Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4158 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לפני כשבועיים קניתי C4 משומשת עם 130K ק"מ (יד I מאדם פרטי) , דברים שהתגלו בבדיקה והוחלפו :

2 תושבות מנוע בלויות + סליל הצתה + שסתומי לחץ בגיר.

הרכב מגיב ונוסע מעולה, אבל כמו בכל רכב שהיה לי גם עכשיו אני שומע רעשים (שאחרים לא שומעים :roll: ) .

הרכב שקניתי טופל עד היום פעם בשנה במוסך המרכזי בבני ברק עם חלקים מקוריים.

ב 8/2014 הרכב עבר טיפול גדול (120K) כולל מצתים , נוזל בלמים , כל המסננים וטיימינג.

אין נזילות , אין הזעות , אין טחינה בפקק של השמן הכל בסדר.

עד כאן ההיסטוריה כדי לשלול מה שאפשר.

עכשיו לרעשים / בעיות וההתלבטות מה לעשות (ובעיקר מתי , כי דווקא עכשיו מצב העו"ש לא משהו, וברור לי שלא הכל דחוף , אבל פסיכולוגית קשה לי עם זה שאני נוסע ושומע את הדברים האלה ברקע) .

1) בעליה על באמפרים מדי פעם שומעים רעש של ברזל נוגע בברזל . ב C3 שהייתה לי מזמן הוחלף מוט מייצב וזה פתר את הבעיה , השאלה אם גם ב C4 יש משהו כזה ? או באיזה חלקים מתחת למנוע יש גומיות שכנראה החזירו את נשמתן לבורא ודרושה החלפה ?

2) כשהמנוע קר, שומעים את השסתומים טיפה חזק מ 1700 - 1800 סל"ד , לא היסטרי , אבל עדיין , מציק לי. כשהמנוע מתחמם הרעש פוסק.

בהתחלה חשבתי לפתוח ראש מנוע ולנקות מרימים הידראולים בגלל השרשור הזה :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?547590-%D7%A8%D7%A2%D7%A9-%D7%90%D7%95-%D7%AA%D7%A7%D7%AA%D7%95%D7%A7-%D7%9E%D7%95%D7%92%D7%91%D7%A8-%D7%A4%D7%99%D7%92-%D7%95-307&highlight=307+%D7%9E%D7%A8%D7%99%D7%9E%D7%99%D7%9D+%D7%94%D7%99%D7%93%D7%A8%D7%90%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%9D

אבל אז נתקלתי בשרשור הזה

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?253387-307-%D7%A8%D7%A2%D7%A9-%D7%9E%D7%9E%D7%A8%D7%99%D7%9E%D7%99-%D7%A9%D7%A1%D7%AA%D7%95%D7%9E%D7%99%D7%9D-%D7%A4%D7%9C%D7%90%D7%A9%D7%99%D7%A0%D7%92-%D7%95%D7%94%D7%A9%D7%A4%D7%A2%D7%95%D7%AA&highlight=307+%D7%9E%D7%A8%D7%99%D7%9E%D7%99%D7%9D+%D7%94%D7%99%D7%93%D7%A8%D7%90%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%9D

ונראה לי שכדי לא לעשות נזק כבד בכיס (כי גם הצלחות + רפידות דורשות החלפה בחצי שנה הקרובה והן יקרות) אפשר להסתפק בפתרון של פלאשינג עם שמן גיר DEX3 כמו שהציעו בשרשור בתקווה שזה יפתור את הבעיה ויחסוך לי 2 אלפיות . השאלה , אם זה לא יפתור , כמה זה נורא להמשיך לנסוע ככה , אני לא מאלה שדוגלים בתחזוקת שבר, אבל לא בא לי לשלם 500 ש"ח לאינפוזיה ואז לגלות שצריך גם לפתוח ראש מנוע .

3) כשנוסעים בכביש משובש (מדי פעם , לא תמיד ) שומעים מין צרצור / שריקה / חריקה של ברזל נוגע בברזל מגלגל ימין כשהוא עולה ויורד. זה כל כך חלש שאי אפשר להקליט ולהעלות ליוטיוב. השאלה אם ישר ללכת להחליף מיסב גלגל או שרצועת אביזרים גם יושבת בצד ימין ואחד המיסבים בדרך למות ומשם מגיעה השריקה (מה שנראה לי קצת לא הגיוני כי הרעש מגיע כל פעם כשהגלגל עולה ויורד על כביש משובש).

4) המפוח של המאוורר ברכב מרעיש קצת במהירות נמוכה ומרעיש הרבה במהירות גבוהה (עם מזגן / בלי מזגן , עדיין אותו רעש)

כמה מסובך לבדוק אם לא תקוע משהו שגורם לרעש הזה ? (מכיוון שלא מזמן החליפו מסנן מזגן אני חושב שאפשר לשלול פתרון כזה).

תודה מראש לעוזרים.

