Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיטורים שלא כדין

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4067 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

צהריים טובים לחברי הפורום, פוטרתי מעבודתי לפני כחצי שעה בהודעה ב - WhatsApp .

עבדתי בתחנת דלק כ-עבודה מועדפת אחרי שירות צבאי מלא, נשאר לי קצת יותר מחודש עד סיום המועדפת .

זמן העבודה שלי בתחנה הוא קצת יותר מחצי שנה.

המעסיק שלח לי הודעה ואמר לי שיש לו בעיה ואין לו עובד בערב יום העצמאות, כתבתי לו שאני לא יכל לעבוד באותו יום כי כבר סגרתי כרטיסים להופעה .

המשמרות נקבעו שבוע לפני, ולפי דעתי זו חוצפה להודיע יום לפני שכבר רכשתי כרטיסים .

אחרי שסירבתי בנימוס להגיע למשמרת המעסיק כותב שהוא לא יכל להיעזר בי ושאני אסיים את המשמרות שיש לי השבוע וזהו .

לא נעשה לי שימוע, לא חושב שאקבל מכתב פיטורים , וגם פיטרו אותי בהודעה .

אני לא מכיר את החוק, אשמח לקבל ייעוץ, תודה רבה איציק .

עריכה: כנראה שהמעסיק שם לב לטעות שלו, קיבלתי הודעת SMS ונכתב לי " כמובן שלא פיטרתי אותך עדין תגיע מחר לשימוע" .

עריכה אחרונה על ידי HiTRuN

- איציק -

מאזדה CX 5 2015

עמוס השרת יצא לפטרול. קראנו לו במ.ק. 77 והוא יחזור כל רגע.
פורסם

לשימוע יש כללים וכאן ברור לחלוטין שהשימוע הוא עניין טכני בלבד וזאת בזכות ההודעה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אם מחר יעשה לך שימוע אז הכל כחוק. אבל מה זה כל כך משנה לך? תשלים את המועדפת בתחנה אחרת.

ממש לא משנה לי איפה אסיים את המועדפת, רק רציתי לדעת האם הכל נעשה כחוק .

המעסיק שלח לי את ההודעה על השימוע רק אחרי שהוא נזכר שיש חוקים כנראה .

לשימוע יש כללים וכאן ברור לחלוטין שהשימוע הוא עניין טכני בלבד וזאת בזכות ההודעה.

מה זאת אומרת?

עוד משהו, בחודש האחרון בעל הבית החליט לעשות צמצום כוח אדם, זאת אומרת שבמקום II מתדלקים רק מתדלק אחד עובד במשמרת של 8 שעות.יוצא שאני לא מקבל הפסקות כחוק, לפני הצמצום היה לי את האפשרות לצאת לחצי שעה הפסקה, וכרגע אין מי שיחליף אז אין הפסקות .

- איציק -

מאזדה CX 5 2015

עמוס השרת יצא לפטרול. קראנו לו במ.ק. 77 והוא יחזור כל רגע.
פורסם
ממש לא משנה לי איפה אסיים את המועדפת, רק רציתי לדעת האם הכל נעשה כחוק .

המעסיק שלח לי את ההודעה על השימוע רק אחרי שהוא נזכר שיש חוקים כנראה .

מה זאת אומרת?

המעסיק שלך עבר על כמה חוקים, יותר נכון פסיקות ותקדימים.

מעסיק מחוייב לפטר עובד בצורה הוגנת, וברגישות.

מעסיק חייב לקיים שימוע, לתת לעובד מספיק זמן מראש לפני השימוע להתכונן (יומיים שלושה נחשב זמן סביר),

העובד זכאי להביא לשימוע אדם מטעמו, עורך דין, חבר, קרוב משפחה,וכו, שיעזור לו לטעון את טענותיו ולסנגר עליו ולהגן עליו.

השימוע חייב להיות בתום לב, המטרה שלו לנסות למנוע את הפיטורים, למצא דרך לאפשר לעובד להמשיך לעבוד, ולסכם איתו על דרכי פעולה שיאפשרו זאת.

חובתו של המעסיק להוכיח שעשה כל שיכל לאפשר לעובד להמשיך לעבוד.

צריך לערוך פרוטוקול של השימוע במהלכו. והעובד זכאי לקבל העתק של הפרוטוקול בסיום השימוע.

צריך לזכור שפיטורים שלא בתום לב גורמים נזק כלכלי ממשי לעובד, לרוב יוצרים מצב של חוסר השתכרות של העובד למשך מספר חודשים עד שהוא מוצא עבודה חדשה. לכן הפיטורים חייבים להיות הוגנים ובתום לב, ואם לא נעשה כך העובד זכאי לתבוע פיצויים על הנזקים שנגרמו לו.

רק בשביל לסבר את האוזן אם עבדת תקופה קצרה יחסית (שנה שנתיים) , ובית המשפט יפסוק שהפיטורים שלך היו שלא בתום לב, אתה יכול לקבל עד 3 משכורות כפיצוי.

כאחד שתבע בעבר את המעסיק שלו אני יכול לומר לך שתביעה היא עניין קל ופשוט ואפשר לעשותו גם ללא עורך דין. כותבים כתב תביעה ומגישים בלשכת בית הדין לעבודה. משלמים אגרה של כמה אחוזים מסכום התביעה (אפשר לדרוש אותה בחזרה כחלק מהפיצוי)

עדיף למצא עורך דין שייקח את התביעה בתשלום של אחוזים (נדמה לי שהם לוקחים סביבות 15% עד 25), עדיף עורך דין צעיר ורעב מאשר ותיק שבע ובעל ניסיון.

ועוד דבר, לרוב מה שקורה אחרי הגשת התביעה - המעסיק יוצר קשר ומנסה לפתור את העניין בפשרה. אם אפשר להגיע לפשרה שמוסכמת על שני הצדדים זה הכי טוב. להגיע למשפט עצמו זו ברירה אחרונה.

• תוכן חדש...