Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4020 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אין כאן עניין של דעה שלי, הדעה שלי דווקא הולכת בקורלציה די טובה עם ליבי וניר. יש עניין של נתונים שאני מכיר בתור בוגר יחסית צעיר (3 שנים) עם מנעד רחב של חברים בהרבה חברות, כולל חברים סטודנטים שממש עכשיו מתעסקים בנושא הזה. ההגיון (שלי) מכתיב שבנושא הזה עדיף להיות מחובר לנתונים העדכניים.

מה שבטוח לא נכון, זה האמרה הזו "אתה שופט על הכלל על פי הדוגמא שלך ושל כמה בודדים", אלא אם כשאתה מדבר על 'כמה בודדים' אתה מדבר על עשרות סטודנטים מהמחזורים של השנים האחרונות, ואז כן - אתה צודק. זה עדיין נשמע לי כמו נתון רחב יותר אבל אין לי בעיה שלא תסכים.

בכלליות, אני מציג דעה שמבוססת על מידע קונקרטי של בוגר טרי יחסית, עם הרבה חברים שהם בוגרים טריים יחסית, שעונים לפרופיל עליו אנחנו דנים. שים לב ששום דבר שאמרתי לא נוגע לחברה ספציפית או לאדם ספציפי, לעומת המקרים עליהם התייחסתי כ'פרטניים'...

ואתה מוזמן לפסול את הדעה שלי, אני ממש לא בא לשכנע אף אחד בשום דבר אלא רק להציג את התמונה שאני מכיר, ובסה"כ אני חושב שנימקתי אותה באריכות. הסיבה שאני מגיב בכלל היא כי משתמע מהשורה הראשונה שלך שאני מנסה לפסול דעות ע"י אמצעים לא כשרים, ואני חושב שזה רחוק מלהיות נכון.

בכל מקרה היות ואני לא מעוניין להגיע לפסים אישיים, והיות ואת ההיכרות שלי עם השוק הצגתי בפירוט מספיק רחב, אין לי עניין להמשיך להתנצח. מאחל בהצלחה לכל עבדי ההנדסה, בלי קשר לתואר ממוצע נסיון או גיל :mm_yeah:

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רפרפתי קצת. מסכים קצת עם הרוב.

הניסיון חשוב, אין ספק בכך.

אבל התואר חשוב עוד יותר כיוון ולטעמי, התואר מפתח מיומנויות כאלה ואחרות שמאד חשובות בחוץ.

אני חייב להעיר משהו על אינפי, (חדוא או קלקולוס, תלוי בני כמה אתם), אינפי אמנם מקצוע מגעיל, מאד מגעיל.

וזה כמובן שתלוי במרצה ובמקום הלימודים אבל בגדול, זה קורס שבעיניי זה כמו נהיגה.

יש לעבור טסט ויש לדעת לנהוג והבדל של שמיים וארץ בין ניסיון של מי שלמד לעבור טסט ולבין מי שלמד לנהוג.

בשביל הדוגמא ולא לקפוץ עליי, הנהגים הישראלים מול הנהגים הפינים. אותנו מלמדים לעבור טסט ואותם מלמדים לנהוג.

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

פורסם
מאחל בהצלחה לכל עבדי ההנדסה, בלי קשר לתואר ממוצע נסיון או גיל :mm_yeah:

:-D

לפחות זה לא להרבה זמן,

נפגש בלשכת תעסוקה בעוד 15 שנה or so..

יום טוב גם לך

פורסם

מה רע בשביט?

בוא נדבר דוגמאות. אני משאר שאתה למדת ויש לך תואר אם אתה טוען שתואר חשוב עוד יותר מאשר הניסיון. מה לדמת בתואר? איזה חשיבה מיוחדת לימדו אותך?