עריכה אחרונה על ידי nepet

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

1.זה יכול להיות גם כריות בולם,אבל תגש למוסך ותבקש שיבדקו חופשים בפרונט בצורה יסודית!.

2.בפעם הבאה לפני שאתה מחליף שמן,תוסיף פלאשינג ייעודי איכותי{לא שמן גיר אוטומטי,ולא שמן נחשים},מעבר לכך הייתי עוזב את זה.

3.תבדוק בכל זאת פילטר מזגן,יכול להיות שנתקע לכלוך מהתקופה האחרונה וזה מה שגורם לרעשים ולתפוקה נמוכה.

פורסם

אני יודע שהדעות חלוקות לגבי הפלאשינג. אגב, מה רע בקאסטרול אייג׳?

לגבי הפלאשינג, אני אתחיל עם תוסף של BG , אולי זה ינקה חלק מהמעברים.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

אתה לא רוצה להקשיב, ואתה תבוא בוכה שהלך לך מנוע עוד תקופה, בא לך להכניס את הידיים עמוק לכיסים סתם

? כל מה שעובד לא נוגעים, זה מנועים שנותנים 300 אלף קילומטר בהחלפות שמנים תכופות, וחלפים מקוריים, ואל תשים קסטרול, רק וולווליין בפיג'ו סיטרואן, המנוע לא אוכל את השמנים שלהם, ואין לו רעשי שסתומים איתם.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

אבל למה לכעוס? אני תמיד מוכן להקשיב ואם אני טועה אז אני גם מוריד את הראש ומקבל את הכאפה בהבנה. זו היתה שאלה כדי להבין , מה ההבדל בין קאסטרול לוולוליין 5w40 ?

פורסם

4) המפוח של המאוורר בדגם הזה נוטה להרעיש. אצלי זה היה המצב כשקניתי את הרכב חדש-חדש, ובמוסך הראשון שמו לב לזה והחליפו אותו באחריות. אמרו לי שזו מחלה של הדגם. אחר כך למדתי לפרק את כל המערכת אוורור, ומצאתי שלא מעט רעש קשור להדבקות מרושלות (צרפתים!) מאחורי לוח השעונים - בפרט חומר בידוד עבה שאמור להיות מודבק על מנגנון כניסת אוויר טרי, וכן המנגנון עצמו שלא תמיד נסגר עד הסוף. ואם כבר בעניין זה - כשאתה ניגש לפילטר המזגן, תבדוק האם גומי האיטום מתחת לשמשה הקדמית יושב טוב. עוד מחלה של הדגם - הוא נוטה להישמט ואז חודרים מים לתא המנוע.

פורסם

תודה לכולם, אתחיל טיפול ואעדכן בהמשך איך הסתדרו הדברים.

פורסם

האמת שגם לי היה נסיון לא מוצלח עם הקסטרול ב307.

השמנים הכי טובים למנועים האלה[מנסיון ארוך} הם של רויאל פרפל {אם אתה רוצה להשקיע},והשמנים של SHELL,טובים מאד,יש לי כבר קרוב לשנה את השמן של של והמנוע עובד מאד שקט וחלק.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון לגבי שני דברים.

בהמלצת agent_amos הוחלף השמן לוולווליין 5W40 יחד עם פילטר חדש, והתקתוקים הקלים שהיו , נעלמו כמעט לחלוטין.

מה שקצת מוזר לי, שטיפול אחרון נעשה לפני 5 חודשים במרכזי בבני ברק, והפילטר ברכב היה חליפי, לא ברור מה ניסו לחסוך אם מקורי עלה לי 45 ש"ח, אבל שיהיה , בעיה אחת נפתרה.

בעיית החריקה הכביש משובש נפתרה מעצמה , דבר שגורם לי לחשוב שאולי זה משהו שנתפס בברקס של הגלגל הימני קדמי ולחיצה על הבלם ששחרה שם משהו שנתקע (סתם ניחוש).

ושוב תודה ליגאל מהכנופייה שעזר לי עם שני הדברים (וגם ניקה את בית המצערת) , ואם הייתה נגישות טובה יותר גם היה מפרק את אגן השמן לראות מה המצב בפנים ואם יש צורך לנקות את הברזלים או שהכל בסדר, אבל נאלצנו לוותר.

לגבי המזגן, הפילטר פורק עבר ניעור והוחזר למקום, לא יצא ממנו משהו מיוחד וכלום לא היה סתום. (אבל שכחתי לבדוק האם המפוח עדיין מרעיש או שהפירוק והניעור עזרו).

נשאר לבדוק את הזמגן ואת הרעש שקורה לעיתים רחוקות בעליה על באמפרים (לא ברור למה זה לא קורה תמיד).

בדיקה מתחת לרכב הראתה שהגומיות שלמות ואין חופשים בכל מה שקשור במערכת ההיגוי והמוט המייצב.

יכול להיות שזאת כרית בולם. כשיהיה לי יותר זמן פנוי אמשיך לבדוק ולעדכן.

• תוכן חדש...