Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4113 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

לפני פחות מחודש התחדשתי בגולף 2007 אותה רכשתי מאחותי (יד ראשונה).

הרכב רועד במהירויות גבוהות, עד 100 קמ"ש המצב תקין אך מעבר לכך ובעיקר ב120 ומעלה הרעידות דיי מציקות ופוגמות מאיכות הנסיעה.

לפני הקנייה עשיתי לרכב בדיקה כדי ללמוד יותר על מצבו, והיה עלי להחליף שני צמיגים (שני הימניים, אחורי וקדמי). קניתי שני צמיגים חדשים של קלבר, והפנצ'רמאכר העביר את האחורי השמאלי להיות הימני קדמי, והרכיב שני צמיגים אחוריים חדשים. אחרי שהתלוננתי שהרכב רועד, ביצעתי גם איזון גלגלים (גלגלים מפורקים) לגלגלים הקדמיים (שהיו לא מאוזנים), ולמרות שבתחילה נראה שיש שיפור, עדיין ישנן רעידות וגם אם יש שיפור הוא לא גדול - הבעיה לא נפתרה.

בין הממצאים של הבדיקה שביצעתי לרכב היה שיש סטיות הגה (בתחילה חשבתי שאולי זה בגלל הצמיגים הפגומים בצד אחד) - המכונאי המליץ על כיוון פרונט - האם זה יכול לפתור את הבעיה? מחיפוש באינטרנט הבנתי שכיוון פרונט עוזר דווקא לרעידות במהירות נמוכות.

עוד ממצאים מהבדיקה שעשויים להיות קשורים: "סרן קדמי ומערכת היגוי - תותבים לזרעות מתלה פגומים", "העברת כח - גומיות מגן לציריות פגומות".

אשמח לעזרתכם,

תודה,

עידן.

עריכה אחרונה על ידי IdanMcLaren
פורסם

אז רק הימני הקידמי הוא חדש?

כשמחליפים צמיגים מחליפים אותם בזוגות(אם זה מקדימה או מאחורה).

אני החלפתי 2 צמיגים קידמיים ופסקו הרעידות ב120 קמ”ש.

בכל מקרה אם צריך כיוון פרונט תעשה.

פורסם

כיוון פרונט לא יפתור את בעיית הרעידות. זה כיוון סטטי, בזמן הכיוון שום דבר לא מסתובב ואם יש חוסר איזון בחלק מסויים, כיוון פרונט לא יסדר את זה.

תעשה איזון לגלגלים האחוריים (למה לא עשיתי כבר לכולם?).

פורסם (נערך)
אז רק הימני הקידמי הוא חדש?

כשמחליפים צמיגים מחליפים אותם בזוגות(אם זה מקדימה או מאחורה).

אני החלפתי 2 צמיגים קידמיים ופסקו הרעידות ב120 קמ”ש.

בכל מקרה אם צריך כיוון פרונט תעשה.

תודה רבה על תשובתך.

שני האחוריים חדשים. מה שאמרתי זה ששני הצמיגים הפגומים היו בצד ימין, אז הפנצ'ארמאכר העביר את השמאלי אחורי להיות הימני קדמי והתקין שני צמיגים אחוריים חדשים. לשני הקדמיים גם עשיתי איזון גלגלים.

כיוון פרונט עוזר גם לתקן את הבעיה גם כשמדובר על רעידות במהירות גבוהה?

האם הממצאים של הבדיקה (אותם ציינתי בסוף) גם עשויים להיות קשורים? בחיפוש בפורום קראתי שהרבה פעמים הבעיה נובעת מבעיה בציריות.

פורסם (נערך)
כיוון פרונט לא יפתור את בעיית הרעידות. זה כיוון סטטי, בזמן הכיוון שום דבר לא מסתובב ואם יש חוסר איזון בחלק מסויים, כיוון פרונט לא יסדר את זה.

תעשה איזון לגלגלים האחוריים (למה לא עשיתי כבר לכולם?).

הצמיגים האחוריים חדשים לגמרי, אני מניח שבוצע איזון גלגלים בעת התקנת הצמיגים (וגם רשום שבוצע בקבלה, אך למען האמת לא שמתי לב אם זה בוצע בפועל).

פורסם

שוב שלום חברי הפורום,

אתמול הלכתי לפנצ'ריה והוא שוב בדק את האיזון של כל הגלגלים. היו קצת סטיות, אך לא רציניות וראיתי בעיני שהוא איזן אותם לחלוטין. היום שוב נסעתי והמצב לא השתפר ואולי אף החמיר (נראה לי שהרעידות מופיעות כעת במהירות נמוכה יותר, איזור ה90-100, אך ייתכן שהרגשתי זאת מהויברציות של הרגל).