יצא ככה שאני "הכבשה השחורה" במעגל החברים שלי, כי הם למדו\לומדים לתואר ואני לא ולכן יצא לי ועדיין יוצא לי לשמוע על החוויות שלהם. ממה שאני שמעתי תואר מלמד אך רק את הדברים הבאים:

לא לעמוד בלוח זמנים ולהגיש עבודות לילה לפני על ידי שימוש ברפרנס.

התמקדות על ציונים ולא על החומר עצמו על ידי כך שהמטרה בלימודים היא לנסות לדקלם את החומר בשביל לעבור את המבחן.

פיתוח חשיבה מרובעת על ידי כך שאם לא תפתור את התרגיל בדרך שבה לימדו אותך, אלה נניח בדרך יותר יעילה, תיפסל.

לימוד של טכנולוגיות משנות ה 70. התירוץ שלהם מן הסתם זה "זה לא משנה איזה שפת תיכנות אתה לומד, אסמבלי מודרני או אסמבלי ל PDP11, המטרה זה ללמד אותך לחשוב". נו בסדר.

הבנה שעבודה בזוגות או בצוות היא חרא, כי בסוף קורה שאתה עושה את כל העבודה.

ולא, חברים שלי לא בורים. חלקם סיימו טכניון עם 85+, חלקם מצטניי דיקן.

הדבר היחיד שלדעתי תואר נותן, זה מסגרת לאנשים שלא מסוגלים ללמוד לבד. אני מאז ומתמיד יכולתי לפתוח מדריך ואחרי שעה כבר לשבת ולכתוב קוד. נכון כתבתי חרא קוד, אבל פתחתי עוד מדריכים וכתבתי עוד קוד וככה התשפרתי. יש אנשים שצריכים מסגרת בשביל ללמוד ולימודי תואר מספקים להם את המסגרת הזאת.

ואני לא רואה שום יתרון על פני מישהוא שלמד בטכניון מול מישהוא שלמד הכל לבד. עם כבר הייתי נותן יתרון דווקא לזה שלמד הכל לבד, כי זה בן אדם שיכולים לזרוק אותו לים והוא לא יטבע אלה ילמד לשחות ויגיע לחוף. אבל כולנו יודעים שהאוניברסיטה הפתוחה נמצאת בתחתית האוניברסיטאות הנחשבות.

פורסם

התמקדות על ציונים ולא על החומר עצמו על ידי כך שהמטרה בלימודים היא לנסות לדקלם את החומר בשביל לעבור את המבחן.

פיתוח חשיבה מרובעת על ידי כך שאם לא תפתור את התרגיל בדרך שבה לימדו אותך, אלה נניח בדרך יותר יעילה, תיפסל.

לימוד של טכנולוגיות משנות ה 70. התירוץ שלהם מן הסתם זה "זה לא משנה איזה שפת תיכנות אתה לומד, אסמבלי מודרני או אסמבלי ל PDP11, המטרה זה ללמד אותך לחשוב". נו בסדר.

אבל כולנו יודעים שהאוניברסיטה הפתוחה נמצאת בתחתית האוניברסיטאות הנחשבות.

תשמע , קשה להכליל.

ההתמקדות על ציונים והגשת עבודות ברגע האחרון על ידי רפרנס - זה מחלה של מוסדות לימוד קצת.

פיתוח חשיבה מרובעת? לא מסכים לגמרי - תלוי מאוד בקורס - הרבה קורסים חושפים אותך במרוכז להרבה שיטות לפתור בעיות, איך לחשוב על השיטות ואיך למדוד אבסולוטית את מידת היעילות והפיסביליותשלהן.

טכנולוגיות משנות ה70? אני למדתי C על סביבת יוניקס (רלוונטי עד היום - גם למובייל שזה תחום העיסוק שלי) , ג׳אווה , C# וטכנולוגיות דוטנט שונות וכן - קצת אסמבלי בקורס רלוונטי. בקורסי בחירה היה כבר Mobile ובסדנאות כאלו ואחרות היו עוד שפות חדשות יותר. עקרונות פיתוח נכון - אגב הם לרוב פורטאבילים כשכמובן לכל שפה יש שטיקים משלה.

