Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4021 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

בשבוע שעבר סיימתי בשעה טובה את הפסיכומטרי. בשבוע הבא אני כבר מתכנן להרשם למכינה בטכניון.

אני מתלבט מאוד כבר תקופה ארוכה בין לימודי הנדסה ללימודי הנדסאי (מבלי להתייחס ספציפית לאיזה תואר).

המחשבה על כך שאצטרך להתנתק 3 שנים מעבודה (שנת מכינה + שנתיים ראשונות לתואר לעניות דעתי) מרתיעה אותי מאוד.

מנגד, את לימודי ההנדסאים ניתן לשלב כלימודי ערב ותוך כדי להמשיך בעבודה.

אני יודע שקשה להשוות את התנאים של מסיימי הנדסה למסיימי הנדסאים אך בכל זאת הייתי שמח אם מי מכם שאני בטוח שכבר עבר את מסלול הלימודים יוכל לזרוק לפה את התובנות שלו ואולי אצליח להיעזר בפיסות המידע האלו.

יש שוני גדול בתנאים ובשכר של מהנדסאים / הנדסאים?

כדאי להתנתק מעבודה לכמה שנים ולהוסיף שנתיים לתואר כדי לסיים תואר הנדסה?

ובכללי, יש מידע מסויים שאתם יכולים לתת שיכול לעזור לי? לכל שביב מידע אשמח. מה הייתם עושים במקומי?

You may kiss the bride.

בא לשאול על חשבון בנק, יצא נשוי. קארספורום.

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

בתחום ההייטק (הנדסת חשמל / מחשבים / תוכנה), כמות הדלתות שתסגר בפניך עם תואר הנדסאי לעומת מהנדס היא גדולה, ובמקומות אליהם כן תוכל להכנס תצטרך להתפשר על תנאים פחות טובים.

כדאי שקודם כל תרשום את התחום, כי זה מאוד שונה בין התחומים (אפילו בין חשמל לתוכנה יש הבדל לא קטן).

עוד כדאי שתציין האם ההתלבטות היא בין תואר מהנדס של מכללה, או של אוניברסיטה.

ותואר מהנדס זה בד"כ 4 שנים, לפחות. אני השלמתי ב4 (הנדסת מחשבים) אבל מכיר המון אנשים שהזדקקו ל4.5. רק תואר במדעי המחשב (BSc, זה תואר מדעי אך לא נחשב מהנדס, אל תשאל אותי מה ההבדל כי אני לא סגור עליו בעצמי) יכול לקחת 3 שנים.

אני אחרי הצבא עבדתי וחסכתי כסף במשך שנה, ואז התחלתי תואר ראשון. אין שום סיכוי בעולם שהייתי משנה את זה לתואר אחר, היות וכבר לפני סיום התואר יש המון (המון!) הזדמנויות (מסוף שנה שניה, התחלתי לעבוד במשרת סטודנט, שהכניסה לי ~7-8K עבור יומיים בשבוע), והיות ואני רואה 'מבפנים' מה קורה לכל מי שהלך למכללות/הנדסאי - אם אין לו חבר בתוך החברה, אין לו שום סיכוי לקבל זימון (אני מדבר על החברות שנחשבות יותר high-end: לדוגמא גוגל מייקרוסופט יאהו בתוכנה, אפל אמזון פיליפס בחומרה).

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

יש שוני גדול בתנאים ובשכר של מהנדסאים / הנדסאים? כן

כדאי להתנתק מעבודה לכמה שנים ולהוסיף שנתיים לתואר כדי לסיים תואר הנדסה? כן

ובכללי, יש מידע מסויים שאתם יכולים לתת שיכול לעזור לי? לכל שביב מידע אשמח. מה הייתם עושים במקומי? לומד הנדסה

בתור אחד שעשה הנדסאי ולאחר מכן השלים למהנדס אני אומר לך אל תבזבז זמן על הנדסאי.

התואר הזה שווה מעט מאוד (עד כדי כלום) בשוק העבודה.

