Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4116 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

השרשור של אסף מכנופיית הטיפולים השוטפים גרם לי לתהות מה קורה אצלי במיכל הדלק ומה שלום הפילטר דלק, שכן לא זכור לי שראיתי הנחייה להחליפו אי פעם. בדיקה מחודשת גילתה לי שהוראות היצרן (או היבואן, זה מה כתוב בספר הרכב בעברית) היא להחליף את פילטר הדלק כל 96 חודשים או 90,000 ק"מ, לפי הקודם מבין השניים.

מאחר והרכב שלי אוטוטו חוגג יום הולדת 10 ו 100,000 ק"מ החלטתי להחליף את הפילטר בהקדם וביצעתי הזמנה מארה"ב של פילטר דלק מקורי (25$) אטם o ring לוסת הדלק (2.62$) ואטם למשאבת הדלק (שמשום מה לא הגיע בהזמנה מארצות הברית אבל עלה בארץ 5 שקלים).

1.jpg

כדי להגיע למכלול משאבת הדלק יש לפרק את המגש האחורי, משענות הראש, להפוך את המושב ולפרק שני קליפסים שתופסים את שטיח תא המטען. אפילו לא 3 דקות עבודה, אני משער שיש רכבים בהם המשימה מורכבת מעט יותר.

2.jpg

לאחר שנחשף מכסה המגן עטפתי מברג באיזולירבנד והרמתי אותו.הדבק השחור הזה חזק מאוד וצריך להפעיל מעט כוח.

3.jpg

כאן רואים את המחבר החשמלי של משאבת הדלק והמצוף, צינור העודפים (התחתון בתמונה, מה שחוזר למיכל מהמנוע) והצינור העליון בתמונה שמשמש כצינור הדלק שיוצא מהמשאבה והולך למנוע. בכדי לשחרר את לחץ הדלק מהצנרת הנעתי את הרכב וניתקתי את הקונקטור של משאבת הדלק כאשר הרכב היה מונע (ניתן גם לשלוף את פיוז משאבת הדלק כמו שעשה אסף, זה לשם אותה המטרה). הרכב עבד עוד מספר שניות וכבה.

4.jpg

צילמתי תקריב של הקונקטור המזורגג הזה, שלקח לי בערך 20 דקות להבין איך לפתוח אותו. ככל הנראה יש כלי ייעודי לעניין, אני מצאתי ששני מברגי שענים שצובטים את הקונקטור מבפנים החוצה (דוחפים אותם בין הלבן לשחור) עושים את העבודה. כדי לנתק את הקונקטור של צינור הדלק יש לשלוף את הניצרה הכתומה לאחור.

4a.jpeg

לאחר פירוק הקונקטורים עטפתי אותם בשקית ניילון כדי למנוע טפטוף וריח בנזין.

לאחר מכן יש לפתוח את הברגים שסביב טבעת ההידוק (8 מ"מ).

5.jpg

והמשאבה בחוץ. ניתן לזהות את המצוף והפילטר הגס השחור שלצערי לא הזמנתי כזה חדש.

6.jpg

הצצה לתוך מיכל הדלק. ניתן לראות שלמעט כמה משקעים סה"כ העסק נקי, בטח בהתחשב בעובדה ש 10 שנים לא נגעו בו ובחישוב גס זרמו בו כנראה למעלה מ- 7,000 ליטר (!!!) של בנזין.

7.jpg

8.jpg

סתימת הפתח בצורה זמנית (וסליחה על החאפריות, לא היה על מה לתפוס אותה).

9.jpg

תהליך הפירוק לקח זמן ונעשה בעדינות, בעיקר כדי לא לשבור שום דבר. זה לקח קצת זמן ועכשיו ברור לי למה מוסכים נמנעים מהחלפת הפילטר באופן יזום. זו פעולה ארוכה שמייקרת את הטיפול ויש סיכוי לא רע לגרום לנזק נוסף למצוף, לקונקטורים או לפילטר הגס.