עבודה בזוגות זה חרא? רוב המטלות הגדולות אצלינו היו בזוגות , לא ברור לי איך הגעת לזה.

הפתוחה בתחתית? גם ממש לא נכון , גם כמות המסיימים בה נורא קטנה.

בכ״א - תואר הוא מסגרת ואוסף של כלים. יש שם כלים חשובים יותר ליום יום ופחות.

אך בהחלט יש שם המון קורסים שפותחים את הראש ומשפרים את ההבנה שלך לגבי איך דברים עובדים והידע התיאורטי של איך לתכנן דברים יותר טוב.

כמובן - שיש אנשים שבאים לחמם את הכיסא ולקבל את הדיפלומה (ומקסימום לקבל ציונים טובים). זה לא כולם וזה לא פוסל אוטומטית את התואר כתואר.

ובתור ניבוי סיכויי הצלחה או העובדה שיש לעובד ידע בסיסי כלשהוא שאפשר להמשיך להתפתח ממנו - מהאנשים שאני ראיינתי - זה דווקא היה כלי לא רע (על כל כלל יש יוצאים מן הכלל כמובן)

אני הגעתי לתואר אחרי שעבדתי כ6 שנים בתחום בדברים שונים ומרגיש שהתואר בהחלט שיפר את הידע שלי ואת היכולת התמודדות שלי עם דברים.

יש אנשים שיכולים לבד - בטח , אבל רוב האנשים גם שיכלו לבד שהכרתי ועשו גם תואר - סה״כ היו מרוצים מההתפתחות הזו.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
מה רע בשביט?

בוא נדבר דוגמאות. אני משאר שאתה למדת ויש לך תואר אם אתה טוען שתואר חשוב עוד יותר מאשר הניסיון. מה לדמת בתואר? איזה חשיבה מיוחדת לימדו אותך?

יצא ככה שאני "הכבשה השחורה" במעגל החברים שלי, כי הם למדו\לומדים לתואר ואני לא ולכן יצא לי ועדיין יוצא לי לשמוע על החוויות שלהם. ממה שאני שמעתי תואר מלמד אך רק את הדברים הבאים:

מעטים הם הקורסים בהם שקידה מצליחה לחפות על הבנה, לצורך העניין במהלך התואר הבנתי את זה ולכן החלפתי את שיטת הלימוד המקורית שלי (העתקת הלוח של המרצה) בשיטה אפקטיבית יותר עבורי (לשבת, ולהקשיב). על הדרך זה גם חסך דפים עטים וכאבי ידיים.

לגבי החלק הראשון, נשמע לי 'מעניין', בחיים לא שמעתי על מקרה כזה ועזרתי לכל מיני חברים עם כל מיני ערעורים...

אישית - אני מסכים לחלוטין עם הגישה של שימוש גם בשפות ישנות, לראיה אתה יכול לקחת מתכנת המנוסה בC לשים אותו בסביבת JAVA והוא ישחה בקלות, לעומת זאת המעבר ההפוך הרבה יותר קשה.

אני עבדתי המון בזוג והיה תענוג רצוף, הכרתי אחרים שעונים בדיוק למשפט הזה שאמרת. זה כמו בחיים, והפאק כאן יותר תלוי באנשים עצמם שבוחרים שגוי / לא מצליחים לפתח דינמיקה בריאה עם הזוג / לא דינאמיים מספיק בשביל לעשות 'ויברח' במקרה של בנזוג מחורבן. בכל מקרה זה דווקא תופס גם ל'חיים האמיתיים'

ולא, חברים שלי לא בורים. חלקם סיימו טכניון עם 85+, חלקם מצטניי דיקן.

