Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4010 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בולמים (בולמי זעזועים) מחליפים לפי צורך (כמו תקלה, או שיפור התנהגותי). אין תזמון בק"מ / זמן לצורך זאת.

לגבי מחירים - ממליץ לבדוק ולהשוות מחירים ויצרנים (של בולמים) בכמה מוסכים.

אולי למישהו יש נסיון בהחלםה ברכב דומה ויכול לתת אינדיקציה לעלויות.

מדוע אתה מעוניין להחליף הבולמים ? (כמה ק"מ הרכב עבר ?)

alfa 156 2.5.

פורסם

זה שאלה שאין עליה תשובה חד משמעית.

יש אנשים שאומרים שאחרי 80.000 ק"מ בולם זעזועים מאבד חלק נכבד מהתכונית שלו ובאיזור 100.000 רצוי להחליף.

אבל כמו שכתבתי בשירשור אחר, ברלינגו שלי חצתה השבוע את קו ה 300.000 ק"מ, כל הבולמים עוד מקוריים ואני לא מרגיש ירידה בביצועים שלהם.

ברור שהשינוי הוא הדרגתי, אני נוסע על האוטו יום-יום ולא שם לב לשינוי.

אבל...בקנגו שהייתה לי מקודם החלפתי 4 בולמים באיזור הקילומטרז' הזה וגם לא הרגשתי הבדל בין הישנים לחדשים.

פורסם (נערך)

בוקי, האם בדקת את ביצועי הבולמים עם המיכשור המתאים? האם נהגת ברכב עם טלמטריה? האם התנסית עמו בתמרוני קצה של בלימה ו/או היגוי?

אני שואל משום שהתחושה בנהיגה רגילה לאו דווקא תהיה שונה משמעותית, וכמו שאמרת - בגלל הדרגתיות השינוי גם הבדל גדול עשוי לא להיות מורגש.

ה"הפתעה" מגיעה בדרך כלל באחת משלושת ה"בדיקות" לעיל, ורצוי מאוד שהיא לא תתרחש במצב אמת שדורש בלימה חדה ו/או היגוי פתאומי.

להשוואה, יש כאן לא מעט משתמשים שמחליפים צמיגים אחת לארבע שנים לכל היותר, למרות שהצמיג תקין לפי הסטנדרטים של כל צמיגאי או יצרן צמיגים - בדיוק כמו בעניין הבולמים.

זאת בשל התייחסות לצמיג (ובמידה פחותה מכך גם לבולם) בתור מרכיב בבטיחות הראשונית של הרכב בשל יכולתו לקצר מרחקי עצירה ולשפר את יכולת הפניה ושינוי הכיוון.

לא מעט מאותם נהגים (ואני ביניהם) מגיעים לתמרוני קצה כתוצאה מנהיגה ספורטיבית בדרכים מפותלות ובמתחמים סגורים - ומרגישים את השפעת הבולמים על היכולות הדינמיות באופן תדיר.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

חן, מיצינו לדעתי את הסוגיה הזאת הייטב בשירשור הקודם שהיה בנושא.

לא בדקתי עם מכשירים ואני לא רשמתי את מה שרשמתי בתור המלצה. אני מקבל את כל ההערות שלך ולא מתכוון לסתור אותן.

מה שרשמתי זה דבר מאוד פשוט: בנהיגה מנהלתית רגילה לא מבחין בהבדל. זהו.

לא ממליץ לאף אחד לנסוע עם אותו בולם מיליון ק"מ.

פורסם

הרכב עבר 342,000 ומעולם לא הוחלפו בולמים כמו כן החלפתי הרבה דברים בפרונט חוץ מהבולמים ובשיבושים בכביש שומעים רעש כנראה מהבולמים

פורסם (נערך)
רעש משיבושים יכולמלנבוע מתותבי משולשים גמורים, גומיות גמורות במוט מייצב וכדומה...צריך לשמוע כדי לבדוק אם אכן זה מגיע מהבולמים.

+1

הרעש שאתה שומע הוא מגומיות יבשות או חופש.

מכשיר מיוחד לבדיקת בולמים?! למה הוא נהג מרוצים? תעשו טובה זוג ידיים ועיניים טובות מספיקים בשביל זה.

עריכה אחרונה על ידי x-Anton-X
פורסם
רעש משיבושים יכולמלנבוע מתותבי משולשים גמורים, גומיות גמורות במוט מייצב וכדומה...צריך לשמוע כדי לבדוק אם אכן זה מגיע מהבולמים.

החלפתי שבוע שעבר תפוחי הגה, תפוח פרונט, גומי הגה (לא יודע מה זה) , סט גומיות מייצב ומוט מייצב.

יש שיפור ניכר בפניות אך עדיין יש את הרעש המעצבן הזה בשיבושים לטענת המוסכניק הבולמים בסדר אך אני לא נוטה להאמין לו בעניין הנ"ל.

מה אומרים? יכול להיות שכריות הבולם סיימו את חייהם?

• תוכן חדש...