאי תכנה בזבוז של שנתיים פשוט חבל לך ישר להנדסה. מזל שלמדתי בעצמי את מה שאני עוסק כיום SEO וניהול תשואה.

נרשמתי שוב ללימודים לתואר ראשון במסלול של אנשים עובדים מתחיל עוד כמה חודשים. אני תכף בין 34 נשוי פלוס 1.

פורסם

(בתגובה לאל הברק: )

כמובן שהמידע שלי לא מסתמך על ALLJOBS, רשמתי באחת ההודעות שזה מידע מגוף ראשון/שני (יענו: אני יודע אישית, או יודע דרך חבר קרוב)

מסכים עם ההודעה השניה שלך כמעט מילה במילה.

שמח מאוד לשמוע שאתה מבסוט, ונשמע שההחלטה שלך היתה שקולה וכנראה מתאימה לצרכים/רצונות שלך.

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

תודה חברים, הדעות ותובנות שלכם עוזרים לי מאוד בחשיבה הכוללת.

לא ציינתי את התואר הספציפי שאליו אני מכוון משום שיש 2 כאלה שאני אסגר על אחד מהם במהלך המכינה.

בנוגע לכסף, אני לא מתכנן לעבוד במכינה ובשנה הראשונה.

הסיבה שלא התחלתי ללמוד עד היום היא העובדה שמיד לאחר הצבא התקבלתי לעבודה מצויינת בחברה גדולה שהכניסה יפה בהשוואה לגיל הצעיר, התקדמתי יפה וגם למדתי המון. אני לא מתחרט על זה, כשאני מסתכל בדיעבד - חסכתי סכום יפה שמאפשר לי ללמוד בשקט בשנים הראשונות...

שמח שפתחתי את הדיון הזה, קיבלתי גם כדור הרגעה בנוגע לגיל :wink:

You may kiss the bride.

בא לשאול על חשבון בנק, יצא נשוי. קארספורום.

פורסם

Oryo, סורי לא מסכים איתך על חלק מהדברים.

היום בשוק אדם עם ניסיון איכותי וממוצע לא משהו (מהחברות והאנשים שאני מסתובב סביבם) בהחלט יזומן הרבה לפני בוגר עם ציונים גבוהים.

אחרי בוגרים עם ציונים גבוהים רודפים בעיקר המקומות הגדולים (שחלקם הגדול ממש לא משהו בתור מקומות עבודה). סטארטאפים חדשניים? חברות מודרניות? כמעט לא יתעסקו באנשים שלא עשו לפחות כמה פרוייקטים מעניינים בתחום והראו קצת שהם יודעים גם לעשות ולא רק לעבור מבחנים טוב.

אז כן, רוצה קומברס, אמדוקס או (להבדיל כי זו חברה יותר איכותית אבל זו פשוט שיטת הראיונות שלה) צ'ק פוינט? לך על זה, אבל אלו ממש לא המקומות היחידים בשוק ומפתחים ללא ניסיון לא ממש יגיעו לcutting edge שלהם.

בחברות היוצר מעניינות שאני מכיר (וגם בתור אחד שראיין דיי הרבה) - ניסיון > מוסד לימודים > ציון.

גם אני התראיינתי לדיי הרבה מקומות בזמנו - כולם התעניינו בניסיון, אולי מקום אחד שאל לגבי הציון סיום תואר.

(וזה מה שאני מכיר מהרבה חברים שעובדים בסטארטאפים עד חברות גדולות)

לרוב אתה לא רוצה להיות חלק מגיוס גנרי לפי ציון. גם קשה להתבלט כי אין ממש איך חוץ ממספר.

לעומת זאת - שנה שנתיים במקום נחמד במשרת סטודנט והצמדות לטכנולוגיות ותחומים מעניינים עוזרים לבנות קריירה הרבה יותר טוב.

הסתייגות - אם האופציה היא עבודה לא משהו או בדיקות ידניות - עדיף לסיים בממוצע גבוהה.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
Oryo, סורי לא מסכים איתך על חלק מהדברים.

היום בשוק אדם עם ניסיון איכותי וממוצע לא משהו (מהחברות והאנשים שאני מסתובב סביבם) בהחלט יזומן הרבה לפני בוגר עם ציונים גבוהים.

אחרי בוגרים עם ציונים גבוהים רודפים בעיקר המקומות הגדולים (שחלקם הגדול ממש לא משהו בתור מקומות עבודה). סטארטאפים חדשניים? חברות מודרניות? כמעט לא יתעסקו באנשים שלא עשו לפחות כמה פרוייקטים מעניינים בתחום והראו קצת שהם יודעים גם לעשות ולא רק לעבור מבחנים טוב.

אז כן, רוצה קומברס, אמדוקס או (להבדיל כי זו חברה יותר איכותית אבל זו פשוט שיטת הראיונות שלה) צ'ק פוינט? לך על זה, אבל אלו ממש לא המקומות היחידים בשוק ומפתחים ללא ניסיון לא ממש יגיעו לcutting edge שלהם.