הדבר היחיד שלדעתי תואר נותן, זה מסגרת לאנשים שלא מסוגלים ללמוד לבד. אני מאז ומתמיד יכולתי לפתוח מדריך ואחרי שעה כבר לשבת ולכתוב קוד. נכון כתבתי חרא קוד, אבל פתחתי עוד מדריכים וכתבתי עוד קוד וככה התשפרתי. יש אנשים שצריכים מסגרת בשביל ללמוד ולימודי תואר מספקים להם את המסגרת הזאת.

זה אולי נכון למוסדות מסוימים, דווקא ספציפית בטכניון הביקורת עליו זה העובדה שהוא זורק אותך למים: נותן לך כלים לשחות אבל ממש לא זורק לך מזרן מתנפח. אני חושב שזה דווקא היתרון של המוסד הזה (יחד עם כ"א איכותי באופן יחסי, אבל כאן נכנסים לביצה ותרנגולת).

ואני לא רואה שום יתרון על פני מישהוא שלמד בטכניון מול מישהוא שלמד הכל לבד. עם כבר הייתי נותן יתרון דווקא לזה שלמד הכל לבד, כי זה בן אדם שיכולים לזרוק אותו לים והוא לא יטבע אלה ילמד לשחות ויגיע לחוף. אבל כולנו יודעים שהאוניברסיטה הפתוחה נמצאת בתחתית האוניברסיטאות הנחשבות.

זכותך, אני בטוח שיש לא מעט שיסכימו איתך, יסלח לי יגאל כשאני אעלה את דגל ה'פרטני'. הדיון כאן הוא (מבחינתי לפחות) לא מה אנחנו חושבים, אלא מה השוק חושב. לשוק לרוב יש העדפה לבוגרי תואר, בין בוגרי התואר יש העדפה למוסדות מסוימים (אגב, זה גם נורא תלוי מיקום ואנשי מפתח בארגון). מנסיון של עשרות ראיונות עבודה, אין מה לעשות - בין אם זה ביצה ותרנגולת ובין אם זה תודות ליכולות אקדמיות, אצלנו בחברה הדיסטריביוציה מראה תמונה מאוד ברורה, ואצל חברים שלי בחברות הייטק צפוניות התמונה מאוד דומה.

ראה לעיל

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

ואני לא רואה שום יתרון על פני מישהוא שלמד בטכניון מול מישהוא שלמד הכל לבד. עם כבר הייתי נותן יתרון דווקא לזה שלמד הכל לבד, כי זה בן אדם שיכולים לזרוק אותו לים והוא לא יטבע אלה ילמד לשחות ויגיע לחוף.

זה בדיוק מה שאני חושב.

אז כן, גם אני נמצא ברשימה של חסרי ההשכלה, האמת? כרגע אני גם לא רוצה להיות ברשימה הזאת, אבל זה לא משנה.

יצא לי לראות מספר יוצאי טכניון עם הבנה ויכולת קליטה של נרקומן בתחנה מרכזית, או עם מוסר עבודה נמוך.

אז הנה אור, המראיין העדיף את יוצא הטכניון למשרת פיתוח, שאפילו יש לו קצת ניסיון, ועדיין כול פעם שהוא נתקל באיזה באג או סתם בעיה הוא רץ למישהו שיסביר לו כי הוא לא מבין לבד והוא לא מנסה להבין לבד וכתוצאה מזה הוא גם לא באמת מבין את ההסבר שנתנו לו ופשוט מתחיל להקיא שורות קוד ששוות לכלום. מה יצא לך בזה?

אם היה מועסק אדם שהוא כן עצמאי, שנתקל בבעיה וחוקר אותה בעצמו, פותר אותה בעצמו או בהתייעצות קטנה, שאפשר לזרוק אותו לפרוייקט אחר והוא יתאפס על עצמו מהר אבל מה? ממוצע נמוך/אוני' לא נחשבת/ ח"ח מכללה (אוי לאאאא)/הנדסאי/ ללא השכלה.

מי עדיף?