השאלה כעת היא למה מהבאים לפנות (שכעת נשלל תקנו אותי שמדובר באיזון)?

כיוון פרונט?

או לאחד ממצאי הבדיקה שנשמעים רלוונטים?

סרן קדמי ומערכת היגוי - תותבים לזרעות מתלה פגומים

העברת כח - גומיות מגן לציריות פגומות

תודה רבה, עידן.

פורסם
האם הרעידות קורות בהאצות או גם שאתה עוזב את הגז?

אין קשר להאצות, הרעידות קבועות כשאני במהירות גבוהה (ואני לא מרגיש איזשהו שוני כשאני מאיץ). יש לציין שזה לא רעידות הגה בלבד, לי מפריע הרבה יותר שהרצפה של הרכב רועדת (בלי קשר כמובן לאיכות הכביש).

פורסם

אתה מתכוון להאם שאני מרפה מהגז לגמרי במהירות הזו עדיין קיימות רעידות? ממה שזכור לי כן, אני גם מניח שאם הייתי מרגיש שזה פוסק הייתי שם לב (קורה שמרפים מהגז מידי פעם), אבל אבדוק את זה שוב.

איך זה משנה את התמונה?

פורסם

קודם כל תודה רבה על העזרה. הממצא השני שציינתי מדבר על גומיות מגן לציריות פגומות, ייתכן שהחלפת הגומיות תפתור את הבעיה אם אכן מדובר על מצב בו הרעידות מתרחשות רק תוך לחיצה על הגז? כלומר אין צורך בהחלפת הציריות?

פורסם

נתחיל מהבסיס, משהו שמסתובב לא מאוזן אצלך.

את הגומיות לציריות תחליף עכשיו לפני שילכו הציריות ותשלם פי כמה.

בקשר לרעידות, גש למוסך - שיראו אם הכל מחוזק כמו שצריך.

אם יש רעידות בהגה מדובר לרוב על בעיה בסרן הקדמי, כאשר הרעידות בכל הרכב יתכן ומדובר בסרן האחורי או ברכיב משמעותי יותר (מנוע, גיר).

נסה לנעול את הרכב בהילוך נמוך לנסוע בסל"ד גבוה אחד במהירות נמוכה, האם יש רעידות?

האם אתה שומע מכה כאשר אתה נותן 'לחיצה חזקה ומהירה על דוושת הגז'? האם יש לרכב עבר של תאונות?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
קודם כל תודה רבה על העזרה. הממצא השני שציינתי מדבר על גומיות מגן לציריות פגומות, ייתכן שהחלפת הגומיות תפתור את הבעיה אם אכן מדובר על מצב בו הרעידות מתרחשות רק תוך לחיצה על הגז? כלומר אין צורך בהחלפת הציריות?

אם הבעיה בציריות לפי תופעות אלה אין קשר לגומיות וההחלפה היא של כל הצירייה.

פורסם
נתחיל מהבסיס, משהו שמסתובב לא מאוזן אצלך.

את הגומיות לציריות תחליף עכשיו לפני שילכו הציריות ותשלם פי כמה.

בקשר לרעידות, גש למוסך - שיראו אם הכל מחוזק כמו שצריך.

אם יש רעידות בהגה מדובר לרוב על בעיה בסרן הקדמי, כאשר הרעידות בכל הרכב יתכן ומדובר בסרן האחורי או ברכיב משמעותי יותר (מנוע, גיר).

נסה לנעול את הרכב בהילוך נמוך לנסוע בסל"ד גבוה אחד במהירות נמוכה, האם יש רעידות?

האם אתה שומע מכה כאשר אתה נותן 'לחיצה חזקה ומהירה על דוושת הגז'? האם יש לרכב עבר של תאונות?

תודה רבה על התגובה. ראשית, לרכב אין עבר של תאונות.

שנית, ניסיתי את שני הדברים שציינת, אינני מרגיש רעידות בסל"ד גבוה במהירות נמוכה, וגם שאני נותן "קיק" אני לא מרגיש שמשהו לא בסדר.

זה שולל שהבעיה מגיעה מהציריות? (שבלי קשר אסדר להן את הגומיות כפי שהמלצת).

האם הממצא השני (

סרן קדמי ומערכת היגוי - תותבים לזרעות מתלה פגומים

) עשוי להיות קשור לבעיה?

האם לשלול לחלוטין אפשרות שהבעיה יכולה להפתר באמצעות כיוון פרונט (יש סטיית הגה)?

תודה,

עידן.

• תוכן חדש...