Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4058 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי בעיה בלוח שעונים

תוך כדי שהאוטו מונע, לפעמים תוך כדי נסיעה לפעמים אפילו בחניה, הלוח שעונים קופא במקום או שקופץ וקופא (למשל מקפיץ את מד החום למקסימום את המהירות ל140-160 ואת הדלק למקסימום או מינימום) והמד קילומטרז נכבה.

למשל תמונה מהחניה(סלד 0 מהירות 20~ קילומטרז כבוי והרכב בכלל לא זז):

IMG_20150602_142047.jpg

יש לציין שהשעון והמנורות בלוח השעונים עובדים גם כשהלוח לא מתפקד

האם יש מה לעשות?

חשבתי על לפרק את הלוח שעונים ולתת למישהו שמבין באלקטרוניקה לעבור על המעגלים אולי זה משהו חשמלי פתיר אבל אז נתקעתי עם פירוק החיבורים האלו:

IMG_20150602_142604.jpgIMG_20150602_142615.jpg

איך מפרקים אותם?

שאלה נוספת, במידה ואין איך לתקן את הלוח שעונים, האם אני יכול לחפש בפרוקיות לוח שעונים ולכוון אותו לקילומטרז של הלוח שעונים שלי? אם כן איפה עושים את זה?

תודה לעוזרים

פורסם
יש לבדוק את המתח 12V שיוצא מהסוויץ'. בסאני שהיתה לי מזמן היתה בעייה דומה באחת מיציאות ה SWITCHED 12V.

היי

יוצאות מהסוויץ לאן? ללוח שעונים?

פורסם

שים לב שבאמצע המחבר הלבן יש שן נעילה. לחץ אותה פנימה והמחבר ישתחרר. כפי הנראה גם למחבר השני יש מנגנון דומה.

הרעיון לתת את הלוח לאלקטרונאי לבדיקה הוא רעיון נכון.

דני

פורסם

אני לא מצליח לפרק את החיבורים

למישהו יש רעיון מה אני מפספס? (לחצתי על מה שנראה כשן נעילה אבל זה לא ממש עזר)

פורסם

אל תמהר לשלול את האפשרות הזו. יתכן שיש בעיה בהלחמות. זה לא נדיר כל כך.

דני

פורסם

yuvk אתה יכול להגיד לי איך אני בודק את המתח 12V שנותן הסוויץ?

כאילו

על איזה חיבור אני בודק עם וולטמטר?

תודה

פורסם

אם התופעה קורית מדי פעם לזמנים קצרים, לא תוכל סתם למדוד מתח עם וולטמטר (כי באופן נורמאלי, המתח הממוצע הוא 12V). הייתי מציע לחבר באופן זמני נורות קטנות (או לדים + נגדים טוריים) לשתי יציאות ה 12V של הסויץ' (בסאני שלי היו 2) ע"מ שתוכל לראות אם הן מהבהבות בזמן שלוח השעונים משתגע.

:turn-l:
פורסם

לסוויץ' נכנס חוט 12V מהמצבר/אלטרנטור ויוצאים ממנו מספר חוטים של 12V בהתאם למצבי הסוויץ' ACC, ON, START

אם אני זוכר נכון, יש יותר יציאות ממצבים (חלוקת העומס על מספר מפסקים מקבילים). עליך לזהות את היציאה הרלוונטית ללוח השעונים ואני מציע לחבר אליה באופן זמני נורה לצורך הבדיקה.

פורסם

יתכן. למשל כתבת שתצוגת הק"מ כבה - אני מניח שהתאורה שלה כבה. אבל יהיה הרבה יותר קל לבדוק את יציאת הסוויץ' - יש לך כ-5 חוטים לבדוק, לעומת עשרות (?) פה.

פורסם

התאורה שלה לא כובה היא פשוט "נצרבת" חצי מהמספרים ולאחר שניה נעלם לגמרי

אני לא ממש מבין איפה זה יציאת הסוויץ?

מה אני צריך לפרק כדי להגיע ל5 חוטים האלה?

אולי עדיף לי ללכת למוסך לחשמל? איך אני מסביר לו את החשיבה שאולי זו בעית חשמל?

אשמח לעזרה

והמון תודה על העזרה עד עכשיו!

• תוכן חדש...