אם כבר החלטת ללמוד ואתה מסוגל להתקבל להנדסה תלמד הנדסה.

גם בזמן תואר בהנדסה אפשר ואף מומלץ ורצוי לעבוד.

אמנם כניראה בשנה הראשונה תהיה מושבת, ייתכן שגם בשנה השניה.

אבל מהשנה השלישית לדעתי חובה להתחיל לעבוד במשרת סטודנט בתחום אותו אתה לומד. אחרת יהיה לך מאוד קשה למצוא עבודה אחר כך (כולם מחפשים ניסיון).

יום טוב גם לך

פורסם

הנדסאי ימצא את עצמו לרוב בתפקיד פועל עם ראש גדול וידע. מהנדס ימצא את עצמו בתפקידי תכנון וניהול.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

יגאל זה מאוד לא מדויק, כל המקומות שאני מכיר מחפשים בוגרים, תסיים מסלול בטכניון עם ממוצע 85+ ובלי נסיון - מבטיח לך שיהיו לך הצעות. תסיים עם ממוצע 70 אבל עם נסיון - לא מבטיח בכלל (ז"א - אתה כנראה לא תהיה מובטל, אבל יהיה לך יותר קשה להתקבל למקומות טובים).

אני כאמור עבדתי, וסיימתי עם ממוצע סבבה (>90), אז בסה"כ היה די נוח למצוא עבודה. את הנ"ל אני אומר מנק' מבט של מראיין.

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)

אור, רשמתי למעלה שאני נרשם למכינה בטכניון ואני גם מתכוון להמשיך שם, אם אני לא טועה גם אתה לומד שם(?).

תודה על התגובות חברים, אתם מחזקים את התפיסה שלי לגבי ההנדסה, כנראה שאצטרך לשנות פאזה בראש ולהתכונן ל-5 שנים כאלו. רק המחשבה של לסיים תואר בגיל 29 מרתיעה.

עריכה: אפשר לשאול בני כמה אתם? מעניין אותי אם אני נרתע לחינם ויש עוד כמוני שהתחילו ללמוד בגיל 24.

עריכה אחרונה על ידי Michael_N

You may kiss the bride.

בא לשאול על חשבון בנק, יצא נשוי. קארספורום.

פורסם
יגאל זה מאוד לא מדויק, כל המקומות שאני מכיר מחפשים בוגרים, תסיים מסלול בטכניון עם ממוצע 85+ ובלי נסיון - מבטיח לך שיהיו לך הצעות. תסיים עם ממוצע 70 אבל עם נסיון - לא מבטיח בכלל (ז"א - אתה כנראה לא תהיה מובטל, אבל יהיה לך יותר קשה להתקבל למקומות טובים).

אני כאמור עבדתי, וסיימתי עם ממוצע סבבה (>90), אז בסה"כ היה די נוח למצוא עבודה. את הנ"ל אני אומר מנק' מבט של מראיין.

זה מאוד תלוי בתקופה ובמקצוע. יש תקופות של שפל בביקושים ויש של ביקוש ער (ואף אחד לא יודע מה יהיה עוד 5 שנים). יש גם מקצועות שבאופן מסורתי יש להם יותר ביקוש ויש כאלה שפחות.

מיכאל, לשאלתך, אני סיימתי את הטכניון מזמן (בשנת 96) אבל התחלתי בגיל 23 ועשיתי כמוך מכינה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

בתור אחד שהיה עתודאי (הנדסאי)

אחרי הצבא מיד עשיתי תואר בהנדסה (אפילו שחיזרו אחרי מהרבה חברות עם משכורות גבוהות - מהנסס מרוויח יותר וכמובן קידום)

חבל על הזמן של הנדסאי - לך ישר ל BSC בהנדסה וכמו שכתבו לך

כמות הדלתות שנפתחות הרבה יותר גדולה וכמובן המשכורת

קובי

:-)

פורסם

מכיר אנשים שהתחילו לימודים באוניברסיטה בגיל 30-35, וזה כולל את התואר הארוך מכולם (רפואה).

