Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4080 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

הרכב מיצובישי לאנסר 2005 מנוע 2000 ידני.

175000 קמ.

לפני כשלושה חודשים נדלקה מנורת מנוע , הגעתי לחשמלאי רכב והתקלה הייתה מחיבור למחשב: ממיר קטליטי

קצת לפני התקלה הצריכת דלק קצת גדלה, במוסך כיבו לי את הנורה ועד עכשיו היא עדיין לא נדלקת.

כבר הגעתי למצב שהצריכה גדלה פי 2 , עם מיכל מלא 42 ליטר הרכב עובר 250 קמ , לפני כשנה הייתי נוסע כ550 קמ למיכל.

הגעתי למוסך מורשה של מיצובישי התחברו למחשב ו לא מצאו כלום, אמרו לי לחזור כאשר הנורה תידלק שוב , אבל היא לא נדלקת.

עוד דבר בזמן הבדיקה במיצובישי החישן האחורי לא החזיר נתונים למחשב בסיבובי סרק , רק לאחר שהבודק לחץ על הגז החישן החזיר נתונים.

ניסיתי תוספים וגם תוסף שנתנו לי במיצובישי , לא עזר.

מחיר של המימיר לא קטן בגלל זה אני לא רוצה סתם להתחיל להחליף דברים ללא צורך.

השאלה אם אני יכול להניח שזה באמת הממיר והוא זה שגורם לצריכה הגדולה ?

תודה מראש!!!

AMP:JBL 75.4, FRONT: MOREL PULSE

REAR:JBL CS3196, SUB:JBL CS12

פורסם
שלום לכולם.

הרכב מיצובישי

לפני כשלושה חודשים נדלקה מנורת מנוע , הגעתי לחשמלאי רכב והתקלה הייתה מחיבור למחשב: ממיר קטליטי

קצת לפני התקלה הצריכת דלק קצת גדלה, במוסך כיבו לי את הנורה ועד עכשיו היא עדיין לא נדלקת.

כבר הגעתי למצב שהצריכה גדלה פי 2 , עם מיכל מלא 42 ליטר הרכב עובר 250 קמ , לפני כשנה הייתי נוסע כ550 קמ למיכל.

הגעתי למוסך מורשה של מיצובישי התחברו למחשב ו לא מצאו כלום, אמרו לי לחזור כאשר הנורה תידלק שוב , אבל היא לא נדלקת.

עוד דבר בזמן הבדיקה במיצובישי החישן האחורי לא החזיר נתונים למחשב בסיבובי סרק , רק לאחר שהבודק לחץ על הגז החישן החזיר נתונים.

ניסיתי תוספים וגם תוסף שנתנו לי במיצובישי , לא עזר.

מחיר של המימיר לא קטן בגלל זה אני לא רוצה סתם להתחיל להחליף דברים ללא צורך.

השאלה אם אני יכול להניח שזה באמת הממיר והוא זה שגורם לצריכה הגדולה ?

תודה מראש!!!

אין לך הרבה ברירות, להגיע למומחה מערכות פליטה שיבחן את התקלה בצורה המדויקת ביותר. שיבדוק האם התקלה נובעת מתקלת ממיר קטליטי, או אולי חיישן חמצן שלא נותן ערכים נכונים, בדגם רכב הזה אופיני לא מעט שזה קורה. בכל מקרה דגם רכב זה לא סטנדרטי, והייתי ממליץ לך לגשת אך ורק למישהו שמכיר את הרכב מצוין, שלא יהיה פדיחות עבורך.

בהצלחה.

פורסם
אין לך הרבה ברירות, להגיע למומחה מערכות פליטה שיבחן את התקלה בצורה המדויקת ביותר. שיבדוק האם התקלה נובעת מתקלת ממיר קטליטי, או אולי חיישן חמצן שלא נותן ערכים נכונים, בדגם רכב הזה אופיני לא מעט שזה קורה. בכל מקרה דגם רכב זה לא סטנדרטי, והייתי ממליץ לך לגשת אך ורק למישהו שמכיר את הרכב מצוין, שלא יהיה פדיחות עבורך.

בהצלחה.

יש המלצה למומחה מערכות פליטה באיזור המרכז?

כי התקשרתי למקום אחד הוא אמר שהוא לא יכול לאבחן את הבעיה כשהנורה לא דולקת.

• ספונסר פורום
פורסם

אם צריכת הדלק עלתה בצורה כל כך משמעותית כבר כעת אז יכול להיות שיהיה אפשר לאתר את התקלה. צריכת דלק גבוהה פי 2 מהסטנדרט תשאיר בסיכוי די גבוה סימנים בגזי הפליטה, ומשם אפשר לנסות להבין אם מדובר בתקלה שנגרמת בעקבות ממיר סתום או כל דבר אחר.

אם פתח תקווה זה לא רחוק ממך אז פנה אל אמיר מהמוסך הירוק ותבקש שיבדוק לך את הרכב. הוא היה בעבר מנהל טכני של מיצובישי והוא מכיר היטב את הרכבים האלו.

פורסם (נערך)

לא הייתי ממליץ לך לשחק עם זה, בגלל שאתה אפילו בעצמך אמרת שמוסך מרכזי בדק את הרכב, ולא נמצאה תקלה, ככה שמישהו אחר יתקשה לאבחן את התקלה ללא מנורת אזהרה.

אם מומחה אגזוזים אמר לך את מה שאמר, כנראה שהוא מבין משהו, ולא סתם מנסה לדחוף לך חלק.

( דרך אגב למי פנית, מעניין אותי לדעת)

המלצתי היא לבדוק סימפטומים נוספים מורגשים ברכב, לראות אם הוא מגיב טוב בינתיים, ובמידה והכל תקין פחות או יותר, לחכות שמנורת התקלה תדלוק ואז לגשת למוסך.

אתה לא היית רוצה להוציא כספים מיותרים עבור תקלה שלא קיימת, תאמין לי.

בהצלחה

עריכה אחרונה על ידי barak5915
פורסם

אני סבור שצריך לערוך בדיקת 4 גאזים (או שכבר נעשה ?).

אוכל להמליץ לך (גם בפ"ת, א.ת. סגולה), על משה זר, שמתמצא במערכות הזרקה מע' פליטה וממירים קטליטיים.

alfa 156 2.5.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

הוחלף ממיר למשופץ כולל ניקוי החיישנים, החישן האחורי היה מכוסה בסוג של קורוזיה (כמו בספירלה של קומקום),

הצריכה קצת ירדה אבל עדיי לא מה שהיה לפני כשנה , על 40 ליטר עברתי 330 קמ , 1 ל 8.25 .

הייתי באבחון אצל המוסך הירוק בפתח תקווה , עם חיבור למחשב הוא אמר לי שהנצילות של המנוע היא 100% ואין תקלות,

חוץ מזה אמר שבאמת הצריכה גבוהה והוא לא יכול לומר לי מה הבעייה.

יש למשהוא עוד הצעות לבדיקות או מומחים בנושא הזה?

תודה מראש

• תוכן חדש...