Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קורולה 2008 עם קצה שילדה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4108 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

מדובר על טויוטה קורולה אוטומטית

הגעתי לבחור שעבר תאונה בפרונט של הרכב, הוחלפו מכסה מנוע + פנסים .

בנוסף יש לרכב "קצה שילדה" מקדימה, קיבלתי מסמך משמאי שקובע שיש ירידת ערך של 2%.

הרכב במצב טוב וגם הקילומטרים נמוכים יחסית לשנה, המוכר מבקש 20% מתחת למחירון.

לא שמתי לב להתנהגות מוזרה של הרכב למרות שנסעתי עליו רק 10-12 דקות.

האם יש לי ממה לחשוש מבחינה בטיחותית?

פורסם

קצה שלדה נחשב לאות קין בישראל אבל רק שתדע שלכל רכב שעבר תאונה כמעט יש פגיעה בקצה שלדה.

לא מזמן מכרתי את הסיויק שלי עקב אילוצים (ולא כי רציתי, מאוד רציתי להישאר איתה עוד הרבה שנים וליהנות ממנה) ב 30% מתחת למחירון כי היתה לה פגיעה בקצה שלדה עקב מכה קלה מאחור:

WP_20131008_003.jpgWP_20131010_001.jpgWP_20131010_002.jpg

השמאי קבע ירידת ערך של 6% אבל ב"שוק" זה לא מעניין את אף אחד. הרכב היה במצב מכאני מושלם, טופל כל השנים במוסך מורשה מי שקנה אותו קיבל אותו עם 4 צמיגים חדשים איכותיים מאוד, מצבר חדש ואחרי טיפול ענק במורשה הונדה, וכמובן טיפול דיטיילינג מקיף.

מבחינה בטיחותית אם ביצעו את התיקון כראוי אין כ"כ ממה לחשוש אבל רק שתדע שיהיה לך קשה למכור (וגם בלי קשר השוק מאוד מאוד קשה כי יש היצע גדול של מכוניות).

הבעיה היא שיש הרבה מוסכים חאפרים שלא מתקנים כראוי והבעיה הגדולה עוד יותר היא אם יש פגיעה חמורה בשלדה.

ממליץ לך לקרוא כאן:

http://www.levi-itzhak.co.il/Levi/Templates/showpage.asp?DBID=1&LNGID=2&TMID=84&FID=298&PID=734

פורסם

גם אני התלבטתי לגביי קניית רכב עם קצה שלדה (יונדאי i20-יש שרשור בפורום)

אמנם הרכב שאני רציתי לקנות היה מחברת השכרה אבל כל ההתעסקות של העניין פשוט הורידה אותי מהרכב. העניין עם קצה שלדה, בדיוק כמו שאיתמר כתב, הוא האחוזים שיורדים ממחירון הרכב. בישראל אכן מפחדים מהעניין ולמרות משפטים כמו "קיבלצי מכה ביציאה מחניה", "נכנסו בי במהירות נמוכה בפקק באיילון" וכו' אנשים לא ממהרים לקנות רכב כזה (אני אחד מהם :wink:).

לדעתי כדאי למצוא קורולה אחרת מאשר להיכנס לכאבי ראש של הורדה במחיר ובכמה אמכור בעתיד.

פורסם

העניין שרוב הרכבים הללו נמכרים במחירון אפילו קצת פחות, אחרי בדיקה שעשיתי עם מספר מוכרים.

המחיר מתאים לי בגלל תקציב מוגבל והתכנון להיות עם הרכב לפחות 5-6 שנים, שוב מפאת בעיות תקציב.

ולגבי המכירה העתידית כנראה שמחירון הרכב יהיה נמוך אז, לכן אני חושב לקנות את הרכב הנ"ל ולחסוך לי לא מעט כסף.

אבל שוב אם יש בעיה בטיחותית כלשהי אני ארד מהרכב.. לא אסכן את המשפחה ואקנה רכב עם שנתון יותר נמוך.

פורסם

היום השוק מוצף, אין כמעט שרכבים שנמכרים במחיר מחירון. אם הוא ימכור לך את הרכב ב 35% פחות והרכב באמת שמור מבחינה מכאנית אז אולי זה שווה כי כשתבוא למכור את הרכב הוא גם ככה לא יהיה שווה הרבה. אבל 20% פחות זו לא הנחה מספיקה לרכב עם קצה שלדה (ראה מה שכתבתי על ההונדה שלי).

תתמקח, אני מבטיח לך שתצליח להוריד במחיר.

פורסם (נערך)

אוקי קיבלתי תודה על העצה.

ושאלה באותו נושא, אם אני אמצא רכב אחר גם עם קצה שילדה אבל שהוא יותר נדיר והשוק שלו לא מוצף.

האם גם פה יש מקום להוריד 30 אחוז או פחות?

עריכה אחרונה על ידי Mpro
פורסם
אוקי קיבלתי תודה על העצה.

ושאלה באותו נושא, אם אני אמצא רכב אחר גם עם קצה שילדה אבל שהוא יותר נדיר והשוק שלו לא מוצף.

האם גם פה יש מקום להוריד 30 אחוז או פחות?

תלוי בכושר המיקוח שלך :lol:

פורסם

לפי דעתי האישית עדיף לך לקנות רכב עם קצה שילדה מאשר רכב מהשכרה

ההפרש הוא אותו הפרש וההבדל מבחינת מכלולים פנימיים (מה שלא רואים) הוא חתיכת הבדל!

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

תלוי בדוח השמאי. אני לא שמאי, אבל אם באמת מדובר על שטות, אז באמת תוריד עוד קצת ותיקח את הרכב תוך ידיעה שתצטרך להוריד גם בעתיד.

בכל מקרה - קח לבדיקה ותברר שם מה הפגיעה.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תוכן חדש...