Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4075 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
מאיזה מקום הבאת את המידע הזה? בספר רכב אין שום ציון לצמיגויות האילו! היתה תקופה בעבר שהשתמשו לדגמים החלשים באירופה בסילניה 5W40, אבל הפסיקו אין לי מושג למה.

תקן אותי אם אני טועה אבל בסילניה השתמשו בעבר ב 10w 50..

בכל מקרה מה הבעיה לשאול את המוסך??

עריכה אחרונה על ידי BMW135i
  • תגובות 77
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מי שלא יודע' date=' עדיף שלא ימליץ.[/quote']

חוץ מאשר המלצות הייצרן לשמן 10W50 יש לך הסבר טכני מפורט למה למנוע של האבארט מומלץ השמן שציינת ?

איזה כייף לי :)

פורסם

לא, אבל אני משוכנע (ואולי אני טועה) שאין לו סימוכין שמה שהוא המליץ יהיה טוב, וההמלצה שלו סותרת את המלצת היצרן.

אני לא המלצתי לפות"ש שום דבר באופן חד משמעי, כי אני באמת לא יודע.

לפני כמה עמודים העליתי סברה שדווקא שמן 10W60 של SHELL מסדרת HELIX שעונה למפרט מסוים של פיאט כנראה עדיף על CASTROL EDGE שצויין והוא נפוץ בין בעלי האבארת' ואינו עומד במפרט פיאט כלשהו (אגב תוך הסתייגות בנוגע לתקן ACEA שאינו מתאים בשני המקרים).

בגלל שיש פה הרבה מדע, ואנחנו לא יודעים מה היו השיקולים של היצרן בקביעת השמן, אני ממליץ למי שלא יודע, ואני ביניהם, לא להמליץ (או לפחות להסתייג בהתאם).

פורסם

גם אנוכי עדיין לא יודע וואינני סומך על המלצות של מכונאים או סברה שדווקא שמן 10W60 עשוי להיות מתאים למנוע של האבארט. ההמלצות האלה הם שוות בדיוק כמו שאני אכתוב בכמה פורומים שונים שמומלץ שמן 5W40 שהמליץ לי חבר מוסכניק שהמליץ לו השכן שהינו 'מומחה לשמנים'...

שווה לבדוק מה מסתתר מאחורי ההמלצה של הייצרן לשמן בצמיגות 10W50.

פורסם

בגרסה האמריקנית של ה- Abarth משתמשים בשמן סינתטי מלא 5W-40. המנוע בדגם האמריקני אינו זהה למנוע האירופי והוא מיוצר בארה"ב. כמובן שאין להתייחס לכתוב כהמלצה להשתמש בשמן שונה מזה שהוגדר על ידי היצרן באירופה.

מצאתי בפורומים ב-UK מספר בעלי Abarth 500 מבולבלים שלא יודעים האם מותר להשתמש בשמן שונה, הם גם קיבלו תשובות סותרות מן הסוכנים ומן המוסכים שלהם.

אילו אני בעל רכב זה לא הייתי מסתפק בתגובות בלתי מוסמכות בפורום אלא פונה ישירות אל היצרן.

פורסם
חוץ מאשר המלצות הייצרן לשמן 10W50 יש לך הסבר טכני מפורט למה למנוע של האבארט מומלץ השמן שציינת ?

גם אנוכי עדיין לא יודע וואינני סומך על המלצות של מכונאים או סברה שדווקא שמן 10W60 עשוי להיות מתאים למנוע של האבארט. ההמלצות האלה הם שוות בדיוק כמו שאני אכתוב בכמה פורומים שונים שמומלץ שמן 5W40 שהמליץ לי חבר מוסכניק שהמליץ לו השכן שהינו 'מומחה לשמנים'...

שווה לבדוק מה מסתתר מאחורי ההמלצה של הייצרן לשמן בצמיגות 10W50.

גם אני תהיתי בעניין וגיבשתי שתי השערות.

1. כמות השמן במנוע האבארט היא 2.9 ליטר. זה כלום, בטח בהתחשב שמדובר במנוע גודש וחזק ביחס לנפח שלו. זה מביא אותי למחשבה שהשמן מתחמם מאוד בזמן השימוש הרגיל (ועל אחת כמה בנסיעות התגרזנות). שימוש בשמן בעל צמיגות "חמה" גבוהה יכול לרמוז לכך שטמפ' השמן גבוהה מבמכונית רגילה ולמעשה בטמפ' גבוהה הצמיגות הקינימטית של שמן 50 מתפקד כמו שמן 30 או 40 במנוע רגיל. שאלתי בהודעה 33 בשרשור הזה אם מישהו יודע את טמפ' השמן ו/או האם קיים קולר לשמן המנוע? אשמח לדעת את התשובה.

2. יכול להיות שה"שמן המומלץ" זה לא יותר מסתם "היפ" ומיתוג פלצני של הרכב הזה. אני לא מבין מה זה אותו תקן מסתורי הייחודי רק למנועי האבארט ומאיזו סיבה תמחור השמן הזה נקוב בסכום תלת ספרתי לליטר. שמני המנוע הכי יקרים בשוק, אלה המורכבים משמן הבסיס הסינטטי היקר ביותר לא מתקרבים במחירם לקצה קצהו של שמן המסתורין של האבארט.