סה"כ בישראל התחלת לימודי תואר בגיל 24 היא די סטנדרטית.

יש לי בן שסיים צבא לפני קרוב לשנה וחצי, מכינה + פסיכומטרי ויתחיל את הלימודים בגיל 23. עכשיו תחשוב על בן גילו שהלך לקורס קצינים ואולי חתם עוד שנה שנתיים - לא יתחיל לפני גיל 25-26. מקובל לחלוטין בישראל.

תביא בחשבון שהמכינה בטכניון היא קריעה רצינית ביותר, ספק אם תוכל לעבוד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
אור, רשמתי למעלה שאני נרשם למכינה בטכניון ואני גם מתכוון להמשיך שם, אם אני לא טועה גם אתה לומד שם(?).

תודה על התגובות חברים, אתם מחזקים את התפיסה שלי לגבי ההנדסה, כנראה שאצטרך לשנות פאזה בראש ולהתכונן ל-5 שנים כאלו. רק המחשבה של לסיים תואר בגיל 29 מרתיעה.

עריכה: אפשר לשאול בני כמה אתם? מעניין אותי אם אני נרתע לחינם ויש עוד כמוני שהתחילו ללמוד בגיל 24.

לא רשמת עדיין באיזה תחום, הדעות לא זהות בין התחומים - ז"א: ברור שתמיד עדיף BSc, אבל ה'קריטיות' שלו גדולה יותר במקצועות מסוימים מאחרים.

אני לא לומד שם, אני למדתי שם, סיימתי את התואר ב2012. אנא ממך, אל תשנמך אותי חזרה למעמד סטודנט, אני ממש לא מתגעגע לתקופת מבחנים... ;)

לשאלתך - אני עכשיו בן 29.

זה מאוד תלוי בתקופה ובמקצוע. יש תקופות של שפל בביקושים ויש של ביקוש ער (ואף אחד לא יודע מה יהיה עוד 5 שנים). יש גם מקצועות שבאופן מסורתי יש להם יותר ביקוש ויש כאלה שפחות.

אתה צודק כמובן, אך לא הבנתי מה הקשר לדברי. הבחור טען שחשוב לעבוד בשביל למצוא עבודה ('חייבים נסיון'), אני טענתי שהישגים גבוהים בתואר יהיו חשובים יותר מנסיון ונתתי דוגמא לכך. אני לא ממש הבנתי את הקשר בין דבריי לדבריך. אם אתה מהתעשיה, וגם אצלך מחפשים מהנדסים צעירים, אני מניח שאתה מבין על מה אני מדבר. אקדים תרופה למכה ואדגיש שאני משווה בין הישגים נמוכים ונסיון לבין הישגים גבוהים וחוסר נסיון - עבור משרת junior engineer. זה לא קשור לכמה דרישה יש כרגע בשוק.

נ.ב. לא מכיר אותך ולא יודע מה היכולות שלך, אבל אני ממליץ לך לקחת ברצינות את הדברים של sperial - מרבית הסיכויים שבמכינה + שנתיים ראשונות הלימודים יהיו עמוסים מדי מכדי לעבוד (כאשר הכוונה בלעבוד היא "לעבוד בלי לפגוע חזק בלימודים"), כמובן שיש מקרים חריגים - אני מדבר בהכללה. ממליץ לך להיערך בהתאם.

עריכה אחרונה על ידי oryo

פורסם (נערך)

אפשר להתפלפל עד מחר מה חשוב יותר נסיון או ציונים,

במבחן התוצאה, בכל ראיונות העבודה שעברתי בחיי נשאלתי על דברים שעשיתי, מעולם לא נשאלתי על ציונים בקורס כזה או אחר.

