Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4028 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מתכוון לקנות רכב (יד שניה, לכיוון השנים 2009-2011). נוסע ביום לפחות 100 ק''מ. בעל רישיון לאוטומט בלבד. ולכן בהחלטה איזה רכב לקנות- צריכת הדלק בפועל, הינו נתון מאוד משמעותי.

לפני כיומיים נסעתי נסיעה טובה (של כשעתיים) על הסוזוקי סוויפט- ותא'מת, הייתה הרגשה אחלה. ומכאן התחילה ההתבלטות שלי. מבדיקה שלי, צריכת הדלק של הסוויפט בנסיעה בין עירונית הייתה בסביבות ה- 15.3 ק''מ לליטר.

הייתי שמח אם הייתם יכולים להפנות אותי למקום שבו ניתן לראות מה צריכת הדלק בפועל (לא נתוני יצרן) עבור נסיעות בין עירוניות של הדגמים הבאים (שנים 2009-2011): הסוופיט, קאיה פיקנטו, טויוטה יאריס (גיר רובוטי), ספייס סטאר ו- פיאט בראבו.

במידה ויש בעלי הדגמים הנ''ל, אודה אם תוכלו לשתף מה צריכת הדלק (בנסיעות בין עירוניות) שאתם התרשמתם ברכבכם..

פורסם

יש לנו סוויפט 2013 אוטו' מנוע 1250 סמ"ק- צריכה ממוצע 13 ק"מ לליטר,בעיקר נסיעות בינעירוניות.

(חשוב לציין שהרכב בליסינג אז הרגל כבדה על הגז)

לא ציינת תקציב ודרישות- אך הייתי ממליץ לך לבדוק רכבים נוספים.

פורסם

לפני כיומיים נסעתי נסיעה טובה (של כשעתיים) על הסוזוקי סוויפט- ותא'מת, הייתה הרגשה אחלה. ומכאן התחילה ההתבלטות שלי. מבדיקה שלי, צריכת הדלק של הסוויפט בנסיעה בין עירונית הייתה בסביבות ה- 15.3 ק''מ לליטר.

איך בדקת את צריכת הדלק?.

פורסם

בספייס סטאר אוטומטית אפשר לקבל כ 1/18-19,אם זה כולל גם שיוט למשל כביש 6 אפשר לקבל גם מעל 1/20, אני קיבלתי 22.5.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כיוון שהתקציב הינו בסביבות ה- 50K, היברידי לא נשקל כרגע. כיוון שרוב רובן של הנסיעות שלי הן בכביש בינעירוני- זה השיקול העיקרי שלי. אני ממש חושב לקחת יאריס רובוטי (שנת 2010), מחר מתכוון לעשות נסיעת מבחן ארוכה. אבל לא מצליח לדעת, מה צריכת הדלק (בפועל) של הרכב הזה בנסיעות בין עירוניות. וזה ממש מתסכל!

אם צריכת הדלק דומה ל(למשל) ספייס סטאר- מבחינתי זו יכולה להיות חלופה רצינית..

איך בדקתי את צריכת הדלק:

מילאנו את המיכל למקסימום. (עד שהמשאבה הפסיקה להזרים דלק למיכל, "קפצה" לבד). מדדנו את הקילומטראז', ואח''כ תידלקתי שוב- עד לאותה הנקודה. נתונים: נסענו 101 ק''מ, תידלקנו (בחזרה למיכל מלא) נפח של 6.6 ליטר. --> 101/6.6 = 15.3 ק''מ לליטר. ברור לי שזה לא הדבר הכי מדוייק בעולם. אבל זה נותן הערכה...

פורסם

לשיפור הבדיקה, 1. הקפד בשני התדלוקים שמצב המיכל מלא לגמרי, הידית קופצת כל פעם בעיתוי שונה.

2. בצע 3 מדידות רצופות וחשב ממוצע שלהם.

מהניסיון תגלה שאתה נוסע בעיר הרבה יותר ממה שאתה חושב, כל נסיעה בינעירונית מתחילה ומסתיימת בעירונית ואת כמות הנסיעות הקצרות בעיר יש לנו נטייה לשכוח.

לעניין היברידית: אני עם פריוס 2008 משיג צריכה של כ 1:19 1:20 מחוץ לעיר, נרכשה לפני שנה ב 43,500 ש"ח.

נוסע בפריוס 2008

פורסם

אני היום מכרתי את הרכב שלי מסוג הונדה סיוויק 2008

אם זה רק מחוץ לעיר בלי פקקים בלי כלום נסיעה חלקה צריכת הדלק שלו הייתה 1 ל 17\18 תלוי כמה באמת כביש ריק

בפועל מחשב הרכב שלי עומד על 7.4 שגם אצלי נסועה כמוך ואפילו יותר אני נוסע 30 אלף בשנה 65\70 אחוז מהנסיעות זה בין עירוני ככה שבפועל הייתי איתו על 1 ל-13.5 שזה נחמד אבל לא מספיק לי

מחר כנראה אני סוגר על פריוס הדגם החדש ששם התצרוכת דלק מוכח שהיא יותר טובה. יש לכמה אנשים שאני מכיר אישית והם עושים לפחות 1 ל-20 ולפעמים טיפה יותר טוב אפילו.

ככה שמציע לך לשקול את נושא ההיבריד.

פורסם

לא היברדית אלא סיוויק רגילה. שנת 2008

כמעט שלוש שנים שבמהלכם עברתי מהדגם הפשוט למפואר. גם הקרוז קונטרול ללא ספק תרם לחיסכון

כמו שציינתי הרוב המוחלט של הנסיעות שלי רק מחוץ לעיר. רכב חסכוני כשנוהגים עליו בחוכמה. ויכל להפוך שלתיין עם לוחצים עליו בלי הבחנה. הכל תלוי בנהג.

אבל עם כל זה זה עדיין יוצא לי יקר בגלל הנסועה המרובה שיש לי

פורסם

אני יכול לאמת את המגיב מעליי, בנסיעות בין עירניות הסיויק ממש מפתיעה(ועוד ביחס לגילה).

שמתחילים לעבוד בסלד גבוה העסק קצת משתנה, אבל עדיין טוב מהממוצע.

• תוכן חדש...