נראה לי שהתשובה ברורה ונראה לי שכול השיטה הזאת של שיפוט האדם לפי תעודות ולא לפי יכולות, סינון ק"ח רק כי "זה לא טכניון/עברית" או "אין לו 5 שנים ניסיון" היא שגויה בבסיסה. אני מבין שהיא קלה יותר וזולה יותר, אבל...

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)

דויד, ברשותך אצטט את עצמי:

הדיון כאן הוא (מבחינתי לפחות) לא מה

אנחנו חושבים, אלא מה השוק חושב. לשוק לרוב יש העדפה לבוגרי תואר, בין בוגרי התואר יש העדפה למוסדות מסוימים (אגב, זה גם נורא תלוי מיקום ואנשי מפתח בארגון). מנסיון של עשרות ראיונות עבודה, אין מה לעשות - בין אם זה ביצה ותרנגולת ובין אם זה תודות ליכולות אקדמיות, אצלנו בחברה הדיסטריביוציה מראה תמונה מאוד ברורה, ואצל חברים שלי בחברות הייטק צפוניות התמונה מאוד דומה

ברגע שהגעת אלי לראיון, לא מעניין אותי בכלל איפה למדת, מעניין אותי הנסיון שלך (והיכולת שלך להעיד עליו), מעניינת אותי ההבנה שלך בנוגע למושגים הרלוונטיים לתחום, וההתמודדות שלך עם שאלה שאני מציג (לא בהכרח הפתרון שלך, אלא ההתמודדות).

ברור שיש אנשים מבריקים בלי תואר, אני גם הבאתי דוגמא אישית לאחד כזה (החבר הכי טוב שלי, אוזכר באחת התגובות הקודמות). נו ו....? איך זה קשור?

השאלה היא, מה קורה בממוצע - ובממוצע, צר לי אך התמונה ברורה מאוד: יש אחוזים גבוהים בהרבה של אנשים שיוצאים ממוסד X שעוברים ראיון, לעומת אנשים שיוצאים ממוסד Y, לעומת אנשים שלא יצאו מאף מוסד.

אני בתור חברה, רוצה לייעל את הליך הראיונות כמה שיותר (כי זה אוכל ים זמן). אז אם יש לי הקצאה ל100 ראיונות, ויש לי 1000 מועמדים, וידוע לי מנסיון עבר שהקורלציה בין מי שהצליח לעבור תואמת למוסדות כאלו ואחרים, אז התעדוף מוגדר בהתאם.

האם אני (החברה, לא אור) אפספס אנשים מוצלחים? ברור. מצד שני אני גם אפספס המון אנשים גרועים שהיו מבזבזים לי את הזמן, בממוצע זה משתלם.

ולכן, כפי שרשמתי כבר, אדם שמגיע עם המלצה אישית שובר ספי כניסה - הרי אין כאן חונטה ולאף אחד לא מעניין את השיערות באוזן מה למדת וכמה קיבלת באינפי, פשוט רוצים לגייס בהצלחה עם הקצאת משאבים נמוכה ככל הניתן, והשיטה די מוכיחה את עצמה over time.

השימוש שלכם בכל מיני אמרות כאלו של מהנדס חסר אונים ותושיה שלא יודע מהחיים שלו ורץ לשאול על כל שטות לעומת בעל הנסיון שפותר כל בעית פרפורמנס עם סכין יפנית וטוש מחיק פשוט לא רלוונטית למה שאני אומר, כי אתם מציגים קצוות של טייפקאסטים בשיחה שמדברת על ממוצע.

עריכה אחרונה על ידי oryo

פורסם

[ההודעה ששלחת פורסמה בזמן שאני כבר כתבתי את ההודעה שלי, אז את הציטוט מן הסתם ראיתי אחרי שפירסמתי]

מסכים לגבי זה שזה מייעל, אמרתי שאני סך הכול לא כול כך מתחבר לשיטה הזאת וחושב שהיא חצי עובדת.

בערך כמו הדעה שלי לגבי שעות עבודה (אני בעד פחות שעות, ובטוח לא להתלהב מזה שיש אנשים שעובדים 12 שעות ביום), אבל זה כבר לא רלוונטי לדיון.