גם כשאני הייתי בצד המראיין וראיינתי מועמדים למשרות של הנדסאים, תמיד הניסיון, אפילו שנרכש כחלק מתחביב של המועמד, היווה שיקול משמעותי יותר מציונים. מסיבה פשוטה מאוד, אני מביא בן אדם כדי שיתחיל לעבוד ויתן תפוקות, לרוב אין לי זמן לגדל אותו ולהכשיר אותו. ושנינו יודעים שהלימודים במכללה או באוניברסיטה לא בדיוק מכשירים אותך לעבודה בחוץ.

גם אם מסתכלים על לוחות דרושים, לכל הפחות בתחום שלי (הנדסת חומרה), לא תמצא משרה אחת שאין בה דרישה לX שנות נסיון בתחום Y.

אני עובד בחברה קטנה מאוד (20 איש) ושותף מעט גם לתהליכי הגיוס, קורות חיים ללא נסיון מעשי פשוט לא עוברים את הפילטר הראשוני ונזרקים לסל.

נכון שיש חברות גדולות שיש להן רצון ומשאבים לקלוט בוגרים מצטיינים ולגדל אותם.

מהנסיון המועט שלי בשוק, הרוב לא כאלה נחמדים.

אני מכיר מהנדסים שלא השכילו לעבוד בתחומם בזמן הלימודים ומצאו את עצמם עובדים במשרות QA או משרות של הנדסאים רק בשביל לרכוש נסיון כלשהו.

it's a hard world out there...

עריכה: דרישות השוק שאני מדבר עליהן הולידו תופעה מאוד מכוערת של קורות חיים שאין להם שום קשר למציאות.

אנשים, רק בשביל להגיע לשלב הראיון, ממציאים לעצמם נסיון יש מאין.

כאשר עברתי ראיון לעבודה הנוכחית שלי (לפני שנתיים) מנהל הפיתוח בסוף הראיון אמר לי שהוא מופתע שאני יודע "להביא קבלות" לכל הנסיון שציינתי בקו"ח, אמר שהוא ראיין לפני עשרות מועמדים ואצל רובם לא היה קשר בין מה שכתוב למה שהמועמד מספר בפועל..

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם

התחלתי לימודי אדריכלות (5 שנים+סטאז') בגיל 25.

15 שנה אחרי, אני יכול לומר שזה לא היה נורא :-P

יש הרבה אנשים שלא סגורים על עצמם ומתחילים ללמוד מאוחר. לא תהיה הכי זקן בפקולטה. אל תדאג. :-)

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם (נערך)

לא צריך להתפלפל, זה די פשוט: קו"ח עם גליון ציונים נמוך של בוגר טרי עפים מהשולחן מיידית בכל חברה שאני מכיר, ה'נמוך' משתנה בין חברות.

אחרי שנשארת עם stack של קו"ח, יש כאלו שיעדיפו את ה90+, יש כאלו שיעדיפו את מי שהיה בתעשיה, יש כאלו שיעדיפו את יוצאי 8200 למיניהם.

התנאי סף הזה עם הציונים, רלוונטי לכל חברה רצינית שאני מכיר - ואני מכיר (מגוף ראשון/שני) מספיק בשביל להעיד על כך.

וגם כשאני מראיין, אני שואל על נסיון אמיתי - מן הסתם. זה לא קשור לעניין שבוגרים טריים עם ממוצע

הדעה שלך היא מאוד biased - בחברה קטנה של 20 אנשים בד"כ לא יחפשו בוגרים טריים חסרי נסיון (כשאני התקבלתי לחברה שלי הייתי מס' 24, אז ברור שיש מקרים חריגים). אני מדבר על המקרה הכללי, ועל בוגרים טריים. גם נדמה לי שהדגשתי את זה בהודעה המקורית שלי.

אני מכיר מהנדסים שלא השכילו לעבוד בתחומם בזמן הלימודים ומצאו את עצמם עובדים במשרות QA או משרות של הנדסאים רק בשביל לרכוש נסיון כלשהו.

המהנדסים האלו, סיימו את התואר עם ממוצע טוב מאוניברסיטה נחשבת? כי אני מכיר לא מעט אנשים כאלו, ואף אחד - ואני מתכוון אף אחד, לא חולק את הגורל עליו אתה מדבר.

