Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4108 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי חברים,

בעקבות ריבוי התלונות על התקלה הנפוצה בגיר - וסימון הN האיום.

איך לדעתכם אפשר לשמור על הגיר?

פורסם

1. למכור את האוטו.

2. אם אופציה 1 לא רלוונטית אז מומלץ להחליף שמן גיר בצורה יזומה בכל 60,000 ק"מ ובעיקר לנהוג בעדינות ובמתינות. נראה שגם פרוצדורת איפוס תקופתית יכולה להאריך את חייו.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לקנות DSG ולהתקין בקורולה.

אפשר להשתמש בנוכחי כבסיס שולחן בסלון...:>

איפה שונאי VAG כשצריך אותם?transmissiontable.jpg

Kia Niro 2017

פורסם

הפחד שלי שזה ייקרה לאישה עם הקטנים בפתאומיות בכביש 6 או משו חס וחלילה. הזמנו זה קרה לנו בנסיעה עירונית שוממת אז מחבד האי נעימות לא קרה כלום ולמחורת הייתי במוסך.מלחיץ.

פורסם

ב13/07/2012 כאשר הקמ של הרכב היא כ107736 ק"מ החליפו לי את הנל (מצורף) כאשר נתקלתי בתקלת הN הידועה לשימצה.

ממה שאני רואה בפירוט לא החליפו מחשב גיר - והבנתי שיש דור חדש למחשב גיר שמונע את התקלה.

ב28.5.2014 (כשהקמ היה 124362) היו לי דפיקות בהחלפת הילוכים וביצעו לי איפוס גיר ומאז סבבה לגמרי.

היום כמעט שנה אחרי הקמ של הרכב 135000~, ואני מנסה להעריך האם אני יכול לסחוב איתו עוד שנה שנה וחצי או שאני נמצא בבעיה.

לוקח לי קצת זמן לענות כי חטפתי באן והמנהלים מאשרים כל הודעה שלי אז סליחה מראש..

החלפת-גיר-קורול&#1.jpg

• 5 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

לגבי איפוס גיר:

בחלק ממוסכי טויוטה טוענים שזה רק מזיק - ואם אין בעיה חמורה עדיף שלא.

בחלק אחר אומרים שדווקא כדאי לעשות את זה תקופתי.

ובחלק ממוסכי טויוטה - חלק אומרים כך וחלק אומרים אחרת.

פורסם
למה למכור את האוטו מה רע ברכב זה?

גיר, אבזור, בטיחות נחותה, שם בשוק הישראלי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

הכל תלוי בצורת הנהיגה שלך.

איפוס עדיף לבצע ב60,000 ק״מ הראשונים של הקלאצ׳, לאחריו האיפוס יכול לעזור אבל גם יגרום לנזק מסויים, המערכת יודעת ״ללמוד״ מחדש את מיקום ההפרדה והאיפוס בעצם מלמד את המערכת בכוח ולא על ידי משתנים שתלויים בבלאי הרכב הספיציפי.

לכן, ב60,000 ק״מ הראשונים בהם המצמד עדיין במצב טוב יחסית(ברוב הרכבים) ההמלצה הרווחת היא כן לבצע איפוס יזום כל זמן מסויים. לאחר מכן ההמלצה היא לא לבצע מכיוון שהלימוד העצמי של המערכת עדיף בהרבה למצמד בלוי.

פורסם (נערך)

במשפחה שלנו יש קורולה רובטית מטופלת לפי הספר טיפולים, במוסך מורשה.

יד 1 שנת 2009 עם 195000 ועדין לא נגעו בגיר...

עריכה אחרונה על ידי lclev
פורסם

בעבר הייתה לי קורולה 2008 רובוטית כרכב חברה כשלוש שנים בו צברתי כ160,000km, הגיר מטלטל אין ספק אך ניתן לסבול אותו כל עוד לא מתנסים ברכבים אחרים לעתים קרובות.

אצלי לאחר 50 אלף קמ התחילו תופעות של רכב מדרדר ברוורס, רכב נתקע ונורית N מהבהבת או תוך כדי משחק בהעברות ההילוכים ידנית גם - רכב נתקע ונורית N מהבהבת. בכל פעם שהרכב נשלח למוסך טויוטה והם היו מאפסים את הגיר, זה היה עוזר לפרק זמן קצר וחוזר שוב, ואז שוב איפוס הקלאץ , שוב שקט לפרק זמן קצר ושוב חוזרים האירועים עם הרכב.

ככה שיחקו איתי עד שנמאס לי ופשוט שרפתי את הקלאץ בכוונה (רכב חברה), פשוט גז וברקס עד שהקלאץ החל להחליק קבוע. אחרי החלפת הקלאץ נהניתי משקט מופתי ללא תקלות כלל עוד 50 אלף קמ, עד ששוב החלו התופעות הנ"ל, שוב בטויוטה איפסו ושוב חזרו לאט האירועים הנ"ל, גם כאן שרפתי את הקלאץ בפעם השניה, הוחלף הקלאץ והתקלה נפתרה לעוד 50 אלף וחוזר חלילה גם בהחלפת הקלאץ בפעם השלישית כשהגעתי ל150 אלף קמ.

המסקנה שלי לאור ניסיוני הרב עם הרכב, רכב לא איכותי כלל, ממליץ על צמיגים איכותיים על מנת לייצב אותו על הכביש כי האחיזה של הרכב גרועה מאוד, רכב חסכוני יחסית, מנוע לא רע, והחלפת קלאץ כל אימת שמופיעים תופעות מהגיר.

• תוכן חדש...