עם זאת שום דבר לא נשבר ולהלן החלקים לפני ההרכבה (מימין לשמאל): מצוף הדלק והחיבורים שלו, משאבת הדלק והפילטר הגס, בית הפילטר, הפילטר החדש, וסת לחץ הדלק, מכסה פילטר גס, אטמים וטבעת ההידוק.

התמונה הזו גם אני מקווה שתשבור את מיתוס משאבת הדלק והקירור שלה. ניתן לראות שגוף המשאבה עגול וללא צלעות קירור, מה גם שהמשאבה יושבת בדיוק בתוך הפילטר, מה שלא ממש מאפשר לה מגע ישיר עם הדלק במיכל לצורך הקירור. במערכת הזרקה מסוג זה משאבת הדלק עובדת בכל זמן פעולת המנוע ומה שמקרר אותה הוא הדלק הזורם דרכה. דלק שלא נצרך על ידי האינג'קטורים מוזרם חזרה למיכל הדלק ולא נוצר מצב שהמשאבה מתאמצת לדחוס או "עובדת על ניוטרל".

10.jpg

המכלול מורכב חזרה. יש לשים לב למיקום תושבת המצוף על גבי הפילטר. על הפילטר יש מעין שיניים המאפשרות את בחירת גובה התקנת המצוף, כנראה בגלל שהפילטר משותף לדגמים נוספים של היצרן עם נפחי מיכל שונים.

11.jpg

לפני ההתקנה החלטתי לנסות ולנקות במידת האפשר את הפילטר הגס על ידי ספריי קרבורטורים. ביצעתי משהו כמו 10 מחזורים של ריסוס וספיגת עודפים, עד שנגמר המיכל. יצאה לא מעט ג'יפה והפילטר נראה נקי הרבה יותר, אך עדיין ובדיעבד חבל שלא התעקשתי להחליף גם אותו.

IMG-20150305-WA0015.jpg

IMG-20150305-WA0013.jpg

זהו. ההרכבה בסדר הפוך.

לאחר שוידאתי שהכל במקום היה צורך במתן סטארטר ארוך מהרגיל, יש רכבים בהם לחץ הדלק ניבנה רק עם הסטארטר ולא לפני, כך שפתיחת הסוויץ' למצב ON והמתנה שיבנה לחץ דלק מיותרת. הניע 8)

שאלות הארות והערות יתקבלו בברכה.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כל הכבוד, עבודה מסודרת ומקצועית!

שאלה, איזה חיישנים פרט למצוף קיימים בכל המנגנון הזה?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

במקרה הספיצפי הזה אין עוד חיישנים. יש חיווט למשאבת הדלק ולמצוף. סה טו.

אולי ברכבים קצת יותר מתקדמים טכנולוגית יש חיישנים נוספים במיכל הדלק, אני לא מכיר.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תענוג! עבודה יפה כרגיל.

שלייקס, זה כל המכלול. המצוף הוא הדבר האלקטרוני היחידי שם, והוא פשוט מורכב מפוטנציומטר (נגד משתנה) בצורת קשת, וההתנגדות משתנה בהתאם לכמות הדלק במיכל.

לוח השעונים מגיב לשינוי הזה בהתנגדות.

Stay Dirty

פורסם

גם לי יצא להחליף .הפילטר בפנים אם תפתח אותו תגלה כמה שהוא שחור.

כפי שאמרת מאחר ומדובר בחלקי פלסטיקה ,צריך לעבוד לאט ובזהירות. אני לא מבין איך ייתכן שיש יצרנים שכביכול לא ממליצים על החלפה יזומה של הפילטר ,אצלם הוא לא מתלכלכך? בסופו של דבר הלכלוך מגיע למזרקים ולמקומות נוספים שיקרים הרבה יותר מהפילטר. יפה שהצלחת גם לצלם.

פורסם

פרויקט חשוב ואמיץ ,המוסכים מסרבים (מפחדים?) לבצע עבודה זו . כל הכבוד . אפשר לינק לאתר החלפים ?