בחברות היוצר מעניינות שאני מכיר (וגם בתור אחד שראיין דיי הרבה) - ניסיון > מוסד לימודים > ציון.

גם אני התראיינתי לדיי הרבה מקומות בזמנו - כולם התעניינו בניסיון, אולי מקום אחד שאל לגבי הציון סיום תואר.

(וזה מה שאני מכיר מהרבה חברים שעובדים בסטארטאפים עד חברות גדולות)

לרוב אתה לא רוצה להיות חלק מגיוס גנרי לפי ציון. גם קשה להתבלט כי אין ממש איך חוץ ממספר.

לעומת זאת - שנה שנתיים במקום נחמד במשרת סטודנט והצמדות לטכנולוגיות ותחומים מעניינים עוזרים לבנות קריירה הרבה יותר טוב.

הסתייגות - אם האופציה היא עבודה לא משהו או בדיקות ידניות - עדיף לסיים בממוצע גבוהה.

ליביו

אתה יכול להגדיר עבודה לא משהו לעומת משרת סטודנט נחמדה?

בתור סטודנט למדעי המחשב שמחפש עבודה אני מתעקש כרגע על משרות פיתוח בלבד. מעניין אותי לדעת אם בתור סטודנט כל משרת פיתוח היא מספיק טובה או שגם כאן כדאי לסנן לפי איכות המשרה/מידת העניין?

פורסם

אל תלמד הנדסאי - בזבוז זמן מוחלט.

לגבי אונ'/מכללה - ראיתי, ראיינתי וניהלתי כמה עשרות מהנדסים בחיי.

אני לא מתרגש מלימודים בטכניון (סיימתי 2 תארים שם) ו/או מחברות נוצצות שמחפשות עבדים עם ממוצעים בשמיים.

החברה שעבדתי בה שילמה מעולה, בדיוק כמו החברות הזוהרות ואפילו יותר.

מה שהיה חשוב לי בראיון היה התרומה למדינה ולא ממוצע גבוה, דבר שהוכיח את עצמו שוב ושוב בעבודה השוטפת.

יוצאי יחידות העילית (מטכ"ל/שייטת/שלדג וכו') זכו אצלנו בחברה ליחס מועדף תמיד.

אם היה מגיע לראיון סטודנט מהטכניון שהיה בשלישות וקצין משלדג ממכללה, הייתי בוחר מידית ובלי להסס בסטודנט מהמכללה.

בסופו של דבר, היו לנו צוותים של מהנדסים מעולים שעובדים באותו הראש, ולא ניתן היה לדעת מי ממכללה ומי מהטכניון.

פורסם

ניר אתה מציג דעה פרטנית, שלא מעידה על הכלל בשוק וכנראה קשור באופן הדוק לנסיון החיים האישי שלך (זכור לי משרשור אחר). אני, אגב, מסכים איתך לגמרי.

Liviur, שוב - שים לב: אני מדבר על משרת junior eng קרי בוגר צעיר, כמובן שככל שהזמן עובר האלמנט הזה נעלם, וכשיש לך 5 שנות נסיון הממוצע נהיה הרבה פחות רלוונטי (למרות שהוא בטח לא מזיק). אם תקרא את ההודעות שלי תוכל לשים לב שאני ממש לא מדבר על החברות שאתה הזכרת, אני אישית לא הייתי שוקל לעבוד באינטל בתור בוגר אז בטח ובטח שלא באחת הדוגמאות שלך, ועל QA/בדיקות וכו' אין על מה לדבר בכלל.

מה גם שרוב הסטודנטים החזקים יעבדו במשרת סטודנט בשנה 3/4, ואז כל הדיבורים על נסיון הופכים לסטודנט 'חזק' עם נסיון סביר, לעומת סטודנט 'חלש' עם נסיון רב יותר.

אבל עזוב, הנקודה שלי היא שמתוך רשימות החברות שהזכרתי בכמה הודעות כבר, בוגר טרי עם נסיון וממוצע 'נמוך' (

לי אין שום נסיון לפני הלימודים, בצבא הייתי בחיל הים שזה גם לא קשור לתכנות ואחרי הצבא עבדתי במכירות בשביל לחסוך כסף. לא היה מקום אחד שרציתי להתראיין אליו ולא זומנתי (אצלי אישית מדובר על תחום SW והחברות גוגל/מייקרוסופט/קוואלקום/איזיצ'יפ ואנפורנה לאבס בה בחרתי, לימים נרכשה ע"י אמזון). כנ"ל חברים אחרים עם הישגים סבבה+. חבר אחר אותו הזכרתי קודם יוצא 8200 ביחידת מחשוב וסיים את ת"א עם ממוצע

וכמו שאמרתי, לא מכיר סטודנט אחד מהמחזור שלי, אף לא אחד, שסיים עם ממוצע >85 (גם לא 80 אגב) ועובד בחברה מהרשימה שלך (או שקולה לאחת מהן), או שעובד בסוג המשרות שהזכרת בסוף ההודעה. ואני מכיר מספיק בשביל להאמין שיש לזה משקל.