ואולי בכלל הסיבה האמיתית היא שילובן של שתי ההשערות או אף אחת מהן. התשובה לחידה הזו לא פשוטה, זה בטוח.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר בנינו עליך שתמצא תשובה .מה שלא שגרתי בשמן הזה שהוא יחודי שבצמיגות שלו הacec הוא c3 בפרמטרים האחרים הוא די דומה לקסטרול ולאגיפ ה10w60.

פורסם

בספרי הרכב של פיאט תמיד כתוב להשתמש במותגים שלהם, לגבי כל השמנים והנוזלים השונים שברכב ממים לרדיאטור ועד שמן ברקס. בכל הקשור לשמן המנוע לפחות, שמן איכותי מהסוג הדרוש (אינני יודע לגבי ה500, שהמנוע אינו זהה לפונטו - בפונטו זה 5W40) צריך להתאים. ההבדל בין המותגים השונים הוא בעיקר בתוספים השונים, אלה שעוזרים לניקוי ושמירת חיי המנוע לאורך זמן, כל עוד מקפידים על שמן איכותי מאחד המותגים המובילים אני לא חושב שצריך להיות הבדל. אולי אם מישהו צופה לעשות קילומטרז' מאוד גבוה בין החלפה להחלפה, כמה עשרות אלפי ק"מ בשנה, צריך לבדוק יותר בדקדקנות. גם באלפות שם מילאתי במשך שנים 10W60 מילאתי לרוב AGIP ולא סלניה, והפלא ופלא - עשה את העבודה יפה.

אגב חבר עם פונטו שמסיבה כלשהי מילא 10W50 במקום 5W40, דיווח על השפעה מהותית (ושלילית) של השמן הכבד יותר על ביצועי הרכב, ולאחר שבטיפול אחרון עבר לשמן המומלץ 5W40 הרכב שיפר זריזותו.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

אמרתי לו.. שוב אני מדבר מנסיון בשטח לא יודע מה כתוב בספרים..

לפי הספרים אני צריך גם שמן w5 30 ואני שם 5w 40 חפש בפורומים בחו״ל הכי בריא

פורסם

גם בח"ול הם מאוד מתלבטים מה לשים במקום ה10W50 של סלניה . מי שמשתמש בשמן אחר משתמש ב

Helix Racing Ultra 10W / 60 סינטטי מלא אגיפ 10W60 , קסטרול 10W60' ובמוטול 15W50, וגם בשמנים האילו שאין בארץ

http://stores.ebay.co.uk/Opie-Oils/_i.html/_i.html?submit=&_nkw=(brf5,%20161108698036,161108691429,181402151376)

פורסם

נברתי קצת ברשת במהלך היום. ממש מדגדג לי לכתוב ש"השמן המקורי" הוא קשקוש מוחלט, מיתוג פלצני ויקר ותו לא.

פיאט דורשים שימוש בשמן 10W50 סינטטי מלא ובתנאי שיעמוד ב ACEA C3. השמן המומלץ הוא הסלניה המדובר, אבל הוא לא חובה.

תכולת השמן במנוע היא 2.9 ליטר, זו כמות קטנה מאוד ולא ברור לי למה. אני משער שהשמן עובד בטמפ' גבוהה גם לא במוד התגרזנות כך שצמיגות קינמטית חמה גבוהה נדרשת על מנת לספק את ההגנה הרצוייה למנוע. אגן השמן בגרסת ה 500 אבארת' האמריקאית לשם השוואה מכיל כבר 3.8 ליטר, כמעט ליטר יותר של שמן מנוע ושם נדרש 5W40, מה שלגמריי מתיישב עם ההשערה הנ"ל.

בשורה התחתונה? כמו שזה נראה כרגע אני לא רואה מניעה משימוש בשמנים בעלי צמיגות קינימטית חמה גבוהה כמו 50 ו 60 ובתנאי שהשמנים עומדים בתקן ACEA C3 החיוני לרכבים עם מערכות פליטה מתקדמות. אי הקפדה על שימוש בשמן העומד במפרט ה C3 עלול לגרור תקלות יקרות.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אז זהו את הC3 בצמיגות 10W50, יש רק בסלניה . כך שחזרנו להתחלה. איתמר שאתה מתכוון למערכות פליטה מתקדמות , אתה מתכוון לממיר?

פורסם (נערך)
אז זהו את הC3 בצמיגות 10W50, יש רק בסלניה . כך שחזרנו להתחלה. איתמר שאתה מתכוון למערכות פליטה מתקדמות , אתה מתכוון לממיר?

עמידה בתקני זיהום אוויר EURO 4/5 מאלצת את ייצרני הרכב לשפר את כול מכלולי הרכב הקשורים באופן ישיר או עקיף בפליטת זיהום אוויר ובין היתר את הנוזלים השונים.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

• תוכן חדש...