Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תקלת BIOS במחשב נייח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4099 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ואם כול זה נכשל יש לי צורב חיצוני , אם אתה מירושלים אני יכול פשוט לצרוב לך אותו איך שהוא על הלוח

אודי A4

דימה.

פורסם

תודה, אני מחיפה. למישהו יש צורב כזה באזור ?

זה מה שניסיתי עכשיו :

1. הורדתי שוב את הביוס, מסתבר שהורדתי גירסה לא נכונה, אז הייתה לי תקווה. שמתי על DOK - לא עזר.

2. צרבתי CD-ROM, גם לא עזר.

3. החלפתי סוללה לביוס - לא עזר.

4. ניסיתי שוב לקצר את הג'מפר לאיפוס הCMOS - לא עזר.

5. קיצרתי שוב את רגליים 4 ו-7 ו-5 ו-6, נאדה. מה שקורה אז- אפילו המסך לא נדלק, המאווררים והלדים נדלקים בלוח, וכבים חזרה.

6. ניסיתי להוציא גם את שני הסטיקים של הזיכרון - אין פלט למסך.

מחר אני אקח אותו לעבודה, נראה אם יהיו רעיונות לאנשי הIT, אם לא - אני אנסה למצוא צורב כזה.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם (נערך)

לכול מעבדת טלפונים צריך להיות צורב SPI שיתאים למטרה.

במקסימום אם יש לך מחשב ישן שיש לו פורט LPT תמיד תוכל לבנות גרסה פשוטה שתעבוד על בסיס SPIPGM או FLASHROM.

http://rayer.g6.cz/elektro/spipgm.htm

בדקתי לפי הDATASHEET הרכיב MX25L8005 יעבוד אם הסכמה הכי בסיסית אבל היתי מוסיף BUFFER ליתר בטחון.

סכמה כזאת אמורה להתאים

spipgm_0.gif

תוכל לקצר עוד טיפה את הסכמה עלידי השארת הרכיב על הלוח ואז אתה צריך לחבר רק את הרגליים של הLPT.

עריכה אחרונה על ידי Ave

אודי A4

דימה.

פורסם

תודה על ההשקעה !

כשאני חושב על זה יש לי בעבודה צורב, אבל בלי מתאם לצריבה על הלוח.

נראה לי שאני אסיר אותו, אצרוב ואלחים חזרה, רק 8 פינים, לא סיפור.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

סתם שאלה.

האם כל מתחי ההפעלה תקינים? בדקת מתח על הציפים והזכרונות?

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

ההתנהגות של ה BIOS איננה כאילו הפלאש הראשי משובש (כי אז הוא היה משחזר מהמשני) אלא נסיון לטעון BIOS מהתקן חיצוני. אני חושד שלוח האם חזר למצב הראשוני בקו היצור, שבו ב- BIOS עוד אין תוכנה מלבד BOOTLOADER כללי, שמחפש את הקוד בהתקן חיצוני.

:turn-l:
פורסם

עדכון :

הורדתי את שני הצ'יפים של הביוס, הלחמתי את הגיבוי במקום הראשי - לא קורה כלום, אין את ההודעה אפילו, הלוח רק נדלק ונכבה בלופ.

מצאתי צורב שתומך בצ'יפ הזה אצלנו, קימבנתי לו סוקט מתאימה והלחמתי לה מתאם, הצורב הצליח לקרוא את הצ'יפ, ונראה שהוא גם כותב, אבל בוריפיקציה הוא נכשל כבר בהתחלה, לא יודע מה הבעיה שלו, אבל בשלב זה אני מרים ידיים..

אני אנסה למצוא לוח חליפי או כבר לשדרג לוח+מעבד+זכרון. יש למישהו משהו שיכול להתאים ? (למסירה או למכירה)

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

אני חושד שה- BOOTLOADER קיים רק בראשי ולא במשני ולכן החלפתם לא תעזור. כמו כן, אם רק הראשי או רק המשני היו משובשים, המערכת היתה מתגברת על הבעייה לבד.

לפחות בצ'יפ הראשי אמורים להיות בלוקים שמוגנים תמידית מכתיבה (שם יושב ה BOOTLOADER), ולכן לא תוכל לכתוב אותו מחדש.

לוחות חדשים ישנים - יש מוכר מאיביי שמחזיק סטוקים של לוחות מדגמים ישנים, רובם חדשים באריזה. קניתי ממנו כבר כמה:

http://www.ebay.com/usr/kalleyomalley

:turn-l:
פורסם

99% הרכיב מת, אם הצורב על בסיס SPIPGM או דומה לו אז הוריפיקציה עובדת עלידי הורדה של המידע והשוואה לקובץ המקורי.

זאת אומרת שאין אינדיקציה אמיתית למצב צריבה, אתה יכול לנתק את הרכיב באמצע צריבה והתוכנה לא תגיב בכלל.

אודי A4

דימה.

פורסם

כל הכבוד על הנחישות.

לי אין הרבה סבלנות לתופעות וודו כאלה, אני בודק כמה דברים בסיסיים

1. עובר בעיין על כל הקבלים האלקטרוליטיים ומוודא שאין כאלה מנופחים או נוזלים.

2. מוציא את כל הכרטיסים מלוח האם, כולל הזכרונות, מחזיר סים אחד ומנסה להדליק, לא נדלק עובר לסים השני. לעיתים זיכרון תקול גורם לתופעות הזויות שקשה להאמין.

3. מנסה להחליף ספק כח.

אם כל זה לא עזר, זורק וקונה לוח אם חדש. (בתקווה שהמעבד תקין :-)

• תוכן חדש...