פורסם

אומנם אני לא מכיר לגמרי באופן אישי את הנושא ואני כרגע רק בלימודי הנדסה (מכונות בבראודה אם מישהו יהיה מעוניין לדעת) ויכול להיות שזה תחום קצת מתוכנה או חשמל...

אבל אני רואה שגם החבר'ה לא בעלי הציונים המטורפים מוצאים עבודה עוד במהלך הלימודים.

כמו כן אני יודע מה הדעות של אבא שלי בנושא של קליטת עובדים (ואיך הוא היה ועדיין מבצע את הבחירות שלו) הכלל מס' 1 היה שירות צבאי, אחר כך פרוטקציות (קרי המלצה של בן אדם עליו), אחר כך נסיון שלפעמים בא ביחד עם פרוטקציות ולפעמים לא, ורק בסוף מקום לימוד וציונים.

אבל כמו שאמרתי הגיוני שהמצב במכונות שונה מאשר בתחומים אחרים.

פורסם
אתה יכול להגדיר עבודה לא משהו לעומת משרת סטודנט נחמדה?

בתור סטודנט למדעי המחשב שמחפש עבודה אני מתעקש כרגע על משרות פיתוח בלבד. מעניין אותי לדעת אם בתור סטודנט כל משרת פיתוח היא מספיק טובה או שגם כאן כדאי לסנן לפי איכות המשרה/מידת העניין?

תחום שאתה רוצה ודרוש בשוק (מובייל , Backend , סי ++ ... לא חסרים)

oryo - דווקא לאינטל יש אחלה משרות סטודנט באחלה צוותים. (גם למייקרוסופט אגב).

אני לא רואה איפה דיברתי על אפל אגב , אני לא מכיר את הצוותים שלהם ארץ בכלל.

8200 היא יחידה גדולה , כשרובה עושים דברים שלא ממש מעניינים את שוק ההייטק , ופתאום כל מתרגם שם זורק את השם באוויר כאילו זה פותח דלתות.

אם הוא היה מפתח שם וזה מה שהוא עושה היום - אז משהו לא בסדר , בא נסכים שלכל כלל יש יוצא מן הכלל?

בכ״א - המשרות בוגר טרי האלו - הם מה שחברות גדולות מראיינות במאסות ומעסיקות מעט לתפקידים מסוימים. קשה להתבלט וקשה להתקבל.

בוגר (ולא משנה עם איזה ממוצע) בלי ניסיון - לא יזומן לעבודות עם שנה / שנתיים ניסיון (שזה כמות יותר גדולה , יותר מעניינת ועם תנאים יותר טובים) , בוגר עם ממוצע 80 וניסיון בחברה נחמדה ותחום טוב - יזומן להן למרות שהניסיון שלו הוא כסטודנט - וזה מהות ההבדל בין מה שאני מדבר עליו מה שאתה מדבר עליו.

כשתגיע להתראיין למשרה שנייה , שלישית שלך - אף אחד כבר לא יבקש גליון ציונים (אם הניסיון שלך מעניין אותם). כשאתה מגיש קורות חיים למשרה שהפרמטר היחיד שלה הוא תואר - אז ברור שמוסד וציון הם סף קבלה שסיגיות מסננות לפיו.

לגבי המכיר , נו , גם אני מכיר ״כמה״ אנשים ועבדתי ״בתחום״ כבר 15 שנה (עוד לפני הצבא) וסיימתי תואר (2010) וראיתי אנשים מסביבי מחפשים ומתקבלים.

אם זה לא ברור - אני לא עובד באף אחת מהרשימה הנ״ל (עבדתי בצ׳ק פוינט לפני ותוך כדי התואר) - אבל יש לי חברים בחלקן , וסה״כ לאורך השנים האחרונות גם ראיינתי , עזרתי לראיין , חברים הקימו חברות (קטנות עד גדולות מאוד) וחלקם עובדים במשרות דיי בכירות.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

Oryo שמת לב שכל פעם שמוצגת דעה שסותרת את שלך היא מיד פרטנית ולא מיצגת את השוק? :roll:

בנתיים פרטני ולא מייצג את השוק זה הדוגמא שאתה מביא.

סטטיסטית, מה אחוז "בוגרים מצטיינים מאוניברסיטה מוכרת" שמסיימים כל מחזור לעומת כלל הבוגרים באותו תחום בארץ?

עכשיו בוא נדבר על פרטני ולא מייצג את השוק.. כי נשמע לי שאתה שופט על הכלל על פי הדוגמא שאישית שלך ואולי של עוד כמה בודדים.

יום טוב גם לך

• תוכן חדש...