כמובן שאני מכיר גם אנשים מהצד האחר (חבר קרוב שסיים את ת"א עם 75~), והוא נופל בדיוק על המשבצת שתיארת. אבל אין כאן סתירה לדברי. אם יש לך בוגר מצטיין מאוניברסיטה נחשבת שעובד בQA, אז זה לא אשמת ה'עולם הקשה' אלא כנראה אשמתו.

עריכה אחרונה על ידי oryo

פורסם (נערך)

בהצלחה עם המכינה. אל תדאג לגבי הגיל, תדאג שאתה הולך לעסוק במשהו שאתה אוהב. הגיל זה חרתא. לאחד המורים שלי היה חבר שבגיל 30, אחרי שחתם על חוזה במשרד עו"ד מהנחשבים בארץ, החליט שהוא לא מאושר, וטס להונגריה ללמוד רפואה. היום גניקולוג באיכילוב נדמה לי.

פגשתי אשה בת 32 שהחליטה שלמרות שיש לה בעל וילד קטן היא רוצה ללמוד רפואה. זרקה עבודה מכניסה מאוד, התחילה ללמוד מהתחלה, קבלה 750 בפסיכומטרי, ומתמודדת ללימודי רפואה.

כמו שאמרתי, גיל זה חרתא.

בקשר למהנדסים, אין לי שמץ קלוש, הנושא רחוק ממני שנות אור. אבל, אני מוקף בחברים ומשפחה שאוהבים את זה כנראה, אז יש לי דוגמאות בשבילך. אחותי לומדת בטכניון וגם אנשים עם ממוצע נמוך יחסית [אנשים=סטודנטים שנה שלישית/רביעית] לא מתקשים למצוא משרות סטודנט טובות. אחרי שיש לך ניסיון תעסוקתי הממוצע פחות חשוב. כלומר, הוא חשוב בעיקר לעבודה ראשונה, ללא ניסיון קודם. דוגמה נוספת, חבר טוב שלי שהתחיל כהנדסאי ואחרי שנה בחברה אמרו לו שכדי להתקדם הם ממליצים שילמד למהנדס, אז הוא מתחיל עכשיו.

אגב, לעבוד אם תרצה תצליח גם בשנה א'. פשוט זה יבוא על חשבון ציונים. הכל בחיים זה התפשרות, וכשתגיע לרגע ותתאקלם תקבל את ההחלטות שמתאימות לך. אולי כדאי להתחיל סמסטר ראשון בלי עבודה, ולראות איך הדברים מתגלגלים.

אם אין לך חסכון כל שהוא או גב כלכלי מההורים, אולי כדאי לעבוד שנה ולחסוך קצת כסף, כדי שתוכל להרשות לעצמך לא לעבוד שנה/שנתיים.

בהצלחה בכל דרך.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

עשיתי גם הנדסאי (2005-2007).

ובימים אלו אני מסיים תואר בהנדסה (2012-2015).

בכל התקופה הזו (7-8 שנים) יצא לי לעבוד ולעשות מלא דברים, גם עם ההנדסאי בלבד. ועדיין, אני מצטרף לתומכים בתואר מהנדס מההתחלה.

נכון, רוב הזמן תקלל את היום שבו נולדת, לא יהיה לך זמן לחיות וגם תתכלב כי לא תוכל לעבוד כמו שצריך. סביר להניח שזה גם יקח לך 4.5-5 שנים ללא המכינה. אבל בסופו של דבר, זו מקפצה ומסלול הכשרה שאתה פשוט חייב בימינו כדי להתקדם/להשתכר בכבוד/לעבוד במשהו מעניין. אם אתה רוצה להיות ראש קטן, עם תקרת זכוכית עבה שתגיע אליה בערך 4-5 שנים אחרי סיום ההנדסאי - לך על ההנדסאי. פשוט באסה "לסיים את הקריירה" בגיל 33.

משכנתא זה קל

• תוכן חדש...