- By lifting money bags

פורסם

Liviur

נכון קשה להכליל. אבל, אצלי לפחות, נוצר רושם שרוב האנשים, כמו שאמרת, באים לחמם כסא. ואת המונח הזה אני מפרש בכך שהם מגישים עבודות ברגע האחרון ומנסים לדקלם את החומר במקום לנסות ללמוד ולהבין אותו, רק בשביל לעבור את המבחן. ולכן סינון על פי "ממוצע 90+" הוא איננו נכון לדעתי, כי תחת הקטגוריה של 90+ נופלים גם כאלה שקיבלו מבחן קל יותר או שפשוט שיננו את החומר וכל מה שהוא יודעים זה שלא כותבים void main אלה int main. למה? כי זה מה שכתוב בספר ואם תכוב void main תיכשל במבחן.

בכל מקרה תודה על תגובתך!

oryo

שוב, אתה כנראה יוצא דופן במובן הטוב. רוב האנשים פשוט מנסים לרשום כל מה שהמרצה אומר במיוחד אחרי המילים "שימו לב זה יהיה במבחן" ורודפים אחרי כמה שיותר מידע בשביל לדקלם אותו ולעבור את המבחן.

לגבי שפות ישנות, אני מסכים איתך בדוגמא של אחד שלמד C כנראה יהיה לא יותר קל ב JAVA. אבל בינינו, C היא שפה שעדיין יש לה זכות קיום. אני הבאתי דוגמא ספציפית של אסמבלי ל PDP11, שפעם האחרונה שדיברתי עם חברים שלי, עדיין מלמדים את זה. אז נכון, אני משער שיכול להיות שהמטרה של הקורס היא לא באמת ללמד אסמבלי אבל לנסות ללמד משהוא אחר דרך אסמבלי ולכן התמקדו על ארכטיקטורה ספציפית שכנראה קלה יותר ללימוד.

עם שאר, מסכים.

תודה על תגובתך!

David32

מסכים איתך כל מילה. אני יכול להבין את הצד השני, שמקבל אלפי קורות חיים ביום וצריך דרך לסנן אותם. ומה לעשות ציון ומוסד לימודים זה דרך נוחה, פשוטה וזולה לבצע סינון, לא בטוח שהיא הנכונה, אבל זה מה יש.

פורסם (נערך)

הדיון הזה הולך ונהיה מקביל לדיון על פסיכומטרי כאמצעי קבלה לאוניברסיטה.

ברור שהשיטה לא מושלמת, וברור שיש בה חורים, וברור שיש אנשים לא מבריקים שחרשו לפסיכו' את הצורה ניגשו שלוש פעמים והוציאו מעל 700. אבל בממוצע, זה עובד. בממוצע כמעט כל מי שאני מכיר שהוציא ציון כמוני בפסיכו' הוא אדם שאני מגדיר 'חד'. אז נכון שאחד החברים הטובים שלי הוציא בפסיכו' 690 וסיים את הנדסת חשמל-פיזיקה עם 98.6 [ולא, הוא לא חרשן-על, שנינו השקענו הרבה מאוד זמן בסוני ובצפיה בסדרות לפי מדרג IMDB כשהיינו לומדים יחד למבחנים], ונכון שיצא לי לפגוש בתואר אנשים שהתקבלו על מלגת הצטיינות כי הפסיכו+בגרויות שלהם היו בשמיים אבל אז אכלו מרור בתואר. אבל זה לא העניין וגם לא ממש מעניין (עבור הדיון, שוב, לדעתי).

אז כמו הפסיכו' (וגם כמו גדר ההפרדה) - זה לא שהשיטה מושלמת, פשוט לא נמצאה עדיין שיטה טובה יותר. בממוצע, אני סבור בלי ספק בכלל שהיא עדיפה על כלום (לראיין אנשים בלי סינון / לקבל לאוני' בלי פסיכו').