פורסם

נתקלתי ברכבים די חדשים אפילו, שהפילטר במיכל היה כבר היה נסתם והיו המון קשיי הנעה, חוסר סחיבה, ועוד שלל בעיות.

הכל בגלל הפילטר הזה שיושב במיכל דלק שנראה נקי למראה אך כאשר מזרימים דרכו יוצא המון זוהמה.

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

עוד לא יצאתי לנסיעת מבחן, רק הנעתי את הרכב לראות שהעסק עובד. אני מקווה שהדלק שנשאר לי במיכל יספיק להגיע לתחנת הדלק הקרובה, כמו שרואים בתמונות לא נשאר שם הרבה.

אני לא מצפה לשינוי כלשהו, הרכב סחב יפה עד עכשיו (אלא אם באמת הייתה מגבלת ביצועים בגלל ספיקה נמוכה, אבל לא נראה לי).

מטריקס, פילטר דלק מיועד להחזיק עשרות אלפי קילומטרים אם לא מספר שש-ספרתי שבמהלכם הוא מסנן אלפי ליטרים. קשה לי להאמין שפילטר חדש נסתם מהר, אלא אם התדלוק נעשה בתחנות פיראטיות או מוהלות שמי יודע מה הן מכניסות לדלק.

איתמר

פורסם

לפי דעתי לא תרגיש בשום הבדל (מלבד פסיכולוגי), מהסיבה שבהזרקה העסק עובד בלחץ גבוהה והפילטר הזה כמה שיהיה "מלוכלך" הוא לא יחסום במאומה, מה שכן אם היית מחליף משאבת דלק לחדשה או לאולי חזקה יותר, היית מרגיש בשינוי מיידי.

סה"כ הפעם, מצטער לקלקל אבל זו הייתה התעסקות ובזבוז זמן, ללא שום תועלת. שוב, לפי דעתי בלבד. חג שמח ומצטער אם הרסתי.

מה שיפה פה זה שהטנק מבריק גם אחרי 10 שנים ושהעסק מתקתק כמו שעון שוויצרי שלא מתקלקל לעולם, טויוטה!

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

סובארו, כמו שכתבתי, אני לא מצפה לשום שינוי כי לא נראה לי שהייתה בעייה לפני. המשאבה הזו לא עובדת בלחץ גבוה, זו הזרקת סעפת, לא הזרקה ישירה שעובדת ב 150 באר. הוסת דואג לשמור על לחץ קבוע של 3~ באר בכל התנאים, גם בסרק וגם בעומס, ולכן תיאורטית לא צריך להיות מצב של הרעבת דלק בשום מצב.

ברגע שמשפרים את המנוע, שמים טורבו ואינג'קטורים מוגדלים אז עלולה להתרחש תופעה של אי ספיקה ויש צורך במשאבת דלק מחוזקת.

חוץ מזה ההחלפה לא הייתה מיותרת, היא בגדר אחזקה שוטפת / טיפול מונע. אני לא מחכה שיהיו בעיות ואז מנסה לפתור אותן.

זיקו, את המק"טים מאתרים באמצעות אתר או תוכנה ייעודית, חפש בגוגל Toyota EPC. לאחר שיש את המק"טים ביד פשוט עושים חיפוש בגוגל או אי-ביי.

איתמר

פורסם

עבודה יפה, סבלנית, ומקצועית. כל הכבוד!

אני יודע שיש הרבה רכבים שהפילטר דלק נמצא דווקא מתחת לרכב מאחורה, ולא במיכל הדלק עצמו. פעולת ההחלפה במקרה הזה הרבה יותר פשוטה וזולה, וזמינה גם. האם יש איזה שהוא היגיון מסויים או יתרון בזה שהפילטר נמצא דווקא יחד עם המצוף בתוך המיכל? כי ממה שתיארת, לא כל אחד היה מוכן להתעסק עם עבודה כזו.

• תוכן חדש...