אגב בדיוק בגלל אותם אנשים חריפים, יש את המעקפים (המלצה אישית לדוגמא), וכשמגיע אלי אחד כזה אני מזמן בלי למצמץ.

עריכה אחרונה על ידי oryo

פורסם

אני חושב שאם כבר משהו להוסיף לרזומה (אם מדובר כמובן בתוכנה) זה פרוייקטים של open source , הרבה יותר מרשים אותי מאיזו תעודה ומעיד על אהבה לתחום ו(קצת) על יכולת עבודה.

- By lifting money bags

פורסם

לגמרי דיוויד.

קוד פתוח ודוגמאות בכלליות מדברות בתכלס.

בכ״א - כמו שנאמר - כל הפרטים האלו הם להבאת האדם לראיון כמו שאוריו כתב.

מהרגע שאתה יושב על הכיסא מולי - אז נתחיל לחפור :)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

ולכן, כפי שרשמתי כבר, אדם שמגיע עם המלצה אישית שובר ספי כניסה - הרי אין כאן חונטה ולאף אחד לא מעניין את השיערות באוזן מה למדת וכמה קיבלת באינפי, פשוט רוצים לגייס בהצלחה עם הקצאת משאבים נמוכה ככל הניתן, והשיטה די מוכיחה את עצמה over time.

השימוש שלכם בכל מיני אמרות כאלו של מהנדס חסר אונים ותושיה שלא יודע מהחיים שלו ורץ לשאול על כל שטות לעומת בעל הנסיון שפותר כל בעית פרפורמנס עם סכין יפנית וטוש מחיק פשוט לא רלוונטית למה שאני אומר, כי אתם מציגים קצוות של טייפקאסטים בשיחה שמדברת על ממוצע.

אמרתי כבר לפני כן, הראיונות האלה באופן כללי די מטופשים לאנשים חסרי ניסיון (לעיתים גם עם ניסיון).

ציור עץ ונביחות קבוצתיות זה אחד הדברים הכי מיותרים שיש.

כשילד בן 20 הולך למדינה רחוקה לבד, בלי חברים ועם 80 קילו על הגב, בשביל לבצע פעולה למען המדינה שום ראיון ושום דינמיקה קבוצתית לא תאבחן את האדם בצורה נכונה.

שוב, לא בקטע של מורעלות על הצבא, אלא מניסיון אישי של לא מעט שנים בתעשייה.

החבר'ה האלו מבצעים כל משימה - בשקט, לבד ובתוצאות מעוררות השתאות.

אז מכללה או טכניון זה ממש לא פקטור. תואר בהצטיינות מטכניון או ממכללה לא תורם שום דבר בעבודה.

פורסם

קראתי הכל.

ראשית, הנושא תלוי באיזה תחום הנדסה תבחר, כי בתחום הבנין - הנדסאי מתחיל מרוויח כמו מהנדס ואפילו לעיתים גם יותר ממנו,

כמובן רק בתחילת הדרך.

אני לומד כרגע הנדסה ואני יכול להמליץ לך להתחיל מהקשה יותר (תואר ראשון) מכיוון שאתה צעיר,

יש לך יכולת כלכלית שמאפשרת לא לעבוד בזמן הלימוד,

ואני מניח שיש לך מוטיבצית שיא.

הסיבה פשוטה, תמיד תוכל (אם "תיפול") ללמוד הנדסאי ולקבל דיפלומה לאחר שנה וחצי או שנתיים בהתאם למסלול.

לפני שהתקבלתי לאוניברסיטה היתה לי התלבטות זהה בדיוק לשלך

והתכתבתי במייל עם מהנדס אורן פורת (ראה סרטון ביוטיוב)

זה עזר לי להגיע להחלטה.

אני לא לומד בטכניון אבל יש לי חברים שלומדים שם, אף אחד לא מבטיח שהם יתקבלו לעבודה לפניי.

מאחל לך בהצלחה

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

• תוכן חדש...